Marc de Waal:
In het begin van seizoen 1 zagen we hoe Marc de Waal, in de armen van Simon Dekker valt, en overlijdt. Hij is neergestoken met een schaar. Zowel Martine Hafkamp als Annete van Thijn waren maitresses van Marc de Waal, en ze worden dan ook beide verdacht. Na weken komt er een einde aan het onderzoek, niet Annete of Martine had de moord gepleegt maar de ex-vrouw van Marc de Waal, Francine de Waal.

Jeanne Dekker:
Jeanne Dekker was in seizoen 2 de vriendin van Daniël Daniël, maar dan slaat het noodlot toe, Jeanne krijgt te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Jeanne wil dit koste wat het kost voor iedereen verborgen houden. Alleen Annete weet wat eraan de hand is, als Jeanne zegt niks meer van Daniël te willen weten vertrekt ze naar Londen. Gelukkig, vertelt Anette Daniël alles en kan hij haar nog net op tijd van het vliegveld halen. Ze vertrekken naar een rustig dorpje, in het ziekenhuis trouwen ze. Niet lang daarna sterft Jeanne.

Mies van Catenburghe:
Is een steenrijke dame met een schitterend landgoed. Mickey Lammers, gaat in seizoen 2 voor haar werken op het landgoed. Niet lang daarna sluit Mies Mickey in haar armen. Als Mies overlijdt schenkt de Mickey een groot geld bedrag. De klein dochter van Mies Christie komt terecht in het JOC van Daniël en Helen Helmink.

Annete van Thijn:
Nadat Simon Dekker en Annete zijn getrouwd, raakt Annete zwanger. Door toe doen van een stalker raakt Annete haar baby kwijt. Kapot van verdriet besluit ze om op reis te gaan met haar vader David van Thijn. Annete wil rust, ze neemt afscheid van Simon, Helen, Suzanne en Peter. De bus waar Annette en David in zitten wordt in Birma overvallen door lokale rebellen. Iedereen wordt vermoordt, in Meerdijk is iedereen kapot van verdriet.

Leendert Prent:
Leendert Prent is de nieuwe buurman van Suzanne en Helen, hij lijkt aardig, maar is compleet gestoord! Hij zegt samen te wonen met zijn zieke moeder, maar als Suzanne in tijd van nood, de kamer van zijn moeder inloopt is er niemand. Leendert laat Suzannen niet gaan, en ze wordt tijden vastgehouden. Na een paar pogingen lukt het haar om te vluchten, Leendert achtervolgt haar met een mes. Als Suzanne valt, komt Leendert boven op haar te liggen. Enkele seconden later sterft Leendert aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Rien Hoogendoorn:
Jan-Henk Gerritse kan het niet aanzien hoe Frits van Houten zijn zusje Trix Gerritse volledig in zijn macht heeft en besluit om in te grijpen. Hij huurt een huurmoordenaar in om voorgoed wraak te nemen op Frits van Houten. Alleen wordt niet Frits vermoord, maar zijn broertje Rien Hoogendoorn. Rien die net uit de gevangenis komt, wordt gehuld in de jas van Frits vermoordt!

Trix Gerritse:
Als Herman Hoogendoorn hoort dat Trix zwanger is van zijn zoon Frits van Houten is hij enorm verbaasd. Na de geboorte van Fritsje, slaat Trix op de vlucht voor Herman, maar Herman is en blijft Herman, hij slaat terug! Hij laat Trix opsporen en zorgt dat ze in Australië een dodelijk auto-ongeluk krijgt. Herman neemt Fritsje mee naar Amerika.

John Alberts:
Iedereen had een hekel aan John Alberts, dat was dan ook de rede dat John naar Amerika vertrok om het geluk te vinden. In seizoen 4 krijgt John samen met Pete Jenssens een auto ongeluk, Pete overleeft het ongeval, maar voor John was het te laat. Hij overlijdt direct, vader Jef Alberts krijgt dit afschuwelijke nieuws pas 5 later te horen.

