Het is de laatste tijd vaker in het nieuws geweest en naar aanleiding van de 6000e aflevering van GTST hebben een aantal reporters zich gestort op de dalende kijkcijfers van GTST.

Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Wat vind jij nu de reden waarom de kijkcijfers teruglopen en wat zou jij graag veranderd zien?

Een aantal redenen die we vaak tegenkomen zijn onder andere dat:

 • er teveel vaste personages zijn vertrokken, dat er hier veel teveel jonge personages voor terug komen
 • de verhaallijnen niet echt origineel zijn (zoals wederom een ongeluk op een bruiloft)
 • er teveel (of wellicht te lang) maatschappelijke onderwerpen voorbij komen (Denk aan het AZC bijvoorbeeld)
 • Dat de verhalen vroeger spannender waren (denk aan Martine Hafkamp bijvoorbeeld)
 • mensen tegenwoordig liever Netflix kijken

Maar misschien heb je wel een heel ander idee waarom de kijkcijfers teruglopen? We zijn benieuwd naar je mening.

Wij zullen de resultaten van de poll alsmede jullie mening aan de redactie van GTST aanbieden.

Wat vind jij dat er moet veranderen aan GTST?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

64 comments on “Poll: Wat vind jij dat er moet veranderen aan GTST?

 1. meer samenhang van de personages. zijn nu allemaal losstaande figuren. vroeger was iedereen meer met elkaar verbonden. Voornamelijk een bloedband, maar ook jarenlange vriendschap of verleden. seizoen 21 was een perfecte cast, iedereen was met iedereen verbonden.

 2. Soms blijft het verhaal te lang hangen. Bijvoorbeeld: Linda met de therapuit en Anthon. En Janine bij de therapuit in therapie. Daar zit geen spanning in en is wat saai! En niet echt orgineel de lamp bij de bruiloft!
  En ik kijk alle afleveringen terug op videoland! Misschien dat dat er mee te maken heeft dat veel mensen dat doen! Je kan een week vooruit kijken.

 3. Minder onrealistische verhaallijnen, Lana die in zo’n korte tijd van 8 jaar na 11, 12 jaar gaat en ineens 17 is, vaker gebeurd bij kinderen maar deze leeftijdsverhoging is wel heel absurd.

 4. Te veel nieuwe gezichten met zeer saaie en langdradige verhaallijnen. Haal wat oude karakters zoals ‘Sjoerd’, ‘Rikki’ ‘Anna’ en ‘Job’ terug met desnoods met Martine Hafkamp en ga verhaallijnen schrijven met wat meer actie en spanning.

 5. Lijkt meer een jongerenserie dan een serie voor veel leeftijden. Ik was ooit een vaste en trouwe kijker maar die tijd is al lang voorbij, helaas

 6. Het terughalen van oude personages is lastig, aangezien ze vrijwel allemaal zelf zijn vertrokken. Zoals bv Job, Anna, Sjoerd, Sam….acteurs kozen allemaal zelf voor hun vertrek ivm andere ambities…. Maar wellicht staan deze acteurs wel open voor een kortere come-back.

  De verhaallijnen zijn dit seizoen niet meer zo langdradig, je kunt merken dat de schrijvers hier aan werken. Zo was het hele debacle met Hein en De beer binnen 6 weken opgelost, vorig jaar duurde het oplossen van de moord op Jan Maes nog een half jaar….

  Denk dat vooral ook spanning belangrijk is, maar wel realistisch en geen herhaling.

  Verder belangrijk om huidige personages zolang mogelijk te behouden, zodat kijker een band met ze op kan bouwen. Geef bv Tiffy en Flo een vaste rol. Deze laatste (Flo) ook, omdat het hoog is voor een vaste, langere relatie voor Lucas. En deze #modernfamily echt iets nieuws is…naast alle andere relaties.

 7. Oh ja, wat meer goeden tijden. Zeker in de liefde…vaak duurt het een tijd voor personages geluk in de liefde vinden, logisch hoort bij een soap…. maar laat ook wat meer van de gelukkige, verliefde tijd zien. Wat meer romantiek dussss. Niet alleen maar struggles… En een prachtige bruiloft zonder dramatische afloop zou heeeeel fijn zijn. 😉

 8. Ik vind de verhaal lijnen erg langdradig en ook, ongeloofwaardig. Prima dat Anton een dochter heeft. Hij neemt dit kwakkeloos aan. Waarom eist hij geen DNA test? De verjonging maakt het ook niet heel interessant. Super dat er aandacht is voor als iemand nog maagt is zoals Jojo, en dat ditaangestipt wordt. oude personage terug of de oudere personage zoals Laura weer een mooie verhaallijn geven, lijkt me ook weer erg leuk.

