Op internet word er flink gespeculeerd over wie nou precies Jan Maes vermoord heeft. Bing word op dit moment door Alex gezien als een verdachte maar bijna iedereen kan het wel gedaan hebben:

 • Ludo heeft toegegeven dat hij bij de boot is geweest maar dat Maes er niet was
 • Bing is bij de boot geweest maar ook toen was Maes weg
 • Anton kan natuurlijk de fatale klap gegeven hebben
 • Zoë heeft Jan Maes het water in geduwd
 • Lana was op het moment van verdrinking bij het water
 • Maar ook Laura, Aysen en Loes hebben een hekel aan Jan Maes

Of zou het uit een totaal onverwachtse hoek komen? Wij zijn benieuwd wie jij verdenkt!

Wie heeft Jan Maes om het leven gebracht?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

108 comments on “GTST Denktank: Wie heeft Jan Maes om het leven gebracht?

 1. Ik denk Lana..
  Dat hij uit het water komt bij haar voeten ofzo en zij hem naar beneden trapt ofzo
  Lana reageert zo raar namelijk

 2. Waarom zou Lana hem terugduwen? Ze kent die man niet.. zou wel raar zijn hoor, Lana een puber maken alleen om haar een moord te laten plegen

 3. Maaike was ook bang van hem maar dat zijn vrouw het zat is geworden en hem misschien wel in de gaten hield, dat vind ik een betere optie.

 4. ik denk dat Laura het was van haar verwacht je het niet
  btw jette kan facking goed acteren als je effe kijkt naar de aflevering van gister met die kinderen en het afscheid van de rozeboom ben blij dat ze nie weg gaat

 5. Van Laura zal je t juist wel verwachten. Ze heeft eerder met Cleo een moord gepleegd.
  Ik zelf denk Bing , Laura , misschien Kimberly , misschien Lana en mevrouw Meas en Mayke staan nu ook bij mij op t verdachte lijstje. En Antons klap kan niet fataal zijn. Toen Zoë bij hem was verdween de pijn weer. En hij probeerfe eruit te klimmen en dat heeft de nog duistere persoon die je bij t trappetje ziet staan voorkomen. En toen verdronk hij.

 6. Weet je nog toen rikki en Sil pubers werden, Sil pleegde toen ook de moord op Rutger de toen malige vriend van Laura dus zo raar Is dat niet

 7. Maar Sil had een motief, hij kende Rutger en wist wat hij deed. Lana kent Maes niet, dus ik zou niet inzien waarom ze hem een klap zou geven, ténzij er een enorme twist achter zit.

 8. @Marja Berkhoff, dat denk ik dus ook. Vooral ook dat Jan Maes nu ook met een jong meisje als Kimberly aanpapte. Dat zal Ludo haar wel vertelt hebben.
  Dat was voor de vrouw van Jan Maes de bekende druppel.

 9. Mayke of zijn vrouw want waarom zou die anders in de serie zijn verschenen ? .
  ik hoop persoonlijk zelf op Mayke en dat dat ijskonijn dus vlug uit de serie verdwijnt , heel ongeloofwaardige rol.
  Zo jong het hele ziekenhuis al onder je hebben en dan zo bikkelhard zijn en niet geloven wat verschillende mensen je vertellen is wel heel ongeloofwaardig (tenzij ze ook gechanteerd werd door die Jan).

 10. In de Meerdijk App van vandaag was er een nieuw filmpje, het laatste filmpje. Daarin wordt Bing opgepakt, in de spoilers staat dat er nieuwe bewijsstukken zijn. Dit zal waarschijnlijk de aflevering van donderdag 1 februari zijn.

