RTL heeft de foto van de cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden vrijgegeven. Het belooft een onheilspellende avond te worden voor de bewoners van Meerdijk. Rik  graaft in de slotscène een kuil, maar voor wie?

Het belooft een bloedlinke avond voor veel Meerdijkers te worden. Zo belooft RTL nu al dat karakters Lucas en Felix voor hun leven moeten vechten. Ook Nina staat een akelige verrassing te wachten als zij denkt een romantische date te hebben met Bing.

In de laatste aflevering is te zien hoe de verhaallijn rondom Rik en ex-bajesklant Jos Uylenburg tot een hoogtepunt komt. De afgelopen weken liepen de gemoederen hoog op tussen de twee, waarbij steeds meer Meerdijkers betrokken raakten in het plan van Rik en Aysen om Jos achter de tralies te kunnen krijgen. Een plan dat dramatische gevolgen zal blijken te hebben.

Ontmaskering

In een persbericht laat RTL het volgende weten over de zomercliffhanger:
“Na een emotionele tijd wil Bing iets leuks organiseren voor Nina. Via diverse romantische aanwijzingen stuurt hij haar naar een locatie voor een ontmoeting. Maar als Nina op de plek van bestemming aankomt staat haar een akelige verrassing te wachten.

Ondertussen stroomt Boks vol: Maxime en Bill hebben een intiem avondje in haar atelier waarbij zij een geheim met Bill deelt. Sjoerd en Rikki eten pannenkoeken met de kinderen in het café. Er is die avond ook een voorlichtingsavond van het AZC waar Rover en Amir speechen.

Op hetzelfde moment repeteren Lucas en Felix voor hun danswedstrijd. Wanneer zij abrupt worden onderbroken, krijgt wat een gezellige avond had moet worden ineens een hele andere wending en vechten zij voor hun leven. En waar zijn Bing en Rik? Hun plan om Jos te ontmaskeren nadert een hoogtepunt. Maar net wanneer Rik Marco lijkt te hebben overgehaald om tegen Jos, alias ’De Beer’ te getuigen, wordt hij in de val gelokt. Aysen probeert dringend contact te zoeken met Rik. Tevergeefs.

Als Rik vervolgens naast Bing wakker wordt in het bos realiseert hij zich dat er iets helemaal is mis gegaan. Iets dat verstrekkende gevolgen heeft voor alle Meerdijkers.”

91 comments on “Cliffhanger 2017: Wie een kuil graaft voor een ander…

 1. Dat zou eentonig worden.
  Janine is ook al eens levend begraven. ..
  Zou juist leuk zijn dat er nu echt wat spannend gebeurd. ..
  Rik idd word neergeschoten en dan word begraven..
  Eindelijk verlost van dat misselijke ventje…kan die kop niet uitstaan

 2. Oh nee wat een verdrietige cliffhanger.
  Er gaat iemand dood. Kan bing, rik, aysen, rikkie, maxime, bill, felix of lucas zijn. Die zijn. Nog niet uit brandend Boks gekomen of nog in handen van Jos.
  Ik vermoed dat bing jos tegen zn hoofd slaat met de schop en daarme jos uitschakelt. En dat sjoerd aysen uit de brand heeft gehaald ipv rikkie. Want aysen had een donkere spijkerblouse aan en rikkie een lichtere.
  Hopelijk wordt rikkie gered want die is wel t snelste bereikbaar voor de brandweerlieden. En wrschnlk ook leuker voor t verhaal straks: waarom haalde Sjoerd niet eerst rikkie uit t vuur en wel aysen.
  Aan t eind zie je jeff. Die wordt gebeld en krijgt t bericht dat er iemand dood is. Maar hij reageert niet mega geschokt en alleen ach, wanneer is de begravenis. Dat klinkt redelijk vaderlijk. Ik vermoed dat maxime hem belt met t bericht dat bill dood is. Ik denk niet lucas want die zou jeff niet bellen, en anderen vd sanders ook niet. Kan wel dat bv laura belt met t bericht dat felix of lucas dood is/zijn. Mr kan ne niet voorstellen. Als het bing rick of rikkie dood zouden zijn dan zou jeff veel geschokter reageren bij zo’n doodsbericht. Dus ik denk dat t alleen maar Bill kan zijn. De rest komt met de schrik vrij.