 9. Veel kijkers via Videoland. De verhaallijnen moeten korter. De opbouw sneller: wat wil die Rob van Janine bijvoorbeeld en wat is nu opeens het plan van Billy? En dat aan-uit-aan-uit gedoe van Sjors en Amir was ook langdradig en het wel of geen verhouding tussen Anton en Shanti. GTST is toch al niet realistisch in bepaalde opzichten, want het is een soap, dus zouden de schrijvers kunnen proberen om meer en tegelijk kortere verhaallijnen te kunnen laten zien, waardoor het niet saai wordt.

 10. Persoonlijk vond ik de cast van seizoen 14 15 het leukste had je oom Govert enz helaas overleden,maar zoals van die acteurs heeft der al een paar x toegegeven terug te willen keren,denk bijv aan bas muijs koertjan de bruin gaf het toen ooit ookal een x aan,winston post dat was toen ook echt super goed helaas in de serie overleden maar knup het er zo aan dat het een verloren 2ling broer is,en niet steeds maar vaste personage dood laten gaan,als ze er uit willen Prima ma dood laten gaan zo krijg je ze ook nooit terug natuurlijk,en vroeger kwam iemand opeens weleens ff terug al was het met kerst of weet k het wat maar dat gebeurt ook niet meer,heb het over ouwe personages,

 11. Stipt altijd om 20:00 beginnen zodat het voor 20:30 is afgelopen. Het overlapt altijd een ander programma op een andere zender.

 12. Graag meer oudere personages zoals Jef, Robert etc.
  De oude 1 minuut durende leader.
  Geen 24uur eerder en ook geen dagen of maanden overslaan zoals met de afgelopen zomer cliffhanger.
  Jojo, Lana en Rover eruit.
  Jop de Vries een vast contract geven.
  Lucas eruit en hou eens op met dat duurzaam gedoe.
  Gewoon het oude GTST gevoel terug!!

 13. Idd er zijn ook veel mensen die via videoland kijken. Ik ben er daar ook een van helaas ivm met werk kan ik het niet savonds kijken. Maar ik ben wel een trouwe kijker. Verder moet ik wel zeggen dat idd als er een trouwerij is dit altijd fout afloopt. dat is te voorspelbaar en daarom niet meer leuk. En sommige verhaal lijnen duren wat te lang net als dat gedoe met Anton en Linda mag wel klaar zijn. Maar betreft videoland ik denk dat daardoor mi der kijkcijfers zijn maar die moet je er maar eens bij tellen. Ik hoop wel dat videoland blijft want dat zorgt ervoor dat ik nog steeds gtst kan blijven kijken.

 14. Hou de vaste personages vast en niet alleen maar jonge erin. Sommige verhaallijnen zijn zoooo lang en andere die erg spannend zijn weer heel kort. Vond het jammer dat lapland en bruiloft in 1 aflevering zaten die hadden jullie kunnen “rekken”. Verder wil ik wel zeggen dat ik blijf kijken hoor al vanaf mijn jeugd

 15. Kijk al vanaf het begin en mis er niet een, merk wel dat de mensen om mij heen bijna allemaal niet meer kijken.
  Wel neem ik het elke dag op, kan ik kijken wanneer het mij uitkomt, tuurlijk vind ook ik dat sommige personages minder zijn of slechter spelen maar als ze langer erin zitten is hun onzekerheid over.
  Ludo en Janine en hun dochter vind ik supergoed, en bij Linda is het net of ze echt kwaad is, vind knap van haar om zo,n stem op te zetten.
  Er hoef echt niet altijd drama in hoor, jammer dat er zoveel dood gaan als ze eruit willen stappen ik bedoel de vrouw van Rik, Anita, en zo zijn er nog meer. ,
  Ik blijf kijken zolang ik leef, ben nu 70, dus tel maar uit hoe jong ik was toen het begon , af en toe zeggen mensen “kijk jij daar nog steeds naar” of het iets vies of stom is, ze doen ik blijf GTST TROUW

 16. Nemen veel te snel afscheid van mensen. Marieke en Mark waren goede toevoeging. Die rolletjes van 1 of 2 jaar daar heb je weing aan.

