Al jaren gaan de geruchten dat Martine Hafkamp terugkeert in GTST. Vandaag was het hoge woord eruit. Per boot arriveerde Inge Ipenburg bij Pont13 om aan de pers bekend te maken dat ze opnieuw in de huid van Martine zal kruipen. 

Inge heeft jarenlang geroepen dat ze niet meer in de huid zou willen kruipen van Martine Hafkamp, dit was ook zo volgens Inge. “Ik meende oprecht dat ik klaar was met Martine, maar dingen veranderen, omdat mijn leven verandert.”

Inge speelde van seizoen één tot en met vijf de rol van Martine Hafkamp. Van 2003 tot 2005 keerde de ultieme soapbitch tijdelijk terug in de soap.

Na jaren van afwezigheid start Inge Ipenburg maandag 12 december met de opnames en kruipt zij weer in de huid van haar alter ego. Donderdag 2 maart 2017 maakt zij haar rentree in de RTL 4-serie.


 

64 comments on “Martine Hafkamp terug in GTST

 1. YEAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH eindelijk ouderwetse actie, Ludootje eindelijk weer boosaardig gemeen, Martine weer vals en hopelijk wint ze een tijdje zodat ze lang blijft in de serie , dus hoppa dit gaat weer leuk worden.

 2. Eindelijk is ze weer terug is. In 2004 was de beste cliffhangers ooit vind ik met die ontvoering van Nina en die 100 miljoen die door de vlucht vloog geweldig was dat. Dit is echt een topseizoen en het gaat het alleen maar
  spannender en beter worden. Helemaal nu Martine terug komt. Ik denk wel dat het helaas tijdelijk is en dat Martine na de cliffhanger weer vertrekt.

 3. Had het echt enorm zonde gevonden als ze niet terug zou komen voor deze verhaallijn.
  Het had wel gekund, maar het zou zo onlogisch zijn geweest als ze niet terug kwam, ook al zei ze dat ze niet wilde. Heb het altijd gehoopt en ook gedacht. Juist het moment dat Ludo en Martine elkaar weer in de ogen zouden kijken zou het beste moment zijn. En het gezicht van Ludo dan. En dan weer dat giftige gezicht van Martine. En de scene die daar uit voortkomt. Fantastisch gewoon. Nu wordt het weer even echt GTST.

  1. De schrijver is een lulletje roze-water. De oude schrijfster (die overleden is helaas) die kon redelijke verhalen schrijven. Nu alleen maar gejank van die flut schrijver. Als het begint dan weet je al wat er aan het einde gebeurt. Een FLUTZENDER!!! Dan kijk ik nog liever the bolt en ellende. ( voor de mensen die het niet snappen; the bolt and the beautiful) haha lol.

 4. Geweldig!!! Martine vs Ludo Sanders. En dan Maxime en Marcus er nog bij. Het wordt weer ouderwets spannend. Nu Hans/ Frits van Houten nog terug, en de kers zit op de taart. Strijd wil ik zien, niet al dat lieve gedoe. En die onervaren jonkies.

 5. Super. Wat een mooi kerst cadeau van Inge. Nu gaat het weer leuk worden. Geweldige actrice met prachtig acteerwerk. Blij blij blij.

  1. @Asnaeb het bericht is dan misschien voor jou een kerstcadeautje, maar je zult toch nog even moeten wachten. Martine (Inge) is pas op/vanaf 2 maart 2017 te zien op de buis in GTST.

 6. Ja dit kan ook de inleiding zijn van het einde van Ludo. Ook Marcus’ is niet voor niks terug denk ik dan?
  GTST schrijvers zijn wel vaker zolang van te voren bezig met het afscheid van een personage

 7. Let op mijn woorden, ze komt eerder en dan wel in de 5500 aflevering. Het kan inderdaad een afscheid van Ludo zijn, o.a. Marcus komt ook niet voor niks terug, nu Stefano en Nick nog en het afscheid is compleet. Maar kunnen ze niet eens een keer wat anders verzinnen dan elkaars geld en bezittingen afnemen? dat hebben we in 2004/5 ook al gezien.

 8. – Marcus terug
  – Kimberly erbij
  – Lucas terug
  – Sil terug
  – Martine terug

  Ik heb het gevoel dat er wel wat castleden vertrekken.

 9. ik heb die hafkamp wel eens horen zeggen in het echt dat ze nog een keer wilde terugkeren en met een spectaculaire dood er voorgoed uit. Maar het kan ook maar zijn dat ze met een afscheidsceremonie bezig zijn voor Ludo en Janine , kijk maar op videoland de afleveringen van GTST van o.a. vrijdag. Ik vind het heel raar worden en mijn bloeddruk stijgt enorm hierdoor. Ik kan er niet tegen als Ludo en Janine iets overkomt, ook vind ik wel veel dingen een copy van 2004/5 toen Ludo ook alles kwijt raakte, maar nu raakt hij niet alleen zijn geld en bezittingen maar ook familie en vrienden kwijt. Ik denk ook dat Ludo en Janine weer uit elkaar gaan of Janine overkomt wat en volgens mij gaat ook nog wel wat met Nina gebeuren en Marcus is ook niet voor niks terug gekomen. Als dit het laatste seizoen word van Ludo dan word het voor de fans van Ludo geen leuk seizoen en dus geen leuk einde. Maar ik denk continue aan hun afspraak om er samen uit te gaan, maar ja op welke manier????

