Maandag 27 februari
Linda laat zich niet wegsturen door Anton.
Sam heeft het gevoel dat ze fout op fout stapelt.
Als Jobs populariteit voor spanning met Rikki zorgt, neemt hij een moeilijke beslissing.
Anton doet Rover een lieve belofte.

Dinsdag 28 februari
Lucas, Noud en Kimberly hebben in het ziekenhuis een gênante ontmoeting.
De radeloze Rikki pleegt een diefstal.
Linda wordt voor het blok gezet als Bill te snel conclusies in zijn voordeel trekt.

Woensdag 1 maart
Ludo wordt keihard geconfronteerd met Kimberly’s onvermoede talenten.
En over hard gesproken: bij Bing en Nina vallen klappen.
Uit liefde voor zijn dochter neemt Rik een besluit dat tegen zijn gevoel in gaat.

Donderdag 2 maart
Een duistere limousine, een kantoor in Wolgograd en een atelier in Zuid-Frankrijk vormen het decor voor gebeurtenissen in het verleden, die bepalend zijn voor wat er nu in Meerdijk bij de familie Sanders speelt.

Vrijdag 3 maart
Ludo’s bezittingen worden geveild.
Als zijn huis onder de hamer gaat ontstaat er een biedoorlog.
Tot er een bekende onbekende verschijnt.
Anna probeert Job te kleineren, maar die laat dat niet zomaar gebeuren.

126 comments on “Spoilers 27 februari t/m 3 maart

 1. Ludo’s bezittingen worden geveild.
  Als zijn huis onder de hamer gaat ontstaat er een biedoorlog.
  Tot er een bekende onbekende verschijn

  Dat zal die Hafkamp wel zijn die Ludo’s wil inpikken, dat betekend mogelijk dat ook Ludo de serie gaat verlaten. De schrijvers zijn in ieder geval zijn rol aan het verkloten, Ludo = Ludo niet meer helemaal verpest door die idioten van de schrijvers, onbegrijpelijk dat RLT niet ingrijpt. Ludo=GTST en niemand anders. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat Erik de Vogel er genoeg van heeft en er gewoon mee stopt zoals hij in 2015 heeft aangekondigd.

  Maar toch erg ongeloofwaardig Hafkamp met veel geld, Ludo heeft der achtergelaten op zee, nooit heeft iemand der terug gevonden en opeens duik ze op in Rusland, schatrijk , hoe ongeloofwaardig kan je het hebben.

 2. Wow, klinkt gewoon als een geniale comeback van Martine. En dat zeg ik als Ludo fan. Martine die na maanden achter de schermen Ludo gesloopt te hebben, ineens op de veiling haar gezicht laat zien om Ludo’s huis te kopen. Hoe ziek, gruwelijk vet is dat. Jammer dat de kritieken omtrent Ludo hier domineren. Fans wilden Martine terug, dit is Martine kei- en keihard terug. ik vind dat ze dit echt goed neer gaan zetten zo.

  En ja ik ben Ludo fan, maar 1: hij maakt of zijn gigantische comeback ook over een tijdje of 2: gaat zijn definitieve nederlaag tegemoet, en hoewel dat wat te snel zou zijn (Ludo heeft minstens nog 5 jaar aan goede potentiele verhaallijnen in zich) zou dit wel een mooie ondergang zijn voor GTST’s beste badguy ooit.

  Als ik schrijver was van GTST zou ik Ludo laten verdwijnen door Martine zoals Ludo Martine liet verdwijnen. Met helemaal niets meer. Dan over een half jaartje ofzo keert Ludo terug, back to his roots als Mafia baas.. wellicht gevlucht naar Italie om daar oude mafia kameraden op te zoeken? Misschien was een oude mafia familie van vroeger hem nog wat tegoed en komt hij die schuld nu innen en komt terug met mafia steun aan zijn zijde? Ludo’s italiaanse mafia verleden is al heel lang niet meer belicht.

  Anyway, ik volg het allemaal met smart en juich de schrijvers toe dat zij Martine zo groots terugbrengen en het aandurven om de machtige Ludo te ruineren.

  1. Alleen van die maffia vrienden was 1 belangrijke gast Luigi Pavese neegeschoten door vijandige andere maffiagroep nadat Dian in Luigi’s leven ging vroeten.. En de familie Oliviero waren met Ludo geen beste vriendjes. Stefano was als kind door hen opgenomen in opdracht van Maximiliaan . Dus ik vraag me af of Ludo daar nog op kan rekenen. Hij kan straks allee nog op Stefano rekenen die veel geld heft en op Kimberly [ en eventueel Marcus als hij verneemt hoe Ludo in de gebakken peren zit ] .en heel misschien Jack van Houten. Die heeft ook ooit voor Sanders Inc gewerkt en werd boven Nick verkozen. Later weer n halve vijand van Ludo maar nooit grote oorlog geweest.
   Ik hoop dat Ludo op z’n KEIHARDS terugslaat. Ook tegen Maxime en Bing.

  2. @ Peter: Ik denk dat jij te ver gaat en totaal geen kijker bent die Ludo vanaf het begin heeft meegemaakt anders schreef je niet zulke dingen. Ludo neemt wraak op Martine hij heeft altijd het laatste woord. Martine heeft geen recht op wraak te nemen die is er goed mee weggekomen toen. Dit word dubbel Payback voor Martine. Wat ze nu heeft geflikt plus dat van Nina vroeger we gaan zien wat er gebeurd met Martine.

