Maandag 18 september 2017
Lucas en Nina worden verrast door de verdeling van de erfenis. Noud overtuigt Sjoerd ervan dat hij de waarheid niet langer kan ontkennen. Rikki organiseert een muzikale surprise voor Sjoerd. Kimberly voelt zich gepasseerd.

Dinsdag 19 september 2017
Rik zegt Sjoerd onverbloemd wat hij van diens gedrag vindt. Hij voelt zich schuldig en zoekt goede raad bij een oude vriend. Sjoerd wordt opgevangen door Aysen. Rikki doet er alles aan om Bram niet het kind van de rekening te laten worden.

Woensdag 20 september 2017
Lucas ziet zijn erfenis als een straf. Hij wordt op zijn plek gezet als hij zich negatief over De Koning uitlaat. Sam zet haar schoolwerk voor even op een laag pitje om er voor haar vader te kunnen zijn. Nina probeert door Ludo’s afstandelijke pantser heen te breken.

Donderdag 21 september 2017
Noud is overdonderd als hij ontdekt met wie Zoë een date heeft. Sam kan het niet voor Linda verbergen als ze te veel gedronken heeft. Daardoor ontdekt Linda ook hoe slecht Bill eraan toe is. Sjors belandt met Lana in het ziekenhuis.

Vrijdag 22 september 2017
Sjors wordt verrast door een uitnodiging. Lucas zoekt uitvluchten om onder zijn verantwoordelijkheden uit te komen. Felix heeft een geheim voor Lucas. Noud probeert op sportieve wijze indruk te maken op Zoë, maar gaat daarbij meerdere malen onderuit.

25 comments on “Spoilers 18 tot en met 22 september 2017

 1. Maandag 18 september 2017
  Lucas en Nina worden verrast door de verdeling van de erfenis. Kimberly voelt zich gepasseerd.

  Lucas krijgt de Koning, maar wil hem niet, wat een ondankbaar schepsel, Nina krijgt de rest , Krimberly voelt zich gepasseerd, ze krijgt schijnbaar niks, maar Ludo ook niet, en die heeft er wel recht op, Maxime had niet zoveel met Kimberly

 2. Daarom had ik gehoopt dat Ludo geld zou erven zodat Ludo zijn huis kon terug kopen, maar misschien krijgt ie het wel op een ander manier terug, Neem aan dat Ludo en Janine niet eeuwig in dat kleine krot blijven wonen

 3. Kopen kan sowieso niet, er staat immers in het koopcontract dat het nooit aan iemand van de familie Sanders verkocht mag worden. Uiteindelijk zullen de schrijvers dit ook wel weer slapjes oplossen. Ik vraag me af wat er met Bill gaat gebeuren, ik heb nog steeds het idee dat hij uiteindelijk zelfmoord gaat plegen.. maar wellicht gaat hij terug naar Canada omdat hij weg wil van de herinneringen. Geen idee.

  Jammer dat de Koning naar Lucas gaat, hij heeft niet echt gevoel voor horeca, of omgaan met mensen. Wellicht verkoopt hij het aan iemand anders. Jammer dat Jeff niet volledig terugkomt, Jeff achter de bar van de Koning is toch zoals het hoort naar mijn idee.

  Ik wilde trouwens dat ze een nieuwe oudere man erin zouden schrijven, een beetje een tweede meneer Harmsen. Het is nu wel heel erg gefixeerd op jongeren en dat is voor veel kijkers niet zo leuk. Vroeger zaten er meer verschillende generaties in en dat werkt naar mijn inzien gewoon beter voor een serie. De schrijvers moeten echt op gaan passen vind ik. Ze halen de charme van GTST weg op deze manier.

 4. De Koning had toch beter via Nina aan Bing kunnen geven, maar Lucas maakt die zaak toch weer kapot. Wie verder wat krijgt is niet duidelijk, alleen dat Kimberly niks krijgt, anders had die zich niet gepasseerd gevoeld.

