Naam: Danny de Jong
Acteur: Jan Kooijman (12 februari 2009 t/m heden)

Woning: Toko
Werk: Schrijver/Medewerker Noud Bouwt

Burgerlijke stand: Single

Vader: Bert de Jong overleden
Moeder: Maria de Jong
Broer: Rik de Jong
Dochter: Lana Langeveld

Liefdes:
Iris overleden
Ronja Huygens
Sjors Langeveld
Lorena Gonzalez
Maxime Sanders
Charlie Fischer

Vrienden: Noud Alberts, Sjors Langeveld, Bing Mauricius

Wat er gebeurde met Danny in GTST:

Seizoen 19
Het contact tussen Danny en Rik is verwaterd doordat Danny op jonge leeftijd uit huis is geplaatst. Als Rik’s vrouw Anita doodgaat vindt Charlie dat Rik zijn broer nodig heeft en spoort Danny voor hem op. Charlie vindt hem door zijn boek Duizend Tranen, dat hij over zijn overleden vriendin Iris heeft geschreven. Danny trekt in in huize de Jong en maakt kennis met zijn nichtje Rikki. Als hij Sjors ontmoet hebben de twee constant aanvaringen. Ondertussen zijn Ronja Huygens en Charlie Fischer ontzetend verliefd op hem geworden. Charlie probeert hem zelfs in lingerie op de bank te verleiden. Uiteindelijk krijgen Ronja en Danny een relatie. De relatie is echter niet van lange duur, omdat Ronja telkens bang is hem te verliezen en Danny hier niet goed van wordt. Ondertussen begint Danny aan het schrijven van zijn nieuwe boek dat ‘Het weerzien’ gaat heten. Sjors helpt hem hierbij.

Seizoen 20
Als Danny zijn boek ‘Het Weerzien’ publiceert krijgt hij alleen maar kritiek. Zijn grote steun en toeverlaat is Sjors, waarmee hij niet veel later een relatie krijgt. Als Sjors teksten voor een nieuw boek op Danny’s laptop vindt, stuurt ze ze samen met Rik op. Danny’s teksten waren niet zelf geschreven en hierdoor pleegt hij plagiaat. Hij krijgt ruzie met Sjors en Sjors gaat in die periode vreemd met Bing. Niet veel later is Sjors zwanger. Het is alleen niet duidelijk van wie het kindje is. Van Danny of van Bing. Uiteindelijk kan Danny niet meer leven met de spanningen in hun relatie en hij maakt het uit. Sjors is al snel terug bij Bing en dat maakt Danny woedend. Hij drinkt te veel en belandt bij Lorena in bed. De twee hebben geen seks, maar Lorena bazuint dit Meerdijk wel rond. Maxime leert de aantrekkelijke Danny ook kennen en de twee hebben een aantal keer heftige vrijpartijen. Het blijft alleen bij seks, want een relatie zou te ingewikkeld worden. Uiteindelijk stopt Danny met de affaire en komt hij weer nader tot Sjors. Danny verzint een naam voor de baby van Sjors, Lana.

Seizoen 21
Uit een test blijkt dat Danny de vader is van Sjors’ dochter Lana. Bing kan dit maar moeilijk verkroppen en vertrekt naar het buitenland. Danny zoekt Sjors vaak op om bij zijn dochter Lana te zijn. Met Maxime wakkert het vuur weer aan. De twee beginnen een relatie, maar Danny voelt zich totaal niet lekker binnen de relatie. Hun karakters verschillen te veel en Danny maakt het dan ook uit. Hij vindt zijn intrek in Toko. Als Charlie zich niet lekker voelt om Rik en Danny zich vreselijk voelt om Maxime belanden de twee samen op de bank. Ze hebben een hartstochtelijke avond, maar spreken af dat het hierbij blijft. Charlie gaat namelijk bijna trouwen met Rik. Danny begint steeds meer gevoelens te krijgen voor Charlie en kan zich uiteindelijk niet meer inhouden. De twee krijgen een verhouding, met broer Rik die telkens op de loer ligt. Als het allemaal uitkomt zet Danny Charlie voor een keuze. Charlie kiest uiteindelijk voor Rik en Danny is weer alleen. Danny probeert zich vooral te richten op de opvoeding van Lana. Tijdens de bruiloft van Nina en Noud komt hij terecht in een regelrechte chaos.

Geef een reactie