RTL Boulevard heeft vanavond bekend gemaakt dat naast Martine (Inge Ipenburg) ook 3 andere personages terug komen.

Hierbij gaat het om Sjors (Inge Schrama), Wiet (Pip Pellens) en Jack (Mark van Eeuwen).

Wij weten niet of het bij Wiet en Jack om een tijdelijke terugkeer gaat.

50 comments on “Naast Martine ook 3 andere personages terug in GTST

 1. das idd jammer had het wel leuk gevonden als jack weer bij de politie ging werken en wiet mag ook blijven is een leuke vrolijke personage

   1. Ze zijn alleen donderdag 2 maart te zien. Eigenlijk een lange aflevering over die Meerdijk app. Hoe ze Martine hebben gevonden, de reünie met Sjors en hoe Martine, Maxime heeft benadert.

    Jack en Wiet keren dus niet terug naar Meerdijk.

 2. Dat Sabine Koning terugkeerde als geest van Anita werd dat ook met veel bombarie door Boulevard bekend gemaakt, en dat was maar voor twee afleveringen.

 3. Dit lijkt meer op scenes die hebben afgespeeld in Rusland in de tijd dat Marlene in Meerdijk was.

  Wordt waarschijnlijk een speciale aflevering waarin we Sjors in Rusland aan zien komen en haar moeder weer ziet en ergens tegen het einde van de aflevering Martine en Sjors besluiten naar Meerdijk te gaan en afscheid nemen van Jack en Wiet

 4. Sjemig, net de aflevering van 2 maart gezien. Kan echt niet wachten tot morgen. Dat is het voordeel van RTLXL. Ik ben zo benieuwd hoe Ludo gaat reageren als hij erachter komt dat het Martine is. En wat ze verder gaan doen met de rol van Martine. Ik vermoed zelf dat ze misschien iets krijgt met Anton, dat ze daarom zijn huwelijk met Linda ook hebben laten stranden.

 5. Is er eigenlijk bekend hoelang Martine gaat blijven? Ik hoop namelijk op een vaste rol en niet dat ze er met 2 maanden weer uit is

 6. Kan weer zijn als 12 jaar geleden. Een strijd met ludo van 1-2 jaar en dan definitief uitgeschakeld door ludo of de gevangenis in. Let maar op. dit is geen personage dat naast ludo in gtst kan blijven. de acteur die frits/hans speelde wilde er ook langer in blijven maar moest vertrekken. Martine voegt niks toe als vaste personage dat weet gtst ook wel.

 7. Wat een onzin, Martine zou naast Ludo prima een vaste rol in de serie kunnen hebben. Daardoor wordt het juist alleen maar interessanter. In de eerste jaren van 1990 tot 1994 speelden zij en Casper van Bohemen (Frits) ook naast elkaar.
  En wie zegt dat Martine in de serie altijd aan Ludo gelinkt moet zijn??

  1. Ben ik helemaal mee eens, dat zei ik hier thuis ook al, waarom altijd die strijd tussen elkaar, laten ze een andere vijand zoeken, net zoals vroeger Hafkamp Helmink als een vijand had.

 8. Martine de gtst legende is toch wel the big mother hier hoor, hoewel ik meer met ludo heb.
  Maar tegen martine zeg je geen nee, die is altijd welkom en onvervangbaar.
  Bil is ook een keiharde die mag zeker blijven, die kan er volgens mij ook wat van.

  Hoop dat Martine en Bill een vaste rol krijgen, dat zijn 2 waar gtst wat aan heeft, weer wat spanning in de tent.
  Ben die kinder rollen wel beu, zo kinderachtig.
  Janina voegt ook echt niets toe, ik vind haar erg weg zakken in haar rol ( ook de spannende rollen)
  Ludo is ludo dus laat hem ook zo blijven, soms moet hij de slapjanus uithangen, doe normaal.

  Er mag nu wel wat verandering komen, vroeger was gtst veel spannender, overal gebeurde wel wat.
  Ik hoop dat ze daar verandering in gaan brengen.

  Martine is toch wel the big mother hier hoor.