Frits van Houten:
Het was de meest spectaculaire dood in GTST, de moord op de schurk van GTST Frits van Houten. In seizoen 6 wordt er een TV in zijn bad gegooid en Frits wordt geëlectroduceerd, Hannie van der Kroeft wordt voor de moord veroordeeld. Maar 10 jaar later komen Jack en Sjors erachter dat hun vader Frits helemaal niet dood is. Frits is ingevroren in een cryo, met de helft van het amulet waar Jack, Sjors en Dian naar opzoek zijn. Maar het was niet Hannie die Frits vermoorde, maar zijn tweeling broer Hans van Houten. Dian wil koste wat het kost het amulet in handen hebben, ze trekt de stekker uit de cryo en pakt het amulet. Hierna overlijd Frits van Houten definitief.

Arnie Alberts:
In seizoen 7 wordt Arnie Alberts voor een grote klus van A&A naar Venezuela gestuurd. Eerst wilde Arnie niet maar besluit toch te gaan. Hij neemt afscheid van grote liefde Roos de Jager en vertrekt. Enkele uren later horen, Roos, Robert en Laura het nieuws dat het vliegtuig met Arnia is gecrasht. Robert en Laura twijfelen geen moment en reizen naar Venezuela om opzoek te gaan naar hun zoon, kapot van verdriet keren ze terug, ze hebben Arnie niet gevonden. Jaren later, krijgen Robert en Laura het bericht dat Arnie is gevonden. Na een DNA test blijkt dat het om Arnie gaat, geëmotioneerd nemen Robert en Laura eindelijk afscheid van hun Arnie.

Gerard Dendermonde:
Helen Helmink zet een punt achter haar relatie met Gerard en ook Anita Dendermonde is klaar met haar vader, Gerard besluit weg te gaan uit Meerdijk en vertrekt naar Engeland. Jaren later krijgt Anita een telefoontje met het nieuws dat haar vader is overleden.

Eveline van Wessem:
Eveline was in seizoen 7 de vriendin van Daniël Daniël, als ze samen een avondje uit zijn gaat Eveline vast naar de auto. Dit blijkt echter een grote fout te zijn, als Eveline de auto instapt ontploft er een bom onder de auto. Daniël ziet zijn geliefde in vlammen op gaan. De bom blijkt later te zijn geplaatst door Onno P. Wassenaar.

Luigi Pavese:
In seizoen 7 sluit Ludo een deal met Luigi, hij zorgt ervoor dat Dian die veel weet over zijn louche zaken van de trap geduwd. Dian verliest bij deze val het kindje van haar en Ludo. Als Ludo via de telefoon een gesprek heeft met Luigi wordt Luigi doodgeschoten.

Onno P Wassenaar:
Is een grote crimineel die ervoor zorgde dat de vriendin van Daniël om het leven kwam, Eveline. Maar ook Suzanne kreeg het aan de stok met deze zware crimineel. Het is dan ook in seizoen 7 dat het op een woordenwisseling uitkomt, uiteindelijk slaat het om tot een hevige ruzie. Onno P Wassenaar glijdt uit over het stoepkrijt van Guusje Balk en valt van het dak van de parkeergarage. Hij overlijdt direct, Daniël wordt lange tijd als verdachte gezien en weet te vluchten, dan wordt Suzanne opgepakt, Ludo zorgt er uiteindelijk voor dat het met een sisser afloopt voor Daniël en Suzanne.

Sylvia Merkx:
Sylvia Merkx is helemaal van de wereld als ze te horen krijgt dat ze ongeneeslijk ziek is. Sylvia heeft hersentumor en heeft niet lang meer te leven. De man van Sylvia is Jef Alberts, is kapot van verdriet, als hij het nieuws hoort. Sylvia gaat samen met Jef naar Griekenland om daar samen hun laatste tijd door te brengen. Pleegdochter Kim Verduijn komt ook naar Griekenland en samen met Jef, blijven ze bij Sylvia tot haar laatste adem uitblaast.

Alexandra Popescu:
Is een 06-meisje dat in Meerdijk wil blijven. Julian Verduijn biedt aan om met haar te trouwen, zodat ze een verblijfsvergunning krijgt. Haar oud werkgever Joop Zwart wil dit koste wat het kost voorkomen, in de laatste aflevering van seizoen 8 zien we hoe Julian en Alexandra trouwen. Helaas komt het niet tot het ja-woord. Joop Zwart komt binnen en schiet haar dood.

