• 31 augustus 2018
  • GTSTfanclub
  • 2

Je zal maar afgaan op je eigen bruiloft. En dan niet een klein beetje afgaan, zoals door je enkel gaan tijdens je loopje naar het altaar, of dat je trouwjurk scheurt, of dat de taart niet in de smaak valt… maar echt keihard afgaan. Vreselijk afgaan. Het zal je maar gebeuren. Dat je grote dag, waar je al zolang naar uitkijkt, in een klap omslaat. Van de mooiste dag van je leven naar een nachtmerrie, een emotionele hel.

Jij spreekt uit hoeveel je van hem houdt, je belooft hem eeuwige liefde en trouw, alles. En dan… word jij compleet vernederd. Tot op het bot. Of nog verder, nog dieper dan dat. Voor zover dat mogelijk is. In het bijzijn van iedereen die op de bruiloft mocht komen. Je wordt compleet voor schud gezet en uitgemaakt voor al het slechte wat je je maar kunt bedenken. Door je aanstaande. Nee, door je ex. Ineens is de man waarmee je gaat trouwen, op de dag van jullie bruiloft, even voor het ja-woord, je ex.

Het overkwam een goede vriendin van mij. Aysen. Ja, Aysen van GTST.

Elke werkdag tussen acht uur en half negen ‘s avonds is zij, voor mijn gevoel, een van mijn vriendinnen. Ik ken haar goed, ik weet bijna alles van haar. Ik heb veel bewondering voor haar. Als ik zeg dat ik haar leuk vind, klinkt dat een beetje gek, dus laat ik maar zeggen: ik mag haar graag. Gewoon, zoals mijn normale vriendinnen.

Ik was erbij, ik was bij de bruiloft. Ik keek toe hoe zij van stoere vrouw veranderde in een kleine afgetrapte puppy. Waarom begin ik nou weer over puppy’s? Puppy’s zijn juist schattig. Maar die jonge, schattige hondjes kunnen heel zielig kijken, dat wel. Ik vond het zielig voor Aysen. Nog steeds trouwens. Ik leef met haar mee.

Toch geloof ik dat het wel goed komt met Aysen. Zolang zij en Sjoerd (haar aanstaande en nu ex) maar niet weer een stelletje worden, in de toekomst. Nee, vast niet. Zij is slim. Logisch dat deze gebeurtenis haar niet in de koude kleren gaat zitten, maar hier komt ze wel overheen. En snel ook, Aysen kennende. Ze is een sterke vrouw. Mede daarom bewonder ik haar. Mijn, gevoelsmatige, vriendin.

Roos Vlaar

 

Over mij
Mijn naam is Roos Vlaar, hallo! Ik ben een enorme gtst-fan en ik kan wel stellen dat gtst kijken een hobby van mij is. Daar schrijf ik dan ook graag over. Want schrijven is een andere hobby van mij. Onlangs heb ik mijn eigen boek uitgebracht, genaamd ‘Keuzes’. Het gaat over de onzekerheden en het geluk van een jonge vrouw. Meer weten? Kijk dan op mijn website
www.roosvlaar.nl

 

2 comments on “Blog: Afgaan op je eigen bruiloft

  1. Ik zou het andersom gedaan hebben met mijn ex. Door dat vele zuipen en onder het plak zitten van zijn ouders heb ik het gehad. Ben ik blij dat het huwelijk niet doorging. Hij wou met mij op vakantie, ja ook zeker met veel drank op. Een doortrapte charmeur en een narcist.

Geef een reactie