 3. SPOILER ALERT

  Cliff net gezien. Bing zijn zicht werkt weer half waar Jos geen rekening mee had gehouden, dus waarschijnlijk overleven die twee. In boks is een mega brand, en Maxime, Bill, Lucas en Felix zitten boven vast. Of die het overleven is ook niet bekend. De grote clfif is dat Sjoerd Rikki of Aysen kan redden, en wie hij redt zien we niet.

  1. Sjoerd heeft Aysen gered. Toen hij weer naar binnen wilde om Rikki te halen werd hij tegengehouden door de brandweerlieden.

 4. Vind de beredenatie van suuz heel aannemelijk. heb de aflevering gezien en aangezien Maxime en bill boven zaten en niet weg konden en Sjoerd vrij makkelijk bij rikki en aysen kon komen denk ik wel dat het klopt. En denk ook dat bill een tijdelijke rol had.

  1. Ja het zou goed kunnen, mr ludo en janine zouden t ook niet kunnen redden, en job was ik ook vergeten.
   Ik kan me niet voorstellen dat ze met gtst gaan stoppen, denk eerder dat de verhaallijnen meer door elkaar gaan lopen met nieuwe tijden. Vind dat erg leuk overigens.
   In nieuwe tijden was vandaag te zien dat er iemand vader is van een dochter van rond de 20 en dat niet weet. De moeder is van leeftijd bill, robert, ludo, Jeff. Mr ja kan ook zijn dat de vader veel jonger was dan de moeder.
   Kortom spannend! En vreselijk om zo lang te moeten wachten

 5. Ik heb het ook gezien, en je kon zien dat Ludo ook weer de brandende gebouw in ging om Janine te redden, ik vrees dat zowel Ludo als Janine overlijden en ik denk iedereen die boven zat ook, op het laatst zag je Jef die werd gebeld door iemand en ik denk Nina of misschien Laura, anders zou ik het niet weten, er is in ieder geval een begrafenis en ik denk van Maxime of van Laura of van Bing die begraven word. Maar mijn gevoel zegt dat zowel Ludo als Maxime komen te overlijden. Dit word weer een kut zomer, vele favorieten mogelijk overleden, je kan alleen zien dat Sjoerd, Nina en Anton het overleefd hebben, mede doordat ze al buiten waren of niet aanwezig, eerst liep ook Ludo weg, maar ging weer naar binnen om achter Janine aan te gaan. Enorm klote. En ik denk dat ook Sjors niet meer terug komt. Dit hadden ze met de 5500e moeten doen niet nu, niet de kijkers 2 maanden laten creperen ,dit is achterlijk.

 6. Was een superheftige cliffhanger. Sjoerd houdt nog van Aysen dat is wel duidelijk anders zou hij zowiezo eerst rikki redden die ook het makkelijkste te redden was. De cliffhanger gaat denk ik als volgt verder. Marco komt terug in het bos en treft daar een dode Jos (neergeslagen door Bing) aan. Bing en Rik zijn weg. De brandweer slaagt erin om iedereen te bevrijden maar bill heeft het niet overleefd. Amir verleent tijdens de brand eerste hulp en krijgt de kans om zijn nederlandse diploma te halen. Ondertussen weten Bing en Rik Aysen precies te vertellen wat er in het bos is gebeurt en wie er verantwoordelijk is voor de brand. Er wordt een klopjacht geopend op Marco

 7. Wie is er dood en waarom zou Jef daarvoor gebeld zijn en wat zijn reactie betreft, wie zou het kunnen zijn waarop hij zo mild op reageert?
  Amir, Bil en Felix kan ik al uitsluiten want Jef kent die niet eens. Dan denk ikzelf nog alleen maar aan Ludo helaas. Belangrijk genoeg om Jef daarover te bellen, maar niet erg genoeg voor hem om daar heftig op te reageren gezien hun geschiedenis.
  De rest die nog binnen is en Rik en Bing kunnen we ook uitsluiten, want dan zou Jef wel heftiger gereageerd hebben, tenzij natuurlijk hij voor dit telefoontje dat we zien hij al eerder op de hoogte was van alles, maar dat is zeer onwaarschijnlijk.

