Lotje Alberts:
Lotje is de eerste baby die geboren wordt in GTST. In seizoen 1 wordt Lotje geboren. Haar ouders zijn Robert Alberts en Laura Selmhorst. Lotje werd geboren in Amerika, als Laura besluit weg te gaan bij Robert begint ze een rechtzaak om Lotje. Als alles achter de rug is en Robert en Laura weer samen wonen in Nederlans Sterft Lotje ten gevolge van de wiegendood. Na haar dood raakt Laura compleet de weg kwijt. Laura sluit zich namelijk aan bij de Karmasekte en ontvoert de kleine baby Sanneke uit de wachtkamer van Simon Dekker.

Jack van Houten:
Jack wordt in seizoen 3 geboren onder de naam Fritsje. De ouders van Jack zijn Frits van Houten en Trix Gerritse. Hij werd opgevoed door zijn opa Herman Hoogendoorn, onder de naam Herman-Rien Hoogendoorn. Herman liet Trix verongelukken en Fritsje ontvoeren, hij voede hem op in Amerika. Jaren later keert Herman-Rien terug naar Meerdijk als Jack van Houten.

Guusje Balk:
Guusje werd geboren in seizoen 4, de ouders van Guusje waren Peter Kelder en Suzanne Balk. Suzanne en Peter hadden een aan-uit relatie. Het escortverleden van Suzanne bleef tussen de twee instaan. In seizoen 5 wordt Guusje ernstig ziek, precies op tijd keert Peter terug uit Italië, om de ontzettend dure operatie te betalen. Daarna vertrekt Peter weer, in seizoen 10 verlaat ook Suzanne samen met haar echtgenoot Rodney Carpenter en Guusje Meerdijk.

Sjors Langeveld:
Sjors wordt in seizoen 5 geboren in de gevangenis onder de naam Wendela. De ouders van Sjors zijn Martine Hafkamp en Frits van Houten, Martine zit in de gevangenis en Frits is vermoord. Martine staat Wendela af aan Daniël Daniël en Janine Elschot, zij laten Wendela bij de familie Langeveld plaatsen. In seizoen 13 zien we Sjors weer terug in Meerdijk, en gaat ze opzoek naar haar vader en moeder. Janine helpt Sjors bij het vinden van Martine. Als Martine vrij komt bouwt ze een goede band op met Sjors. Haar vader zal ze nooit meer leren kennen, maar ze heeft wel afscheid van hem kunnen nemen!

Jeffrey Alberts:
Jeffrey is het doodgeboren kindje van Dian Alberts en Ludo Sanders. In seizoen 6 werd Dian van de trap in de Rozeboom geduwd. Ze werd geduwd door een handlanger van Luigi Pavese, een zakenrelatie van Ludo Sanders. Dian heeft Ludo altijd verantwoordelijk gehouden voor de dood, van haar kindje.

Wiet Terlake:
Wiet is de geheime dochter van Frits van Houten en Hannie van der Kroeft, Wiet werd geboren in seizoen 6. Niemand wist af van het bestaan van Wiet, pas in seizoen 16 kwamen Jack en Sjors hier achter. Wiet woonde bij Piet en Guusje Terlake, op aandringen van Jack zit Wiet nu in een psychiatrische inrichting.

Nina Sanders:
Nina is de dochter van Ludo Sanders en Janine Elschot. Nina stond altijd tussen haar vader en moeder in. Ze heeft ontzetten veel dingen meegemaakt in haar leven, momenteel heeft ze haar eigen bedrijfje Tasjesdief in Meerdijk.

Jarmo Carillo:
Jarmo werd in seizoen 9 geboren in Amerika, het is een zoontje van Mathilde Carillo en Mathijs Hoogenboom. Mathilde werd ooit verkracht door Mathijs, waarna ze zwanger raakte. Mathilde kon niet leven met haar verkrachting en liet Jarmo adopteren door een Amerikaans gezin, later kwam ze op de besluit terug en ontvoerde Jarmo uit Amerika. Het adoptiegezin, besloot na enige tijd dat Jarmo bij Mathilde thuis hoorde, tot op de dag van vandaag woont Jarmo samen met zijn moeder Mathilde gelukkig en vredig in Amerika.

Lucas Sanders:
Lucas is de zoon van Janine Elschot en Stefano Sanders. Als Ludo in een rolstoel terecht komt zoekt Janine troost bij Stefano. De twee belanden bij elkaar in bed en in seizoen 11 kwam Lucas op de wereld. In seizoen 16 besluit de 15 jarige Lucas bij zijn vader in New York te gaan wonen.

Jonas Alberts:
Jonas is het overleden zoontje van Jef Alberts en Barbara Fischer, de biologische ouders van Jonas zijn Jef Alberts en Meike Griffioen. Jef en Barbara konden samen geen kindje krijgen en dus gaan ze opzoek naar een draagmoeder. Ze komen uit bij Meike, Meike wil het eerst niet afstaan maar dat gebeurt later toch, helaas overlijdt Jonas enkele dagen na zijn geboorte, Jef en Barbara zijn kapot van verdriet.

