• 22 mei 2018
 • GTSTfanclub
 • 11

Al maanden worden we bezig gehouden met de vraag wie nu eigenlijk Jan Maes vermoord heeft. In de aflevering van maandag 28 mei is de uitkomst eindelijk te zien.

De aflevering van 28 mei laat een aantal flashbacks van zowel Loes als Lana zien waarin te zien is wie de moordenaar is en wat er de bewuste avond precies is voorgevallen.

Loes brengt Jan Maes een bezoek om hem duidelijk te maken dat hij moet terugdraaien wat hij de Meerdijkers allemaal heeft aangedaan. Als ze aan komt bij de boot ziet ze hoe Jan Maes de kade weer op klimt na de duw van Zoë en ze verrast hem met haar bezoek. Jan Maes maakt haar echter belachelijk en in een bui van woede geeft Loes hem de fatale trap.

Lana
Loes komt tot de ontdekking dat Lana alles gezien heeft en bedreigt Lana haar moeder iets aan te doen als ze dit vertelt. Later eist Loes van Lana dat ze mensen vertelt dat Jan Maes haar bijna verkracht heeft. Als haar omgeving haar vertelt aangifte te moeten doen mag ze dit echter niet van Loes en verzint Lana een smoes.

Voor de kijker is hiermee het verhaal duidelijk, of en wanneer het voor de Meerdijkers duidelijk word is nog niet bekend.

11 comments on “Breaking: Loes is de moordenaar van Jan Maes!

 1. Idd @Jan. Dat denk ik dus ook.

  Lana zal haar mond open moeten doen en niet te vergeten haar aangifte bij de politie.

  Maar zoals we beiden zeggen, het echt duidelijk worden dat Loes de uiteindelijke fatale trap heeft gegeven en wordt opgepakt, zal naar ik denk, een onderdeel van de cliffhanger zijn.

 2. RTL heeft het onderstaande laten weten deze week:

  De cliffhanger eindigde met het emotionele afscheid van Amir aan Farah. Ze kon niet meer beter worden en daarom besloot hij zijn bruid te eren door haar leven door te geven en haar lichaam beschikbaar te stellen voor transplantatie.

  Lana is teruggekeerd naar het soapdorp om haar goede vriend te steunen. De puberdochter van Sjors is namelijk onder zachte dwang van een mysterieuze bedreiger vertrokken en ze doet dan ook bewust moeite om niet gezien te worden. Haar schichtige gedrag wordt opgemerkt door Aysen die al snel concludeert dat Lana moeite lijkt te doen uit de buurt van Bing te blijven. Dat leidt haar tot de conclusie dat ze misschien meer weet over de dood van Jan Maes waar ze Bing nog altijd van verdenkt. Omdat Lana niet tijdelijk met haar moeder bij Bing en Nina wil logeren, nodigt Aysen haar grootmoedig uit in het Paleis… om haar uit te horen.

  Maar voor wie is Lana nou zo bang? Aysen weet zeker dat het Bing is en blijft pushen, zelfs als Sjoerd daar op tegen is. Aysen gaat toch door, met de belofte dat ze ditmaal Anton er buiten zal laten. Maar Lana laat niets los en heeft geregeld dat ze diezelfde middag nog uit Meerdijk wordt opgepikt door haar opa en oma. Aysen geeft Lana haar contactgegevens mocht ze zich bedenken of bescherming nodig hebben en vertrekt. Pas dan geeft geheimzinnige schim die haar al dagen door Meerdijk volgt zich prijs… Loes doemt op en zegt tegen het kwetsbare pubermeisje dat ze het echt héél goed gedaan heeft.