   @ The new badguy: een echte Ludo fan zou dit niet zeggen. Dat je geniet van martines comeback en dat het keihard is. Ik deel die mening niet alleen onderstaande wat je verder zei wel. Het is verre van een echte comeback ik vond het verhaal van Nick destijds beter en echt veel spannender naar Ludo toe. Dit is nog geen bal aan en niet echt geloofwaardig dit alles een hele multinational van buitenaf plat krijgen zonder echt info te hebben. Geld versnipperen 100 miljoen weg dat was nog geloofwaardig. Maar goed ik ben verder niet tegen dat Martine er is. Dit is alleen maar geweldig als Ludo straks helemaal los kan gaan, zoals hij was en met zijn geweldige acties komt. Ludo Sanders is een personage dat altijd erbovenop komt. Martine gaat kapot neem dat maar aan.
   Hij krijgt echt geen nederlaag en dat zeg jij als Ludo fan? Beetje jammer dat je de hoop verliest. :p

   Geloof in Ludo Sanders hij haalt het. Martine heeft 2 dingen tegoed nu wraak van zijn dochter wat ze tegoed heeft plus dit erbij vergeet dat niet en Janine ook erbij betrokken nu. En over comebacks gesproken Ludo heeft de beste comeback ooit gemaakt toen hij zogenaamd dood was niemand tipt daar aan. Zon comeback zou ik ook wel Willen zien dat ze even weggaan. Maar gtst kennende vallen ze in herhaling en komt hij wel aan een manier om geld binnen te halen en Hafkamp uiteindelijk dood op een bootje te zetten.

   1. Ik snap je punt Vadim. Maar ooit zal Ludo er toch een keer uitgaan, en dan zou dit geen verkeerde exit zijn wat mij betreft. Ben het wel met je eens dat deze wraakactie van Martine iets realistischer had gekunt

    In de aflevering van gisteren (maandag) zag ik weer een beetje de oude Ludo, vooral in zijn standvastigheid, agressiviteit en de manier waarop hij Maxime keihard neerhaalde en bespotte. Hoe hij haar zo naar beneden haalde was badass Ludo van vroeger.

    Hij gaat echt niet accepteren dat hij met een uitkeringkje in een apartementje gaat zitten en voor het UWV op zoek naar werk gaat, dat idee wuifde hij gisteren al direct weg. Maar Martine blijft voorlopig ook in de serie. Dus ik ben HEEL benieuwd wat er met Ludo gaat gebeuren!

    1. @thenewbadguy: Martine vreesde wel voor haar leven toen Ludo haar intimideerde nadat hij alles kwijt was en zijn dochter. Ik kan me nog dat stuk herinneren in de rozendboom toen Martine vis aan het eten was haha. De strijd heeft toen ook ongeveer 1/2 jaar geduurd.

     En als een acteur aangeeft langer te willen spelen in gtst betekent niet dat het ook gebeurd. Er zijn tal van acteurs die er langer in wilden blijven na hun comeback maar moesten eruit. De acteur die Frits/Hans speelde wilde ook blijven maar moest weg. Er is ook geen plek om Martine in leven of daar te houden naast Ludo na 2 jaar en langer. Dus verwacht er maar niet veel van. Ik geef het weer 1 tot 2 jaar max als toen Martine uitgeschakeld werd. Het duurde toch wel een paar maanden toen Ludo compleet wraak had genomen. Hij deed het Beetje bij beetje. Het zal wel weer zo gaan. Er zal niks met Ludo gebeuren. Hij vind wel een manier om aan geld te komen en iets te doen.

     Om eerlijk te zijn Ludo draagt meer bij dan Martine dat is sowieso een feit als je een keuze moet maken tussen deze 2 personages. Met Ludo kan je alle kanten op met Martine niet. Gtst weet dat ook wel.

 3. BTW even gewoon een theorie maar Ludo en Kimberley’s namen samen in een zin doen me eraan herinneren dat Kimberley nog een koffertje met geld onder haar bed heeft. Misschien staat dit geld aan de basis van Ludo’s redding? Ben benieuwd !

 4. Wat ik niet zo goed begrijp is, Ludo is al zo vaak alles kwijt geraakt en daarna een keiharde comeback gemaakt. Waarom denken zoveel mensen nu dat dit het vertrek van Ludo betekent?

   1. En een jaar geleden lazen we in de bladen dat Marjolein wilde stoppen met GTST. Dat is ook niet waar zoals je ziet. Als de een iets meldt neemt de ander het klakkeloos over.

 5. ” Een duistere limousine, een kantoor in Wolgograd en een atelier in Zuid-Frankrijk vormen het decor voor gebeurtenissen in het verleden, die bepalend zijn voor wat er nu in Meerdijk bij de familie Sanders speelt. ”

  Zullen we er dan eindelijk achter komen waarom Maxime samenwerkt met Martine?

 6. Luister goed en onthoud wat ik zeg. Bij deze Ludo komt hier uit en pakt Martine goed aan let op mijn woorden en noteer mijn naam. Het heeft even tijd nodig maar Ow wat gaat Martine teruggepakt worden. Erik en Caroline verlaten gtst helemaal niet dat is pure onzin door een paar mensen hier gezegd.

  Ludo Sanders is niet dood en zo lang dat zo is krijgt niemand hem klein. Martine al helemaal niet. Oke hij dealt wel met een moordenares maar goed Martine is niks bij Ludo qua tactiek en zelfde niveau. Het is nu de 2e keer dat Ludo niet wist dat het Martine was. Kwam hij later toen ook achter maar dat is dan logisch en vanaf nu gaat het ook beginnen, zoals toen ook het geval was. Ook al staat Ludo 50-0 achter hij komt terug en hoe. Ludo heeft al bewezen dat hij op zijn gevaarlijkst is als hij ergens voor moet vechten “luister pissebed ik weet niet onder welke steen je bent gekropen maar ik zal je vinden” @ Martine

  Ik geloof 100% in Ludo Sanders en dat hij een geweldige comeback gaat maken let maar op!