 17. Wat ideeën voor de cast:

  – Meer samenhang tussen karakters. Families, vrienden…door elkaar lopende verhaallijnen.
  – Lana, Tiffy en Jojo zijn drie jonge meiden. Wat mij betreft te veel van hetzelfde. Eentje eruit halen, Lans wat mij betreft. Jojo meer scenes geven met Bing. Broer-zus band aanhalen.
  – Tiffy en Flo een vaste rol geven. Nieuwe soort familie, origineel in serie. Frisse wind! Modern family brengt nieuwe verhaallijnen met zich mee. Flo ook los van Lucas een verhaallijn/vriendschappen geven. Duurzaamheid subtiel brengen. Geen overload. En kind Tiffy is weer mooie link tussen familie Bouwhuis en Sanders.
  – Mark de Moor terughalen. Kijkers hadden dit personage met in hun hart gesloten en toen vertrok hij al weer. Is ook personage met ‘zwart randje’,zitten spannende verhaallijnen met Ludo in… Mark ook een leuke liefde voor Tiffy (evt Zoë, Shanti en zelfs Nina).
  – Zoë en Shanti zijn vergelijkbare personages wat mij betreft…
  – oude personages die niet meer voor vast willen terugkomen, tijdelijk laten komen voor een verhaallijn. Populaire karakters zoals Anna, Job, Wiet, Sam, Jef, Nuran…..Die meteen een link met de huidige personages hebben. En dus niet geheel nieuw.

  Tot zover!

 18. Denk inderdaad ook dat teveel herhaling in zit, een veel bekende personages die er dan een tijdje inzitten verdwijnen waardoor er weer nieuwe gezichten in komen..

 19. Ze moeten gewoon oude castleden terug vragen al is het dat ze een tijdje komen kijken,zo gaat het in het dagelijks leven ook toch?dat oude bekenden weer even langs komen waaien,en toch als je die verhalen weleens leest dat oude bekenden toch graag terug willen in gtst dat ze altijd kunne bellen maar het lijkt wel of gtst dat negeert,kun zulke spannende verhaallijnen maken,ik was van de week op dvd seizoen 13 aan het terug kijken dat rik,terugkeerde vanuit Singapore terwijl iedereen dacht dat die omgekomen was bij een brand,maar hij kwam vrij onder de naam van zijn celgenoot,laat em is op vakantie gaan met Zoëy of weet ik hetEen normaal mens die bij de douane langs komt in het buitenland,en ze komen erachter dat je gewoon nog leeft en je straf niet heb uitgezeten zetten ze zo weer vast,en maak er dan een ontsnappingspoging van dat die dat gaat voorbereiden ofz haal ouwe verhaallijnen van vroeger weer terug ofz..kan zoveel nog met gtst maar het is zo voorspelbaar wat tegenwoordig gebeurt,

 20. Ik denk dat het ook komt doordat verhalen soms te lang dradig zijn. Zoals met Jan Maes, wat een eeuwigheid heeft dat geduurd

 21. Verhaallijnen zijn te lang. Spanning is leuk, maar vooral ook positieve spanning, te veel leuke verhaallijnen eindigen in iets negatiefs. Ongelukken, doden, relaties die stoppen. Graag ook eens verhalen die positief aflopen, zoals dat ook in het echte leven gelukkig nog gebeurt!

  En anders de naam veranderen ik slechte tijden, want daar ligt veel te veel de nadruk op!

 22. Sorry hoor dat ik weer reageer, zit nu de uitzending van maandag te kijken, maar wat een slechte uitzending.
  Sjors ligt van een operatie bij te komen, zo komt niemand bij uit een operatie!!
  Stralend, nou Sjors leef je voortaan beter in, ga desnoods een keer in een ziekenhuis kijken.

 23. Personages die tijdelijk terugkeren gebeurt nog best vaak hoor: Rikki was laatst nog een dagje in meerdijk met bram&teddy, Tim is al een paar keer teruggekomen (bruiloft Anton, bruiloft Sjoerd), Jef ieder jaar met sinterklaas en toen Maxime overleed en meestal blijft hij nog een tijdje hangen. En de acteurs moeten natuurlijk wel zin hebben om terug te komen, het hoeft niet perse de schuld van gtst te zijn dat acteurs niet terugkeren met kerst etc

 24. Teveel kinderachtige en jonge C acteurs, teveel advertorial. Niet te ongeloofwaardig maken ( Aisen ineens hoofdinspecteur? ). . Schrijf een mooie volwassen verhaallijn met gerenommeerde acteurs.