 11. Laura, niets is wat het lijkt, raakt de rozenboom kwijt, heb het er toch moeilijk mee en is gewoon nu te veel in beeld, oppas/inwoning bij bing etc. etc. en is na die brand nog steeds de weg een beetje kwijt, wel jammer als ze eruit ga..mijn nummer 1 Laura, dan die drie dames die geen bedoeling had hem te vermoorden maar in het water te trappen, aysen met die andere 2

 12. Ik zelf denk die vrouw uit het ziekenhuis
  Een cilfhanger is meestal iets/iemand wat/die je niet verdacht vindt
  Ik denk die vrouw uit het ziekenhuis
  Die werdt ook gechanteert
  Op mij 2de plek staat de vrouw van Jan
  Mischien was die het zat geworden
  En mijn derde is
  Loes die wilt niet dat er iemand wort opgepakt voor haar daad als zij het heeft gedaan en is dus heel bang zoals je kan merken heel bang en gestrest
  Daar na verdenk ik Laura naar de brand was ze de weg kwijt nu haar baan door Jan en de laatste tijd komt ze net iets te veel in beeld
  Ik zelf verdenk Lana niet die is de laatste tijd heel bang omdat zij de moord heeft gezien

 13. Ik denk dat Bing het heeft gedaan, dit seizoen zijn er al een heleboel vaste personages weg gegaan en de moordenaar wordt er natuurlijk ook uitgeschreven maar ik denk dat ze daar geen vast personage voor willen gebruiken, de verliefdheid van loes speelt ook nog steeds en als Nina weer terug is zullen ze loes er uit schrijven dus ik denk dat bing jan heeft vermoordt en dat loes uit liefde voor bing de schuld op zich zal nemen en zo blijven dus alle vaste castleden en schrijven ze loes eruit, ben benieuwd wat jullie hiervan vinden te ver gezocht?

 14. 2 februari a.s. komt het zoontje (Mees Maes) van Jan Maes opdraven. Ben benieuwd of die jongen wel weet wat voor een engerd zijn vader was. Ook is het te hopen dat de zoon een beter karakter heeft.

 15. @Niek… niet te ver gezocht denk ik, maar dan zal het nog wel even duren voor het uitkomt. Ik heb het idee dat Bing namelijk nog wel een slippertje maakt met Loes en zij ook na Nina’s terugkeer nog even in Meerdijk blijft…

 16. Goede theorie. En is ook nog die laptop die loes heeft meegenomen. Misschien dat ze die alsnog bij haar vinden en haar schuld mede bewijst.

 17. Of niet. Misschien is hij wel de dader. Bing reed te hard toen hij terug ging. Waarom? Omdat Lana hem gebeld had? Had zij hulp nodig omdat jan maes haar achterna kwam?

 18. Het zoontje van Jan heeft het over zijn zusje…. Zal dat Loes kunnen zijn? Zal Loes het gedrag van haar vader volledig zijn geweest?? Loes stijgt in de verdachtenlijst bij mij.

 19. Helemaal waar,,, dat denkt ik dus ook,,,je zag namelijk eerder een hand uit het water komen en ik denken ook dat lana hem een schop heeft gegeven en hij bewusteloos is geraakt en daarna verdronken

 20. Nu de nieuwen leaders uitzijn en Lana is weggevlucht uit huis en niet wilt praten is t steeds aannemelijker dat Lana schuldig is. Wie weet wou hij Lana wel verkrachten en schopte zij hem terug in t water uit paniek. Zij komt niet voor in de nieuwe leader en Loes wel. Misschien wordt ze gevangen gezet of opgenomen. Maar de nieuwe leader kan ook een tijdelijke afleidings maneuvre zijn als Loes el schuldig zou zijn.

 21. Ik denk dat Jan maes helemaal niet dood is, maar dat hij boven water is gekomen en dat Lana dit allemaal gezien heeft. Dat hij Mayke heeft omgekocht en dat er een ander lichaam is gedumpt en gevonden.
  Lana is waarschijnlijk bedreigt door Jan met de woorden als je je mond niet houdt doe ik je moeder wat aan.

 22. Was t maar waar dat t Martine was. Anyway hij kende Sjors niet eens. Ik denk dat Anton de schuld zal krijgen en de bak in verdwijnt. Ik denk nu dat Loes t heeft gedaan in naam van Zoë. Ik denk dat Loes Zoë is achterna gegaan en alles gezien heeft en Lana zag t ook en toen in een impuls vermoord heeft. Misschien heeft Lana dat ook gezien. Anyway bye bye Lana.