Kimberley Sanders:
Kimberley is het dochtertje van Marcus Sanders en Cerille de Boer. Om een erfenis binnen te halen moet Marcus binnen een jaar een vrouw en kind hebben, hij ontmoet Cerille en krijgt met haar een dochter. Maar hij wil niks van Kimberley weten, maar na een keer te hebben opgepast raakt hij aan haar gehecht. Kimberley is dan al met haar moeder in Amerika. Marcus reist ze achterna en tot op de dag van vandaag leven ze nog gelukkig in Amerika.

Rikki de Jong:
Rikki is de dochter van Rik de Jong en Anita Dendermonde. Rikki zag in seizoen 12 het levenslicht. Alleen maakte Rik dat niet mee, hij zat in Singapore in de gevangenis voor drugssmokkel. Tijdens een hevige brand in het cellencomplex waar Rik zit komt de mede gevangene van Rik om het leven. Rik doet zijn trouwring om bij zijn dode mede gevangene. Iedereen denkt dat Rik dood is en Anita beseft dat ze verder moet voor Rikki. Als Anita op het punt staat te trouwen met Mickey Lammers komt Rik binnen, compleet van slag rent Anita weg. Na enkele dagen verlaat Mickey Meerdijk en komen Rik en Anita weer bij elkaar. Ze emigreren naar Nieuw-Zeeland, maar in seizoen 16 staat Anita samen met Rikki alweer op de stoep, ze is gescheiden van Rik. Niet lang daarna keert ook Rik terug, nadat Anita’s relatie met Dennis op de klippen is gelopen keert ze weer terug bij grote liefde Rik. Iets waar dochter Rikki heel blij mee is, Anita en Rik trouwen opnieuw en trekken in hun nieuwe woning. Maar dan slaat het noodlot toe, in seizoen 19 komt de moeder van Rikki Anita Dendermonde om het leven. Kapot van verdriet blijven Rik en Rikki achter.

Amy Kortenaer:
Amy is de doodgewaande dochter van Isabella Kortenaer en Ludo Sanders. Carel Kortenaer de vader van Isabella laat haar geloven dat Amy dood is, omdat ze er niet voor kan zorgen. pas 3 jaar later komt Isabella hier achter en besluit ze om te vluchten voor Ludo, die Amy van haar wil af pakken. Ze besluit haar eigen dood ,en die van Amy, in scène te zetten. Ze stormt een gebouw in dat op het punt staat om opgeblazen te worden. Ludo denkt dat ze een baby vast heeft maar het is gewoon een pop, Isabella gaat via een uitgang net op tijd het gebouw uit en ziet Ludo het voor zijn ogen ontploffen. Isabella maakt een filmpje voor Charlie Fischer en Yasmin.

Sil Selmhorst:
Sil is het zoontje van Robert Alberts en Laura Selmhorst. In seizoen 14 belanden Robert en Laura in een vrijpartij, hier uit wordt Sil geboren. Laura had opdat moment een relatie met Dennis en wil net doen alsof hij de vader is. Ze breekt zelfs in op de computer van de dokter. Na een tijdje besluiten Dennis en Robert af te zien van de voogdij. In seizoen 18 wordt Sil ernstig ziek en hangt zijn leven aan een zijde draadje, gelukkig komt hij er weer boven op! Tevens namen Laura en Sil in seizoen 18 afscheid van Robert, die naar Tokio vertrok!

Valentijn Sanders:
Valentijn is het zoontje van Nick Sanders en Charlie Fischer. Tijden de geboorte is Nick vermist en heeft Charlie een depressie, de kraamverzorgster Lieve Schutter ontvoert Valentijn en blijkt ook Nick te hebben ontvoerd. Samen met Jack komt ze erachter dat het helemaal niet om Valentijk gaat, ze brengt Valentijn terug naar zijn echte ouders, en krijgt van de moeder van Lieve, de échte Valentijn. Jack en Charlie krijgen een auto-ongeluk en Jack vertelt de politie en Nick dat Valentijn is omgekomen. Ze zeggen dat Valentijn een adoptiekindje is die ze uit Amerika hebben geadopteerd van een vriendin van jack. Ze geven hem de naam JJ. Maar als JJ bloed nodig heeft biecht Charlie alles op aan Nick, inmiddels hebben ze een omgangsregeling.

Lana Langeveld:
Sjors Langeveld heeft een relatie met Danny de Jong, echter gaat ze vreemd met haar grote liefde Bing Mauricius, die ze eerder ook bedroog. Dan begint er een verschrikkelijke tijd voor Sjors, wie is de vader van haar kindje? Bing of Danny, pas na de geboorte, na een DNA-test blijkt dat Danny de vader is van Sjors’ dochter Lana. Bing gaat ervan door en Sjors blijft eenzaam achter.