Maandag 13 februari
Er is een huwelijk gepland en er vindt een ontvoering plaats. Rikki heeft een emotionele avond als ze diep nadenkt over haar huwelijksgeloften. Anton dwingt Sjoerd om naar de bruiloft te gaan. Sjoerd gooit zijn plannen 180 graden om.

Dinsdag 14 februari
Lucas wordt betrapt bij iets wat hij geheim wil houden. Maxime is op haar hoede als ze een uitnodiging krijgt van Ludo. Bing en Bill komen in conflict. Nina wil weten waarom Janine zich met ‘verkeerde’ dingen bezighoudt.

Woensdag 15 februari
Als Kimberly wakker wordt, ligt ze niet meer in haar eentje in bed. Rover vraagt Bing uit te leggen waarom vrouwen op hem vallen. Als Linda hem negeert, werkt dit averechts op Bill. Hij dringt zich alleen maar op.

Donderdag 16 februari
Job is de ster in een nieuwe reclame. Anna is jaloers en saboteert de opnames. Sam eist een verklaring van Bill voor zijn opdringerige gedrag. Lucas wil eigenlijk geen date, maar gaat toch akkoord.

Vrijdag 17 februari
Anna voelt zich belazerd en opzij gezet door Job. Job vertelt Noud dat hij daar niets van begrijpt. Net als Ludo en Janine denken dat het leven hen toelacht, staat ze alweer een grote tegenslag te wachten.

121 comments on “Spoilers 13 t/m 17 februari

 1. Bing heeft nog geen kaas gegeten van zaken doen nog. Die Bill is zelfs een betere zakenman.
  Zou ook geweldig zijn Bill die bing aanpakt en hem ten gronde richt. Lijkt me ook geen makkelijke man Bill. Hij komt zover nog sterk over.

 2. Op Ludo vs martine na is er geen klap aan op dit moment. Lucas boring. Job anna boring. Rikki thijs voorspelbaar en boring. Bouwhuis perikelen saai. Ik mis Dilan. En als ze nog terugkeert hoop ik dat ze veel scenes heeft met Inge ipenburg en Erik de vogel en weer baddass word zoals aan het begin.

  1. aysen komt wel terug het is niet verteld dat ze voorgoed weg gaat die is weg na nuran waarschijnlijk komt ze samen met haar terug en de baby
   rikki is idd echt dom dat ze daar weer in tuint hij wilt geen relatie meer maar wilt wel trouwen als je alles gelezen hebt dan tel je alles bij elkaar op en weet je dat rikki weer dom genoeg is geweest thijs wilt het land verlaten met teddy maar stuit op een probleem dan trouwen ze en er is een ontvoering plaats thijs trouwt rikki alleen om met teddy uit het land te mogen zonder toestemming van rikki

 3. Over de spoiler van Maandag 13 februari,

  zoals ik al lees in de reactie van @Anoniem gaat Rikki dus trouwen.

  Maar weet iemand al wie er ontvoerd wordt?

  1. Thijs gaat alleen maar trouwen met rikki zou dat hij zonder toestemming van rikki met teddy weg kan gaan dus ik denk fat thijs teddy gaat ontvoeren

 4. Zoals ik een aflevering gezien hebt, trouwt Thijs alleen maar om Teddy mee te nemen (Ontvoering) naar het buitenland. Ik denk ook dat het zijn flexwet is.

 5. Als Thijs er echt 3 maanden uit gaat dan word het dus een langdradige verhaallijn waarin Rikki 3 maanden dood ongelukkig is en haar kind 3 maanden niet ziet dus dat lijkt me ergens ook niet logisch.. Is ook wel dom dat rikki er zo makkelijk intrapt alsof Thijs haar zo makkelijk zou vergeven na anderhalf jaar liegen.. aluwel Thijs heeft rikki in t verleden ook meerdere keren veel pijn gedaan dus wat Thijs nu doet gaat veelste ver.. Wie weet komt hij zelf nog bij zinnen.

     1. Oh grapje ik lees net dat het inderdaad is aangepast en dat ze ook 3 maanden mogen doen.

 6. Het enige wat voor mij interessant is wat er bedoeld word met “Net als Ludo en Janine denken dat het leven hen toelacht, staat ze alweer een grote tegenslag te wachten” Zal de verkoop van zijn aandelen toch niet goed zijn verlopen of heeft Maxime/Hafkamp weer iets anders bedacht om zijn geld afhandig te maken, nu Ludo zijn 51% zelf heeft verkocht.

 7. Hmmm en wat als er iets veel onverwachtser gebeurd. Sjoerd is mentaal steeds meer kapot. Ik denk dat zijn intuitie zegt dat hij wel de vader van Teddy is. Wat als hij Teddy ontvoerd. Op de dag van de trouwerij. Lees de tekst van maandag 13 febr maar ns.
  De bruiloft moet nog plaatsvinden en er vind al een ontvoering plaats! Dat kan niet Thijs zijn want hij is dan nog niet getrouwd.
  Hmmmm… Spannend

  1. of thijs wel of niet echte vader is, kan qua dna gemanipuleerd zijn. Omkoping vd artsen oid. Levertransplantatie kan niet mee gesjoemeld zijn dus Thijs zal wel de vader zijn, maar ik denk dat Sjoerd zijn vadergevoelens voor Teddy niet kan loslaten na alle verliezen die hij heeft moeten doormaken.