  Dus mijn conclusie, hoe heftig en verdrietig ook, is Ludo 🙁

  Maar we zullen het zien 4 september, of misschien 1 week van tevoren op videoland.

  1. Ohw wacht, Job hebben we ook nog, welke we voor het laatst naar boven zagen gaan, en Jef kent die ook niet zo heel erg goed. Dit zou verhaaltechnisch ook goed uitkomen, zodat Rik enorm boos wordt op Jos en Marco omdat die dan dus Job hebben vermoord.

   1. Bill is ook goed mogelijk aangezien Maxime een goede vriendin van Jeff is en Bill haar aanstaande echtgenoot was. Ik geloof ook dat zowel Bill als Felix en Amir een tijdelijke rol hebben.

 8. Ik denk ook dat Ludo, Janine, Bill en Maxime het niet overleven, ik vrees dat Boks verder instort en Ludo, Janine, Maxime, Bill zijn nog binnen en kunnen niet meer gered worden. En niet vergetende dat de rest van de familie Dekker ook nog binnen is en Anton, maar die zullen er wel uit komen. Dit is het einde van Ludo en Janine die in 2015 al melde samen uit GTST zullen gaan, nou dit is het moment dat het gaat gebeuren. En verder is het ook niet ondenkbaar dat Lucas en Felix het niet overleven. Buiten dit alles wil ik melden dat het contract van GTST in juli 2018 afloopt, kan zijn dat RTL dit niet gaat verlengen en nu al bezig is de Cast te elimineren. Als superfan van Ludo en Janine word dit klote maanden. Ze delen de kijkers wel zeer harde rake klappen uit.

 9. Oke, ik heb ff een lijstje gemaakt met wie er nog binnen zijn en wie er al buiten waren:

  Buiten:
  Nina: Staat buiten te wachten en toe te kijken
  Sjoerd: Word buiten tegengehouden door een brandweerman (einde aflevering)
  Teddy en Bram: Zijn naar buiten geleid

  Binnen:
  Lucas en Felix: Zitten vast in het zaaltje
  Job: Gaat naar boven om te sporten. We zien hem niet naar buiten komen
  Maxime en Bill: Zitten vast in het atelier van Maxime
  Amir, Sjors, Laura, Rover, Linda, Janine, Kimberley en wethouder Blanken: Zitten binnen bij AZC bijeenkomst
  Sam en Kimberley: Naar WC gegaan, verder niet meer gezien.
  Ludo: Binnen het brandende Boks gelopen

  Onbekend:
  Anton: Loopt bellend van Boks weg, maar loopt na het belletje weer terug richting boks. Is hij nog naar binnen gelopen?
  Rikki: Ligt zij nog binnen, of Aysen
  Aysen: Ligt zij nog binnen, of Rikki

  …….

  1. Verder:
   Rik, Bing en Jos: In het bos. Bing ziet de schop, en Jos staat achter hem gebogen over Rik die op de grond ligt.
   Marco Rienstra: Laatst gezien buiten

  2. Ik heb ook gekeken en je ziet duidelijk dat rikki uit box is gehaalt door sjoerd na heel lang nadenken toen rikki buiten werd gebracht naar de brandlieden maar sjoerd wilde terug naar binnen voor aysen maar hij werd door de brandweerman tegengehouden dus aysen ligt daar nog steeds

 10. De cliffhanger doet mij denken aan Cliffhanger bij Brand Cafe in Onderweg naar morgen, daar moest iemand ook kiezen tussen 2 meiden waar hij gevoelens voor had