 10. vaste cast tot nu toe:

  Jette van der Meij
  Babette van Veen
  Caroline de Bruijn
  Ferri Somogy
  Erik Vogel
  Inge Schrama
  Everton Jackson Hooi
  Ruud Feltkamp
  Marly van der Velden
  Marjolein Keuning
  Joep Sertons
  Guido Spek
  Robin Martens
  Dylan Yurkadul
  Miro Kloosterman
  Barbara Sloesen
  Buddy Vedder
  Stijn Fransen
  Jord Knotter

  Het zijn nu 19 castleden met Ferry Doedens vanaf 21 december: 20 castleden.
  Dat betekent niet dat er koppen gaan rollen. Al denk ik dat Stijn Fransen na het overlijden van Olivier voor langere tijd toch naar Canada gaat om te revalideren.

  Hugo Metsers III, Britt Scholte, Bartho Braat, Marianna van Reeden zijn gastrollen.
  Dat geld voorlopig ook voor in de toekomst Beau Schneider, Soy Kroon en Inge Ipenburg.

 11. Ik weet alleen van Beau Schneider dat hij tijdelijk terugkeert, voor de bruiloft van Anton en Linda, neem ik aan. Inge Ipenburg heeft gewoon een vaste rol, net zoals Hugo Metsers en Britt Scholte. Inge Schrama komt samen met Inge Ipenburg terug op 2 maart, dat is al bekend.
  Soy Kroon komt sowieso terug voor zijn moeder met kerst, maar of hij langer blijft zal nog moeten blijken in Nieuwe Tijden.

 12. Geweldig nieuws dit! De goede ‘oude’ tijden zullen weer gaan herleven met Martine! De schrijvers zijn goed bezig de laatste tijd, eerder al met de rentree van Linda en onlangs Marcus. Het goede tijden van de jaren ’90 wordt hiermee in stand gehouden en dat is belangrijk voor de herkenbaarheid van de serie (uiteraard wordt dit ook gedaan door Laura, Janine, Ludo en Rik)

   1. idd ja ik vind wel dat ze dat zelf moet weten of ze op tv komt en zo dat hoeft hij niet te doen voor haar of ze zit goed onder de duim

    1. Gigi is niet gedwongen door haar levenspartner om geen TV werk meer te doen.
     Google maar eens en men komt wel achter de ware reden en deze reden is zeer plausibel.

     1. ik heb kunnen vinden dat ze tegen rtl zei dat het goed is geweest wat heb jij dan gevonden

     2. Anoniem, we kunnen hier geen link plaatsen, want dan worden de reacties door de redactie tegengehouden/niet geplaatst.

      Maar google op “Gigi Ravelli verlaat GTST” en je vindt diverse artikelen.

      Maar ik wil je wel op weg helpen, dit staat in 1 van die artikelen, over de reden waarom Gigi GTST en andere programma’s zoals ook Campinglife heeft verlaten.
      __________________________

      Citaat: Ingewijden weten dat het allemaal te maken heeft met haar liefde voor Roger. Die wil namelijk dat zijn vriendin, net als hijzelf doet, zo onopvallend mogelijk zou leven. Hij houdt totaal niet van media-aandacht. „Niet uit verlegenheid ofzo”, zegt een Prive-bron, „maar hij wil het gewoon niet, ook om te voorkomen dat hij de aandacht van verkeerde types trekt.” Rogers vermogen wordt namelijk geschat op 85 miljoen euro…
      ___________________________

 13. Er is iets veranderd in haar leven. Al zou ze dubbele van de best betaalde bij gtst verdienen, Inge is de enige die een karakter zo sterk neer kan zetten. Martine geeft gtst een extra dimensie!

  Ben wel benieuwd hoe ze gaat reageren op haar kleindochter. En hoe sjors gaat reageren…

  1. @Ikke, Sjors en Lana zijn toch al in Rusland? Dus als het goed is hebben ze elkaar al ontmoet/ gezien, 🙂 Via Jack en Wiet? Maar of dit (in Rusland) ook op de TV te zien zal zijn? Denk ik niet.
   Maar misschien komen ze wel met drietjes terug naar Meerdijk.
   Ik weet niet wanneer het zwangerschapsverlof van Sjors voorbij is.

   Wie zal het zeggen of weten, afwachten dus maar.

 14. Geweldig dit. Dit gaat sowieso het einde van Martine worden dit keer.
  Martine heeft geen recht op wraak ze was er goed mee weggekomen. Wat ze Nina allemaal had geflikt. En na deze actie wordt ze weer 100x harder aangepakt en dan is het over.
  Waarschijnlijk gaat ze gwn dood dit keer. Yasmin is dood Isabella kwam ook terug en is ook zelf dood gegaan. Nu Martine nog erbi met een ongeluk of iets.