 8. Dat gedoe tussen linda en bill moet maar eens uitkomen dat langdradige gedoe, de waarheid, linda moet gewoon vertellen dat ze nog verliefd op bill is tegen Anton, niet die smoesjes van ik voel me niet lekker

 9. Zo het rijtje word wel steeds langer die op ludos geld en bedrijf jagen. Maxime, bing, Martine en Bill nu ook. Bing heeft echt een minderwaardigheidscomplex. Hij kan nooit Ludo worden hoe graag hij z’n best wilt doen. Ze willen allemaal Sanders Inc hebben maar dat is alleen maar groot gemaakt door Ludo. als hij er niet is stelt het bedrijf ook weinig voor. Hij kan zo weer een ander bedrijf beginnen is hem vaker gelukt. Misschien krijgen we een verhaal dat deze 4 het hebben overgenomen en dat Ludo opnieuw begint met een nieuw bedrijf en tegen ze strijd.

  Maar boeten zullen ze zeker.

  Relatie van nina en bing gaat echt niet lang duren. Je ziet dat ze er tegen is maar niks durft te zeggen. Dump die bing gewoon die kut crimineel.

  1. jep en daarom trouwt hij rikki zodat hij geen toestemming van de moeder om teddy mee te krijgen maar wat ik totaal niet snap is dat je ze altijd in het ziekenhuis ziet of bij rik thuis maar over bram word niet gesproken hele dag in het ziekenhuis en niks over bram en sjoerd zie je ook niet met bram die is meer bezig met lang leven de lol

  1. echt he hij kan het land niet uit zonder haar toestemming en dan getrouwt thijs en teddy weg maar rikki trapt altijd al in die praatjes van thijs

 10. het is wel 6 maanden, lees het volg het volgende:

  Er is GEEN cao van toepassing

  Is uw tijdelijke contract aangegaan op of ná 1 juli 2015? Dan is de nieuwe ketenregeling op uw contract van toepassing. Dat betekent dus dat de werkgever u binnen 2 jaar maximaal 3 contracten mag aanbieden. De keten begint opnieuw bij een onderbreking van meer dan 6 maanden tussen de contracten.

  Is uw vorige tijdelijk contract gestopt vóór 1 juli 2015 en heeft u op of ná 1 juli 2015 een nieuw contract gesloten? Dan telt uw eerdere contract ook mee in de nieuwe ketenregeling als de onderbreking tussen uw oude en het nieuwe contract niet langer is geweest dan 6 maanden. Had u meerdere contracten vóór 1 juli 2015? Neem dan contact met ons op.

  Is uw tijdelijke contract aangegaan vóór 1 juli 2015? En loopt dit contract nog. Dan zijn er mogelijk andere regels op u van toepassing. Neem dan contact met ons op.

  Heeft u een contract van 6 maanden of langer en wil de werkgever deze niet meer verlengen? Dan moet de werkgever u minimaal één maand van tevoren schriftelijk laten weten of het contract verlengd wordt of niet.

  Lees meer informatie in de factsheet ‘Mijn arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt verlengd’ van de Rijksoverheid.
  Er is WEL een cao van toepassing

  In uw cao kan worden afgeweken van het aantal contracten dat de werkgever mag aanbieden en de duur voordat u recht heeft op een vast contract. Ook is er bij seizoensarbeid een afwijking mogelijk van de onderbreking van 6 maanden. Raadpleeg daarom altijd uw cao.

  Is er op uw arbeidsovereenkomst een cao van toepassing die al vóór 1 juli 2015 liep en na 1 juli 2015 afloopt. Dan kan nog tijdelijk het oude recht op u van toepassing zijn. Wilt u meer informatie wenst over deze overgangsregeling? Neem dan contact met ons op.

  Is er in de cao niets geregeld met betrekking tot de ketenregeling? Lees in dat geval ‘Er is GEEN cao van toepassing’.

  Lees meer in de factsheet ‘Mijn arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en afwijkingen in de cao’ van de Rijksoverheid.

 11. Ik denk dat Sandra goed geboord wilt worden in haar ster. Ik vind het niet normaal hoe deze trut reageert de hele tijd als iemand een mening heeft laat dat. Zoek een leven zeg Sandra.

   1. Sandra ik denk dat jij juist ermee zit. Aangezien je hier iedereen die een mening geeft de les probeert te lezen. Heb je last van een stoornis of zo? Heeft je papa je aangerand en gepakt toen je klein was? Of gebeurd het nog steeds? Mensen weten hier heus wel dat het een soap is. Dat hoef je niet telkens te zeggen tegen ze vuile trut.

    1. Weer zo’n geval met ’n IQ van een gebruikte tampon.

     Wat ik wel erg vind is dat jij kinderen hebt, ik heb echt met ze te doen.

     Dont forget, Karma is a bitch.

     Nogmaals, het is maar een soap, tamponeke.

 12. Vindt de verhaallijn van Job en Anna nu echt behoorlijk saai en eentonig worden. Hopelijk komt er snel een andere verhaallijn 😀

 13. En ja hoor. Begint dat gelebber van Lucas weer. Gewoon schaamteloos op de bank in een kroeg. Kennen elkaar net een paar minuten en dan moeten ze alweer het bed in. Is er dan geen zelfrespect meer??? Dit is zo ontzettend goedkoop. Ik heb niets tegen homo’s , maar krijg hier kotsneigingen van…. Of is dat ook de bedoeling, RTL4?

