Naast acteertalent heeft Goede Tijden, Slechte Tijden ook gezorgd voor verschillende muzikale talenten. Zo scoorden Linda, Roos en Jessica in 1995 een nummer 1 hit in Nederland. In 2011 scoorden Rikki, Lucas, Sjoerd & Edwin een hit met het nummer ‘Jij’.

lindaroosjessicaLinda, Roos en Jessica
Linda, Roos en Jessica was een zangtrio bestaande uit Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman. In 1995 hebben de 3 actrices als grap een optreden gegeven, dit beviel zo goed dat ze een single hebben uitgebracht; Ademnood, geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn. Het nummer kwam binnen op nummer 1 en behaalde zelfs een platina status. Na het succes van ‘Ademnood’ hebben ze nog 5 singles uitgebracht en kwam er zelfs een album.
Op 26 juli 1998 gaf de groep een afscheidsconcert in ShowbizCity in Aalsmeer.

4fun4Fun
4 Nederlandse mannelijke soapacteurs wilden het succes van Linda, Roos en Jessica overtreffen. Jimmy Geduld (Goede tijden, slechte tijden), Winston Gerschtanowitz (Goudkust), Michiel de Zeeuw (Goudkust) en Chris Zegers (Onderweg naar Morgen) begonnen de boyband 4Fun. In 1997 brachten ze hun single ‘Levenslang’ uit. Het nummer kwam op nummer 14 in de top 40 en wist hiermee het succes van Linda, Roos en Jessica niet te evenaren. Hun 2e single ‘Overal’ kwam niet hoger dan de 25e plaats en de 3e en laatste single ‘Hittegolf’ wist de top 40 niet te bereiken.

goodtimesGood Times
Om de 2000e aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden te vieren werd er door Aukje van Ginneken (Charlie) Johnny de Mol (Sylvester), Chanella Hodge (Terra) en Winston Post (Benjamin) in 2001 een groepje gevormd; Good Times. Met de single ‘Ongelofelijk’. Het nummer kwam op nummer 35 en de groep trad verschillende keren op.

jijRikki, Lucas, Sjoerd & Edwin
Ter gelegenheid van de zomercliff van 2011 zongen Rikki (Robin Martens), Lucas (Ferry Doedens), Sjoerd (Guido Spek) en Edwin (Raynor Arkenbout) speciaal voor de bruiloft van Nina en Noud het nummer ‘Jij’. Het nummer werd uitgebracht op single en kwam op de 19e plaats in de top 40 terecht.

Rikki
In seizoen 24 krijgt Rikki de Jong een platencontract aangeboden. Ze neemt de single ‘Waar ben jij?’ op. Het nummer verschijnt op 1 in de iTunes top 100. Robin Martens is ook te boeken als Rikki.

17 comments on “Muziek in GTST

 1. Dat liedje van Jij vind ik alleen leuk. Robin Martens je doet het top in gtst en je kan super mooi zingen x je fan

 2. iemand een idee hoe de (piano) achtergrond muziek heet die nu regelmatig te horen is? oa in de scene sjoerd en rikki van 6 november?

  1. Woensdag 7 januari

   Lady Gaga – Venus

   Paolo Nutini – Iron sky

   .

   Donderdag 8 januari

   Fakkelbrigade & Duvel Duvel – Fakkels En Bananen

   Faberyayo – Uniform

   Hozier – Take Me To Church

 3. Ik loop eindje achter met gtst en heb nu net de aflevering van 16 feb gezien. Nu kan je op de site niet meer de muzieklijst terug vinden. Iemand die weet welk nummer je hoort als je Bianca door het huis ziet lopen…beetje aan eind aflevering; 19.10min.

 4. Gisteren 16-6-15 de uitzending gezien met op de achtergrond de prachtige muziek van piano+zanger. Graag wil ik weten wie die zanger is ? Bvd.

 5. Iemand bekend met dat.zielige piano spel die de afgelopen maanden soms gespeelt werd bij wat treurige scènes? ???? Al zolang aan t googlen maar krijg hem niet gevonden. Ik weet wel wat het zelf gecomponeerd word en dus geen nieuwe remake Is van een oud jasje.

Geef een reactie