  N. Sanders

  1. Maar de vorige keer had Ludo wel de hele tijd t gevoel dat t Martine [terwijl Douarte de chanteur in opdracht van Martine speelde ] was en hij verdacht Isabel ook . In een map stonden gegevens waarvan hij zag dat Isabel bij Hafworks was gesignaleerd.
   En toen die lift dicht ging en Ray hem informeerde dat t Martine was wist hij te laat dat z’n gevoel juist was. Nu weet hij niks inderdaad. Alleen had hij wel een lijst van verdachte vrouwen op z’n laptop toen Melena nog in beeld was. Zowel Roxy als Martine stonden op die lijst.

   1. @ anoniem Tuurlijk gezien het personage Ludo en zijn kwaliteiten had hij allang al kunnen weten dat dit werk van Martine is en ook gezien het lijstje. Maar de schrijvers moeten dit zo lang mogelijk uitstellen om de spanning op te bouwen. Je weet zelf hoe Ludo iedereen kon vinden vroeger waar ze ook waren. Dus ja dit was gewoon 1+1 eigenlijk dat het Martine is. Maar goed, Personages bepalen niet wanneer ze iemand vinden dat doen de schrijvers 😉

    Maar komt goed. Ludo neemt wel wraak, want zo gaat het altijd. Iemand flikt Ludo wat en dan krijgen ze weer de volle laag van Ludo en verdwijnen ze de gevangenis in of gaan zelf dood of verlaten meerdijk. Voor Martine zal het ook 1 van deze 3 nogmaals worden.

 7. Ludo laat zich niet uit de serie schrijven, daarom was het soms een saaie bijrol, de papa van Nina. In het echt is Erik veel te hecht aan zn hypotheek huis. Terecht. Martine verdwijnt vaak omdat Inge het na een jaar weer heeft gezien en zich uit de serie laat schrijven. Dan verlies je alles of gaat dood. Hoop dat ze nu langer in de serie blijft. Martine Hafkamp is zown leuker personage dan Ludo. Van mij mag Stephanie ook wel eens terug komen.

   1. De eerste soap bitch van GTST. Stephanie Kreeft- Stenders. seizoen 1&2 en 4. als secretaresse ging ze met Robert Alberts en later met de baas Nico Stenders. Heeft haar tot directrice gemaakt. Later heeft ze (Martine wist ervan) het reclame bureau van Robert en Jeff kapot gemaakt.

 8. In de shortie zie je Maxime huilen, nadat Ludo flipt en haar hulp niet nodig heeft. Zal ze toch op de ene van een manier bedreigd worden, zoals ik eerder hier aangaf onder de andere spoilers.
  Dat Maxime misschien bedreigd word met dat als ze niet meewerkt, Nina, Lucas, Vincent of Ludo wat gaan aandoen. En dat ze daarom meewerkt om Ludo zijn geld af te laten pakken.

  Want het motief blijft hoe dan ook heel erg vaag. Ik denk eigenlijk niet dat alles geheel vrijwillig gebeurd, omdat ze zo juist haar familie gaat verliezen en dat is gezien het personage Maxime het laatste wat ze wilt. Ze wilt juist een goede band met Ludo maar heeft nu een dubbel agenda.

  Mogelijk als alles bekend word en Maxime de waarheid verteld aan Ludo waarom hoe en wat dat ze alsnog samen, Martine terugpakken of anders Ludo solo dat lukt hem sowieso ook wel.

  1. @N.Sanders, Precies mijn gedachte. Zag ik ook in de shortie, dat Maxime aan die waterkant, zat te huilen. Ik krijg sterk de indruk dat Maxime (haar broer Ludo de vernieling in helpen) niet vrijwillig doet en waarschijnlijk bedreigd of gechanteerd wordt.
   Maar met en over wat!!!

   Ook ik hoop dat Maxime de waarheid over enige tijd gaat vertellen en dan samen met Ludo wraak gaat nemen op Martine. Belooft spannende TV te worden. Ik kan niet wachten dat Martine voor de zoveelste keer het onderspit delft en voor eens en altijd uitgeschakeld wordt.

   En vergeet niet Robert, in het rijtje te benoemen. Dus niet alleen Nina, Lucas, Vincent of Ludo kunnen een doelwit tot chantage zijn.

  2. Dream, Als Martine deze keer wel langer in de serie blijft heeft Ludo het nakijken. Ik hoop dat Inge Ipenburg voor een langere periode in de serie blijft. Martine Hafkamp is zown beter personage dan Ludo. De Uber Bitch.

   1. martine wordt vast castlid neem ik aan… ze heeft in een interview een paar weken geleden zelf gezegd dat ze terugkwam, maar dan wel wilde voor langere tijd en niet een paar weken/maanden..

 9. lache al die reacties en dat iedereen in de toneelkunst trapt van Maxime, ze word niet bedreigt, ze doet dit met volle overtuiging, ze wil nu ook het huis kost wat kost hebben, alleen pech voor haar dat Hafkamp deze voor haar neus weg kaapt op de veilig

  1. Ik trap helemaal nergens in. Ik zeg dat het eventueel ook zou kunnen, want het blijft hoe dan ook vaag. Maar goed mij boeit het verder niet dan mag hij lekker Maxime en Martine samen op een bootje zetten dit keer. En martine dood dit keer en de ander levend 😉

   @ prezzo Ludo is een veel beter personage. Het maakt niet uit wanneer maar Ludo lacht het laatst. Ook al is het over 2 jaar of wat dan ook. Met zijn wraak duurde het ook heel even toen maar sloeg keihard toe. Het had veel harder gemogen. Hij is nog vrij mild gebleven, omdat hij geen lafbek is die mensen laat martelen en vermoorden. Dat siert hem juist als personage dat hij genade toont. Wat mij betreft het beste personage dat gtst heeft en ooit heeft gehad.