  1. Volgens mij is het met het naar bed gaan tussen Lucas en Felix gisterenavond in de aflevering, er (nog) niet van gekomen. De kus was een actie die uit ging van Felix en Lucas stootte hem van zich af.

   Overigens vind ik “gelebber” (zoals jij het benoemd) op een bank in een openbare kroeg tussen hetero’s ook storend.

  2. Ben zelf homo maar heb altijd een hekel gehad aan Lucas en de manier waarop ze hem neerzetten. Vond GTST echt heel erg vooruit gegaan sinds ie eruit was geknikkerd maar helaas zit hij weer vrolijk alles af te lebberen wat los en vast zit en lekker alle stereotypes die er zijn te bevestigen! Hij heeft zelfs het HIV stereotype gekregen. En weet je, liegen over dat je HIV hebt? Dat gaat gewoon te ver. Zelfs voor een soap. Is net weer zoals Barbara en haar toestand. Dat vond ik ook gewoon te extreem.

   GTST schrijvers houden blijkbaar geen rekening met het feit dat.. nou ja, nevermind. Niet alleen de homo’s zetten ze voor schut. Toen Bing er in kwam was hij ook net uit de gevangenis? Lekker stereotypisch weer. Nuran met haar hoofddoekje en geen handen schudden ook natuurlijk. Idk. Wat mij betreft schoppen ze Ferry er gewoon weer uit.

   1. Vond het ook al erg dat Lucas serieus een lijstje (!!) af moest gaan met mensen waar hij allemaal mee naar bed was geweest. Ze zullen er vast tussen zitten die dat doen.. maar dit is echt een negatief stereotype neerzetten. Alsof homo’s elkaar allemaal bij langs gaan, nooit veilige seks hebben en zo lekker met zijn allen HIV aan het verspreiden zijn. En het dan een soort van loterij is van wie je het hebt.

   2. Beste Daan, ik snap best, dat jij als homo het gedrag van Lucas niet op prijs stelt en het misschien ook wel pijn doet. En dat begrijp ik ook heel goed en respecteer ook. Ik heb alleen 1 advies voor je, als dat mag, trek je het niet te veel aan van de wijze waarop e.a. wordt neergezet.

    Want:
    Het is een soap.
    En de betekenis daarvan: dat er van dag tot dag de belevenissen van personen in een fictieve* wereld worden gevolgd.
    *Fictief = fictief is iets dat niet correspondeert met de werkelijkheid.

    Ook om enkele personage / gedrag / scene die jij benoemt in je reactie uitsluitend als stereotypisch neer te zetten ben ik niet helemaal met je eens.

    1. En toch kijkt er heel veel jeugd naar en het programma heeft een soort van voorbeeldfunctie gekregen. Je ziet zelf hoe sommigen hier reageren op een gebeurtenis. Veel kijkers nemen aan dat het in de werkelijkheid ook zo gaat en vergeten gewoonweg dat het een soap is. De producer kan zich blijkbaar moeilijk in een ander verplaatsen. Ze begrijpen niet dat dingen voor bepaalde mensen erg kwetsend kunnen zijn. Ik heb me hier al vaker aan geërgerd.

     Overigens ging Lucas niet meteen met die jongen naar bed omdat hij HIV heeft, anders had hij dat echt wel gedaan hoor…..

 14. De schrijvers proberen juist, naar eigen zeggen, in deze soap alledaags voorkomende problemen en gebeurtenissen zo realistisch mogelijk weer te geven zodat mensen zich erin kunnen herkennen en zo beter met de personages mee kunnen leven.
  Maar een soap = een overdreven vorm van de werkelijkheid. Dit is nogal lastig te combineren met het realistisch in beeld brengen van iets. Daarom was GTST vroeger ook leuker. Toen vond ik het meer een echte soap.

 15. Nieuwe spoilers 20 t/m 22 feb

  Ma 20-02
  Ludo krijgt slecht nieuws van de bank en reageert zich af op Maxime. Rover is verrast als Kimberly zich een lotgenoot in de liefde noemt. Linda wordt gedwongen om Bill in een kwaad daglicht te stellen. Sam voelt zich belazerd als iedereen haar in de steek laat.

  Di 21-02
  Anton maakt een duidelijke liefdeskeuze. Rover is diep geschokt als Sam hem precies inlicht over wat er in hun gezin speelt. Laura probeert een gevecht te sussen in De Rozenboom. Linda kan het niet aan, omdat iedereen boos op haar is.

  WO 22-02
  Anna is het doelwit van een aanslag. Ludo weigert te accepteren dat zijn teloorgang definitief is. Rikki houdt Bram thuis van school en liegt tegen Rik. Lucas kan zijn gevoelens voor Felix niet onderdrukken.

  Zoals je bij woensdag kunt lezen heeft Maxime en Hafkamp gewonnen van Ludo, had gehoopt op een super tegenzet van Ludo, maar dat kan je vergeten als je wijven als gtst-schrijvers hebt. Einde GTST in zicht, neem aan dat Ludo en Janine snel weg zullen gaan, nu die 2 wijven het Ludo onmogelijk maakt een nieuw bedrijf te starten, dan zal hij zijn huis ook wel kwijt raken. Ook kan dat niet zo maar, er zit immers geen hypotheek op.