 15. Maandag 26 december 2016
  Sam heeft Riks hulp nodig om een decemberverrassing voor Olivier te organiseren. Sjoerd en Noud ontfermen zich over een zwerfhond. Marcus krijgt van Aysen een update over wat er met Malena gebeurd is. Linda kan het niet goed hebben als ze Bill met een andere vrouw ziet.

  Ja hoor krijgen we dat weer..

  1. @North, je doelt waarschijnlijk op ” Linda kan het niet goed hebben als ze Bill met een andere vrouw ziet”.

   Dacht ook gelijk, krijgen we dat weer.

   En al helemaal als ik naar de aflevering van vanavond kijk. Die Bill begint mij danig op m’n nerven te werken. Wat een haantje zeg. Verder verklap ik maar niets, kijk maar en misschien ben je het met mij eens.
   Kan die Bill niets bij z’n kinderen bereiken, dan maar Linda proberen te bewerken.

 16. Toen Bill al voor onbepaalde tijd in meerdijk zou verblijven, hadd ik het gevoe van GTST kan nog alleen maar slechterikken aannemem, dus noem de soop voortaan Slechte Tijden (met een beetje hoop op een goede tijd

 17. “We hebben onze reis (door omstandigheden) wat verlengd, maar zijn je niet vergeten en komen absoluut weer terug. Misschien wel sneller dan je denkt.

  Sjors en Lana Langeveld”

  Ik denk dat Sjors, Lana en Martine iets eerder terugkomen dan 2 maart… Het zou ook wel erg raar zijn. Series hebben zo goed als nooit een verschil van 3 maanden tussen opname en uitzending…

  1. Dat klopt wel hoor, Inge Ipenburg is deze maand begonnen met opnamesn en het duurt 3 maanden voordat het op tv Komt, Sjors zou wel eerder kunnen komen.

  1. @Vlinder, @Flip en @Misha, Maandag 12 december is Martine (Inge) begonnen met de opnames. Maar ze is pas de 1ste keer op de TV in GTST te zien op 2 maart 2017.

    1. Dat weet ik, maar meestal (normaal gesproken) zit er 4 tot 6 weken tussen opnames en uitzending. Tenminste, dat heb ik altijd begrepen van deze site en google en dergelijke.

     1. Klopt helemaal @flip. Maar misschien moeten we er 2 weken erbij optellen i.v.m. de kerst- en Nieuwjaars periode/vakantie.

   1. Dat wil zeggen, als RTL/GTST de juiste informatiebaar buiten heeft gebracht. De datum 2 maart zou best eens onjuist kunnen zijn. Een manier om de rentree van Martine alsnog als een verassing te brengen.

 18. Misschien heeft ze wel extra veel opnames en krijgt ze 1 hele introductie episode, waarin we ook Sjors, Wiet, Lana en Jack te zien krijgen, een soort opbouw naar haar echte komst naar Meerdijk.

  1. Ipenburg*. Hoe groot schat je de kans in dat het echt bont is? Zo’n groot budget heeft GTST ook weer niet. Al helemaal niet als je je bedenkt dat die jas en die muts zijn gebruikt in de laatste scene van Martine een aantal jaar geleden. De kijkcijfers waren toen niet bepaald op een hoogtepunt.

   1. Maar natuurlijk is dat echt bont. Weet je wel dat ECHT bont tegenwoordig verkocht wordt als NEP bont???? Google maar eens… Misselijkmakend gewoon.

     1. oh, en toen was dat niet erg…. Alleen als als je het draagt zegt al genoeg! Ze zouden jou eens levend moeten villen, dan piep je wel anders. Google die filmpjes eens als je durft….

     2. Zowat iedere bontkraag op elke jas is tegenwoordig gemaakt van echt bont, want dat is veel goedkoper dan imitatie. Al zou je dat niet verwachten. Het is alleen dat mensen er niet eens meer bij stil lijken te staan. Of het maakt ze niet uit? Geen idee. Ik zou het nooit dragen. Alleen al het idee van iets doods dat geleden heeft om mijn lijf. Het is overigens makkelijk te onderscheiden van imitatiebont, je kunt het vaak al zien, maar er zijn andere manieren om het te testen.

 19. ik denk dat jack wiet en sjors ook terug komen en hopelijk gaat de strijd tussen martine en maxim zal leuk zijn zo’n bitch fight net als toen alexis en christel in dynastie

 20. Mwa soms denk ik bij me zelf de schrijvers weten niet meer wat ze moeten schrijven (lol)
  Ludo zijn vader was een maffiose.

  Waarom niet wat meer georganiseerde misdaad vijanden in de serie zetten in plaats van martine…al weer steeds zelfde verhaal dat terug komt slaat echt nergens op.

  Zo een character als Ludo kan vijanden uit verschillende hoeken hebben hij is immers een rijke zakenman…dus had wel verwacht dat ze anno 2017 met iets originelers zouden komen dan Martine

Geef een reactie