 11. En nog een nieuwtje. In nieuwe tijden was te zien dat iemand in meerdijk een dochter heeft van 20 jaar. En dat niet weet! De moeder is een beetje een bekakte dame vd leeftijd van lido, bill en jef. Ik vermoed dat daar binnenkort bekend gaat worden wie de vader is. Want geheim blijft t niet, dat is al door iemand in t studentenhusi afgeluisterd.
  Om t nog spannender te maken

  1. En dan schijnt er in het GTST Magazine een verhaal te komen over een oudere man uit Meerdijk met een schokkende gebeurtenis uit zijn verleden…. toeval?

 12. Nu ik het nog eens terugkijk is de reactie van Jef inderdaad opvallend. Het lijkt naar mijn idee te verwijzen naar een beller die hij goed kent, maar een tijdje niet gesproken heeft. Wat dat betreft ga ik zeker mee met de gedachte dat de overledene iemand moet zijn die iets verder van Jef afstaat (en de beller brengt het nieuws van het overlijden), maar wel een link heeft met iemand met wie Jef bevriend of bekend is: Bill (Maxime), Sjors (Bing), Lucas/ Ludo (Janine), Rikki/ Job (Rik), Sam/ Rover/ Anton (Linda). Al kan de beller ook Laura zijn aangezien die zich overal mee bemoeit 🙂 Ik verwacht niet dat ze Jef meerdere keren bellen over de overledenen van dezelfde brand, er kunnen meerdere mensen overleden zijn maar het lijkt erop dat datgene wat tegen Jef gezegd wordt geen aanleiding geeft om door te vragen naar meer gewonden/overledenen of paniek veroorzaakt omdat het om bekende(n) gaat. Kijkend naar de milde reactie van Jef lijkt het me dan ook om 1 persoon te gaan. Persoonlijk denk ik ook Bill (de vete Maxime/Ludo wordt hiermee gevoed, Rover moet een schuldgevoel verwerken). Al is Job ook een optie, dan is het vooral Rik die gestraft wordt voor zijn eigen plan. Rikki zie ik het nog wel overleven (na een strijd in het ziekenhuis vanwege de rookinname?, is ook een “straf” voor Rik) om vervolgens in een crisis te komen met Sjoerd in de wetenschap dat hij Aysen gered heeft (als dit onderdaad zo is). Dat betekent dan ook automatisch dat ik niet verwacht dat de overledene Kimberly, Felix, Amir of de wethouder is, zij hebben naar mijn idee geen link met een persoon die Jef erover zou bellen.

  1. Jeff’s kracht is zn rust, de persoon aan de lijn kan hem overweldigen met verdrietig nieuws, maar door zijn sterke bescheidenheid/voorzichtigheid blijft hij rustig en beheerst terwijl hij vraagt naar de begrafenis en van binnen langzaam implodeert tot het volledig is doorgedrongen

 13. Oooohooofffff heeeeel anders:
  Iedereen komt veilig uit de brand, bing slaat jos neer en red zichzelf en rick. En er spoelt een lijk aan in t water van Martine hafkamp. En dat is degene die dood is.
  Ik vermoed dat dit t niet is, maar je weet nooit met gtst, hahaha

 14. ik ken de indeling van Boks niet, maar als Sjoerd en later dus Ludo door de hoofdingang gingen kom je normaal gesproken rechts binnen, maar Sjoerd kwam links binnen, beetje vreemd. Verder vrees ik dat Ludo onder het puin ligt, toen er bij Rikki en Aysen alles instortte. Daarom vrees ik ook dat Ludo het sowieso niet gaat overleven, verder zou ik het ook niet weten wie wel of niet overleeft.

 15. Sjoerd heeft Aysen als eerste gered inplaats zijn eigen vriendin Rikki, Rikki zal wel dood zijn.

  Bing kan langzamerhand weer zien en zal wel Jos neer slaan met die schop die daar ligt.