 10. Het lijkt er eerder op dat Maxime dit doet met volle overtuiging, omdat ze nog altijd boos op hem is om wat hij vroeger heeft gedaan. Maar tegelijkertijd wilt ze ook dichtbij hem zijn, en daarom huilt ze. Ludo die schreeuwt tegen haar in die aflevering, en ondanks dat ze boos op hem is, doet dit haar wel wat. Maar haar woede en wraak is sterker en daarom pakt ze hem terug. En die nier die zij toen gaf, daar moest ze wel over nadenken, maar die gaf ze omdat het haar broer is en ze wel van hem houdt en hem niet kwijt wilt.

 11. kan ook zijn dat ze dit wel meent maar nu na dat ze die gesprek heeft gehad met ludo in de rozenboom toen kreeg ze ook een telefoontje dat ze de laatste zet mag geven maar daarna veranderde ook haar gezicht van wil ik dit wel kan goed zijn dat ze van mening verandert is en probeert het huis te kopen om die erna weer terug te geven

 12. Inge beter dan Ludo?? Dacht het niet!! Ludo blijft de sterkste en de beste acteur. Hoop Martine maar een paar maanden blijft, zo geen zin in haar!!

  1. @rodena, Ben het helemaal met je eens. Ook ik hoop dat Martine niet lang blijft in GTST. En dat ze nu eens en voor altijd wordt uitgeschakeld wordt en ja door Ludo.

   Ik heb het al vaker geschreven, ik verlang weer naar GOEDE tijden, en niet steeds SLECHTE tijden.
   Bah elkaar zo naar het leven staan, dat is zooooooooo niet mijn ding.

 13. Quote Inge: In een interview met De Telegraaf laat de actrice weten: “Mijn personage zal niet voor een paar weken of maanden zijn, ik wilde wel voor langere tijd in deze rol kruipen.”

  dusss ze zal niet zonder slag of stoot weer verdwijnen

 14. wat is die linda stom bezig zeg, eerst zegt tegen anton dat ze hem mist en gaan ze het bed in, en later zegt ze dat ze nog steeds twijfelt die rol slaat echt nergens op, er is geen touw aan vast te knopen

 15. Wanneer kunnen we eigenlijk de afleveringen van 2 en 3 maart vooruit kijken? Is dat gewoon een week van tevoren? Of komen deze afleveringen pas in het weekend beschikbaar?

 16. Mijn hemel, wat is dat slecht geschreven zeg, eerst gaat linda met Anton naar bed, en 1 dag later kiest ze voor Bill slechter kan je het niet bedenken, maar Linda komt er nog wel achter Bill meent er geen reet van, ik hoop dat Anton nog een paar klappen geeft aan Bill

 17. Bill denkt dat Linda voor hem kiest omdat ze naar hem toe komt, maar Linda zegt tegen Janine dat ze nog helemaal niet gekozen had en dat Bill te snel conclusies getrokken heeft. Nu wil Bill met Linda en Sam in het huis van Ludo gaan wonen, ik denk dat Bill of Maxime het huis van Ludo gaat kopen op de veiling volgende week vrijdag

  1. Wellicht maar ik hoop toch echt dat het Martine Hafkamp is die Ludo’s huis koopt.

   Martine die het huis van Ludo betrekt, de ideale trofee voor haar tijdelijke overwinning op Ludo en een goed onderkomen voor een personage als haar.

  2. dat heeft ze ook, ze gaat toch niet zomaar mee naar bill zijn kamer, maar toch is het slecht geschreven door de schijvers vind ik

 18. Spoiler maandag 6 maart:

  Maxime probeert Ludo in te laten zien dat het beter is als ze samenwerken om hun vijand te grazen te nemen. Linda kan het niet verzwijgen dat ze helemaal niet in Ludo’s huis wil wonen.
  Bill heeft echter andere plannen. Kimberly wordt gevraagd te helpen bij een lastig probleem.

  1. Interessant!
   Dus maxime verandert toch weer van kamp tenzij dit weer een smerig undercover plannetje is. Maar na maxime dr reactie op Ludo’s uitbarsting verwacht ik dit niet. En Bill trekt dus toch in Ludo’s huis zo blijkt? Had gehoopt op Martine Maargoed.

 19. bill moet linda met rust laten kwal dat hij is en dan ook nog in in groot huis terwijl die alleen is ik zie het wel gebeuren dat ludo en janine in het huis van thuis komen te wonen en hoe zit dat eigenlijk met het huis van nina en bing dat duurt ook lang zoon verbouwing

 20. Met Kimberly’s ” onvermoede talenten” vermoed ik dat er wordt bedoeld dat zij een aantal van Ludo’s bezittingen zal kopen op de veiling.
  Ik vermoed ook dat Maxime onder druk werkt en nu dat Martine haar ware identiteit onthult geloof ik best dat Maxime nu open kaart zal durven spelen met Ludo. En in de shortie van woensdag 1 maart…. Bing en Nina die rustig even gaan boksen terwijl haar ouders in een crisis zitten. Pffff….Linda is zo een irritant geval aan het worden!

 21. Tering wij van een sjors zit ook in het complot, kimberly heeft de computer van hun gekraak en je zag dat sjors net alles uit deed en stekker eruit trok. Maar bill koopt dus ludo’s huis , iets zegt me dat het maar voor tijdelijk is, k denk dat kimberly er voor zorgt dat hij alles terug krijgt. Hafkamp en sjors moeten dood en heel snel, Ludo moet weer de oude worden en dan 2.0 no erger dan ooit te voren.