  1. @Patricia, klopt dat zei Bing idd. tegen Amir.
   Maar Bing vertelde er niet bij aan Amir, dat Loes de laptop heeft doen verdwijnen.

 23. Op het moment van de moord zit Lana bij de jachthaven op haar vriendinnetje te wachten die het laat afweten en ziet dan dat Bing Jan Maes vermoord en dat zal wel per ongeluk zijn gegaan. In paniek heeft Bing toen zijn sporen uitgewist en de boot onderzocht in de hoop een bewijst te vinden dat Jan niet pluis was en heeft toen zijn laptop meegenomen, maar omdat de laptop goed beveiligd was heeft hij deze laten verdwijnen zodat Alex het niet kan vinden en Bing buiten spel blijft. Maar ik weet heel zeker dat Bing het gedaan heeft want volgende week komt ook zijn vader weer in de serie en dat is niet zomaar.

 24. Lana heeft hem vermoord. Omdat die lelijkerd amir het land uit wilde zetten. Dit zou lana niet leuk vinden aangezien ze hem nog graag als stiefvader wilt. En dat zal ze ook krijgen.
  Ik denk ook dat sjoerd en aysen uit elkaar gaan door die verklaring die hij in zijn vader zijn nadeel heeft geplaatst. Verder zie ik het gebeuren dat laura nog iets flikt met de kinderen van bing en nina terwijl ze dronken is. Dus zal nog een hoop gebeuren zo.

 25. Lana weet niet eens dat Jan Amir wilde weg hebben uit Nederland. Heel dom wat je zegt dus. Ik vermoed steeds meer dat Loes t heeft gedaan in en opwelling nadat Zoë hem uit paniek heeft geduwd. Daarom raakt Lana in paniek komende maandag. Ze wordt bang voor Loes als Zoë. Llana weet precies wie de dader is!

 26. @anoniem, klopt. Lana weet wie de dader is. Ze heeft alles gezien die avond in de haven.

  Komende week (6 maart) vertrekt Lana uit Meerdijk. Ze verstuurt een sms’je, dat ze haar moeder met rust moeten laten, maar aan wie? Loes of Zoë?
  Blijkbaar wordt Lana door iemand gechanteerd om haar mond te houden.

  Als dit klopt en Lana vertrekt naar pleegouders, en ze zegt dus niets, kan het nog wel even duren voordat deze moord of ongeluk is opgelost.

  Dit verklaart misschien ook het onhandelbare gedrag van Lana.

 27. Is het niet overduidelijk dat het Zoe is? Lana ging namelijk al paar keer door het lint als ze haar zag (Net laatste stukje van 05-03 weer)

  1. @jemoeder, Loes was daar toch ook bij. (ook de vorige keer, waren ze met z’n tweeën)

   Ik zie Loes veel meer als diegene die uiteindelijk Jan Maes heeft vermoord. (terug het water ingeduwd)

   Nadat Zoe, Jan Maes in het water had geduwd, heeft Jan Maes geprobeerd via een trapje uit het water te klimmen, toen werd hij teruggeduwd, waardoor hij uiteindelijk verdronk. Ik denk dus door Loes.

   Lana heeft dit allemaal zien gebeuren. En wordt nu onder druk gezet om niets te vertellen. (lees: gechanteerd), vandaar ook Lana’s hysterische reactie toen ze de kamer bij Amir binnenkwam waar ook Loes en Zoe aanwezig waren.

 28. nee, hoor mensen het is Willem Herman, een nieuw personage, in opdracht van Martine, die onder druk is gezet door Marcus, die dat weer in opdracht heeft gedaan van Ludo om Kimberly te wreken. wel jammer dat wanneer er iemand is die voor wat spanning zorgt die binnen no time vermoord wordt. ik doel hierbij op Jos uylenburg, Jan Maes, Martine Hafkamp.