 16. Woensdag 22 februari komt dus een einde aan Ludo Sanders, jammer, domme kut GTST schrijvers, dat krijg je als je van de 7 schrijvers 5 vrouw zijn, die houden van macht en een man stelt niks voor. Dit is het begin van het einde van Ludo en Janine in de serie. Dan stop ik ook met kijken. GTST zonder Ludo stelt niks voor.

 17. Zal wel goed komen met Ludo uiteindelijk 😉 Wat moet Martine in haar eentje? Ludo is juist haar tegenspeler als zij straks 2 maart weer opnieuw in de serie verschijnt

 18. Ik heb de aflevering van vrijdag 17 feb gekeken via videoland en ik ben ik shock, maxime heeft ingebroken in de bankaccount van ludo en ze heeft al zijn geld eraf gehaald, ludo heeft niks meer. Wat een klote wijf die maxime. Wat een klote schrijvers zijn dit zeg, en wat nep, typisch wijven die kunnen niet schrijven. Dat wijf zal nog een stap uitvoeren en ervoor zorgen dat janine ook nog bij ludo weggaat. Ik vind di echt een hele klote streek van de schrijvers, denken ze nou echt dat ze zo meer kijkers trekken? Zeer dom gedacht, kijkers en fans van ludo zullen het beu zijn dat hij continu alles kwijt raakt. Ik ben het helemaal zat en hopend vele met mij, schrijvers moeten echt gaan veranderen anders einde gtst voor mij in ieder geval wel.

 19. Het is een soap he, uiteindelijk komt Ludo er zoals altijd er gewoon weer boven op, het is toch ook eens leuk dat er wat meer spanning rond om Ludo gaat, dan dat saaie steeds.

  1. Helemaal mee eens vlinder!
   Ik denk trouwens ook dat maxime dit niet uit vrije wil doet masr gechargeerd wordt. Misschien als alles uit komt dat ze samen Martine aanpakken

 20. @ Peter alles komt uit. Laat ze lekker met z’n allen tegen Ludo. Niemand is opgewassen tegen hem dus moeten ze wel de halve cast van gtst gebruiken om hem onderuit te krijgen. Je moet je Juist verheugen wat er komen gaat, wat gaat Ludo doen als het bekend is wie er allemaal achter zitten. En zullen we straks maxim haar motief zien waarom ze dit spelletje speelt en de hele familie belazerd. Komt niet meer goed met nina en haar en Ludo gaat haar ook niet meer vertrouwen plus Janine. Overal uitgekotst worden of course. Ludo zegt nu wel dat het hem niet boeit maar als hij Martine straks ziet. Zal hij zo veranderen om weer wraak te nemen.
  Hopelijk houden ze Janine en Ludo wel samen dit keer, want ik vind dat Janine ook wel wraak mag nemen voor wat ze haar ook geflikt hebben m.b.t het ontslag van haar baan.
  Dit kan ook zomaar gebeuren. Ludo en Janine die wraak nemen samen. Ze heeft eerder ook meegewerkt met de ontvoering van: Morris, Barbara, Robert, Sjors en die pussy bing die zat te janken op de boot Dus go Ludo en Janine!!! En anders gewoon Nick laten ontsnappen uit de gevangenis en loslaten op Maxime en Ludo Martine slopen

  1. Laten we het hopen, maar met de weinig hersencellen die schrijvers hebben moet je er niet vanuit gaan. Ik denk zelf dat Ludo en Janine ook nog wel uit elkaar gaan en dat ze weer wat met Rik krijgt, die 2 waren weer lekker aan het fleurten in de aflevering van 17 februari.

 21. En Leon ook niet vergeten ook zon badass personage dat bij Ludo past. Echt perfect gecast ook. Leon gaat ook heel ver (autobom, pistool etc) dus was dat betreft passen die 2 wel goed Bijelkaar en ik zie Leon wel als loyaal met 2 hele goede opdrachten die hij van Ludo heeft gehad. Verhaallijn met Nick en met Janine en die gek. Plus Leon zei je kan op me rekenen laatst. Ik verwacht wel meer aangezien de halve cast gebruikt word tegen Ludo.

 22. Ik begrijp serieus nog steeds niet waarom Maxime ineens weer tegen Ludo is. Ze hadden helemaal geen ruzie meer. Ik heb ook niet echt het idee dat ze bedreigd wordt door Martine. Waarschijnlijk gewoon weer zo’n vreemde karakterswitch in een personage die wel eens gebruikt wordt om een verhaallijn te kunnen maken.

  1. Dan zou je eerder verwachten dat ze Vincent ontvoerd heeft… zoveel houdt ze nou ooook weer niet van Robert. En dan was ze ook veel minder brutaal en zelfverzekerd tegen Martine geweest aan de telefoon. En ze had over het algemeen een meer gespannen en zorgelijke indruk gemaakt, in elk geval op de momenten dat ze het niet hoeft te verbergen.