  Maxime vond ik persoonlijk net zo goed als Ludo, maar sinds zij haar kontje geeft aan Martine, heeft ze zichzelf wel vernederd, dus stiekem hoop ik dat Martine, Vincent heeft ontvoerd en Maxime Ludo toch gaat helpen en zo niet dan hoop ik dat Ludo haar martelt en vermoord, dat vernederende kontje heeft dan toch niets meer toe te voegen. Zij kan dan namelijk nooit meer de maxime worden die ze was.

  Dus gtst graag wat weer volwassener,
  Spanning is wat we willen.

  1. Zowel Martine als Bill zijn gastrollen. (wel voor enige/langere tijd, maar worden geen vaste rollen c.q. karakters in GTST).

   Wat Maxime betreft, ik krijg langzaam de indruk dat ze een dubbele agenda heeft. Ze werkt (ogenschijnlijk) mee aan de wraak van Martine op Ludo, maar van de andere kant schiet ze Ludo ook te hulp. (o.a. wilt ze het huis van Ludo kopen, ze heeft Ludo destijds geld geleend enz.)
   Ben benieuwd, hoe Maxime dit straks gaat uitleggen, zowel aan Ludo als aan Martine.

   En met name Martine als die er achter komt, dat Maxime haar wraak op Ludo heeft ondermijnd.

   Ook de rol van Sjors in deze verhaallijn vind ik zeer bijzonder en opmerkelijk. Eerst het goedgelovige, christelijk opgevoede, ietwat saaie Sjors. Dan is Sjors bij haar terugkeer in Meerdijk zo’n 180 graden gedraaid qua karakter. Sjors lijkt wel gehersenspoeld door Martine.
   Wat ik bedoel is (pas op SPOILER ALERT) vrijdag 10 maart a.s.: “Bing ontdekt wat Sjors hem geflikt heeft en
   wanneer Ludo Sjors aanspreekt merkt al snel hij hoe standvastig zij kan zijn”.

  2. @Sandra, ik kijk al vanaf het begin naar GTST, dus zo’n ruim 26 jaar. GTST van toen en nu mag en kun je totaal niet met elkaar vergelijken en dat zou ook niet eerlijk zijn. Het publiek/de kijker heeft ook een hoger verwachtingspatroon qua verhaallijnen en technieken.

   Ik kijk wel eens afleveringen terug van GTST van pakweg 20 jaar geleden, (zou je ook eens moeten doen 😉 ) nou dan kan ik je zeggen, geef mij dan maar het GTST van nu. Veel professioneler en dan heb ik het niet alleen over het decor. 🙂

 9. Net effe wat beelden gezien. Het valt allemaal reuze mee de entree van Martine. Had er meer van verwacht. Ze staan maar gewoon rustig te praten ook of Ludo speelt het nog cool en pakt haar weer zoals vroeger. Wel leuk om een keer te zien dat zijn familie wel achter hem staat dit keer. Hij doet het altijd alleen namelijk. Ook Maxime die zich bij Ludo voegt zoals ik hier eerder aangaf. Wel grappig dat Martine met allemaal beveiligers komt, dat belooft wel over een paar maanden spannend te worden. Ik vind haar op de ene van een manier niet echt als hafkamp overkomen. Of ze is gwn oud geworden en je ziet dat ook aan haar gezicht. 12 jaar terug was het net wat anders. Ik vind dat Nina ook wel de waarheid mag weten, dat Martine een hele grote aandeel had in de ontvoering van Nina. En dat soort dingen verteld Martine Sjors niet natuurlijk, wel dat ze zelf ontvoerd is door Ludo uit het politiebusje en vice versa..

 10. SPOILERS
  Vind de terugkeer van Martine wel goed gedaan ookal had ik de ‘confrontatie’ iets heftiger verwacht. Maar Martine hebben ze wel goed neergezet als de machtige bitch inclusief bodyguards etc.
  Maxime die in Martine dr face toegeeft Ludo stiekem geholpen te hebben… hopelijk gaat dit leiden tot een moordaanslag tegen Maxime. Ik hoop echt op een beetje heftigheid en dat Martine nog meer wordt neergezet als een keiharde crimineel die over lijken gaat.