  Ben er mee eens dat er weer een ouder iemand in de serie moet komen, nu ook Maxime weg is, word de serie echt puberachtig net zoals in het begin toen ook de kijkcijfers niet top waren, die werden beter toen o.a. Frits van Houten voor vast in kwam en later meneer Harmsen.

 5. Wie denkt dat ik gelijk zou kunnen hebben?

  Ik denk dat Lucas idd de koning krijgt, als een statement van Maxime die in hem geloofde ondanks zijn geaardheid.

  Nina, is met hem verrast, niet omdat ze de rest krijgt maar minder dan verwacht, misschien meer een erfenis van emotionelere waarden, waardoor ze moet omschakelen en slikken dat
  Amy het meeste geld krijgt, hun gezamelijke schilderij en een bijschrift voor de erfenis op dat ze zoveel mogelijk inspiratie opdoet van de wereld voor haar modecarriere. Dit geeft haar een uitweg om niet meer afhankelijk te zijn van de Sanders en haar studentenhuis dat onder druk staat in nieuwe tijden, over te kopen van de huisbaas.
  Dat zou een mooie tegenstelling zijn naar de Box inwoners die Maxime juist wilde laten vertrekken.
  En Kimberley, tja zo lang kende ze elkaar niet, dus ze zal het misschien terecht vinden dat dat zo is maar wel jammer dat ze Maxime zo kort gekend heeft en de rest wel (gepasseerd)

  Dus Amy is de verrassing. Vooral omdat Maxime zich het meest in haar positie herkend heeft, moet accepteren dat Nina niet haar dochter is en Amy erkenbaar meer als haar dochter gevoeld heeft.

  Geniaal zou nu zijn als Amy (veel eerder dan Maxime verwacht had te overlijden) ook nog het huis erft ipv Bill of Ludo. Dit past bij Maxime’s overtuiging. Een dochter zou ze niet meer krijgen, met Nola komt het wel goed en Vincent hoeft haar toch nooit meer te zien+ heeft zijn rijke vader en stiefmoeder al…
  Amy zal niks met het huis en het meeste geld hoeven en geeft alles weer aan Ludo en Janine, zodat het hele lijntje weer rond loopt.

 6. @Empire,
  Het huis (voorheen van Ludo) is niet van Maxime, maar van Bill die heeft het gekocht op een veiling (georganiseerd door Martine).Het huis mocht toch (actie en op voorwaarde van Martine) niet/nooit meer in handen van een Sanders komen.

  Geld voor Amy, dat weet ik niet hoor. Maxime had niet veel geld meer, alleen onroerend goed en (wat) schilderijen.
  Haar boekhouder/accountant heeft Maxime destijds niet voor niets geadviseerd onroerend goed te verkopen. Eerst Toko geprobeerd en later de Koning (met interesse van Jos voor de Koning).
  Al het (spaar)geld van Maxime, opgegaan aan haar “reddingsactie” van en voor Ludo.

 7. Maxime had meer met Lucas en Nina dan met Kimberley, daarom krijgt ze niks, met Ludo had ze een haat en liefde verhouding, met Janine ging het net pas weer goed, ondanks het verleden. Jef blijft trouwens wat langer in Meerdijk als hij merkt dat het niet goed gaat met Laura.

  en voor de rest boeit het met niet hoe het met de anderen gaan, gaat nergens over, toch leuk om te zien. Ik irriteer me aan Sjoerd en Rikki, die mogen er wel uit. Aysen zou eigenlijk weer een familielid in de serie mogen krijgen, dat Nuran weer terugkomt en weer een relatie krijgt met Rik.

  Anton en Linda maken zich zorgen om Sam omdat ze haar schoolwerk effe op een laag pitje zet omdat ze bezig is met Bill en voor de rest.. Amir en Sjors krijgen geen relatie, maar blijven gewoon vrienden. Tussen Noud en Zoe wordt het niks en ook niet tussen Job en Zoe, ze heeft een geheim en daarom is ze in Meerdijk..