 23. Ik vind de bij verhaallijnen (die van Kimberly enzo) eerlijk gezegd niks aan, kijk alleen voor die van Ludo. Maar als hij stopt én Janine, kan zelfs Martine me niet laten blijven kijken. Ludo en Janine zorgen gewoon voor 75% kijkers of meer. Ik hoop niet dat iedereen meent dat ze stoppen…

  1. @Mart, ik hoop met je mee dat Ludo en Janine niet vertrekken uit GTST. Maar ik denk dat Ludo niet snel zal opgeven. Wat hem nu overkomt maakt hem alleen maar sterker maken EN voor ons kan dit mooie TV opleveren.

   Het wordt des te spannender, na 2 maart a.s. als Martine haar entree maakt. Ik kan niet wachten dat Martine denkt te hebben “gewonnen” en vervolgens (na enige tijd, dat wel) de deksel op haar neus krijgt, maar dan nu wel voor eens en altijd. Maxime en Bing kunnen dan ook zeggen, dag met het handje. Dit alles zo rondom de cliffhanger in juli a.s.

 24. Ludo fans moeten in opstand komen tegen de waardeloze schrijvers, maar sowieso er zitten bij GTST schrijvers die het geil vind dat een man alles verliest, zijn geld, huis, familie enz, nog geen 1 jaar geleden met Anton en nu Ludo weer voor de 3 a 4 keer, het begin eentonig te worden. En toevallig komt Ludo er weer te laat achter net als met de 100.000.000 , toen ontdekte Ray ook pas toen het geld versnippert was dat Hafkamp er overal achter zat en nu weet Ludo het nog steeds niet. Het kan toch ook een keer dat Ludo er tijdig achter komt en dan zijn maatregelen neemt tegen Hafkamp, maar zo voortvarend kunnen de schrijvers niet vooruit denken en ik denk dat ze zelfs zo slecht zijn dat ze alle soaps over de hele wereld aan kijken zijn en de scripts overnemen, zo hebben ze ooit eens een deel van het script uit ATWT en The Bold overgenomen. De kijkcijfers zitten tegen de 1.000.000 aan zo slecht zijn nog nooit geweest en als Ludo en Janine weg gaan, zal het verder zakken. Ik kijk in ieder geval niet meer. Ik vind het als Ludo fan niet leuk dat hij continue alles kwijt raakt. En nu GTST helemaal ongeloofwaardig word, is het helemaal gedaan. Maxime die zelf in de bank account van Ludo kan inbreken en al zijn geld overmaakt, dat kan in het echte leven echt niet. En dit is fraude en dat kan de bank altijd achter halen, Ludo kan aantonen dat hij niet zelf het geld heeft overgemaakt, dus moet de bank helemaal schadeloos stellen, maar dat snappen de schrijvers niet he.

 25. Waar zou gtst nu zijn als Erik de vogel nooit in gtst zat. Dan was het al over. Hij speelt het ook zo geweldig als Ludo Sanders . Zelfs als iemand anders de rol van Ludo zou overnemen zou ik al stoppen met kijken. Kijk allemaal leuk en aardig voor mij geldt ook dat ik alleen voor Ludo en Janine gtst nog kijk als ze ooit stoppen dan kijk ik ook niet meer. Grotendeels door Ludo, met hem kan je altijd wel alle kanten op en het zijn gewoon altijd goede verhaallijnen geweest.

  Martine gaat echt geen hol voorstellen als Ludo er niet is. Ludo is en blijft een zeer belangrijk personage voor gtst dat is een feit. ik vind Martine maar een bij personage. Wat heeft zij nou werkelijk toegevoegd aan gtst ten op zichte van Ludo? Zelfs Nick is meer waard dan Martine.

  Maar goed hoe slecht het er ook voor Ludo staat. Hij heeft alles al meegemaakt en overwonnen. Failliet weet ik veel hoe vaak al nu en hij wordt telkens rijker dan eerst.
  Blind geweest, verlamd, 3 kogels door z’n hart met het moordspel, hersenvliesontsteking, nog een keer neergeschoten in z’n nieren, paniekaanvallem dingen verdrongen mbt Maxime en was in therapie, als kind mishandeld door zijn vader en ga zo maar door. Wat heeft hij niet meegemaakt en overwonnen. Ik geloof er ook 100% in dat hij deze groep allemaal een lesje gaat leren op zijn eigen manier.

  En breng zijn Ludo Sanders tune ook gelijk terug als hij ze aanpakt. Sinds zijn comeback toen hij neergeschoten werd en met zijn zuurstoffles in beeld kwam op de boot hebben we dat nooit meer gehoord. Vind ik doodzonde, want het kan nog steeds en je brengt het personage naar een hoger niveau. Ik deel de mening ook dat er tegenwoordig van die kut schrijvers daar werken.

 26. kan het zijn dat sjoerd en rikki weer samen komen ik heb de shorty gezien maandag en hoe hij reageert en wat hij wilt doen is meer een begin van iets

 27. MA 20/2-2017
  Ludo krijgt slecht nieuws van de bank en reageert zich af op Maxime. Rover is verrast als Kimberly zich een lotgenoot in de liefde noemt. Linda wordt gedwongen om Bill in een kwaad daglicht te stellen. Sam voelt zich belazerd als iedereen haar in de steek laat.

  DI 21/2-2017
  Anton maakt een duidelijke liefdeskeuze. Rover is diep geschokt als Sam hem precies inlicht over wat er in hun gezin speelt. Laura probeert een gevecht te sussen in De Rozenboom. Linda kan het niet aan, omdat iedereen boos op haar is.