  Nieuwe Tijden: Er word gezegt door de moeder van Tiffy en Moon dat de vader van Tiffy in Meerdijk woont, ik ga er vanuit dat het Anton is, ik las ergens dat Anton een geheim heeft in het verleden, dan denk ik dat dat het geheim is dat Anton de vader is van Tiffy. Tiffy mag wel van mijn in Meerdijk komen hoor, ik vind haar personage wel leuk.

 16. Wat een geweldige cliffhanger was dit echt waanzinnig spannend. Ik vond gtst sowieso leuk en spannend dit seizoen. Ik denk toch dat rikki dood gaat en dan zullen rik en Sjoerd wel eeuwig spijt hebben. Maar we zullen het zien.

 17. Wat een geweldige cliff was het…mijn theorie is dat rikki het overleeft heeft…alleen zwaar gewond…verder iedereen wordt gered…sjoerd kwam binnen via de nooduitgang.. overleden is Bill.. Maxime belt Jef…zijn toch goede vrienden….nja we zullen het zien op 4 september…haha

 18. Hoe zit het met Janine,Ludo,Linda,Sam,Kimberley,Amir, Sjors,rover en job

  En volgensmij komt maxime of Bill om want zij zijn volledig opgesloten en volgensmij zijn lucas en Felix ontsnapt via de nooduitgang net als Sjoerd red aysen

 19. Ik denk dat bill degene is die overlijd. Rikki gaat volgensmij wel uit GTST, zij zou het ook kunnen zijn, omdat sjoerd dan eeuwig met een schuldgevoel zit (hij redt Aysen, dat is duidelijk te zien, ook schreeuwt hij; ik moet naar Rikki) En omdat Rick zich dan ook voor altijd rot voelt, omdat zijn dochter dan dood is door zijn ‘fout’. Zelf twijfel ik tussen Bill en Rikki gezien de reactie van Jeff. Als Rikki dood zou zijn zou hij denk ik niet zo reageren, Bij Bill wel. Waarschijnlijk belt Maxime hem met het nieuws dat Bill is overleden. Jeff kent Bill nauwelijks.

  1. Ik denk eerder dat Laura Jeff belt met de mededeling dat Maxime’s verloofde is overleden. Maxime zal na Ardil’s dood kapot zijn van verdriet en niet in staat zelf Jeff zo gauw te bellen. En Laura is een wederzijdse vriendin en het spil van de Meerdijk bewoners. Jeff’s reactie klinkt aannemelijk naar Laura toe is mijn theorie. Naar Maxime toe zou hij niet zo mild klinken.

 20. Ik denk ook dat Sjoerd Aysen heeft gered ipv Rikki. Wat ik hierboven ook al las, Aysen heeft een donker jasje aan, die van Rikki is lichter en dunner. Ook heeft Rikki lange nagels, en toen Sjoerd naar buiten kwam en een van beide aan de brandweerman gaf, leek het niet alsof diegene lange nagels had… dus dat zou dan beteken dat het Aysen is.
  Trouwens, mocht Rikki dit wel overleven, dan denk ik ook dat ze zwaar gewond is. Die klap van zo’n balk, dat kan nooit goed aflopen (nouja we hebben het nog steeds over gtst natuurlijk).

  Ik denk eigenlijk dat of, Maxime/Bill of Rikki komen te overlijden.

 21. Denk dat Bill en Maxime het niet overleefd hebben en Sjoerd Aysen heeft gered. Bing kan weer wat zien dus die zal Jos wel doodslaan met de schop. Rikki zal wel zwaargewond in het ziekenhuis belanden en komt erachter dat Sjoerd haar heeft laten liggen. Is het al bijna 4 september??????

 22. De scene met jeff is alleen een belletje met informatie over de uitvaart waarschijnlijk een koele reactie omdat de schok al is geweest. Lekker spannend weer wel een supper goeie cliff

  1. Nou dat denk ik niet. Jeff nam de telefoon heel vrolijk op en eindigde met een reactie als ” wat?! Wanneer is de begrafenis?” Het nieuws was overduidelijk nieuw voor hem. Daarom geloof ik zeker niet dat het over Maxime gaat of een andere Sanders.