  Liefst had ik Ludo ook nog net ff iets meer de afgrond in zien gaan.. dat hij ook Janine kwijt raakt en dergelijke. Maxime heeft het geld van de aandelen en zal deze waarschijnlijk met Ludo delen. Ludo heeft dus alweer hoop. Als hij ECHT alles en iedereen kwijt was en bij wijze van spreke in een oude jas langs de voedselbank moest… dan zou dat zijn onvermijdelijke comeback nog zoveel gruwelijker maken!

  Had zelf een scenario in mijn hoofd dat Ludo genoodzaakt zou worden aan te kloppen bij oude maffia vriendjes van hem uit een ver verleden waar we nooit wat van gehoord hebben, en dan over een half jaar mafia style zou terugkeren als een keiharde op wraak beluste Ludo die iedereen tegen hem sloopt en alles opnieuw opbouwt, medogenloos. Maar dit is natuurlijk gtst en geen Penoza haha! Misschien mijn verwachtingen iets lager houden (valt nu toch iedere keer weer tegen, gtst)

  1. Ik wil ook de keiharde Italiaanse ludo weer terug, janine loopt morgen weg, trutje zou het wel weer te erg vinden, de waarheid van ludo. Cliffhanger 2017 moet zijn een moordaanslag op hafkamp een hele heftige en dat je dan moet afwachten leeft ze nog en wie heefg het gedaan, maxime en ludo worden verdacht en uit eindelijk heeft malena het gedaan

 11. Ik had ook verwacht dat Maxime niet echt aan Martine’s kant zou staan. Ik vind het wel jammer, ik hoop eigenlijk dat Martine hierop geanticipeerd heeft en toch een manier vindt om dat geld ook in rook op te laten gaan.

  Verder erger ik me meer en meer aan de rol van Nina, ze is inmiddels gewoon een karikatuur van zichzelf geworden. Zo verwend, zo ikke, ikke, ikke, zo altijd in de slachtofferrol.

 12. Martine heeft een vaste rol. Blijft iig 1.5 jaar. Ik ga iig weer kijken. Een van de sterren die GTST maakte en een super goede actrice.

    1. Dat klopt @GTST Streetteam, dat heb ook ik gelezen en gehoord, maar dat wil nog niet zeggen, dat het hierom een vaste rol betreft.

     Bovendien kan Inge Iepenburg natuurlijk wel veel willen en zeggen in interviews (in de pers), maar dat wilt nog zeggen dat Inge daar haar zin heeft gekregen.
     RTL en GTST zal hier ook, zoals gewoonlijk geen uitspraken over doen.

    2. Als Ludo weer in zijn oude vertrouwde doen komt, (een oude vos verliest wel z’n haren maar niet z’n streken) en reken maar dat dit gaat gebeuren, dan kan het wel eens snel afgelopen zijn met Martine.

 13. Goed dat Martine Ludo terug pakt en Sjors daarbij helpt? Ik weet nog een scene, waar Sjors huilend aan Ludo vroeg ” hij hebt ervoor gezorgd dat mijn moeder verdwenen is? En Ludo koel nee zei! Het ligt allemaal aan je moeder! Eindelijk pakt iemand Ludo terug voor alles wat hij iedereen aan heeft gedaan!

  1. Wil je even opzouten met je dom gelul, hafkamp heeft wel 100x meer foutere dingen gedaan dan ludo. Ze heeft helmink bijna vermoord, herman hoogendoorn laten neerschieten, annette als hoer laten werken enz ludo’s 100.000.000 laten versnipperen en ze wist wel degelijk dat nina ontvoerd was, dus donder op met de conclusie dat het terecht is dat ze ludo alles af heeft genomen. Dat wijf moet nu dood, samen met sjors.

 14. sjors werkt eerder voor haar moeder op dat kantoor in rusland je gaat ook terug in de tijd toen ze net daar kwam en zo sjors zou nooit aan zoiets mee doen en zo ja dan weet ze echt niet alles

  1. Rosé je ziet ze vliegen denk ik. Die scène is nooit geweest. Haha dom wijf en Martine heeft niks gedaan met Nina toch en alles alleen omdat Ludo beter is in zaken doen. Ze wilde de machtigste zijn. En die idioten die straks gaan beginnen over dat geld. Dat had ze al terug. Dus ze gaat nog heel goed krijgen wat ze verdient. Daar geloof ik in.