 25. Ik kijk GTST al vanaf aflevering 1. Ik ben nu 42 jaar. En ik zie ook dat dingen minder prettig verlopen. Wat ik een groot verschil vind is de leader en muziek van de leader. Op RTL Lounge wordt momenteel het 1e seizoen uitgezonden van GTST. Zodra je die muziek weer hoort van de leader, kom je gelijk weer in het GTST-gevoel. De warmte, sentiment. Dat voel ik nu totaal niet meer in de leader. Het moet snel, kort en hip. Maar daarmee pak je de kijker niet. De leadermuziek is zo van belang. Denk maar aan Medisch Centrum West en Westenwind. Als je die muziek hoort, pakt het je ook gelijk weer. Ik zou graag de oude muziek weer horen. De muziek is nu zo vaak bewerkt, dat het helemaal uit haar verband is getrokken en het GTST gevoel weg is. Op youtube zie je door een aantal mensen eigen gemaakte leaders van GTST. Ik zou me daar eens door laten inspireren. Zij gebruikten ook de muziek van vroeger gezongen door Lisa Boray.
  Het acteerwerk was in het begin niet heel goed, maar de verhaallijnen daarentegen wel. Helen met nepzoon David, Rien met Herman Hogendoorn, Daniël, Suzanne met haar escortverleden met Martine Hafkamp, escortmeisjes die vermoord werden, etc. Ik merk nu ik die oude afleveringen weer kijk, elke keer wil weten hoe het verder gaat. Dat gevoel heb ik in het huidige GTST veel minder. En inderdaad zijn er teveel actuele zaken in verwerkt. Het mag wel iets spannender en sentimenteler. Je wilt als kijker even meeleven met de personages met hun spanning, problemen, etc. Je mist types als Suzanne Balk, Martine Hafkamp, Karin Alberts, Frits van Houten met Hannie, Annette van Thijn in de serie. Ook de muziekjes die vroeger werden gebruikt bij verdriet of spanning waren veel pakkender. Ik zou al schrijvers nog maar eens goed laten inspireren door seizoen 1 en dan vooral naar de personages en de verhaallijnen. Er zitten nu ook teveel te jonge acteurs in die allemaal op dezelfde manier acteren (m.u.v. Lana). Het gaat dan meer op Spangas lijken. Laura zou ik ook graag wat meer pit zien krijgen. In tegenstelling met wat ze vroeger aan heftige dingen meemaakte is het nu een saaie rol geworden, te netjes/keurig. Laura moet weer een eigen woning krijgen en een man.
  Ik zou heel graag Ingeborg Wieten weer eens terug willen zien in de serie.

 26. Ben net volledig met Tessa eens. Positieve spanning mist en als relaties eenmaal goed gaan, gebeurt er veel te snel weer iets slechts. Wordt voorspelbaar en irritant. Zoals bij Sjors en Amir, jaren om elkaar heen draaien en dan eindelijk trouwen en weeeeeeer ellende. Je kunt er bv ook voor kiezen om hun verschillen in achtergond op een positieve manier te benaderen en hier een verhaallijn van maken. Dat ze op een grappige, leuke manier de verschillen tussen hun culturen ontdekken bv. Met humor! Dat laatste ontbreekt ook, zou wel wat vaker in een deuk willen liggen om scenes.

 27. Misschien leuk idee om in het 30e seizoen ook iets met de leader te doen en wat oude spelers terug te laten komen bijv met bold and beautiful deed is het getal 30 in de leader te doen er waren ook wat oude bekende terug bijv sheila carter een idee

 28. Ik vind dat het wel is wat positiever mag allemaal het is alleen naar drama. En overal niet zoon mega lange verhaallijn van maken duurt veelste lang en je ka. Vaak voorspellen wat er allemaal gebeurt.

 29. @Natalie, ik ben het met je eens wat betreft, dat het allemaal wel wat positiever mag. Ook in een soap is niet alles kommer en kwel. Dus schrijvers, kom op!!