Arthur Peters:
Als Roos de Jager samen met haar toenmalige vriend Arthur naar het strand gaan krijgen ze autopech. Roos besluit om de hulp te gaan zoeken en vraagt een passerende automobilist. Inplaats van hulp te bieden sleurt de automobilist Roos de auto en bedreigt haar met een mes. Arthur wil koste wat het kost Roos redden en weet de auto in te dringen. Hij wordt door de man neergestoken en valt uit de auto op het asfalt. In het AZM is hij nog even bij bewustzijn, maar Arthur komt helaas te overlijden tijdens de operatie. Het hart van Arthur wordt gedoneerd aan de ernstigzieke Jessica Harmsen, voor Jessica komt het hard precies op tijd.

Roos de Jager:
Ten tijde van seizoen 11 gaan Gijs Bentz van den Berg trouwen met zijn grote liefde Roos de Jager. De avond voor de bruiloft, Roos en Anita een XTC-pilletje. Op de dag van de builoft voelt Roos zich ontezettend beroerd, ze besluit paracetamol te nemen. Dit wordt haar fataal, op het moment dat ze het ja-woord wil geven valt Roos neer. Zowel Gijs, als het ambulancemedewerkers proberen haar nog te reanimeren. Helaas komt het allemaal te laat, Gijs en de vrienden van Roos blijven verslagen achter!

Bowien Galema:
Bowien is samen met haar kersverse man Stefano Sanders op huwelijksreis in Finland. Ludo is het niet eens met he huwelijk van Bowien en Stefano en reist ze achterna. In Finland loopt het echter compleet uit de hand en Bowien’s leven hangt letterlijk aan een cliff. Ze schreeuwt om hulp, maar zoals Ludo is, weigert hij haar te helpen. Enkele seconden later valt Bowien van de cliif. Enkele dagen later wordt haar lichaam gevonden en neemt Stefano afscheid van haar.

Nanda Verhoeven:
Ten tijden van seizoen 11 hoort Anita Dendermonde dat goede vriendin Nada Verhoeven HIV-geinfecteerd is. Voor Anita komt dit als een enorme schok, want ze hebben kort geleden bloedcontact gehad. Anita doet een test en blijkt ook HIV-geinfecteerd te zijn. Bij Nada is de ziekte al in een ver stadium, ze gaat samen met Rik de Jong en Anita naar Nepal, om daar de eeuwige rust te vinden. Geïmotioneerd nemen Rik en Anita afscheid van goede vriendin Nada.

Meike Griffioen:
In seizoen 12 weet Meike Griffioen uit de gevangenis te ontsnapen. Ludo en Janine zijn dan op Curacao Marcus ligt de twee in en ze zijn enorm geschrokken. Als Ludo van het luxe jacht af is wordt Janine wakker, daar treft ze Meike aan. Meike is woedend en gaat door het lint als ze ziet dat Ludo en Janine weer bij elkaar zijn. Met een enorm vlees mes valt ze Janine aan en een flinke worsteling volgt. Ludo merkt inmiddels dat het jacht de zee op is en zwemt er achter aan. Janine weet inmiddels Meike van zich af te werpen en Meike valt in het watet. Ze valt tegen de schroef van de moter en wordt door de schroef verscheurt. Janine ziet dit alles voor haar ogen gebeuren, Ludo weet op het jacht te klimmen en probeert Janine te kalmeren. Van Meike hebben ze geen last meer!

Simon Dekker:
Simon is terug in Meerdijk en gaat trouwen met Esther Salee, Janine probeert het te voorkomen maar het huwelijk gaat door. Op de dag van het grote feest gebeurt er echte iets verschrikkelijks! Tony Fuentes de broer van Yasmin is met een wapen de kerk ingedrongen en wil Stefano Sanders vermoorden, maar als Yasmin hem aanvliegt gaat het pistool af. Simon wordt nog voor het ja-woord geraakt en valt neer. Niet veel later sterft Simon Dekker in het AZM.

Tony Fuentes:
Nadat Tony Simon Dekker heeft vermoord wordt hij gearresteerd en pleegt niet lang daarna zelfmoord in de gevangenis.