 22. Hafkamp krijgt sowieso nog wat ze verdient. Ik wist wel dat de heilige sjors ook aan haar kant zou staan. Zogenaamd heilig was ze altijd en tegen de criminele activiteiten. Wat is er nu met de heilige sjors gebeurd dat ze meewerkt mensen te vermoorden. En ze werkt zogenaamd voor het openbaar ministerie lekker reëel met een moordenaar en crimineel als moeder. Jack is ook zon lul van een recherche. Moordenaars en criminelen horen de bak in te gaan.

  Ik vind eerlijk gezegd dat Ludo Sjors ook kapot moet maken, zoals Martine ook geen genade had voor nina en toen naar een gesticht moest. Sjors verdient hetzelfde en dan afrekenen met hafkamp. Maar Ludo kenende pakt hij alleen hafkamp aan en laat hij Sjors met rust.

  Wat betreft Nina, ik vind haar echt een kut kind geworden. Niet normaal dat ze haar ouders niet steunt door die kut bing de de boel helemaal belazerd. Wat lekker zou zijn is dat bing met Sjors gaat en Nina dumpt zodat ze lekker even voelt vuile hypocriet dat ze is. Maar straks als het bekend is wie Martine is dan piept ze wel anders.

  1. Martine hoeft geen medelijden te tonen jegens Ludo. Ze is de vorige wraakactie begonnen omdat Ludo 1 miljoen (die bestemd was voor Sjors) had gestolen van Frits.

   Daarbij komt nog dat Isabella de ontvoering van Nina op touw heeft gezet omdat ze dacht dat ze haar eigen kind kwijt was dankzij Ludo. Martine en Yasmin waren hier ook niet bepaald blij mee.

   Ludo heeft vervolgens Martine nog moord in de schoenen proberen te schrijven en haar vervolgens laten verdwijnen. Wat Ludo betreft heeft ze genoeg redenen om kwaad te zijn en wraak te willen

   1. Precies wat je zegt. Ludo heeft een hekel aan Martine om haar wraakacties op hem. Maar hij is zogenaamd even vergeten waarom die waren. Hij denkt zelf dat hij alles kan maken en als een ander dan eens wat doet dan jaagt hij diegene meteen het land uit ofzo.

 23. Ik zou graag dit zien. Dat Ludo iedereen even aanpakt die hem gedwarsboomd heeft. Effe afrekenen met Bill die zijn huis heeft en hem wilde naaien. Daarna bing ook al gaat nina ook mee in de ondergang, want zon kind verdient niet zulke ouders. En tot slot de crème de la crème afrekenen met hafkamp. Hij zal wel weer met iet speciaals komen om zijn wraak te nemen.

  Je ziet nu al wat scenes van Ludo dat hij al los begint te komen. Hij begint al wat badass te worden, straks als Martine er is zal dit helemaal ten goede komen van Ludo. Kan niet wadhten om de Ludo Sanders aanpak te zien!!

 24. Maar even voor de duidelijkheid..ik ben wel benieuwd hoe dit allemaal gaat lopen..martine wordt nog gezocht door de politie…ze was door toedoen van ludo ontsnapt….

   1. De enige met vaste contracten zijn:
    Jette van der Meij, Babette van Veen, Erik Vogel, Caroline de Bruijn, Ferri Somogy, Inge Schrama, Joep Sertons en Marjolein Keuning.
    Ik vermoed dat Inge Ipenburg ook op die voorwaarde is terug gekomen. Zo ook toen der tijd met Ferri en Babette

 25. Oei, wie zou die derde zijn? Iemand die Martine vasthoudt om Maxime te chanteren? Uit de spoilers wordt al duidelijk dat Maxime haar terug wil pakken, dus dat zou zomaar eens kunnen… of is het toch “gewoon” Wiet die we weer even terug zien?

 26. dindsag 7 maart

  Ludo besluit eerlijk te zijn en vertelt aan Janine wat er in het verleden is gebeurd. Kimberly ontdekt dat Rover zijn moeder en zus heel erg mist. Lucas kan niet langer omgaan met zijn eigen jaloezie. Maxime doet Bing een mooi aanbod, maar hij reageert niet zoals zij hoopt.

 27. Nina is echt net zo dom als Rikki, zodra Sjors weer in zicht is, Let maar op dan verlaat Bing Nina en gaat met Sjors er vandoor en dan ziet ze wat ze allemaal fout heeft gedaan!

 28. Wil niet veel zeggen maar iedereen die zo afgeeft op Martine Ludo heeft in het verleden haar ook erg veel geflikt en is het absoluut geen heilige. Buiten Martine om heeft Ludo als je naar zijn verleden kijkt nog veel ergere dingen gedaan als Martine. Dus ik vind het logisch dat Martine wraak neemt en haar wraak zal zoet zijn 😉

  1. Nou Martine is volgens mij erger dan Ludo. Zij heeft Rolf Huygens laten verongelukkien zodat Peter Kelder z’n vader nooit zou leren kennen . Helen was bijna dood geweest. Ze heeft de man van Melena vermoord , Pjotter. die Melena mishandelde. En op de manier hoe zij mensen chanteerde [ Annette van Thijn na de dood van Marc de Waal , later die man die onder dwang z’n aandelen merenpark aan haar heeft verkocht ] is enger dan de manier hoe Ludo mensen monddood maakt zoals Huib , Roxi Sebastiaan. Martine is net zo gevaarlijk als haar oude vijand Herman Hogendoorn [ Die Trix liet vermoorden om Jack in handen te krijgen ] . En Sjors was alleen heilig gemaakt door die adoptieouders , maar heeft kwaad bloed van beide bloeddorstige ouders , Frits van Houten en Martine , dus t verbaast me niets als ze meedoet in dit wraakplan. Met t moordspel zat ze ook in t mede complot met Bing . En ik dacht steeds dat Remco t geld had gestolen na de dood van Frits toen hij samen met Dian in dat kantoor zat. Hij had Dian wel opgelicht en ging er vandoor met miljoenen naar Amerika. En toen moest Ludo t bedrijf weer op poten helpen . Het is mij toen ontgaan denk ik dat er nog een privekluis was. Ik wist t pas toen Martine erachter kwam bij de bank. Waarschijnlijk stal hij dan dat geld om Dian een hak te zetten. Al in t van Houten International kantoor begon hun strijd , waar later Huib en Bowien ook in betrokken raakten.

