Let op! Wil je nog niks weten over de cliffhanger, lees dit dan niet!
Ondertussen is de zomercliffhanger al te zien op Videoland. We willen niet al teveel vrijgeven omdat er veel fans zijn die de cliffhanger aanstaande vrijdag “ouderwets” willen bekijken op RTL 4, maar hierbij alvast een aantal belangrijke hoogtepunten. 

Vorige week was er al een teaser te zien waarop Rik een kuil aan het graven was samen met Bing. Jos “de Beer” heeft lugubere plannen voor “Rikkemans” en “Stevie Wonder”, zoals hij ze noemt.

Lucas en Felix in Boks
Terwijl Jos druk bezig is in het bos, heeft hij opdracht gegeven om ook op andere plaatsen in Meerdijk de boel op stelten te zetten. In het begin van de aflevering is al een “eerder die avond” te zien, zoals GTST de laatste tijd vaker doet. Lucas en Felix krijgen door dat er iets mis is in Boks als hun training voortijdig eindigt met vlammen.

Pyromaan Marco
Jos heeft Marco opdracht gegeven om Boks in brand te zetten, iets wat Marco wel goed in de oren klinkt. Marco gebruikt drie molotovcocktails en de vuurzee verspreidt zich razendsnel en zoals een echte pyromaan betaamd, staat Marco duidelijk te genieten van zijn werk.

Vrolijke Rover
Rover is eerder die avond nog vrolijk. Zijn missie om asielzoekers op te vangen in Meerdijk eindigde met een informatieavond waarbij hij veel succes behaalt. Eerder in het seizoen is wethouder de Blanke al te zien en die lijkt nu overtuigd van Rover zijn argumenten. Ook Kimberley praat weer tegen hem. Het lijkt alsof Rover zijn avond niet meer stuk kan!

Overigens: Eerder deze week werd Buddy (Rover) gespot in Edam voor GTST opnames in tuincentrum Lokkemientje. Rover overleeft de cliffhanger dus.

De onmogelijke keuze van Sjoerd
Zowel Aysen als Rikki konden niet op tijd weg komen en werden geraakt door vallend puin. Sjoerd staat dus onverwachts voor een onmogelijke keuze: Hij kan maar één iemand redden… Word dat Rikki, zijn geliefde en moeder van zijn kinderen of zijn ex-vriendin Aysen die hem eerder dit seizoen dumpte en zelfs abortus pleegde van zijn kind toen ze er achter kwam dat Sjoerd vreemd was gegaan met Rikki? 

Niet echt meer een verrassing
Het is al breed uit in het nieuws geweest, dus echt een verrassing zal het niet voor je zijn. In de aftiteling is te zien hoe er op een wijngaard in Frankrijk de telefoon gaat. Een man neemt op en met die onmiskenbare stem hoor je hem zeggen “… Allo? Hey, wat leuk dat je belt. Hoe is het met je? Wat zeg je… Maar? *…………..Wanneer is de begrafenis?” 

De camera zoomt uit en je ziet Jef met een ernstig bezorgde blik. Die gaan we dus volgend seizoen (tijdelijk) terug zien!

Het lijkt er dus op dat er sowieso één iemand overlijd. Maar… Gaat het dan mis in Boks? Of is er misschien ergens anders iets mis gegaan? Helaas zullen we voor het antwoord tot 4 September moeten wachten! Dan begint het nieuwe seizoen.

Afbeeldingen: ©Videoland

19 comments on “Spoiler alert!! de Hoogtepunten uit de cliffhanger

 1. als felix dood gaat dan is de kans groot dat lucas dat ook is omdat ze in een kamer bij elkaar waren en samen onder een natte doek zaten

  zelfde met maxime en Bill die zaten ook bij elkaar
  dus bij beide als de ene dood is de kans groot dat ze het allebij zijn

 2. Het is Rikki die nog in het gebouw ligt, Sjoerd heeft Aysen meegenomen omdat hij nog steeds van haar houdt, aan zn gezicht te zien is het Rikki.. hij mag niet meer naar binnen…

 3. We zullen het zien 4 september ik denk ook dat hij aysen mee genomen heeft maar ik geloof het pas als ik het zie

 4. krijg ook steeds meer t idee dat Rikki dood gaat. Rik moet dus met t leven van z’n dochter betalen om van Jos de Beer af te komen. En als t Rikki niet is denk ik Maxime .

 5. Sjoerd heeft Aysen gered. Dat is duidelijk te zien wanneer de persoon die hij gered heeft in de ambulance wordt gelegd. Je ziet duidelijk dat diegene rood haar heeft, en t is stukken korter dan Rikki’s haar.

 6. Dat zag ik ook en als je op het moment dat hij aysen naar buiten draagt op het goede moment op pauze zet zie je rood haar.

 7. Eigenlijk is het karakter “Rik” ongeloofwaardig geworden en is hij nummer 1 om de cliffhanger niet te overleven. Zeg nou zelf: na 2 jaar al vrijkomen, contact en zelfs seks met degene die hij wilde laten neerstorten. Nee, de indertijd, wijze en vaderlijke barman doet zijn best dit weer op te pakken, maar echt overtuigend vind ik dat niet.

 8. @Anoniem, ik raad je aan, nog maar eens heel goed dat betreffende artikel met interview met Robin (Rikki) lezen.

 9. is niet te zien wie sjoerd draagt en hij roept ook niet rikki als hij terug wilt maar wordt tegen gehouden, ik denk zelf dat Laura dood is

 10. het moet een bekende van Jef, zijn, voor Rikki gaat hij toch niet terug naar meerdijk? Laura denk ik ook niet, was dan wel uitgelekt, als de enige acteur van het eerste uur de serie gaat verlaten, ik gok op Maxime en Bill, Laura was bij iedereen in dezelfde ruimte, zouden dan bijna allemaal dood moeten zijn. en Rikki lag trouwens vlakbij de uitgang, zou ook wel raar zijn als die het niet overleeft, wat wel raar is dat Job ineens verdwenen was, hij ging boven sporten, maar Rikki en Aysen kwamen met zijn tweeen naar beneden, waar is Job?

 11. Ik denk dat jef juist voor rikki terug zou komen! Jef had een goede band met rikki en hij heeft veel voor haar gedaan toen rik in de gevangenis zat. Bovendien heeft hij een tijdje bij rik en rijk in huis gewoond toen die steiger instortte bovenop jef. Sowieso denk ik dat hij dan zou komen om rik te steunen. Zelf denk ik overigens ook niet dat rikki doodgaat. Ik denk Laura, Bill of Maxime (of Bill en maxime beide). Voor bill zou jef denk ook terug komen om Maxime te steunen

 12. Jammer dat de cliffhanger zo snel voorbij is ze mogen het wel wat langer laten duren een uur ofzo inplaats van 20 minuten

Geef een reactie