 23. Rikki is dood… want ze heeft in een interview gezegd dat ze naar amerika wilt verhuizen ofzo iets.. naja.. uh niet rikke maar… kan ff niet op dr echte naam komen haha…
  Hier kan ik wel mee leven…
  Rikki dr verhaal lijnen vind ik altijd heel irritant haha

 24. Dit was nou een cliffhanger zoals ik ze graag zie . Hele aflevering spanning, massa paniek. Goed acteerspel. Enige opmerking die ik heb is dat het wat minder realistisch is dat er nergens brandblussers of iets dergelijks waren, maar goed het is een soap en het moet dramatisch zijn, dus daar kan ik dan nog mee inkomen. Maar die rookmachine voor in het bos bij Jos, Rik en Bing had voor de helft minder gemogen; leek de Efteling wel 😛

  Ik vraag me deze zomer af wie er dood is; Ik DENK Bill, maar ik hoop Rikkie.
  En wie is de vader van Tiffie? Ik denk Anton, aangezien ook werd aangehaald dat het om een charmante man zou gaan. Dat kan dan Anton, Ludo of Bill zijn.

 25. Leuke cliffhanger!
  Maakt dat domme verhaal met Rover en het AZC toch een beetje goed.

  Verder ik wacht wel af tot eind augustus op videoland hoe het afloopt.
  Ik hoef niet nu te weten wie er uit gaat.

  Verder mogen ze van mij Rover, Sam, die nep Afgaan en die nep Canadees Bill er uit schrijven.

  Nog een tip voor de schrijvers van nu.
  Beetje goede en rond de 35 jaar oude acteurs er in, en/of een paar oudgedienden van vroeger zodat GTST geen Spangas 2.0 is maar gewoon Goede tijden slechte tijden.

 26. Lijkt mij sterk dat Ludo het slachtoffer is.
  Die gaan ze toch echt niet de serie uitschrijven nu net dat hele martine gebeuren goed afgelopen is. Als ze ludo dood willen schrijven dan hadden ze dat toch wel in die verhaallijn gedaan lijkt mij? Verhaaltechnisch zou het wel heel slecht zijn om Ludo te laten sneuvelen net nu dat allemaal achter de rug is.

  Weet niet hoe Jeff reageert maar ik hoor vrij mild, dus Rikki lijkt mij dan uitgesloten hoewel ik toch aan haar dacht (Sjoerd redt aysen = voer voor meer drama en verhaallijn, plus haar recente pure geluk wat altijd een voorbode is voor onheil in films en series). Maar als Jeff op deze manier reageert dan ga ik voor Bill. Betrokken via Maxime maar kent Bill niet dus vandaar zijn milde reactie, en ook Maxime en Bill ervaren nu even samen puur gelul waarin nogmaals mijn theorie te pas komt.. puur geluk is altijd en voorbode voor doem en onheil.

  Ben benieuwd. Hoewel ik het jammer blijf vinden dat de cliffhanger niet om Martine Hafkamp draait om haar comeback ultiem af te ronden en haar reputatie als ultieme soap slechterik in ere te houden. Met wat aanpassingen had deze cliff met hetzelfde scenario ook met Hafkamp gekunt (met ludo in de plaats van rik en Martine in de plaats van Jos)

 27. Bill is degene die overlijd. Als je het zo bekijkt zijn de overige personages nog midden in een verhaallijn die ook afgerond zou moeten worden.
  Rikki komt echt niet te overlijden, na Anita en Danny laten de schrijvers echt niet nog eens de dochter van Rik dood gaan.
  Ook denk ik dat Felix dood zal gaan. Staat niet bij de castfoto. Bill wel, maar dat stond Mike ook met de parachute sprong

 28. Wie zitten er nog aan het einde van de aflevering nog in het brand staande box

  En waarom huilde Sjors ? Ik zag dat op een foto

  1. @Bas, Ik heb verschillende foto’s van de cliffhanger gezien, waarvan 2 foto’s :
   1) met een vertwijfelde Nina, die buiten bij box staat en
   2) een angstige en bellende Janine die (binnen!) in de rook staat te bellen.