  WO 22/2-2017
  Anna is het doelwit van een aanslag. Ludo weigert te accepteren dat zijn teloorgang definitief is. Rikki houdt Bram thuis van school en liegt tegen Rik. Lucas kan zijn gevoelens voor Felix niet onderdrukken

  DO 23/2-2017
  Job pakt het handig aan als hij de blits wil maken bij zijn fans. Lucas en Felix verliezen zich in een jaren 80-verkleedfeest. Rik wil niet dat Bram het slachtoffer wordt van Rikki’s neurotische gedrag. Anna is teleurgesteld door Job, maar hervindt zich dankzij Nina.

  VR 24/2-2017
  Bing zoekt een geldbron voor zijn nieuwe bedrijf en stelt daarom Nina voor een onmogelijk dilemma. Anton verbergt voor Rover dat hij Linda mist. Maxime ontdekt dat Bill geïnteresseerd is in het huis van Ludo. Noud is bang dat Lucas uit angst iets moois laat lopen.

  1. Bah, als ik deze spoilers zo lees, is er weer veel slechte tijden te lezen. Waar zijn toch die goede tijden gebleven.

   Kom op schrijvers, er is al genoeg ellende in de grote, boze en werkelijke wereld, schrijf ook eens wat vrolijks, dus goede tijden.

 28. Het gaat dus precies hoe ik het al voorspelt had “Maxime ontdekt dat Bill geïnteresseerd is in het huis van Ludo” Ludo is dus gedwongen om zijn huis te verkopen, hij raakt dus werkelijk alles kwijt. Het laatste wat hij nog heeft zijn grote liefde Janine zal die nu ook wel kwijt raken. Wat is GTST een klote serie aan het worden. Vind je het gek met 5 wijven als schrijvers. Wat is er nou leuk om Ludo voor de 4 a 5 keer alles kwijt te laten raken. Het is duidelijk de 5 vrouwelijke hersenloze schrijvers er op kikken als een man niks meer waard is. Eerst Anton en nu Ludo. Het begint echt eentonig en zeer voorspelbaar te worden. GTST heeft nu gemiddeld 1,2 miljoen kijkers en ik schat dat daarvan 65% Ludo en Janine fan zijn. Dus schrijvers herstel snel de macht van Ludo en laat ze iedereen aanpakken die hem dwars heeft gezeten beginnen met Bing, dan Hafkamp en als laatst afrekenen met Maxime en dan weer trouwen met Janine en niet voor enkele afleveringen. Contract GTST loopt nog 2 jaar door, maar als het zo doorgaat stoppen ze eerder en anders is het in 2019 afgelopen. IK stop met GTST als Ludo weg gaat of als ze karaktermoord plegen. Het is nu al zeer ongeloofwaardig.

  1. kijkcijfers verliezen, hahaha
   Iedereen is vervangbaar.
   Ludo, Janine en ook jij!

   Jij kan inderdaad stoppen met kijken, voordat jij jezelf erin verliest. 🙂

     1. Sandra, dat mag wel zo zijn, ik ben het ook niet met alles eens wat er geschreven wordt, maar dan hoef je nog niet op deze wijze te reageren.

 29. Ik denk eerder dat Sandra haarzelf hier verliest. Je zegt wel het is een soap tegen anderen maar jij doet dit in werkelijkheid triest wijf. Krijg je geen aandacht thuis van je pappie of zo. Vader complex?

  1. Het gaat hier over gtst, niet over de problemen die je thuis hebt.
   Ik ben geen psycholoog, dus val iemand anders lastig met je issues.

   Mvg

 30. Bah vind het ook niet meer leuk als Ludo alles verliest . Maxime komt overal mee weg snap die schrijvers niet! Het zou mooi zijn als Janine Ludo steunt met wraak nemen op maxime, bing en Martine! Schrijvers kunnen zeggen wat ze willen, maar gtst draait echt om Ludo en Janine verder niet, dus als hun twee weg vallen echt einde gtst!

  1. Maxime komt overal mee weg? Behalve dan dat ze een hel van een jeugd heeft gehad, daarna een kind heeft gekregen dat bij haar is weggehaald en ik Meerdijk is neergeschoten, verkracht en failliet is gemaakt door haar eigen familie.

 31. Iedereen zegt maar dat Ludo wraak moet nemen op Maxime en dat ze walgelijk bezig is. Maar wat nou als ze Ludo zoveel mogelijk probeert te helpen door zijn geld naar haar rekening over te maken en de aandelen te kopen om ze later weer aan hem terug te geven?

   1. Je kunt aan haar gedrag toch ook wel merken dat ze hem wil helpen? Als ze vandaag van Maddy de taak krijgt om Ludo zijn geld en huis af te pakken merkt je aan haar reactie dat ze het daar niet mee eens is. Dat ze volgende week zijn huis wil kopen is dan in ieder geval niet uit wraak.

 32. Wat zijn mensen toch aan t zeuren! En zoooo negatief over de schrijvers! Erg weinig respect voor hun. Iedereen wilde Martine hafkamp? Nou daar komt ze aan! Tuurlijk hoort daar n goed verhaal bij…. ludo als beste speler? Ze geven hem een verhaal! Maar als hij alles kwijt raakt is t zielig en zijn t kut schrijvers, mensen kom op! Ludo wordt echt niet zomaar uit de serie geschreven. En het is toch juist gaaf… als hij nu alles kwijt raakt heeft hij heel veel slagen nodig om alles weer op te bouwen, dat levert toch juist veel ludo tv op?