  2. @martine: Lees hieronder volledige beschrijving wat anoniem zegt en hieronder. Martine is juist geen heilige en sjors plus een laffe moordenaar. Alleen maar omdat ludo slimmer en beter is in zaken doen. Verder leuk dat martine er is hoor daar niet van. nu kunnen we ludo weer in actie zien. Martine heeft ten slotte er 12 jaar over gedaan om dit alles te bereiken hahaha en met heel erg veel hulp van buitenaf. enkele voorbeelden: Malena, Sjors, wiet, Jack, Maxime en weet ik allemaal wie nog meer. Voorheen ook al. Ludo kennende heeft hij binnen 1 jaar sowieso alles op orde door alles weer terug te pakken of dit keer op te bouwen. 1 ding is zeker ludo word hier alleen maar sterker door kan niet wachten.

 29. En al helemaal dat Sjors en Bing een hekel hebben aan Ludo en dat hun allebij Ludo klein willen krijgen brengt dit dus hun ook bijelkaar!

 30. Maxime werkt vast onder dwang met Martine mee omdat Martine Vincent heeft gegijzeld oid.
  Daartegen werken Sjors en haar broer en zus ook mee dus er is iets flinks gaande

  1. sjors jack en wiet weten echt niet wat martine aan het doen is ze werken denk gewoon in dat kantoor in rusland verder weten die niks dat gaat martine niet doen dat zij wraak op ludo aan het nemen is

 31. Zoals Job en Anna nu met elkaar omgaan, dat doen toch alleen pubers? Ik vind het zo raar om 2 volwassenen zich zo kinderachtig te zien gedragen. Weet dat het een soap is maar toch.

 32. Word genieten morgen op Videoland, dan is de echte bitch Martine Hafkamp weer back, eindelijk eens spanning, de laatste tijd was GTST helemaal niks meer aan, nu Martine Hafkamp weer terug is word GTST weer top.

 33. Haha niks en niemand kan Martine stoppen geloof je het zelf. Ludo gaat nog harder terugslaan. En effe voor de duidelijkheid de mensen die hier lopen te lullen dat Martine onschuldig is. Ga effe dat seizoen terugkijken toen Martine uit de gevangenis kwam en ludos kont ging likken voor werk. En die kreeg ze ook. Ludo had vroeger ja wat geld gevonden en achtergehouden en heeft het uiteindelijk netjes terugbetaald. Maar Martine kon het niet hebben dat Ludo zakelijk veel sterker was en veel geld en nieuwe klanten binnen haalde voor haar neus. Gewone zakelijke concurrentie. Toen begon ze ineens met die vage acties om hem uit te schakelen, zodat ze boven hem zou staan. Ze ging zelfs zo ver om anderen erbij te halen. Criminelen om Ludo zijn vingers te laten breken en zelfs Nina te laten ontvoeren. Isabella heeft dat wel gedaan maar Martine heeft ook niks gedaan om haar vrij te laten en gebruikte dat wel degelijk om Ludo te chanteren en zijn 100 miljoen te laten snipperen. Uiteindelijk werd Nina getraumatiseerd Stefano bedreigd. Janine was ook neergeslagen. En heeft Ludo Martine aangepakt voor deze dingen. En daar is ze nog behoorlijk goed mee weggekomen om heelhuids zonder mishandeling of wat dan ook aangedaan Het land uitgezet. Eigenlijk mocht Ludo ook Sjors kapot maken maar dat heeft hij nooit gedaan, omdat hij niet zon lafbek is om via Sjors wraak te nemen.

  Kom aub met feiten en niet van die domme praatjes dat Ludo dit en dat heeft gedaan zonder dat je weet wat er vooraf is gebeurd. En nu het heden heeft ze weer wraak zitten nemen op iets waar ze geen recht op had gezien wat er vooraf is gebeurd. Daarom zal ze dit keer definitief uitgeschakeld moeten worden. Denken jullie nou echt dat Ludo zegt Hey leuk Martine dat je terug bent. Ze gaat kapot maar wanneer en hoe of wat gaat er dit keer met haar gebeuren.

  Schijnt ook dat de familie compleet is en iedereen tegen Ludo haha. Het is nu echt letterlijk de halve cast tegen ludo. Maar wat maakt het uit zon geweldige personage is het die het onmogelijke waar gaat maken. Zo gaat het altijd namelijk. Als ze nu toch familie tegen familie doen. Waarom niet Maxime Ludo Nick en Stefano tegen Sjors Martine Jack en wiet. Maar nee altijd Ludo solo tegen de rest en nog falen ze.

  Voor de haters kijk en geniet ervan wat Ludo met hafkamp gaat doen, geloof me dat gaat zeker gebeuren.

  1. een soap jongens , het is een soap en Martine was de eerste Nederlandse soapbitch dus hoe leuk is het als het gewoon weer leuk hard tegen hard gaat.
   Ik ben als kijker van het eerste uur heel blij dat er eindelijk weer Ludo/Martine actie komt.
   Eindelijk geen Rikki gezeur, geen Job en Anna gezeur wat werkelijk echt te stom voor woorden is.
   Nu nog die Bill er uit en mijn GTST avondjes worden weer gezellig hahahaha.