  Amir loopt een paar dagen na Farahs begrafenis verdoofd en verloren door Meerdijk. Hij mist een doel en voelt zich schuldig dat hij niet meer voor haar gedaan heeft. Sjors komt met de oplossing door te onthullen waar ze onlangs met Farah aan was begonnen: een stichting die herenigde asielzoekers helpt elkaar weer te vinden in hun nieuwe thuisland. Sjors heeft de subsidie al geregeld en stichting Famirah is een feit. Amir heeft een nieuw doel en neemt nog een ander besluit: leven is kostbaar en vrienden zijn belangrijk, daarom biedt hij zich alsnog aan als zaaddonor voor Bing en Nina.

  Maar Nina moet helemaal niks weten van een kindje of een zwangerschap. Door toedoen van Loes is ze zo verslapt, versuft en prikkelbaar dat ze de controle over haar leven volledig kwijtraakt. Dit is absoluut niet het juiste moment om in verwachting te raken, dat blijkt nog eens als Nina spontaan achter het stuur in slaap valt met een verdrietige Nola die achterin hulpeloos om haar moeder brult. Door het gestook van Loes lijkt het alsof Nola bang is voor Nina, wat haar weer paranoïde en labiel maakt. De omgeving begint zich steeds meer zorgen om Nina te maken, wat Loes natuurlijk prima uitkomt, want zij wil niets liever dan Bing voor zich winnen.

  Zoe krijgt er onverwacht een nieuwe vriendin bij als ze tijdens een rondje hardlopen in het bos overvallen wordt door een hoosbui en schuil zoekt in een caravan… waar Marieke in blijkt te zitten. Zoe prikt door haar smoesjes heen en hoort het ware verhaal aan van Mark en Marieke’s berooide terugkeer uit Toscane. Ze groeide zelf ook arm op in een caravan dus begrijpt waarom Marieke het liever stil houdt. Zoe geeft Marieke zelfs een handige tip om nieuw onderdak te vinden bij zuslief Janine die er uiteraard met boter en suiker ingaat. Ludo is minder makkelijk te paaien als Mark geld bij hem los probeert te peuteren om een kunsthal te beginnen, maar bij Bing heeft de gladde praatjesmaker meer succes.

  GTST gooit het over een andere boeg met Q. Het sociaal onhandige personage gespeeld door Max Willems ondergaat een transformatie in een poging meer in de smaak te vallen.

  Q besluit het DE komende weken drastisch aan te pakken en maakt een Flekslove profiel aan om zo snel mogelijk een digitale date te scoren. Kimberly en Lucas staan ‘m bij met raad en daad. Eerst moet hij definitief uit die stijve, nette kleding en ook dat strakke kapsel kan een stuk losser. Met een halfopen overhemd en het juiste licht transformeert Q in een heuse hunk.

  Het kost dan ook niet veel moeite voordat hij een match heeft met een meisje dat net als hij wat onzeker is en zich afvraagt of het er ooit van zal komen.

  Maar sexy nieuwe look of niet, Q blijft Wanneer Q zijn mond open trekt gaat het al snel mis. Als hij zijn date oprecht complimenteert met hoe zuur ze ruikt, wordt hij beloond met een flinke klap in het gezicht. Down en onzeker vraagt hij zich af of het ooit nog lukt met een meisje te zoenen. Sam heeft van een afstandje toegekeken en besluit haar goede vriend uit zijn lijden te verlossen. Ze stapt op ‘m af en deelt een passionele, platonische pakkerd uit.

  De kus geeft Q zelfvertrouwen en dat zal ‘ie wel nodig hebben als hij binnenkort zijn oog laat vallen op de terrugkerende Lana Langeveld.

  Uit het bovenstaande bericht kan je dus nu al opmakken dat Bing de moordenaar van Jan Maes is, en dat heb ik al die tijd al gedacht en gezegd hier. En er komt dus een nieuwe soap-koppel, Lana en Q. Maar wat zal er gebeuren met Nina? zal zij de serie gaan verlaten? Loes heeft dan wel vrij spel natuurlijk bij Bing.

 3. @Richard40, Bing de moordenaar van Jan Maes???.

  Dan heb je de koptekst en de inhoud van dit artikel niet (goed) gelezen.

Geef een reactie