 33. Ik reageren nooit…maar nu wel…wat een onzin reacties hiero…iedereen wilde dat Martine terug kwam…nou voila…wat had je gehoopt…ze wandelt binnen en er gebeurt niets…natuurlijk werk je naar een verhaallijn toe dat ze terug je keert met in de hoofdrol ludo…of komt ze koffie drinken en met haar kleinkind spelen…vergeet niet dat ze voortvluchtig is…en dat dit echt geniaal bedacht is…al dat gezever over de schrijvers…onzin… beval t je niet…kijk je toch lekker niet meer..ik smul hiervan!!

 34. Ma 20 februari is een verschrikkelijke aflevering voor alle Ludo fans, de bank legt beslag op het huis en even later krijgt Ludo een brief voor executie veiling voor zijn paarden, vreselijke dit, maar dat begrijpen niet Ludo fans niet. En wie kwam daar meteen binnen om zijn huis te kopen Maxime. De schrijvers laten Ludo fans wel door een hel gaan, alleen omdat er op geilen dat een vrouw de macht heeft. Denk maar niet dat Ludo nog terug komt aan de top, hij is zich op dit moment aan het kapot zuipen. Ik weet niet waarom de schrijvers dit doen, ze weten dat meer dan 65% Ludo fan is en dat de rest niks voorstelt, of ze willen nieuwe badgay/girl of Ludo en Janine stoppen en verlaten op deze manier de serie. Ze hebben niks meer, beide en dat zal hun relatie ook niet goed doen, en dat zag je nu ook al, Ludo botviert al zijn frustratie op Janine en die zal dit niet meer aankunnen en loopt dan weer in de armen van Rik. Ik vrees dat lijdensweg als Ludo fan nog niet ten einde is, maar dit hebben de schrijvers niet leuk gedaan, alleen maar gedacht aan Hafkamp fans, nou die zijn er niet zo veel hoor.

 35. Eens met de laatste twee berichten. Martine Hafkamp komt terug, iets waar fans jarenlang over fantaseerden. Pure Fan service! En ze is back, en HOE. Dit is echt Martine 2.0 tot nu toe; keihard, tot moord en doodslag in staat. Chanteren, anderen manipuleren en haar werk laten doen en volledig in staat om achter de schermen Ludo tot op t bot te slopen.

  Ludo komt uiteindelijk wel weer terug, ik hoop persoonlijk wel dat Ludo weer wat harder gemener en doortastender wordt. Dat is wel echt verloren gegaan in de loop der jaren, als ik oude clips terugkijk met Ludo en dat vergelijk met de Ludo van de laatste jaren.. Nu is zijn softere persoonlijkheid niet uit de lucht gevallen, dit is wel ontwikkeld (jaren terug met zijn visioenen in de gevangenis, en toen met Nick toen hij vreesde net als Maximiliaan te worden) maar ik blijf dit wel jammer vinden. Ik hoop eigenlijk dat als hij ALLES straks kwijt is, hij er niet zomaar met Janine vandoor gaat om samen een leventje op te bouwen, ik hoop op een keiharde Don Sanders mafia baas comeback! Dat Ludo zich met niets weer opbouwt, Martine en Maxime keihard terugpakt en uiteindelijk weer aan de top staat, harder en kouder dan ooit!

  Dat is misschien wishful thinking maar dat was de comeback van Hafkamp ook.

  Hoe Hafkamp Ludo nu aan het slopen is vind ik in ieder geval gaaf en een goede manier om Martine te herintroduceren na al die jaren.

 36. Schijnbaar worden berichten verwijderd, maar 20 februari word er beslag gelegd op alles van ludo door de bank. En ludo slaat flink aan de drank, het komt niet meer goed met ludo.

 37. Ludo slaat aan de drank ?

  Jammer
  Niet de reactie die ik van opper godfather Ludo zou verwachten.

  Natuurlijk wel goed voor Martine Hafkamp’s reputatie dat ze dat voor elkaar krijgt. Haha.

 38. Ik vind iemand die het nodig heeft om te manipuleren, wraakzuchtig te zijn en een ander op oneerlijke wijze te verslaan zelf een mislukkeling. Kennelijk lukt het die Martine Hafkamp niet om op een gewone manier iets te bereiken. Dat is zwak.

  Ze had voor mij weg mogen blijven; het voegt niets toe. Ik ken dat mens niet.

  Prima dus dat ik niet meer kijk. 🙂

  1. Helemaal mee eens, Hafkamp gaat ook niet voor de broodnodige verbeterde kijkcijfers zorgen, afgelopen week gemiddeld 1.1 miljoen. Ludo moet weer een de echte Italiaanse Ludo Sanders worden met regelmatig mafiooze praktijken en er mee weg komen.

 39. Ludo vs. Martine 2.0: Ik kijk er absoluut naar uit! Wel een beetje raar dat Ludo aan de drank raakt, die kan met z’n nieren toch niks meer hebben… Ik zal Thijs totaal niet gaan missen en hoop niet dat Bill erin blijft. Hopelijk keert Sjoerd terug met Teddy, ik vind nog steeds dat Rikki en hij bij elkaar horen.