  Onderwerpen van de verhaallijnen worden (te) vaak herhaalt/gekopieerd. Als er een bruiloft zit aan te komen, heb ik al zoiets van, als dat maar goed gaat, wat zal er nu weer gebeuren.

 30. De verhaallijnen duren veel te lang en dat maakt het sloom….. ook wat er steeds gebeurd met Janine, Sjors, en nu Romy ….. ik wist al gelijk dat Romy toch wel kon staan etc.

  Het is allemaal zo voorspelbaar dat niks spannend is en ik vind het allemaal zo onrealistisch…. verder blijf ik zeker wel kijken, het is gewoon ontspanning dus ik hoop idd dat de serie goed gaat lezen hier, zodat wij allemaal weer meer plezier krijgen in het kijken

 31. Netflix series mogen minderen , Billy zorgt trouwens wel voor die goede spanning bij Ludo , netals Martine Hafkamp . Bowien Galema , Dian Alberts en Roxy Belefante. En indd dat Amirs huwelijk weer n drama is is herhaling. En Romy is kopie van Loes wat pscychopatisch gedrag.

 32. KLOPT HELEMAAL,ALLES HERHAALD ZICH,HUWELIJK, bING WEER VERDACHT,jANINE VERTROUWT WEER DE VERKEERDE MENSEN,TOCH MAAR IETS ANDERS VERZINNEN SCHRIJVERS,BEGINT EEN BEETJE TE VERVELEN

 33. @Anoniem 24.4. om 09.33, waarom in hoofdletters. Dat betekent schreeuwen, hoeft niet hoor. We lezen je reactie/mening ook wel zonder in hoofdletters.

 34. De verhaallijnen zijn veel te voorspelbaar geworden de afgelopen jaren. De huwelijksongelukken zijn altijd te verwachten en het is nooit meer spannend als je hoort dat er iemand dood gaat. Nina/Loes had bijvoorbeeld een veel te lange opbouw en werd van spannend opeens saai en langdradig.

  Als je terugkijkt naar de succesvollere verhaallijnen zoals het verhaal van Rutger Goedhart die via Laura iedereen wou oplichten zag je dat het veel beter gebracht werd. Nieuw personage + Geheim (Onverwacht) + nog een leuke twist op het einde wie de laatste dader is. Of het moord verhaal van Ludo met de kogels die verwisseld werden. De halve cast werd opeens uit de serie gehaald en een paar weken lang werden we vermaakt met 20 minuten naar een goedkope set te kijken die uit de huidige politiecellen van Meerdijk bestaat. Allemaal door spanning en de vraag naar meer.

  Iedere scene was belangrijk en je wou echt alle details zien

  Het verhaal van Amir en Farah vond ik dan wel weer leuk gebracht omdat niemand wist waar Farah was en ze vervolgens maar dood zou zijn. Heel spannend allemaal maar er werd niks mee gedaan. Ze was gewoon ergens in België aan het chillen en even later kon ze weer verder met Amir ( – min Sjors en dat geflirt) Stel dat zij nou allang wist waar Amir was en ze elkaar tegenkwamen maar ze gewoon verder leefde zonder ooit aan Amir te denken dan was er een karakter uit haar gekomen en was Amir gwn een goeie jongen en gelukkig met Sjors. Nu lijkt het een beetje een stereotype conservatieve persoon die niet uit Nederland komt. Ik mis die intriges in GTST wel… maar goed dat is mijn mening

  Er zit ook minder moraal in de serie dan vroeger.

  Wat ik ook echt prachtig vond was het verhaal van Nina en Noud. 2 kinderen rijk/arm mogen niet met elkaar omgaan (heel klassiek) maar na dat hele gedoe zijn ze gelukkig samen met iedereens goedkeuring, tot plots.. De rijke vader rijdt dat arme jochie aan en probeert even het verhaal te veranderen door te zeggen dat zijn beste vriend reed zodat zijn dochter niet denkt dat hij dit uit voortgezette boosheid doet (Want we kennen Ludo allemaal nog van toen hij nog echt zijn eigen wil koos boven die van andere 😉 ) Ik vond dit wel origineel en niet echt uitgemolken.