Jan Eerdmans:
Het is seizoen 13 als Rik de Jong voor drugshandel in Singapore in de gevangenis terecht komt. In de gevangenis ontmoet Rik Jan Eerdmans, Jan is de celgenoot van Rik. De celstraf van Jan zit er bijna op, maar dan breekt er brand uit. Bij deze brand komt Jan helaas om het leven. Rik besluit de identiteit van Jan aan te nemen en komt zo al heel snel vrij.

Hennie Bolman:
Het is een klap voor Hennie Bolman en Govert Harmsen als blijkt dat Hennie ernstig ziek is. Het is zelfs zo erg dat Hennie hard aftakelt, ze is kapot van verdriet. Ze besluit dat ze niet wil wachten tot ze sterft. In het bijzijn van grote liefde Gover en vrienden pleegt Hennie Bolman euthenasie.

Sophia Sanders:
Als Sophie terug keerd in Meerdijk blijkt ze helemaal door te slaan. Ze doet alles om bij Ludo te zijn en op de bruiloft van Ludo en Janine, begraaft ze Janine levend en neemt haar plaats in. Gelukkig weet Nina haar moeder te bevrijden en komt Sophia in een TBS kliniek terecht. Vol van verdriet en onbegrip belt ze Ludo op en pleegt tijdens dit telefoontje zelfmoord, ze snijt haar polsen door.

Benjamin Borges:
In de laatste aflevering van seizoen 14 breekt er een grote brand uit in Scala. De brand is veroorzaakt door Isabella en Yasmin. Isabella heeft Nina ontvoerd in de kelder van Scala, als Yasmin Nina probeert te bevrijden ontstaat er een worsteling en valt er een olielamp om. Er breekt vrijwel meteen een grote brand uit. Boven in Scala is er een feestje en ze ontdekken al snel dat er een grote brand is, na een tijdje weet de branweer bij hen te komen en brengt iedereen naar beneden. Zo goed als Benjamin altijd was hielp hij eerste andere, hij hulp kreten vanuit beneden en aarzelde geen moment. Hij weet Yasmin en Isabella te bevrijden. Nina is op dat moment al lang gevlucht. Helaas slaat dan het noodlot toe een kast valt op Benjamin en hij komt om het leven.

Carel Kortenaer:
Carel Kortenaer de vader van Isabella krijgt te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij houdt dit voor iedereen verborgen voor zijn dochter maar ook voor nieuwe liefde Martine Hafkamp. Martine zou Martine niet zijn als ze er toch achter kwam, Carel wil er zelf een einde aan maken en Martine besluit hem te helpen. Ludo die nog een appeltje met Martine heeft te schillen zorgt ervoor dat Martine in de gevangenis komt voor de moord op Carel. Tijdens het transport van Martine ontvoeren de handlangers van Ludo Martine. Ludo neemt alles van Martine af en zet haar op een bootje, sindsdien heeft niemand meer iets van haar vernomen!

Yasmin Fuentes:
Yasmin en Stefano houden zoveel van elkaar, dat Yasmin de stoute schoenen aantrekt en Stefano ten huwelijk vraagt. Hij zegt ‘ja’. Het huwelijksgeluk duurt echter maar kort. Yasmin besluit Stefano te vertellen dat zij weet wie er achter de ontvoering van Nina zat en wie ervoor hebben gezorgd dat Ludo failliet werd verklaard. Stefano is woedend en zet haar uit huis. Yasmin doet er alles aan om het goed te maken, maar Stefano is koppig. Bovendien zit hij niet lekker in zijn vel omdat Nick zijn plek heeft ingenomen bij Sanders Inc. Blind van woede stapt hij in de auto op weg naar Nick. Yasmin probeert hem tegen te houden, maar dit wordt haar fataal. Stefano rijdt het water in en Yasmin overlijdt niet veel later in het ziekenhuis.

Valerie Fischer:
Valerie, Barbara, Robert, Charlie en Morris zijn in Portugal als het noodlot toe slaat. Na jaren van ruzien leggen de zussen Valerie en Barbara het eindelijk bij. Het heeft alleen niet lang mogen duren Valerie valt van een bergcliff en Charlie en Barbara proberen haar omhoog te krijgen. Maar dan valt ook Barbara van de bergcliff en moet Charlie de twee alleen omhoog zien te krijgen. Alleen is Charlie hier niet sterk genoeg voor, Valerie neemt een besluit en snijd het touw door, ze valt tientallen meters in het ravijn. Terug in Meerdijk ligt Valerie in een coma, Charlie besluit samen met Barbara om de stekker eruit te trekken, Valerie komt te overlijden.

