Let op! Dit bericht bevat spoilers! Afgelopen week is er een hoop gebeurt in GTST. Zo was er te zien dat Marieke een beginnende vorm van dementie heeft, dat Bing Nina ontvoerde naar Meerdijk en dat Zoë ingaat op het huwelijksaanzoek van Daan. Wat krijgen we deze week allemaal te zien?

Q en Lana
Sjors heeft vriendelijk doch dringend verzocht aan Q en Lana om te wachten met seks tot Lana 18 is. Als Lana daarna aan Sjors vertelt dat ze allang met elkaar naar bed zijn geweest is Sjors zacht gezegd “not amused”. Ze beslist daarom dat Q en Lana elkaar alleen nog onder supervisie mogen zien.

Lana wilt het liefste weglopen met Q maar Q is doodsbang dat Sjors dan aangifte zal doen en hij dan is de gevangenis beland. Gelukkig heeft Lana een plan: ze laat zich dumpen door Q waar Sjors bij is zodat Sjors denkt dat er niks meer tussen elkaar is. Op deze manier kunnen ze elkaar in het geheim blijven zien.

Marieke
Marieke heeft moeite met de diagnose te geloven en probeert zichzelf te overtuigen dat de diagnose onjuist is. Ze vraagt aan Zoë een second opinion te regelen. De tweede arts komt echter tot dezelfde conclusie: Ze heeft fronto-temporale dementie, ook wel de ziekte van Pick genoemd. Het zal niet lang meer duren voordat ze zich niets meer kan herinneren.

Uiteindelijk beslist Marieke om Mark op de hoogte te stellen. Mark reageert echter niet als verwacht: hij is boos en denkt dat het het zoveelste fantasietje van haar moet zijn. Wanneer uiteindelijk tot zinnen komt begint hij haar te schetsen zodat hij een blijvende herinnering aan het mooiste uit zijn leven heeft.

Zoë’s “droomhuwelijk”
Om aan genoeg geld te komen voor de revalidatie van Rik heeft Zoë aan Daan beloofd om met hem te trouwen zodat hij zijn opa tevreden kan stellen. Als Eduard echter onverwachts bij Zoë op de stoep staat om haar beter te leren kennen ziet hij een grote foto van Zoë en Rik in de woonkamer hangen. Hoe red ze zich daar uit?

Dat Aysen daarna ook nog even op de koffie komt om haar te waarschuwen voor Daan werkt ook niet echt mee. Zoë denkt dat het allemaal niks voorstelt maar wat ze niet weet is dat Daan aan zijn opa moest beloven dat als Zoë echt de ware is en dat ze snel aan kinderen moeten beginnen.

Nina’s beslissing
Nadat Bing zijn vrouw tegen haar wil heeft ontvoerd naar Meerdijk probeert de familie Sanders van alles om te zorgen dat ze haar geheugen terugkrijgt. Maar hoeveel moeite ze ook doen, Nina herinnert zich niks en wilt alleen maar terug naar Carlos.

Carlos is teruggereisd naar Meerdijk en is niet blij met Bing. Ludo krijgt de twee toch bij elkaar en ze sluiten een deal: ze gaan samenwerken omdat ze allebei het beste willen voor Nina.

Carlos overtuigt Nina in Meerdijk te blijven maar door het gedrag van Bing krijgt Nina zoveel stress dat ze met steken in haar buik naar de eerste hulp moet. Gelukkig blijkt het mee te vallen maar de echo die ze moesten maken onthult wel twee dingen: het is een jongentje én het is al 19 weken oud. Daar schrikt Nina van: Carlos kan dus nooit de vader zijn, ze ontmoette hem pas twee maanden terug.

Dat het kind van Bing is kan Nina niet handelen en ze overweegt een abortus. Als klap op de vuurpijl laat ze Bing ook nog weten van hem te willen scheiden!

Amirs ontdekking
Als Amir de echo van Nina ziet weet hij het zeker: hij wilt dolgraag een kind van Sjors. Helaas is dat niet mogelijk en kan Sjors niet anders als Amir vertellen dat ze geen kinderen meer kan krijgen.

Als Amir daarna hoort dat dit komt omdat Bing haar ooit van de fiets geduwd heeft is hij helemaal woest: Hij heeft ervoor gezorgd dat Bing en Nina een kind kunnen krijgen terwijl Bing ervoor gezorgd heeft dat hij en Sjors dat nooit zullen kunnen.

Een spannende week dus weer!

5 comments on “Aankomende week in GTST: Amir is boos, Mark is boos, Carlos is boos en Nina wil scheiden!

  1. Die verhaallijn van Nina begint erg ongeloofwaardig te worden. Misschien een mooi moment om de serie te verlaten en kan ze meteen die slecht acterende nieuwe Rover meenemen?

Geef een reactie