Maandag 12 september
Anna en Job komen tot een extreme oplossing om hun schuldgevoel weg te drukken.
Nina wordt benaderd door een talentscout.
Ludo wordt onaangenaam verrast in zijn eigen huis en verbergt een geheim voor Bing.

Dinsdag 13 september
Thijs verliest alle controle.
Rik heeft groot nieuws voor zijn kinderen en huisgenoten.
Janine laat zich uitdagen, maar haar plan draait uit op een fiasco.
Ludo is bovenmatig bot tegen een onschuldig iemand.

Woensdag 14 september
Nina dwingt een tweede kans af.
Noud blijft beweren dat hij niet naar het ziekenhuis hoeft, dan gaat het mis.
Aysen start een onderzoek naar wat er met Noud gebeurd is.
Rikki gaat door Rik twijfelen aan Thijs.

Donderdag 15 september
Rover heeft een gewaagd plan waar Sjoerd hem vanaf probeert te houden.
Nina baalt dat ze niet bij de uitvaart van Sacha kan zijn.
Thijs realiseert zich dat hij een heleboel dingen verkeerd heeft gedaan.

Vrijdag 16 september
Sjoerd is boos om wat Rover gedaan heeft.
Blij nieuws van Rik wordt verstoord door een onaangekondigde gast.
Ludo wordt betast en raakt van de leg.
Sjoerd vist subtiel naar wat Aysen weet over Sacha.

62 comments on “Spoilers 12 t/m 16 september

 1. ik hoop dat sam niet dood is en dat ze het overleeft maar ben er van overtuigd dat ze wel gewond is geraakt, want zoals je in de promo ziet staat iedereen behalve sam want die is nog bewusteloos, ik denk dat ze later weer bijkomt in het ziekenhuis maar dat ze wel iets ernstigs heeft zodat ze haar atletiek niet meer an doen 🙁

   1. sam staat ook niet in de spoilers dus de mogelijkheid is er wel dat sam het ook niet overleefd, zou ik wel heel sneu vinden want ze is er nouwelijks een half jaar in gtst, en ik vind het een leuke personage en vind haar de leukste van de dames in gtst 😛

 2. jeffrey alberts de verloren zoon van ludo en dat ludo verzwijgt voor bing in verband dat nina net haar beste vriendin sascha heeft verloren of het is martine hafkamp

 3. Sasha d’r lijk zal wel niet gevonden worden, zodat ze het open kunnen laten.

  Sam zal gaan zeuren omdat ze geen sport meer kan doen, familiedrama enzo

  1. Want? Sacha is door de explosie de ruimte in geschoten? Als er al weinig van over zou zijn vinden ze heus nog wel ergens een been of een vinger. En ik denk ook niet dat ze hard weg zal rennen na zo’n klap.

 4. Zal Lucas denk jullie terug keren naar Meerdijk? Nu bekent is dat hij besmet is met HIV en dat nieuwe tijden opeens nu 1 keer in de week te zien is, want nieuwe tijden schijnt overeen te moeten komen met GTST.

   1. ik denk ook Martine Hafkamp is die samen met Maxime werkt om ludo nog een lesje te leren we komen er morgen achter via de meerdijk App

 5. ik vind jammer dat Sasha er uit gaat want ik had verwacht dat ze beter rol ging krijgen in gtst ik weet niet waar gtst soms mee bezig is we moest 2 maanden wachten wie er dood ging nu blijkt toch Sasha the zijn die niet eens 2 jaar in gtst zit vind ik gewoon slecht valt me wel op dat het begin van nieuwe seizoen dat altijd slecht is vind ik de rest vind ik het weer leuk

 6. (Sorry voor de Noud lovers hier)
  Noud is gewoon heel dom. Uurtje voor de bruiloft denken : oh laat ik even de liefde verklaren aan Nina. Hij houd gewoon rekening met andere. Het is ongelukkig dat Rover reed en de rest in de auto zaten maar er konden andere dingen met Sacha zijn gebeurd (aangereden door auto’s ofzo). Dat niemand dat zegt… Ik hoop dat Nina nooit voor Noud kiest, stel je voor dat hij dan weer terug gaat bij iemand anders. Het is wel een soap maar gewoon de schuld van Noud dat Sacha dood is. Bing of Thijs: doe je ding!

