Let op! Dit bericht bevat spoilers
Afgelopen week is er weer een hoop gebeurt in Meerdijk. Zo konden we zien dat Nina haar geheugen terug heeft gekregen, dat Marieke aan haar familie kenbaar maakt dat ze ziek is en dat Sjors de relatie met Amir verbreekt. Hoe gaat dit verder?

Daan biecht op
Als Zoë daan te ver pusht stopt hij met hun deal. Dat was niet de bedoeling; ze heeft het geld te hard nodig voor Riks revalidatie. Daarom gaat Zoë net een stapje te ver: ze bied hem aan met hem naar bed te gaan zodat hun relatie net echt is.

Zodra het er echter toe komt merkt ze dat ze het niet kan doen, ze houd teveel van Rik. Daan bekent echter dat zijn opa verwacht dat ze snel een kind zullen krijgen, dat lukt niet zonder seks. Samen bedenken ze een plan.

Lucas biecht op
Flo snapt er niks van dat Lucas niet met hem naar bed wil. Lucas heeft weken achter hem aangejaagd en zelfs de meest gekke ecologische dingen bedacht om zijn aandacht te trekken. Q vertelt Flo daarnaast ook nog even dat Lucas een liefdes expert is en zelfs een cursus versieren heeft gegeven.

Uiteindelijk biecht Lucas op dat hij seropositief is. Flo reageert boos en loopt weg. Het feit dat hij seropositief is is niet het probleem voor Flo, maar wel dat Lucas het zolang verborgen heeft gehouden; dat is een slechte start voor een eerlijke relatie.

Lucas belooft beterschap en om zijn liefde te tonen organiseert hij een tweede kans kledingbeurs op de dag van de duurzaamheid.

Bing en Nina
Nina heeft gevoelens voor zowel Bing als Carlos en dat maakt het niet makkelijker. Zodra Carlos hoort dat Nina alles weer weet stapt hij op het vliegtuig terug. Wat hij niet weet is dat Nina ondertussen met Bing naar bed gaat.

Nina weet niet voor wie ze moet kiezen en Bing maakt het er niet makkelijker op. Hij blijft druk zetten en uiteindelijk kiest Nina daarom voor Carlos; die laat haar wel met rust. Bing is uiteraard woedend en het feit dat Amir en Sjors partij kiezen voor Nina maakt het er niet beter op.

Tijd voor een andere tactiek: Bing laat Carlos foto’s zien van zijn gezing terwijl hij op een indringende manier aan Carlos duidelijk maakt wat hij kapot maakt. Dit werkt en Carlos boekt een ticket om definitief naar Spanje terug te gaan. Net als Bing denkt dat het gewerkt heeft helpt hij zichzelf verder in de problemen; door zijn actie knapt Nina flink op hem af.

Kimberly en Rover biechten op
Er was al een hoop spanning tussen Kimberly en Rover en dat word niet beter als ze elkaar toevallig tegenkomen in de sauna van de Rozenboom. In eerste instantie is Kimberly geïrriteerd. Noud besteed in haar ogen teveel aandacht aan Nina en ze is bang dat hij nog gevoelens voor haar heeft. Als ze even lekker de sauna in gaat komt haar persoonlijke stalker er ook nog eens bij!

Rover prikt daar echter doorheen en komt tot de kern van het probleem: wil ze nog wel vrienden met hem zijn of is ze nog boos over de foto’s die hij heeft verspreid? Dat zou hij oneerlijk vinden want ook hij heeft het er moeilijk mee gehad.

Op een of andere manier vind Kimberly dit logisch klinken en kan ze zich niet meer beheersen. Ze zoent Rover vol passie. Maar als je denkt dat dat de verrassing is… Kort erna biechten ze hun actie op aan Noud en zijn reactie is nog veel verrassender!

Mark
Mark heeft veel moeite met de ziekte van Marieke. Daarnaast schaamt hij zich ook nog voor haar ondanks dat ze er niks aan kan doen.

Hij besluit op vrouwenjacht te gaan; eerst in CS waar hij voor de ogen van Kimberly flirt met andere vrouwen en daarna in Boks. Daar lijkt hij beet te hebben: Hij gaat op Sjors af die nog niet over de breuk met Amir heen is. Na zijn peptalk slaat hij bij het afscheid zijn slag!

Een week vol met verrassingen!

Geef een reactie