 34. Ik heb net de afl. Van donderdag 2 maart gezien op videoland, de comback van hafkamp, ze heeft iedereen mee laten doen zelfs maxime, dus geen dwang, met bing heeft sjors geregeld zonder dat hij het wist. Hafkamp wil er voor zorgen dat hij zonder geld geen gevaar meer kan zijn voor hafkamp en sjors , sjors heeft er voor gezorgd dat wiet en jack haar geloofde om het plan te stoppen, jack is nu naar de antillen en wiet op wereldreis. Sjors heeft dus hafkamp geholpen met de plan tegen ludo.

  Wat wil de schrijvers, een makke ludo of helemaal weg en bill de nieuwe badgay tegen hafkamp. Dus met deze waardeloze vooral vrouwelijke schrijvers kunnen we een super comback van ludo vergeten, hij zal nooit meer de machtigste zijn, deze vooruitzicht zie ik niet zitten. Ik wil een echte Italiaanse mafioze ludo levensgevaarlijk. Maar ja dat kunnebn we vergeten. Afl. van morgen via videoland is het einde van tijdperk ludo. Jammer maar helaas.

 35. Als het waar is wat je zegt moet Sjors ook niet gespaard worden vuile hypocriet wijf dat ze is. En Peter kap met janken jonge. Ludo gaat ze slopen je weet niks.

 36. 1 ding moet Martine niet vergeten een sanders kiest altijd weer voor een sanders. Denk je nou echt dat maxime tot het eind aan martines kant staat wat ook de reden zal zijn? op zekers niet.
  Nick had martine destijds ook lekker belazerd geweldig om die kop te zien toen.Zogenaamd met martine werken en op het eind ludo de aandelen verkocht. Ze zal er wel weer voor vallen. Maxime speelt het gewoon goed mee en op het eind stapt ze over weet ik haast zeker.

  Het gaat niet om de start maar waar je eindigt. Dit is zo achterhaald nu en niet de 1e keer. Ludo raakt alles kwijt of er word wraak genomen en dan doet hij weer wat terug en is het afgelopen. Zo gaat het altijd en dit keer ook. Het is alleen afwachten om het zo te zeggen.

 37. Wat een geweldige aflevering zeg op videoland het comeback van Martine Hafkamp, hun hebben het wel heel goed inelkaar gezet respect!

 38. Het schijnt dat Marcus ook weer terugkeert (staat op een site maar er staat geen bron bij) dus ik weet niet of het waar is, en zo ja zien en lezen we dat vanzelf wel.

 39. Spoilers 6 t/m 10 maart

  Maandag 6 maart
  Maxime probeert Ludo in de laten zien dat het beter is als ze samenwerken om hun vijand te grazen te nemen. Linda kan niet verzwijgen dat ze helemaal niet in Ludo’s huis wil te wonen. Bill heeft echter andere plannen. Kimberly wordt gevraagd te helpen bij een lastig probleem.

  Dinsdag 7 maart
  Ludo besluit eerlijk te zijn en vertelt aan Janine wat er in het verleden is gebeurd. Kimberly ontdekt dat Rover zijn moeder en zus heel erg mist. Lucas kan niet langer omgaan met zijn eigen jaloezie. Maxime doet Bing een mooi aanbod, maar hij reageert niet zoals zij hoopt.

  Woensdag 8 maart
  Anton raakt bezorgd als hij ziet hoe Rikki met Bram omgaat. Noud merkt dat Job de zaken in CS laat versloffen en zich op de verkeerde dingen focust. Linda gaat met andere ogen naar Anton kijken. Rik krijgt in het openbaar een verbijsterende klap te verduren.

  Donderdag 9 maart
  Rik zet een huisgenoot op straat. Als Rikki woedend wordt op Job belooft hij zijn leven te beteren, maar doet hij dit ook? Anton verwijt Rik dat hij een slechte en onverantwoordelijke opa is. Anna overschreeuwt haar liefdesverdriet met een leuke jongen.

  Vrijdag 10 maart
  Nina is bang dat Bing haar het leven moeilijk wil maken. Bing ontdekt wat Sjors hem geflikt heeft. Wanneer Ludo Sjors aanspreekt merkt al snel hij hoe standvastig zij kan zijn. Janine heeft een onprettige ontmoeting op straat.

 40. De zoveelste karaktermoord in GTST, ik denk dat ze van Sjors een nieuwe Hafkamp willen maken, dus van lief een meelevend naar een bitch. Het word tijd voor Ludo payback time , te beginnen met Sjors, dan Bing en als toetje Hafkamp. Ik vraag me wel af, word Bill nou een vaste speler, hoe zit dat of word hij ook mee genomen in de grote schoonmaak van Ludo. Ik ben wel benieuwd of Ludo en Janine definitief vertrekt of moet Ludo weer keihard worden, wat dan ook weer ten koste gaat van Janine. En de onprettige ontmoeting zal wel Hafkamp zijn. Ik neem aan dat Janine ook wraak wil voor het ontnemen van haar blad. Maar de spoilers van 6 t/m 10 maart is weer slappe hap. Had wel mooi gewezen als er ergens stond waar Ludo en Janine gaan wonen, misschien dat Anton of Laura ze gaan helpen. Maar het is 4 maanden voor de cliffhanger en normaal zie je wel een beetje welke kant het op gaat en wat ongeveer de cliffhanger word, maar tot nu toe niet. Er zit veel slappe verhaallijnen in en vooral langdradig. Ik hoop dat de schrijvers ook nog aan de Ludo fans hebben gedacht en dat er weer mooie kijk momenten aankomen, we zijn als Ludo fan door een hel gegaan natuurlijk 🙂

  1. Hoezo slappe hap? Ik vind jou eerlijk gezegd best vervelend, je hebt steeds commentaar op echt alles! Je snapt toch wel dat het niet altijd goed kan gaan met jou grote held? En waar haal jij vandaan dat ludo en janine of uit elkaar gaan of uit de serie? Dat maak jij er allemaal zelf van. En vind je t nou echt leuk om alles al te weten, zelfs waar ze gaan wonen? En als t je allemaal zo stoort waarom kijk je dan nog?

