• 13 november 2017
  • GTSTfanclub
  • 7

Het was een hele tijd onduidelijk wanneer Urvin Monte GTST zou verlaten, maar na Maxime, Bill en Job zal ook Felix niet meer in Meerdijk te zien zijn. 

Ondanks dat het bekend is dat de rol van Felix een tijdelijke rol was, is hij lang blijven hangen in Meerdijk. Daar komt donderdag 16 november verandering in: Felix krijgt een aanbod om in Amerika zijn danscarrière voort te zetten. Hij laat hierbij Lucas met een gebroken hart achter in Meerdijk. Die beslist uiteindelijk bij zijn vrienden en familie in Meerdijk te blijven.

Geen geluk in de liefde
Lucas heeft niet veel geluk in de liefde. Nadat hij in juni 2009 terugkomt uit Amerika, krijgt hij eerst gevoelens voor Noud. Na een paar korte relaties vind hij uiteindelijk zijn grote liefde in Edwin Bouwhuis, die hij er overigens eerst van moet overtuigen dat hij homo is. Edwin overlijd helaas aan een nieuw variant van het Ebola virus wat Jack heeft opgelopen tijdens zijn solo zeiltocht.

Bilal
Lucas ontmoet, dankzij kaartjes die Edwin voor zijn overlijden heeft geregeld, Bilal en krijgt gevoelens voor hem. Bilal heeft ook gevoelens maar wilt hier niet aan toegeven, sterker nog, hij begint een relatie met Nuran die hem op de huwelijksdag laat zitten voor Rik. Bilal beland daarna bij Lucas op de bank en hij geeft toe bij Lucas te willen zijn. Bilal eist echter dat de relatie een geheim blijft en Lucas kan hier niet mee leven waarna ze afscheid van elkaar nemen.

Menno
Menno is een rechercheur die Lucas leert kennen omdat hij Wiet aan Menno probeert te koppelen. Menno is op dat moment een onderzoek aan het leiden naar het functioneren van Aysen. Hierdoor kan hij geen openlijke relatie met Lucas aan gaan. Uiteindelijk ontdekt Aysen de relatie en menno verlaat korte tijd Meerdijk. 

Na de terugkeer trouwen Lucas en Menno en het valt iedereen op dat Lucas rustiger is. Niemand vermoedde dat dit kwam omdat Menno Lucas mishandelt. Uiteindelijk komen Janine en en Nina er achter als hij Lucas het ziekenhuis heeft ingeslagen. Menno gaat tijdelijk in de Rozenboom wonen en in therapie. Wanneer hij daarna Lucas betrapt met een andere man word hij zo woedend dat hij zijn hele hotelkamer kort en klein slaat. Uiteindelijk vertrekt Menno naar Duitsland en neemt hij afscheid van Lucas.

En nu verlaat ook Felix GTST… Zal het Lucas ooit eens meezitten in de liefde?

7 comments on “Het zit Lucas niet mee: ook Felix verlaat GTST

  1. Het zou leuk zijn als één van z’n oude liefdes een keer terugkomt…Menno bv. Of Felix later weer. Wordt een beetje simpel van al die liefdes die steeds weer weggaan…:/

  2. Ik begrijp je reactie, maar toch is deze niet erg goed gegrond als het gaat om een soap. Namelijk geen enkele relatie houdt stand in GTST. Ik vind dat gegeven feit ook erg irritant. Alles moet altijd kapot in GTST, zou inderdaad weleens tof zijn als mensen gewoon eens bij elkaar blijven. Niet altijd natuurlijk, maar het komt werkelijk NOOIT voor, dat is ook gewoon niet realistisch. Maar met homo-relaties heeft dit dan weer niks te maken 🙂

  3. Daar heb je helemaal gelijk in…relaties houden nooit voor altijd stand in een soap ;)….alleen bij Lucas zijn het steeds allemaal nieuwe liefdes. Bij de andere personages komen ze soms na een tijdje weer bij elkaar, waardoor je ook verdieping krijgt in de relaties… daarom hoop ik dat er weer eens een oude liefde opduikt….

  4. En idd relaties mogen ook wel eens wat langer duren…of zoals ik hieronder schrijf, wat vaker gaan ok mensen die weer bij elkaar komen voor langere tijd.

Geef een reactie