 8. We vergeten TOKO nog die was ook van Maxime en het huis is inderdaad van Bill, maar die gaat weg denk ik. En in shownieuws was gister Hafkamp en die deed nogal vaak of nog terug komt of niet, je weet het maar nooit, en vanaf 18 september begint er een nieuw meerdijk app, misschien wel over hafkamp

 9. Maandag 25 september:

  Laura is woest als ze hoort wat Lucas met de koning van plan is. Amir doet een bekentenis. Sam en Rover worden onaangenaam verrast door een keuze van hun vader.

 10. Zeker nu hij na de dood Maxime nog meer haat [ hij haatte Bill al dankzij Martine Hafkamp ] heeft tegen Bill. Ik denk dat Bill inderdaad depressief is , maar ik denk dat hij erg moet gaan vrezen voor Ludo. En dat allemaal dankzij de Beer.

 11. Maandag 18 september 2017
  Lucas en Nina worden verrast door de verdeling van de erfenis. Noud overtuigt Sjoerd ervan dat hij de waarheid niet langer kan ontkennen. Rikki organiseert een muzikale surprise voor Sjoerd. Kimberly voelt zich gepasseerd.

  Nina krijgt Box en samen met Lucas TOKO , Lucas krijgt de Koning, Amy krijgt een Trustfonds , Vincent heeft zijn erfdeel geweigerd. Ludo en Krimberly krijgen niks en het is niet zeker wat er met de lening van Ludo aan Maxime gaat gebeuren, Nina zei er wel iets over, ze wilde niet dat Ludo aan haar ging betalen, maar normaal gesproken als er lening is afgesproken vervalt deze bij overlijden. Maar dat merken we nog wel. Vooral Kimberly vind het raar dat ze niks heeft gekregen, Ludo doet er nogal luchtig over, maar zal ook wel niet leuk vinden.

  Persoonlijk vind ik dat de rollen van Ludo en Janine zijn uitgespeeld, ze zijn op een tweede plan geraakt in de serie, ze vertolkten altijd een hoofdrol, maar het is meer een bijrol geworden net zoals toen met Jef gebeurde en nog steeds met Laura. Ik denk dat iedereen die Ludo en Janine hoog heeft zitten wel hadden gehoopt dat de erfenis van Maxime Ludo zou helpen om weer helemaal top te raken en een vernieuwde versie badgay, maar dat gaat niet meer gebeuren. Het is akelig softe serie aan het worden en de kijkcijfers van de laatste week bewijst dat weer eens. En dat de schrijvers niks doen met het feit dat Martine Hafkamp bij de politie bewijs had ingeleverd dat zij ervoor gezorgd had Ludo alles is kwijt geraakt, is ook zwak, Ludo hoort door deze bekentenis volledig gerehabiliteerd te worden en zijn vermogen terug krijgen en zijn huis., maar dit GTST en de kennen de regels niet.

 12. Geef de koning gewoon weer aan rik hij is er vroeger mee begonnen samen met Julian of laat ze er casten die gewoon weer Julian gaat spelen koning is al van veel mensen geweest

 13. Van mij mag winston post (Benjamin borges)wel weer terug komen dan als zijn tweeling broer naar tuurlijk!maar die runde de koning super mooie tijden waren dat Govert Benjamin Dennis Stefano dat was een leuke cast laat ze er maar weer is een paar opbellen haha

 14. Ludo komt zelf wel erop en heeft al vermogen door bill te helpen met dat azc. Het is nu gwn opbouwen. En helemaal niks heeft Ludo niet gehad van maxime. Je kan het zien dat hij al een voorschot heeft gehad.

 15. Nee, Amy en Nina krijgen geld en Lucas krijgt de Koning, en daar is hij niet blij mee. Kimberly zal wel niets krijgen, immers kennen zij elkaar nog niet zo lang en een testament verander je ook niet elke 3 maanden. Ze is toch nog heel onverwacht gegaan dus dat zal het wel zijn.