  1. Ludo moet Hafkamp opblazen samen met Maxime erbij en Bing, alle gasten die Ludo ten gronde hebben gericht moeten hard aan gepakt worden met de dood tot het gevolg. En hoe zal Nina reageren als ze weer oog in oog staat met Hafkamp. Nina die trouwens haar bedrijf moet opgeven van Bing.

 40. Weet je waar ik mij aan irriteer??? Dat Nina haar rechterhand ‘verlamd’ is.. en het nooit meer goed zou komen!! Maar ze doet er alles mee… drinken, schrijven, dingen aangeven.. ze doet gewoon alles met haar zogenaamde verlamde hand…

 41. Dit is weer een herhaling van 12 jaar geleden. Martine stond er ook goed voor en toen sloeg Ludo toe. En ze vreesde toen echt voor hem, omdat ze wist dat Ludo geflipt was om Nina.

  Ik kijk nu al uit wat Ludo uiteindelijk met hafkamp gaat doen. Je zou denken dat Martine wel wat geleerd zou hebben maar goed dit is goed om de sluwe Ludo van vroeger weer wakker te maken. Het komt zeker goed met hem. Uiteindelijk weet je wie hier werkelijk op het eind ten onder gaat en dat is geen Ludo.

 42. @ Peter ben jij fan van het personage Ludo?
  Zo ja zit niet zo te janken, Ludo gaat ze kapot maken gewoon even afwachten. Zo gaat dit elke keer. Er komt altijd iemand die hem te grazen wilt nemen en uiteindelijk verdwijnen ze of worden kapot gemaakt, gaan de gevangenis in of sterven uit zichzelf.

  Zie het als een wedstijd als je achter staat betekent niet dat je gelijk verloren hebt. Het kan nog omgedraaid wirden en dat gebeurd ook 100% zeker.

  En nog iets Martine is een laffe moordenares. Ze is al een bajesklant en heeft moorden/aanslagen op haar geweten. Zelfs malena moest dood.

  Ludo daarentegen heeft wel wraak genomen etc maar bij heeft nooit iemand vermoord. Hij liet ze altijd gaan op het eind. Martine, fredrik, ray, huib etc. Dus goed tegen kwaad. Moordenaars winnen nooit!

  1. Nou…. nooit iemand vermoordt… De dood van Bowien komt toch wel dicht in de buurt hoor. Toen heeft hij bewust ervoor gekozen om geen helpende hand toe te steken en heeft hij gewoon toegekeken hoe zij naar beneden van die klif af stortte.

  2. Nee, Ludo heeft nooit met opzet iemand de dood in gejaagd. Maar hij heeft wel Martine in een bootje de zee op gejaagd wat net zo goed wél haar dood kon betekenen. En Maxime heeft hij twee keer meer dood dan levend achtergelaten. En o, dan hebben we nog zijn eigen zoon die hij dmv een autobom wilde omleggen.

   1. De 1e keer wou hij Maximilaan neerknallen , maar raakte hij Maxime en de 2e keer was wel bewust , ik dacht om ruzie over voogdijj Amy. En hij heeft Dian op de grond laten liggen na hersenbloeding. Hij dacht dat ze t speelde toen ze dat kreeg.

   2. Je zegt het goed wilde omleggen maar dat heeft hij niet gedaan.
    Niemand heeft hij vermoord en dat is sowieso een feit. Je kan wel zeggen ja helpen bla bla maar Ik heb het over vermoorden. Het is een ongeluk ze viel zelf. En voor de rest hetzelfde. Martine is wel een echte moordenares en hij niet dat is wel duidelijk.

    Fijne avond verder.

 43. Ik hoop wel dat Ludo weer echt compleet slecht wordt (tegen martine) want de laatste tijd was hij natuurlijk wel iets softer en emotioneler geworden. En misschien is hij wel gewoon niet meer zo. Maar ik hoop echt dat hij geniaal uit de hoek gaat komen. Je zou toch minstens verwachten dat de schrijvers hier wel een beetje goed over nagedacht hebben.
  Trouwens Ludo heeft Bowien wel een heel klein beetje vermoord toch? Het ging dan wel half per ongeluk maar hij heeft haar expres niet geholpen en haar naar beneden laten vallen.

  1. Als straks blijkt dat Maxime niet voor Maddy werkt maar dit alles doet om Ludo te helpen wil ik iedereen wel eens horen. En zoiets over Maximiliaan en Vincent zeggen vind ik werkelijk gestoord. Als Maxime zoiets tegen Ludo had gezegd over Nick ofzo dan zou hij meteen iemand achter haar aan sturen om haar in elkaar te slaan ofzo.

 44. pfff wat is bil toch een kwal hij vertelt het aan anton dat linda en hij nog gevoelens hebben voor elkaar bill kan het niet hebben dat linda m daarvoor afgewezen heeft en gezegt heeft ik hoor bij anton

  1. Klopt Nicky, wat een zielige, jaloerse en kinderachtige man is die Bill toch. Bah.!

   Ik hoop van harte dat die Bill nog eens flink de deksel op z’n neus krijgt en hoop vooral dat Sam en Rover niets meer van hun vader (Bill) willen weten.

Geef een reactie