 41. Ludo fans??? Die man is saai!! met zn princesje Nina! Martine Hafkamp terug is een zegen. Eindelijk weer een goed “bad”personage.

 42. Haha laat me niet lachen, er is maar een badgay en dat is ludo

  Maar ik ben nog in shock, aflevering vrijdag 2 maart is echt shockerend, hafkamp heeft ludo’s huis gekocht en volgens mij ook de inboedel. Maar erger nog maxime deed een bekentenis alles wat ze heeft gedaan de laatste maanden deed ze om ludo te helpen en ze zei ook nog eens dat ze het geld van ludo’s aandelen zelf heeft gehouden en niet door gesluist naar hafkamp. Maar hafkamp onkende alles. Vandaar dat er bij 6 maart stond dat maxime ludo over wil halen om wraak te nemen. Krijgt nog een vervolg maar vrees dat het nog lang gaat duren. Oja hafkamp loopt rond met meerdere klerenkasten, kan niet wachten dat ze weer aangpakt gaat worden

  1. Je hebt zeker gelijk nick! Ik moest er gewoon n keer iets van zeggen. Ik vind t heel vervelend als mensen steeds zo negatief zijn over alles….

 43. @prezzo Saai dat gaan we wel zien nu. Ik vind ludo geweldig alleen hij moet gewoon los komen van nina wat een kut kind en helemaal dat princesje gedoe dat is allemaal later gekomen.
  fock nina de princes. en ludo is niet echt een badguy, het is iemand die voor zichzelf en en zijn familie opkomt met onorthodoxe methodes en dat vind ik juist geweldig aan het personage ludo.

  hij is niet puur bad en daarom gaat hij uiteindelijk ook winnen van Martine.

  1. is ook niks defentief besloten dat ze gaan scheiden linda heeft wat uit te zoeken maar dan moet sam haar niet opdringen om met bil te gaan praten want daar is hij juist op uit om linda bij anton weg te halen om haar weer terug te krijgen

   1. Als je de aflevering van dinsdag gezien hebt, dan zie je dat ze met bill mee gaat naar zijn kamer, maar in de spoiler van 8 maar staat weer dat linda met andere ogen naar Anton gaat kijken dus ik ben benieuwd

 44. Ludo was een badgay, maar de schrijvers hebben in de loop der jaren compleet veranderd, o.a. na dat gedoe met dat in de toekomst kijken enz. Maar de Ludo die in het begin was, dat was de echte Ludo de Badgay. Ludo moet zijn italiaanse roets terug halen en een echte mafioose worden, die keihard afrekent met zijn vijanden. Maar de vraag is word Ludo niet nog verder afgetakeld door de schrijvers en word het straks een normale burger, laten we dat niet hopen. En een combi Ludo/ Maxime tegen Hafkamp lijkt me lache, beter nog complete Sanders familie tegen Hafkamp familie nog beter. Ik zie Bing nog wel de kant van Hafkamp kiezen mede door Sjors.

  Maar ik was in shock door de uitspraken van Maxime, we zullen zien hoe dit uitpakt, zij heeft dus Ludo’s geld van de aandelen, laten we hopen dat ze dat in ieder geval terug geeft.

  1. Maxime wil toch samenwerken met Ludo maandag 6 maart, hopelijk lukt het haar om hem te overtuigen. En Bing en Nina komen erachter dat Sjors voor Martine werkt.

 45. Martine de legende is toch wel echt the big mother van gtst hoor.
  Ook al heb ik meer met Ludo en hoop ik dat hij blijft, wil ik toch ook heel graag dat Martine blijft.
  Bill ook blijven, sterke rol.

 46. MA 6/3-2017
  Maxime probeert Ludo in te laten zien dat het beter is als ze samenwerken om hun vijand te grazen te nemen. Linda kan het niet verzwijgen dat ze helemaal niet in Ludo’s huis wil wonen. Bill heeft echter andere plannen. Kimberly wordt gevraagd te helpen bij een lastig probleem.
  DI 7/3-2017
  Ludo besluit eerlijk te zijn en vertelt aan Janine wat er in het verleden is gebeurd. Kimberly ontdekt dat Rover zijn moeder en zus heel erg mist. Lucas kan niet langer omgaan met zijn eigen jaloezie. Maxime doet Bing een mooi aanbod, maar hij reageert niet zoals zij hoopt.
  WO 8/3-2017
  Anton raakt bezorgd als hij ziet hoe Rikki met Bram omgaat. Noud merkt dat Job de zaken in CS laat versloffen en zich op de verkeerde dingen focust. Linda gaat met andere ogen naar Anton kijken. Rik krijgt in het openbaar een verbijsterende klap te verduren.
  DO 9/3-2017
  Rik zet een huisgenoot op straat. Als Rikki woedend wordt op Job belooft hij zijn leven te beteren, maar doet hij dit ook? Anton verwijt Rik dat hij een slechte en onverantwoordelijke opa is. Anna overschreeuwt haar liefdesverdriet met een leuke jongen.
  VR 10/3-2017
  Nina is bang dat Bing haar het leven moeilijk wil maken. Bing ontdekt wat Sjors hem geflikt heeft. Wanneer Ludo Sjors aanspreekt merkt al snel hij hoe standvastig zij kan zijn. Janine heeft een onprettige ontmoeting op straat.

 47. haha vanvond is sjors te zien in gtst shorty gezien haha ze schrikt van een actie van kimberley en ludo haha dom wijf echt triest dat ze zo laag zinkt als haar moeder goed voorbeeld voor lana

Geef een reactie