 15. Als je niet mee eens bent hoef je iemand niet te beledigen? Je doet alsof een Ludo een heilige is? Sorry, Ludo net zo erg als Martine! Ludo heeft veel personen pijn gedaan, alleen de laatste jaren is hij een beetje kalm geworden! Daarvoor heeft super slechte dingen gedaan! En Ludo komt er altijd mee weg, zonder echt gestraft te worden!
  Martine heeft de ontvoering van Nina niet alleen gepland,’ je vergeet de rol van Isabella. En dat Isabella was doorgedraaid daar heeft Ludo een groot aandeel in gehad!
  En die scene is er wel geweest met Ludo en Sjors, ga maar zelf terugkijken! Denk je nou echt dat Sjors meteen geloofde dat Martine iemand had vermoord en gevlucht was zonder iets te zeggen!
  Ik begrijp heel goed dat Sjors en Martine ontzettend kwaad zijn op Ludo!

 16. ook als is sjors pist op ludo dan nog gaat ze zich niet zo laag zinken als haar moeder sjors is altijd al een braaf vrouwtje geweest op sommige dingen na maar wraak nemen nee dat doet ze niet

  1. Ik vraag mij af Sjors, ze mag dan wel voor haar moeder Martine werken, maar of Sjors wel helemaal op de hoogte is van wat Martine allemaal heeft uitgehaald, waag ik te betwijfelen. Dat zelfde geldt voor Wiet en Jack.

   En idd @Anoniem, Sjors heeft altijd het brave vrouwtje uitgehangen, dan zou Sjors nu opeens qua karakter zo’n 180 graden gedraaid zijn.

 17. Dat Wat Rose zegt herinner ik mij ook hoor 😉 Dus die scene is wel geweest! En vergeet niet dat Martine niets met de ontvoering van Nina te maken had dat deed Isabella op eigen kracht zonder haar toestemming. En vergeet ook niet dat Ludo Martine voor een moord heeft laten opdraaien die ze immers niet gepleegd heeft. Dus vind het logisch. En Sjors heeft ook de genen van haar moeder dus wie weet krijgen we nu een andere kant van Sjors te zien. Het blijft spannend

  1. het enige wat je in de promo zag was dat sjors binnen kwam op het kantoor in rusland en dat wiet voor martine werkt daar sjors zou dus echt niet zo laag zinken

  2. Nou ze maakte grof gebruik van dat Isabella Nina had ontvoerd. Isabella moest steeds foto’s naar Martine sturen en dan speelde Martine weer een toneelstukje op in mails aan Ludo , alsof ze Louis Douarte was die Nina had. Zodat ze die 100 miljoen Euro kon latn snipperen , Martine was zeker medeplichtig aan de ontvoering van Nina.

 18. Sjors werkt wel voor Martine ik heb alles al gezien op Videoland, Sjors heeft zelfs Bing en Janine erbij betrokken Bing wilt nooit meer iets met Sjors te maken hebben en Janine zal denk ik ook haar contact met Sjors verbreken, Rik waarschijnlijk ook. Nu heeft Sjors niemand meer is ook haar eigenschuld, zij betrekt onschuldigen mensen erbij.

  1. is sjors dan die hij opstraat zet want hij zet een huisgenoot op straat gister dacht ik aan job hoe hij bezig is meneer ik hou van me zelf en ik ben belangrijk

 19. Martine is zeker wel soort van medeplichtig aan de ontvoering van Nina. Toen Issabella haar had ontvoerd heeft Martine er grof gebruik van gemaakt. Door Ludo te laten geloven met dat Nina door Louis Douarte was ontvoerd. En telkens foto’s [ Die Issabel had gemaakt] van Nina naar Ludo sturen met eisen. En toen die 100 miljoen versnipperen. Dus Ludo stond in z’n recht toen hij haar op de boot zette.

  1. Ik ben benieuwd wat de schrijvers hierop te zeggen hebben want dit is zo slordig! Zul je straks zien dat ze weer relatieproblemen krijgen omdat Ludo wat hij Martine heeft aangedaan zogenaamd heeft achtergehouden terwijl Janine dat al tien jaar weet.

Geef een reactie