• 13 december 2017
 • GTSTfanclub
 • 9

Nadat Robin Martens gisteren bekend maakte dat ze een eigen YouTube kanaal begint, is vandaag bekend geworden dat ze stopt bij GTST. 

Er lijkt geen einde aan te komen; na Maxime, Job, Felix, Bill en Rover gaat nu ook Rikki Meerdijk verlaten. 

Robin Martens was in September 2010 voor het eerst te zien in GTST als Rikki, samen met Sil Selmhorst, waarmee ze ook een relatie had. Een korte tijd later krijgt ze een relatie met Sjoerd waarvan ze op 16-jarige leeftijd zwanger raakt.

Bram Bouwhuis
Op 18 november 2011 word Bram geboren. In eerste instantie wilt Rikki niks van Bram weten. Sjors en Bing adopteren in eerste instantie Bram maar Rikki krijgt spijt. Na een slepende rechtszitting beslist Sjors om Bram af te staan aan Rikki en Sjoerd.

Sjoerd
Dit jaar was te zien hoe Sjoerd plannen maakte om  met Rikki te gaan samen wonen. Sjoerd heeft echter nog steeds gevoelens voor Aysen en tijdens de cliffhanger dit jaar was te zien hoe Sjoerd Aysen als eerste red uit de vuurzee. Aysen geeft Sjoerd uiteindelijk de keuze toch weer voor haar te kiezen en Rikki ziet haar droom in duigen vallen.

Korte tijd later besluit Sjoerd om Abel (de leraar van Bram) te koppelen aan Rikki. Achteraf zal hij spijt hebben; Rikki vertrekt naar Rotterdam om daar verder te gaan met haar relatie met Abel. Ze zal op donderdag 21 december voor het laatst te zien zijn.

 

9 comments on “Ook Rikki verlaat Meerdijk

 1. echt kansloos dat Robin Martens, GTST gaat verlaten om elke maandag een vlog uit te brengen… Ik denk dat het personage Rikki de Jong gewoon de serie is uitgeschreven of Robin Martens is met de flexwet.

  Rik en Sjors worden een koppel en Lana wordt verouderd in de serie en die neemt de nieuwe plek van Rikki in.

 2. Vind dit niet heel erg, heb Rikki nooit veel aan gevonden. Dat eindeloze getouwtrek en gedoe rondom Bram was ook echt wel een keer klaar. Het ging bij Rikki bijna alleen maar daarover en dat maakte haar personage behoorlijk eenzijdig.
  Hopelijk komt dit de rol van Rik ook ten goede nu z’n beide kinderen weg zijn. Familie de Jong heb ik in deze combinatie nooit echt kunnen omarmen. Dat Rik en Sjors bij elkaar komen, zien we natuurlijk van kilometers afstand al aankomen.

 3. @Geiz. Helemaal mee eens. Rikki s ook nooit mijn favoriete personage geweest. Nu Rikki weg is, verwacht ik dat er over een jaar of twee een nieuwe generatie kinderen Meerdijk zal binnentreden. Een puberende Bram zal bij één van zijn opa’s komen wonen. Ik verwacht ook dat Lana en Valentijn Sanders een vaste rol in de serie gaan krijgen. Superleuk natuurlijk dat een serie die al zo lang draait verschillende generaties voortbrengt.

 4. Waar zijn de schrijvers in hemelsnaam mee bezig? Vertrekken er in zo’n korte tijd al drie hoofdrolspelers + Nina die we vier maanden moeten missen, gooien ze Rikki er ook nog eens uit… ik vind dit echt een domme zet. En Rik en Sjors samen? Ik hoop het toch niet, twee uitgekauwde karakters die ze er beter hadden kunnen uitschrijven dan Rikki…

 5. @Dennis, gisteren in RTLBoulevard werd duidelijk dat Robin/Rikki niet vrijwillig of beter gezegd, niet zelf er voor heeft gekozen GTST te verlaten.

 6. Idd. @Edd, ik vraag mij ook af waar ze bij GTST mee bezig zijn. Alle vertrouwde acteurs verlaten (wel of niet gedwongen) GTST.
  Nieuwe acteurs slaan werkelijk nergens op. GTST wordt zo een kinderpartijtje, qua kwaliteit en acteren, is het niveau van Spangas en Nieuwe Tijden.

  Dit verloop van acteurs binnen GTST komt beslist niet ten goede aan het (mijn) kijkgenot.

 7. Er mogen van mij wel oude personages terugkeren. Stefano, Nick en Marcus bijvoorbeeld. Sam is er ook tijdelijk uit, die komt in januari weer terug. Nina is er dus ook voor 3/4 maanden uit dus tijd voor wat opvulling!

Geef een reactie