  Zo zijn er nog wel een paar die ik erg waardeer maar alsjeblieft minder Social media troep en meer echte Nederlandse/alledaagse/echte mensen gebeurtenissen met wat spanning en interessante opbouw zodat we elke avond om 20:00 (Tegenwoordig vaak 20:13 ofz) Weer eens wat kijken en denken: Wauw hier kunnen we wel eens over kletsen of denken onder een theetje of in de tram. Groetjess Yasmin

 35. Personages van vroeger moeten terugkomen, zolals bijvoorbeeld Jessica en Hedwig Harmsen.

  Misschien Charlie en/of Barbara

 36. Ik ben een kijker van het eerste uur en koop elk seizoen dat op dvd uitkomt. Ik kijk nooit meer naar GTST op tv, maar kijk het terug via de app. Volgens mij worden die kijkcijfers niet meegeteld. Ik vind het wel minder leuk dan vroeger en daarom kijk ik soms drie maanden achter elkaar weg. En dan weer een tijd niet.
  -Ik vind het allemaal te voorspelbaar. Als ik zit te kijken weet ik precies wat er gaat gebeuren: Anton met Shanti / Linda verlieft op de therapeut / Flo met traag zaad / Rob die niet eerlijk is / Shanti die de dochter van Billy blijkt te zijn / JoJo en Lana met het gedoe met die pinpassen / JoJo en haar platencontract (ik vind haar niet eens zo mooi zingen. Meer standaard. Niet heel geloofwaardig dus om dan een contract te krijgen)
  -Dingen duren voor mij nog steeds te lang: Linda met haar verliefdheid op Rob / Janine met haar therapie / het gedoe tussen Linda en Anton / moord op Jan Maes (vorig jaar)
  -Veel jonge acteurs. Voorheen waren er meer oudere dan jongeren. Nu lijkt het andersom. Er is ook weinig verbinding tussen iedereen. Voorheen waren er veel bloedbanden (grote families). Soms is de verbinding ver te zoeken: Wat deed Daan bij het vrijgezellenfeest van Amir? Zij zijn niet eens vrienden.
  -Sommige personages maken niet veel mee: Laura
  -Vaag tijdsverloop: mensen die nooit ouder lijken te worden / Kinderen die ineens volwassen zijn / Wel meelopen met de ‘echte dagen’ maar in de Soap soms dagen/weken overslaan: tussen vrijgezellenfeest Amir en Sjors zou een week moeten zitten (Amir zegt op een gegeven moment zoiets van dat hij over een week gaat trouwen. En boem…. Dan is het al zover)
  -Haal wat oude toppers (tijdelijk) terug: Stefano / Mark / Sjoerd / Robert / Jef / Martine / Barbara / Charlie
  -Dingen mogen ook eens goed gaan. Bij iedereen gaat aldoor alles mis of geeft ellende.

  Ik ben een kijker van het eerste uur en koop elk seizoen dat op dvd uitkomt. Ik kijk nooit meer naar GTST op tv, maar kijk het terug via de app. Volgens mij worden die kijkcijfers niet meegeteld. Ik vind het wel minder leuk dan vroeger en daarom kijk ik soms drie maanden achter elkaar weg. En dan weer een tijd niet.
  -Ik vind het allemaal te voorspelbaar. Als ik zit te kijken weet ik precies wat er gaat gebeuren: Anton met Shanti / Linda verlieft op de therapeut / Flo met traag zaad / Rob die niet eerlijk is / Shanti die de dochter van Billy blijkt te zijn / JoJo en Lana met het gedoe met die pinpassen / JoJo en haar platencontract (ik vind haar niet eens zo mooi zingen. Meer standaard. Niet heel geloofwaardig dus om dan een contract te krijgen)
  -Dingen duren voor mij nog steeds te lang: Linda met haar verliefdheid op Rob / Janine met haar therapie / het gedoe tussen Linda en Anton / moord op Jan Maes (vorig jaar)
  -Veel jonge acteurs. Voorheen waren er meer oudere dan jongeren. Nu lijkt het andersom. Er is ook weinig verbinding tussen iedereen. Voorheen waren er veel bloedbanden (grote families). Soms is de verbinding ver te zoeken: Wat deed Daan bij het vrijgezellenfeest van Amir? Zij zijn niet eens vrienden.
  -Sommige personages maken niet veel mee: Laura
  -Vaag tijdsverloop: mensen die nooit ouder lijken te worden / Kinderen die ineens volwassen zijn / Wel meelopen met de ‘echte dagen’ maar in de Soap soms dagen/weken overslaan: tussen vrijgezellenfeest Amir en Sjors zou een week moeten zitten (Amir zegt op een gegeven moment zoiets van dat hij over een week gaat trouwen. En boem…. Dan is het al zover)
  -Haal wat oude toppers (tijdelijk) terug: Stefano / Mark / Sjoerd / Robert / Jef / Martine / Barbara / Charlie
  -Dingen mogen ook eens goed gaan. Bij iedereen gaat aldoor alles mis of geeft ellende.

