• 7 september 2017
  • GTSTfanclub
  • 1

Er is een hoop te doen in Meerdijk over de begrafenis van Maxime. Dinsdag 12 september komt Jef Alberts terug naar Meerdijk om de begrafenis van Maxime bij te wonen, maar er zijn ook een aantal afwezigen.

Discussie
Al voor dat de begrafenis er is, is er discussie tussen Ludo en Bill. Ludo is in zijn eentje de begrafenis van Maxime aan het regelen en Bill belt hem daarom op om te overleggen. Nadat hij van Ludo te horen krijgt dat Ludo de begrafenis alleen regelt, laat Bill zich uit het ziekenhuis ontslaan op eigen risico om langs de familie Sanders te gaan om dit te bespreken.

Ludo weigert te erkennen dat Bill bij de begrafenis betrokken moet zijn maar stemt uiteindelijk toe om Bill te betrekken onder druk van Nina en Janine.

Kleurrijk of sober
Bill wilt, geheel in de stijl van Maxime, een kleurrijke afscheidsceremonie en Nina vind dit een goed idee. Ludo echter, wilt een traditionele begrafenis, zoals dit in de familie gebruikelijk is. Uiteindelijk komt er een compromis, waarbij er twee afscheidsmomenten zijn. Beiden zijn het hier echter niet echt mee eens; Ludo vertrekt al na een paar minuten op de kleurrijke ceremonie en Bill is eigenlijk helemaal niet van plan naar de begrafenis te gaan. Uiteindelijk overtuigt Sam hem er van toch te gaan en komt hij midden in de ceremonie aan.

Afwezig
Vincent, de zoon van Maxime is, zoals verwacht, niet aanwezig op de begrafenis van Maxime. Haar broers Stefano en Marcus zijn alle drie afwezig op de begrafenis. Hiermee is Ludo als enige broer aanwezig op de begrafenis. Amy is wel aanwezig op de begrafenis van haar tante.

Laura
Ondanks het feit dat de afscheidsceremonie van Bill in de Rozenboom gehouden word, houd Laura zich afzijdig van deze ceremonie. Wanneer Jef haar probeert te overtuigen om er toch heen te gaan verzint ze meerdere excuses om nog even niet te gaan en zegt ze later te komen. Uiteindelijk gaat ze helemaal niet.

De volgende dag “dwingt” Jef haar om met hem mee te rijden naar de begrafenis. Eenmaal daar aangekomen blijft Laura echter bij de ingang staan en gaat ze niet mee naar de ceremonie. Dit valt Jef op maar hij kan niet goed tot haar doordringen. Dit is uiteindelijk reden genoeg voor Jef om wat langer in Meerdijk te blijven.

Jef zal dus niet meteen na de begrafenis vertrekken en blijft sowieso nog even in Meerdijk!

 

1 comment on “Jef terug in Meerdijk maar wie ontbreken er op de begrafenis?

Geef een reactie