 29. @Anoniem, je fantasie gaat met je op de loop. Ik vind je reactie wel erg ver gezocht.

  Niet vervelend bedoeld, maar eerlijk gezegd, ik geloof er geen snars van.

 30. ik ben totaal geen gtst kijker maar als jullie goed hebben op gelet zag je dat Lana voorbij de y ging op haar mobiel en wat komt er na y uiteraard Z en welke naam begint met Z Zoe toen sprak ze in haar moeder met rust te laten en dat ze niks heeft gezegd
  mijn vriendin kijkt het wel drom weet ik wat zich afspeelt. kijk anders maar terug op het laatste stukje

 31. Ik denk dat Mees Maes degene is die Lana bedreigt en dat hij de dader is. Lana zit waarschijnlijk bij Mees Meas op school, vandaar dat ze ging spijbelen. Mees zal ontdekt hebben wat zijn vader allemaal uitspookte. Ook kwam Ludo die avond bij zijn moeder aan de deur en kan Mees het hele gesprek gehoord hebben. Lana heeft Zoë en Mees gezien. Alleen heeft Zoë, Lana niet gezien, maar heeft Mees Lana wel gezien. Mees zal Lana daarom bedreigen dat als ze wat zegt over die bewuste avond, dat hij Sjors wat aan zal doen. Ook heeft Mees die avond Zoë wel gezien en ging hij daarom zo’n verdacht gesprek tot 2 keer toe met haar aanknopen is box. Dit is mijn theorie….

 32. @Anoniem 07.3.2018; 11.49u,
  in de aflevering was het niet goed te zien, maar wel in de shortie, er stond op de display “ZIJ”

 33. Ik denk Lana , per ongeluk. Lana hoorde een plons, rent hard weg komt ergens tegen aan op het dek en dat valt op het hoofd van Jan maes . Of idd de vrouw van Jan maes

 34. Ja maar waarom rent lana dan weg en er kwam een hand uit het water waar lana op de steiger zat en dan loopt ze hard weg en ook dat iemand haar moeder met rust moet laten loes heeft het sportpasje van anton daar neergelegd en lana werd gek als ze Loes en Zoé zag maar we zien het wel

 35. Ik dacht ook een hele tijd dat Lana het gedaan heeft maar dat kan niet. Ik ging gister die afl terug kijken en eerst schrikt lana er van dat Jan door Zoë in het water valt. Dan blijft ze nog kijken (terwijl de echte dader Jan dus doodt) en dan gaat haar telefoon af (terwijl ze achter een container ofzo zit) waarop iemand naar haar toe komt en die container weg schuift en zij angstig weg rent. Dit is niet Zoe want de gene die Jan Maes terug het water ingetrapt heeft terwijl hij er uit probeerde te komen had een lange jas aan. Ik zelf denk Loes of misschien toch Ludo. Of toch de zoon van Jan Maes omdat ze hem niet voor niks in de serie hebben laten komen destijds, en misschien dat hij met Zoë ging praten omdat hij het wist van zn vader?

  1. Ik heb het ook terug gekeken en idd iemand met een lange jas aan. Bing heeft een lange jas en komt aanrijden maar blijft staan, wel heeft hij natuurlijk de laptop meegenomen? Loes heeft ook een lange jas toch?? de schoenen kan je helaas niet zien als je op pauze drukt. Wel donkere broek lange jas….. Loes zegt in de aflevering waar was je vannacht en dat ze bij de kinderen gebleven was, of is ze hem achter nagereden? Of was ze al eerder dan Bing? En waarom zou zij het eigenlijk gedaan hebben als zij geen band samen hadden toch? In de aflevering erna heeft Loes een witte half lange jas aan?!

   1. Ik denk ook echt Loes. Je merkt nu ook met dat gedoe dat ze tussen Bing en Nina zit te stoken dat ze niet helemaal 100% is. Waarschijnlijk is ze idd Bing achterna gegaan want zo gek is ze wel en zag ze uiteindelijk wat er gebeurde en heeft ze het gedaan voor Zoë. Misschien heeft ze Anton daar ook wel gezien en heeft ze daarom zijn pas daar neer gelegd, wat ook echt een achterbakse actie was van haar.