 37. Verhaal lijnen worden te lang en saai. Ook vinde herhalingen plaats. Daan doet nu bij Rick, wat Bing deed bij Amir. Daan die ook nog eens een vreselijk slechte acteur is.!
  Ineens is daar Romy out off the bleu, zag niemand aan komen.
  Dat gezwever met die Billy de Palma,, slechte actrice ook trouwens.! En dan die Rob, het klopt niet. Het komt amaturistisch over en ik vind kijken niet echt leuk meer, terwijl ik kijk vanaf het begin.

  Ik heb het gevoel dat de ideeën een beetje op zijn en de serie langzaam doodbloed.

 38. Toch het gezemel tussen Janine en Ludo…..dat weten we nu wel. Daarnaast worden we ineens overspoeld met babies en de “problemen” daarbij. En schrijf Romy er zo snel mogelijk uit, het wordt te voorspelbaar!

 39. Soms voor gtst is het belangrijk dat er nieuwe gezichten komen in meerdijk met wat oude dan maakt gtst wat meer boeiender en op die manier de verhaallijnen anders word, voor fans vind ik dat er wat minder geklacht moeten worden daar is voor niemand goed voor die mensen werken heel hard voor en dat is een eer dat ze gtst een programma moet blijven worden
  Als andere mensen wat minder vaak Netflix kijken Word het kijkcijfers wel wat hoger of willen jullie dat het wel verandert kan worden anders heb je er niks aan anders word gtst misschien wel anders als jullie wat minder lui zijn

 40. Niet alleen maar jonge mensen, maar uit elke leeftijdscategorie. Jongeren en ouderen leren van elkaar en geven elkaar advies om elkaar beter te leren begrijpen en om met nieuwe dingen om te gaan. Iedereen kijkt anders de wereld in. Heb je alleen maar jongeren dan laat je mensen niet verder kijken dan de gedachtewereld en communicatie van één bepaalde doelgroep. En dat terwijl de wereld met alle leeftijden verweven is. GTST is van iedereen, maak het dan ook aantrekkelijk voor iedereen, laat iedereen er wat aan hebben en laat iedereen zich begrepen voelen.

 41. GTST moet gewoon weer worden net als in het begin jaren 90 waar veel meer spannende verhaallijnen in zaten en laat maar een paar bekende personages uit die tijd terug komen in de serie want die zijn nu ook volwassen.

  Tegenwoordig lijkt GTST wel een kinderserie van Nickelodeon met al die jongeren die er steeds nieuw in komen en niets toevoegen zoals die Valentijn, Shantie, Puck, Rover en dan hebben we nu ook nog die achterlijke Harma.

  Oude personages die nog steeds terug kunnen komen en niet dood zijn in de serie zijn Daniel (is nog steeds op de vlucht na de moord op Onno P. Wassenaar), Robert, Jef, Arnie, Stan, Fatima, Stefano, Jessica, Hedwig, Hellen Helmink, Dennis, Remco Terhorst, Mirjam, Jack van Houten, Kim Verduyn, Julian Verduyn, Florien, Milan, Peter Kelder, Suzanne Balk, Daantje Mus, Gladys Bloem, Terra Bloem, Ray Groenoord, Marcus Sanders, Sylvester Koetsier, Roxy Belinfante (zit nog steeds vast in de gevangenis), Anna Brandt, Lorena Gonzalez, Tim Waterman, Vicky Pouw, Mickey Lammers.

  Deze personages zouden zo stuk voor stuk terug kunnen al dan niet gespeeld door de originele acteur.

 42. Veel oude acteurs hebben vaak aan gegeven dat ze heel graag weer terug zouden willen komen in GTST, waarom doen die schrijvers dit dan niet en komen ze met dat jonge grut dat niets toevoegt en niet kan acteren.

  Laat een oud GTST bewoner terug keren en schrijf er een goed spannend verhaal voor. En met een oud personage laten terug keren bedoel ik niet die Nick Sanders voor de 100ste keer laten opdraven.

Geef een reactie