   Maar geen foto met een huilende Sjors.

 29. Debbie, je bedoelt Robin Martens.

  Wat het interview met Robin betreft: Robin wilt met haar vriend naar Amerika verhuizen, moet je nog maar eens goed lezen. Er staat namelijk: dat Robin DROOMT van een nieuw leven in Amerika.
  Bovendien is kortgeleden haar relatie met die betreffende vriend gestrand.

 30. wat gebeurd er met sam Kimberley en job?, die zie je niet meer nadat de brand uitbrak, job ging naar boven om te sporten en sam en kimberley gingen naar het toilet, hoop dat jos en marco alleen dood gaan en dat de rest allemaal door de brandweer gered worden

 31. Lijkt wel weer heel erg op de cilffhanger met de brand in scala (2003/2004)

  Ik zie een patroon: Naast de Rozenboom en de Koning heeft de serie altijd een nog wat hippere horecagelegenheid gehad en die branden na verloop van tijd altijd af:
  Hotel Dendermonde, Scala en nu dus Box.

  De Rozenboom en de Koning zijn natuurlijk vaste waardes voor de serie, dus als er iets af moet fikken, blijft er maar één tent over 🙂

  Jammer, vond Box wel een leuke set.

 32. Weet iemand hoe de acteur heet die de rol van Marco vertolkt? Moet zeggen dat hij en Bas Keijzer ( Jos) goed werk leveren als acteurs.

 33. Ik zag een foto van Sjors die aan het huilen waa ze was nog in de in brand staande box weet iemand waarom ze aan het huilen was

 34. Nou, ik denk omdat ze in een brandend gebouw zat en niet weg kon, dat lijkt mij het meest logisch. Het is natuurlijk ook niet niks als je je op zo’n moment beseft dat de kans vrij groot is dat je doodgaat en (in haar geval) haar kind van 12 ofzo zonder ouders opgroeit aangezien Danny ook al dood is.
  Om die reden zou ik het trouwens wel erg vinden als sjors dood zou gaan, ondanks dat ik niet zoveel heb met dat personage

 35. [quote ]Ben benieuwd. Hoewel ik het jammer blijf vinden dat de cliffhanger niet om Martine Hafkamp draait om haar comeback ultiem af te ronden en haar reputatie als ultieme soap slechterik in ere te houden. Met wat aanpassingen had deze cliff met hetzelfde scenario ook met Hafkamp gekunt (met ludo in de plaats van rik en Martine in de plaats van Jos) [ quote ]

  Dat zou dan teveel herhaling zijn met die brand in scala. Toen kwam t direct door Isabella en Yasmin met Nina maar indirect door Martine tegen Ludo . Verhaallijn is prima zo dat De Beer en Marco nu het even voor t zeggen hebben. En het is juist spannend dat niemand weet of Martine nog leeft of niet .

  1. Spannend is het sws niet, want ze leeft sowieso wel. Maar haar ondergang komt wel als ze weer komt voor de voeten van Ludo. Zoals bij Isabella is gebeurd en yasmin, dian Ludo hoefde niks meer te doen namelijk. Ze gingen zelf dood. Nu Martine nog.

 36. Rikkie gaat waarschijnlijk uit de serie dus zal het denk ik niet overleven… daarom komt het weet terug.. Denk ik

 37. Rikki gaat dood, Maxime’s keuze om zo snel met Bill te trouwen, wordt op de proef gesteld als hij verbrand raakt aan gezicht/lichaam en hij een revalidatietraject tegemoet gaat die langer duurt dan ze elkaar kennen. Ludo, rik of de beer heeft nog een kind in het studentenhuis van Amy zitten. De beer komt weg met zijn daad om de koning te kunnen runnen en jeff blijft of gaat pas weg als de koning weer in goede handen is. Door de brand breken lucas en zn vriend hun benen, zodat die dansverhaallijn eindelijk kan kappen. Rik verhard door de dood van zijn dochter, job heeft de relativerende woorden van anna harder nodig dan ooit nu hij zich een machteloose failure voelt..