Hannie van der Kroeft:
Vlak nadat Jack en Sjors Hannie hebben opgezocht krijgen ze een telefoontje dat Hannie zelfmoord heeft gepleegt.

Augusta van Houten:
Als Sjors, Jack en Dian opzoek zijn naar een deel van het amulet komen ze hun oma tegen Augusta. De zoektocht strand in Schotland, Augusta zorgt ervoor dat ze de 2 delen van het amulet heeft en krijgt de schat in handen. Helaas is het een bijbel van vele jaren oud. Jack krijgt ruzie met zijn oma en Augusta valt in een oude waterput. jack probeert haar te redden, maar laat haar uiteindelijk toch vallen.

Donald van der Zee:
Donald en Dian hebben een relatie als Donald plotseling last krijgt van zijn hart, vlak voordat Donaled sterft trouwt hij met Dian. Dian erft een vermogen van de hoog bejaarde man!

Mohammed Aydin:
Mohammed en Dian zijn dolgelukkig, alleen slaat het noodlot toen. Mohammed komt om bij een auto-ongeluk. Later blijkt dat Bob Lanschot hier achter zat.

Vadim Kadar:
Vadim wil koste wat het kost Jack vermoorden. Hij steekt alleen de verkeerde neer, niet Jack maar Bing wordt neergestoken. Als hij Charlie probeert te ontvoeren grijpt Jack in. De twee raken in gevecht en Vadim schiet, alleen raakt hij niet Jack maar zich zelf. Vadim overlijdt aan zijn verwondingen.

Dian Alberts:
Doordat Dian alles kwijt is weet ze niet wat ze moet doen, Dorothea zorgt er voor dat Dian de leuke dingen van het leven weer inziet. Ludo ondertekend het contract waardoor Alvida, Tracks and Tunes en The Rozengarden( De Rozenboom) eigendom van hem worden. Kort hierna word Dian onwel, ze voelt dat het niet goed gaat, Ludo gelooft er echter niets van en laat Dian alleen achter. Niet lang daarna overlijdt Dian aan de gevolgen van een Hersenbloeding. Laura vindt haar en zorgt voor een ambulance en vertelt Jef over het voorval. Kapot van verdriet neemt Jef zijn dochter voor het laatst in zijn armen.

Dorothea Grantsaan:
Dorothea, Janine, Barbara en Laura vermoorden samen per ongeluk René Meijer. Ze besluiten hem in de tuin van de Rozeboom te begraven. Alleen blijkt René nog te leven, hij zint op wraak en neemt eerst Dorothea, hij geeft haar overdosis slaappillen, de volgende dag wordt Dorthea dood aangetroffen in een auto in de sloot. Jef is kapot van verdriet.

Anita Dendermonde:
Door haar geluk met Rik vergeet Anita even alles om haar heen, dit is haar helaas fataal geworden. Als Anita zonder te kijken oversteekt wordt ze aangereden. Anita wordt naar het ziekenhuis gebracht, en het lijkt allemaal mee te vallen. Maar dan slaat de stemming om, Anita’s nieren hebben flinke schade opgelopen. Dit kunnen ze helaas niet opereren door verschillende inwendige bloedingen. Niet lang daarna blijkt in het ziekenhuis dat Anita komt te overlijden. Anita wil van iedereen afscheid nemen en Rik vertelt iedereen over de dramatische gebeurtenis. Een emotioneel afscheid volgt, Jef, Bing, Janine, Nina, Laura en Jack nemen afscheid van hun geliefde vriendin. Maar ook Stefano Sanders keert terug uit New York om afscheid te nemen, en Dennis komt uit Tokio om Anita voor het laatst te zien. Als laatste neemt ze afscheid van haar beste vriendin Charlie, en haar geliefde dochter Rikki. Vooral het afscheid valt Anita zwaar. Haar laatste minuten is ze bij Rik, ze ziet in een aantal flitsen haar leven voorbij komen, alle mooie dingen die ze heeft meegemaakt maar ook de mindere dingen. Zoals de dood van beste vriendin Roos, niet lang daarna sterft ze in de armen van grote liefde Rik.