 36. Aflevering 5720 ; Lana gaat weg van huis, heeft space brownies gebakken. Aflevering 5721; Lana haar telefoon gaat als ze in de haven zit, ze heeft zwarte laarsjes aan. Ze schrikt van iemand en rent weg. Bing stapt uit de auto en blijft stil staan. Er ligt veel touw op de steiger, en degene die jan de trap gegeven heeft staat boven aan het trappetje van de boot, iemand met een half lange jas, pauze 1.30 van aflevering 5721. …. Lana is het dus niet? Is het dan toch Bing? Of Loes?

 37. Op 26 april komt Zoë (samen met Aysen) er achter dat zij Jan Maes niet heeft getrapt maar alleen geduwd, Dus Jan Maes ook niet heeft vermoord.

  Maar dat wisten wij als fans toch al?? hahaha

  Meer wil ik niet kwijt, dit voor fans die nog niet alles willen weten.

  Wie toch meer wil weten, kijk op twitter.

 38. nog steeds duurte lang pfff genoeg van maanden al. zo nu moeten wie daders zijn….. kom op nou . wordt niet leuk dat lange duurte pffff

  1. Hihi ik denk ook loezepoes, klinkt wat leuker dan alleen loes…. laptop bij oma? Bing moet in de leugen mee spoilers van 7 mei t/m 11 mei..

 39. Bing want als je vooruit kijkt zie je aan het einde van de aflevering van 1 mei dat bing en loes het over een laptop hebben die is verstopt bij de oma van loes en niemand anders mag het weten…

  1. Die laptop had Bing gestolen ja en daar zwijgt hij over… maar hij heeft hem niet vermoord! Ik verdenk nog steeds Loes

 40. Lana komt sowieso naar de trouwerij, lijkt me raar als ze niet komt. Maar ze zal het er wel niet mee eens zijn dat Amir niet voor Sjors gekozen heeft. Wat nou als Farah Jan Maes vermoord heeft? Stel dat Farah al langer in Meerdijk rond liep en Amir en Sjors al eens samen had gezien en ze die eerst stiekem in de gaten wou houden. Farah was toevallig in/bij de haven toen ze zag wat JM bij Zoë aan het doen was. Farah werd boos (heeft ook erg veel mee gemaakt etc), heeft in woede JM die trap terug het water in gegeven. Lana zag dit, Farah betrapte Lana, Farah ging haar lastig vallen met het feit dat Sjors en Amir zo close waren en over dat Lana haar gezien had in de haven. Lana komt naar de trouwerij, stopt het huwelijk door er uit te schreeuwen dat Farah een moordenaar is. Of heb ik nu teveel fantasie?

 41. @E, waarom zou je te veel fantasie hebben? Iedereen mag zijn of haar ideeën toch opschrijven/zeggen.
  Misschien is jouw gedachte nog helemaal zo gek niet. Amir en Sjors staan samen in de leader. Komen zij alsnog samen? Doordat Farah, toch iets met die moord te maken heeft………. Ik kan je “fantasie” dus wel een beetje volgen.

  We hebben allemaal nog geen idee wie Jan Maes heeft vermoord. Ik verdenk ook nog steeds Loes. Maar wie weet komt er nog wel een grote verrassing uit de hoge hoed. Iemand waar we nu nog niet aan denken. Het zou mij in ieder geval niet verbazen.

  1. @sacha heel raar dat je rik verdenkt. Rik kende jan voor geen meter en bovendien lag hij op dat moment bovenop sjors met spacecake browny op.
   Löes is een psychopaat ten top. Zij is de dader.