  Beantwoorden

 38. Anton loopt na een tijdje bellend naar buiten, en is daarna (denk ik) weer naar binnen gelopen. Ik denk dat dat niet zomaar was. Misschien is hij, net als Aysen en Rikki, gewond geraakt doordat het gebouw instortte, of is hij op een plek waar niemand hem vindt en is hij degene die doodgaat. Al denk ik niet dat Anton doodgaat, aangezien Bianca en Edwin ook al dood zijn, dus als hij ooit uit de serie wil/moet zou ik hopen dat ze hem er op een andere manier uitschrijven. Maar ik zie ook nog wel voor me dat hij op een plek is waar hij redelijk makkelijk kan ontsnappen en Rikki meeneemt.
  Verder denk ik zelf dat Bill/Maxime (of beide) doodgaat.

 39. Bijna iedereen zit binnen omdat er iets is voor het AZC, dus Sjors, Janine, Linda, Rover, Laura en Amir.
  In een andere ruimte zijn Sam, Kimberly en Anton. Die lieten ze niet zien dus we weten niet of die bijv. Een uitgang hebben gevonden of ook nog in Boks zitten.
  Boven is Job gaan sporten, Bill en Maxime zitten in haar attelier en Lucas en Felix zijn aan het oefenen (dansen).
  Rikki en Aysen waren ook binnen, maar het is vrijwel zeker dat Sjoerd Aysen heeft gered, dus dat betekent dat Rikki ook nog binnen zit.
  En Ludo is naar binnen gerend voor Janine.

  Dit verklaard ook wel een beetje waarom Sjors huilend op een foto staat.

  1. Fenna, waar staat die foto dan? Geef eens een link?

   Ik heb een hele rits met foto’s gezien rondom de cliffhanger, maar alleen eentje met Nina en Janine. Maar geen met een huilende Sjors.

 40. @Mila,

  RTL komt deze zomer met een nieuw seizoen van Nieuwe tijden. Deze keer niet als de vervanger van Goede tijden, slechte tijden op RTL4, maar de soap krijgt een eigen plekje op RTL 5. Vanaf maandag 10 juli 2017 om 18:00u.

 41. Peter je bent echt niet goed bij je hoofd. Elke keer Ludo dit dat hij gaat dood toen met Martine ook al alleen maar lullen en janken hier. Begin het echt spuugzat te worden. Zoek beter hulp jongen je obsessie is niet goed meer. Gestoord ben je meen ik echt. Kijk beter niet of zo als dat je leven verbeterd.

  Nogmaals Ludo gaat niet dood en Janine ook niet dus kap met deze flauwekul elke keer en overal man.

 42. Ik denk echt dat Maxime of Rikkie dood is. Beide geven schuld verhaallijnen. Bij Maxime zal Ludo zich schuldig voelen dat hij zijn zusje niet heeft kunnen laten weten dat hij haar toch steunt. Bij Rikkie, nou ja, dat behoeft geen uitleg. Al met al vind ik qua verhaallijn Rikkie waarschijnlijker. Daarbij voegt Rikkie ook niks meer toe.

 43. Ow weer dit gezeik. Bill gaat dood maxime gaat weer wraak proberen te nemen op Ludo, omdat hij het te snel vond.

  Zulke domme verhaallijnen komen vaker namelijk onnodig wraak.

 44. Het kan ook Laura zijn. Ik zag een verwijzing naar shownieuws waar Jette van der Meij iets lijkt te onthullen. Misschien belt Noud of Bing of Maxime wel naar Jef om te melden dat Laura t niet heeft overleeft. Dus misschien helaas na 27 jaar exit Laura Alberts- Selmhorst . Moeten Dennis en Robert ook gebeld worden.

Geef een reactie