Isabella Kortenaer
Na een val in de douche in Toko, komt Isabella in het ziekenhuis. Ze komt er met de schrik vanaf, toch zorgt een bacterie, door een infectie, voor een levensbedreigende situatie. Helaas weet Isabella niet te genezen, ze neemt afscheid van dochter Amy en vriendin Charlie. Niet lang daarna overlijdt ze.

Rosa Gonzalez
Rosa wordt na de schietpartij in de feesttent bij het huwelijk van Noud en Nina opgenomen in het ziekenhuis. Eerst lijkt het weer goed te gaan met Rosa, maar al snel blijkt het verkeerd te gaan met haar. Rosa sterft in de armen van haar dochter Lorena.

Ron Bos
Het eerste slachtoffer van het Ebola-virus dat een tijdje in Meerdijk heerst is Ron Bos. Hij neemt het over van Jack van Houten waar hij medisch verantwoordelijk voor was. Ron sterft in het ziekenhuis in de armen van zijn grote liefde Edwin Bouwhuis.

Edwin Bouwhuis
Nadat vriendje Ron Bos overlijdt aan het Ebola-virus blijkt Edwin het ook te hebben overgenomen. Het virus zorgt ervoor dat Edwin in het ziekenhuis komt en net voordat er een serum is tegen de ziekte overlijdt Edwin in de armen van Lucas Sanders.

Danny de Jong
Als Nuran en Aysen Meerdijk onveilig gaan maken is vooral Danny slachtoffer. Danny heeft Nuran vroeger zwanger gemaakt en is daar niet goed mee omgegaan. Aysen vindt dat hij moet boeten en zoekt hem steeds op. Tijdens een ruzie duwt Aysen Danny van de trap in huize De Jong. Danny is op slag dood en laat een verdrietige Rik achter.

Mike Brandt
Een belangrijke dag nadert: Rik en Nuran gaan trouwen. Om deze ‘grote sprong’ te vieren organiseert Maxime een vrijgezellenfeest. Met een grote groep vrienden gaan ze een parachutesprong maken. Terwijl de trainingen en voorbereidingen al in volle gang zijn, wordt de sfeer binnen de groep steeds grimmiger door verschillende onderlinge conflicten. Wanneer de groep gesprongen is, verandert de dag langzaam in een nachtmerrie. De parachute van Mike is gesaboteerd en hij maakt een fatale sprong.

Sacha Kramer
Voor het huwelijk van Nina en Bing heeft Sacha een speciale ‘liefdescaravan’ geregeld. Na het ja-woord van Nina en Bing, laat Noud aan Nina weten nog verliefd te zijn op haar. Sacha heeft dit gehoord en rent weg. Ze sluit zich op in de caravan die bedoeld is voor Nina en Bing. Noud achter haar aan, maar kan haar niet vinden. Als Sjoerd, Anna, Job, Sam en Rover de caravan naar de feestlocatie willen brengen, raakt de caravan los van de auto.De caravan raakt los en botst tegen een elektriciteitshuisje. Wanneer de vijf daar naar toe rennen ligt Sacha daar bewusteloos in de caravan. Als Sjoerd, Anna, Job, Sam en Rover bijna bij de caravan zijn, ontploft hij met Sacha erin.

3 comments on “Sterfgevallen in Meerdijk

 1. Hier ontbreken Marco Buis, Paul Karels, Arthur Diepgrond en Rutger Goedhart o.a.

  Ook staan er een aantal spelfouten:

  “Donald van der Zee:
  Donald en Dian hebben een relatie als Donald plotseling last krijgt van zijn >>> hard, <<>> douch <<< in Toko, komt Isabella in het ziekenhuis."
  Douche moet met een E erachter.

 2. Mijn vorige reactie is niet volledig op de site gezet:

  Hier ontbreken Marco Buis, Paul Karels, Arthur Diepgrond en Rutger Goedhart o.a.

  Ook staan er een aantal spelfouten:

  “Donald van der Zee:
  Donald en Dian hebben een relatie als Donald plotseling last krijgt van zijn >>> hard, <<>> douch <<< in Toko, komt Isabella in het ziekenhuis."
  Douche moet met een E erachter.

  1. Iets gaat er niet goed, want alletwee de reacties worden onjuist weergegeven!