 42. ik heet eamy el safy ik ben 36 jaar
  en ben ik grooste supperfan van
  goedentijden slechtetijden vanaf 1990
  en nu nog me helen leven lang en nu nog
  gek van loes is moordenaares van jan maas
  zij heeft trap op de borstkast van jan maas
  trap verkocht op de borskast het kan ook
  bing morrichjes of ludo sanders kan het ook zijn
  heel veel liefst van je vertrouwen kijker en van je
  favoriete goedentijden slechtijden supperfan
  van eamy el safy

 43. @mjo

  Je hebt gelijk. Ik zou het nog best een goed plot vinden als mijn verhaal klopt! We zullen zien. Als het klopt komen we er morgen achter 🙂

 44. ik dacht dat hij dat deed om zoe te helpen of bing, maar idd hij heeft er niks mee te maken. ik dacht omdat hij zo raar reageerde op zoe toen ze naar het plaats delict wilde. maar is een rare beredenering

 45. Omg ik denk dat ik ook nog gelijk heb dat Farah het gedaan heeft. Spoiler maandag 14 mei: “Amir moet door Anton en Bing in bedwang gehouden worden. Sjors wordt geconfronteerd met diepe gevoelens en een principiele keuze. Sjoerd merkt dat Aysen haar verdriet niet aan wil gaan, maar heeft daar zelf ook moeite mee. Q denkt er serieus over na om meerdijk te verlaten.” Het gaat dus sowieso helemaal mis op de trouwerij. De eerste zin over amir bing en anton: amir is over de rooie omdat farah jm vermoord heeft? Sjors krijgt heeft hier ook mee te maken ivm lana en haar gevoelens voor amir. Maar Aysen haar verdriet weet ik zo niet. Dan denk ik dat ze door de trouwerij emotioneel wordt omdat zij dat ook met sjoerd had kunnen zijn. En Q zou ik zo ook niet weten

 46. Dochter van sjors die schrok steeds zo, en zat op dat steiger, en vertrok ineens uit meerdijk mijn vermoeden is, dat hij uit het water heeft willen klimmen haar toevallig beet pakte of vlak daar in de buurt.
  Zij schrok en gaf in een respons een schop.
  Dat denk ik mischien ver gezocht, maar dat gevoel heb ik.

  Groetjes

 47. Te ver gezocht Ferry , Lana werd bedreigd door Loes en moest haar mond houden . Daarom is ze naar pleeggroot ouders Langeveld.

 48. *****SPOILER*****
  !!!!!!!!!

  Afl 25 mei: Lana verblijft in ‘het Paleis’. Aysen probeert het uit Lana te krijgen wat ze weet over de moord op JM. Aan het eind vd afl gaat Aysen weg en is Lana even alleen. Er komt iemand binnen die haar komt vertellen dat ze goed op Aysen gereageerd heeft: Loes.
  Was echt een goede scene vind ik.

 49. @Eef, “Er komt iemand (Loes) binnen die haar komt vertellen dat ze goed op Aysen gereageerd heeft”,
  dus…………. zoals ik en velen met mij al wisten of vermoeden, Loes is de dader

 50. Ik denk dat Jan Jaap de dader is. Die kerel was er ineens en ineens weer weg. Hij heeft in nieuwe tijden al gekke dingen gedaan dus zou me niets verbazen. Ik denk dat Loes er ook iets mee te maken heeft.

 51. Mees meas (zijn eigen zoon),!!!!
  Ludo zocht Jan maas thuis op om hem te verzoeken bij zijn nichtje kimberly uit de buurt te blijven, mees heeft zeker het gesprek opgevangen tussen zijn moeder en ludo .(jan was niet thuis) Tijdens dit gesprek kwam mees achter de ware aard van zijn vader.
  Lana heeft mees waarschijnlijk bij het water gezien..en die twee zitten hoogswaarschijnlijk bij elkaar op school. dat verklaard waarom lana zo veel spijbelde en hij haar moeder bedreigt. Lana denkt dat zoë en mees vrienden zijn waardoor ze niet wil logeren bij bing.

  gtst moet mij inhuren als schrijver:P

 52. @Anoniem 24.5.2018 om 11:45u, zeker dit artikel niet (goed) gelezen. Zie artikel eveneens op deze site:

  Breaking: Loes is de moordenaar van Jan Maes!

Geef een reactie