• 3 januari 2019
 • GTSTfanclub
 • 10

Bijna iedereen kan het zich nog wel herinneren: de Brand in Boks waarbij uiteindelijk Maxime om het leven kwam. De schuldigen aan de brand waren Jos Uylenburg en Marco.

Marco werd snel in de boeien geslagen maar Jos was al gevlucht. En nu is er in de aflevering van 10 januari te zien hoe Jos terug is in Meerdijk.

Zoë heeft eindelijk een afspraak kunnen maken met haar vader waarmee ze al een tijdje appt. Wanneer ze in het park zit te wachten lijkt het dat haar vader niet komt opdagen maar net als ze hem appt en haar fiets wilt pakken staat haar “vader” achter haar. Tot onze schrik blijkt het hier te gaan om Jos Uylenburg die sorry tegen haar zegt dat hij te laat is.

Als we bekijken wie er door de onbekende stalker word lastiggevallen lijkt het ook logisch dat dit Jos is, immers; Rik ontkwam aan de dood in het graf wat hij zelf moest graven omdat hij Jos probeerde te verlinken, Bing hielp hier aan mee door Jos te slaan en Aysen probeerde voor de politie informatie te verzamelen over Jos.

Of Jos daadwerkelijk de vader van Zoë is, lijkt ons niet, maar de thrillermaand belooft echt een thriller te worden!

10 comments on “Thrillermaand: Jos terug in Meerdijk om zijn klus af te maken

 1. Wait, was het niet andersom?

  Marco was gevlucht, maar Jos werd opgepakt?
  Ik kan me herinneren dat Rik ‘Rikkemans’ en Bing hem uitgeschakeld hadden, tijdens de confrontatie in het bos, en hem in de kofferbak hadden gegooid.

  Marco gooide de molotovcocktails tegen Boks aan aan vluchtte weg.

 2. Ja het staat er inderdaad een beetje vaag bij. Ze waren wel gearresteerd alle 2 maar er is in een gevangenis brand uitgebroken, waarna Jos Uilenburg ontsnapt blijkt te zijn, maar in GTST krijgt Aysen nog te horen dat hij overleden is bij de brand (moet nog komen denk ik)……word in ieder geval weer Tjillen voor de buis

 3. Ik vind dat GTST wel een applaus verdiend voor het versnellen van verhaallijnen. Van een verhaallijn die 1,5 jaar duurt (sjoerd – rikki – aysen – teddy – thijs) naar een verhaallijn die maar 6 weken duurt. Echt super! Ze hebben goed naar de kijkers geluisterd. Vind het sinds tijden ook weer écht leuk om naar te kijken. Jammer dat Marieke komt te overlijden, vond haar personage echt interessant en met een leuke verhaallijn

 4. @sam, of het spannend wordt is een relatief begrip. Iedereen ervaart spanning anders. Misschien iedereen in zijn of haar waarde laten, om dat te mogen bepalen. Lijkt mij wel een goed idee.

  Heb jij een glazen bol, dat je alles voorspelbaar vindt? Namelijk achteraf zeggen dat het voorspelbaar is of was, is wel erg gemakkelijk geredeneerd.

 5. Ben blij dat die Marieke eindelijk de pijp uit gaat want dat verhaallijn werd ook veel te langdradig en dat personage van Mark voegt ook niet echt veel toe aan de serie, ik kan me nog goped herinneren dat hij vroeger een wedstrijdzwemmer was en later een model bij Flash (moddelenbureau van Daniel en Suzanne) en geen kunstschilder.

 6. Ik zal blij zijn dat de politie er achter komt dat Bing de dader is en niet Amir. Amir is de vader van Max maar het werd afgesproken dat Bing de vader is. Toch is Nina mans genoeg om de belangen te behartigen voor haar baby Max.

 7. Amir gaat naar Bing toe en zegt dat hij een papier moet ondertekenen dat Amir recht heeft om Max net zo veel te zien als Bing. En natuurlijk is de vriendschap hiermee niet meteen verbeterd maar dat komt wel, want die twee zijn onafscheidelijk als het om vriendschap gaat.

Geef een reactie