  Verder ben ik het eens met de anderen hier, GTST verliest zijn charme, de verhaallijnen zijn saai, en er is nog maar weinig aan. En het stomme is, er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden, als we enkel hier lezen waar de mensen mee aankomen, dan moet het voor de schrijvers toch ook niet zo moeilijk zijn om eens iets anders te verzinnen dan vreemdgaan, drugsgebruik en wonderbaarlijke genezingen van allerlei aandoeningen?

  Ik meen me te herinneren dat Bas Muijs wel zou willen terugkeren naar GTST, waarom hem niet terughalen, samen met Ludo een nieuw bedrijf op laten zetten? Tijdens dit proces staat er een nieuwe bad guy op en een nieuwe vete is geboren. Ik noem maar eens wat. Maar nee, Noud en Job gaan wee dom strijden om een of ander mokkeltje. Whoohoo, spannend hoor. *gaap*

 16. Schrijvers van GTST kijken graag af van andere series zoals ATWT en The Bold, als ze dat zo leuk vinden, moeten ze de verhaallijn overnemen die er nu zich afspeelt tussen Bill Spencer en Liam, op dit moment chanteert Liam Bill en heeft zelfs zijn plek als CEO in gepikt, maar Bill kenende legt hij daar niet bij neer en zint op wraak. Zoiets had in GTST ook gekund, maar ze moesten zo nodig Ludo alles afnemen enz. Niks mooiers is haat en neit tussen familie leden. Nu zit er totaal geen spanning in en een aantal staan zelfs op dit moment op een zijspoor en wel toevallig laat dat nou net de oudere spelers zijn, ze richten te veel op jongeren, er moet weer een betere mix zijn tussen jong en oud zie The bold bv

 17. Maandag 25 september
  Sam kan zich nauwelijks concentreren, waardoor een schoolopdracht mislukt. Amir heeft problemen bij zijn asielprocedure. Sjors biedt haar hulp aan. Noud baalt van zijn eigen haantjesgedrag en wil dit goedmaken. Zoë heeft een geheime telefoon.

  Dinsdag 26 september
  Rikki is het niet eens met de plannen die Sjoerd met Bram heeft. Om haar zoon te sparen, houdt ze zich in. Sjoerd heeft plannen, maar moet die afzeggen. Aysen wordt betrapt in het park. Dit heeft nogal gevolgen.

  Woensdag 27 september
  Bill en Ludo strijden om het kunsterfgoed van Maxime. Bill kan zich niet inhouden als hij door Ludo beschuldigd wordt. Sam neemt Rover in vertrouwen over haar slaapproblemen. Ze heeft zijn hulp nodig.

  Donderdag 28 september
  Sam cijfert haar eigen problemen weg om er voor haar vader te kunnen zijn. Sjors bedenkt een reddingsplan voor Amir. Jef baalt van de plannen die Lucas met De Koning heeft. Hij start met een tegenactie.

  Vrijdag 29 september
  Sjors beseft dat ze een grote fout heeft gemaakt. Aysen merkt dat Sjoerd zich niet aan zijn eigen afspraken houdt. Jef ziet dat Laura een beetje begint door te draaien. Er is maar één iemand die tot haar kan doordringen.

 18. Woensdag 27 september
  Bill en Ludo strijden om het kunsterfgoed van Maxime. Bill kan zich niet inhouden als hij door Ludo beschuldigd wordt.

  Raar had toch al in handen moeten zijn door Ludo/Marcus , Bill kan niet zomaar erfstukken opeisen. GTST is erg vreemd bezig.

 19. Hoe oud is Sam in gtst de ene keer lijkt ze wel 15 jr en de andere keer 25 jr valt jullie dat ook niet op?? Linda is ook al 50+ en Bill ook??

 20. Dat komt denk ik omdat Sam ongeveer 18/19 moet voorstellen maar de actrice is zelf 27.
  Linda is in het echt 49 en Bill is denk ik wel in de 50 ja

Geef een reactie