  1. Luister, aysen houdt vgm 16 september wat geheim over sascha, dus mischien leeft ze gewoon nog maar is ze door iemand opgevangen..

   en sjoerd zei nog op die aflevering van de clif; “sommige dingen kunnen op de gekste of raarste manieren tocch goedkomen” ja zoiets ongeveer zei die.. Dus misch leef sascha wel wie weet alles kan in gtst…

   1. Ik denk niet dat sacha dood is want bij iedereen die gtst heeft verlaten en je toetst hun naam in bij Google…
    Komt gelijk te staan bijv : elvira out heeft gtst verlaten nu.nl
    Telegraaf elvira out verlaat gtst.
    En aangezien aysen iets verzwijgt en je op Google totaal niks vind van vertrek sta ik niet raar te kijken dat ze nog leeft.

    1. Gtstlover, dat is niet helemaal waar wat je schrijft. Als je via google de naam van Sacha (Kramer) of Gaby (Blaaser) intypt, kom je wel degelijk artikelen tegen die over het vertrek uit of over de dood van Sacha gaan.
     Ook gisteren avond nog een klein gesprek/interview met Gaby over haar vertrek uit GTST.

     Ik kan je hier helaas geen links geven naar de betreffende artikelen, want dan wordt mijn reactie tegengehouden/niet geplaatst. (dat is geen smoesje, is mij al vaker gebeurd.)

     Aysen verzwijgt iets? Zou niet weten wat, ze is nog volop bezig met het onderzoek samen met haar collega Alex. Diegene die iets verzwijgen (of anders gezegd de waarheid niet vertellen) voor Aysen en de rest in Meerdijk, zijn Sam, Rover, Anna, Jop en Sjoerd.

     Ben alleen benieuwd hoelang dit gelieg van Sam, Rover, Anna, Jop en Sjoerd nog duren gaat. Ik hoop niet zolang, dat je er op een gegeven moment er helemaal niets meer van hoort, zoals wel met meer verhaallijnen die nooit echt opgelost of zijn uitgekomen.

 7. Ook ik ben niet treurig om het feit dat Sasha dood is. Ik vond haar totaal niet goed acteren en haar personage heeft er altijd maar wat bij gehangen. Heeft nooit een grote rol gespeeld.

  Ik weet niet of Gaby zelf heeft besloten om ermee te stoppen. Maar dit is wel de zoveelste dat eruit gaat na een jaar of 2. Louis Talpe had het na 2 jaar gezien, Toprak, en Oscar die was nog eerder weg. Soms vraag ik me echt af of sommige niet GTST gebruiken om een trapje hoger te komen in het show wereldje. Je hoeft voor mij er echt niet jaren in te zitten maar dit is wel erg kort. Ik heb Gaby helaas niet zien verbeteren.

  Ik denk dat Sam inderdaad zwaar gewond is en inderdaad haar atletiek vaarwel kan gaan zeggen. Wordt ook wel weer een klap voor Rover maar het is niet helemaal zijn schuld. Anne reed ook roekeloos en liet Rover rijden.

  Het was misschien niet slim van Noud om zo te handelen. Wat moest hij dan. Trouwen met Sasha terwijl hij eigenlijk Nina wilde. Dat heeft Nina nu gedaan. Met Bing getrouwd en eigenlijk bij Noud willen zijn. Kort huwelijk denk ik. Ik vraag me soms ook af waarom Bing iets met Nina heeft. Houdt hij van haar of wilt hij zich opwerken in zijn carrière.

 8. Ik vind het ook niet heel erg dat Sasha eruit is. Net als zovele vond ik haar een van de meest nutteloze karakters van de laatste jaren. Dat kwam vooral omdat ze in al die tijd dat ze erin zat alleen in het begin een spannende verhaallijn had (met Daryll) die ik niet eens heel leuk vond om te volgen. Daarna heeft ze eigenlijk niet echt veel meer te doen gehad en stond ze meer als supporter van Nina en als zusje van Thijs langs de zijlijn in hun verhaallijnen. Toen Noud terug kwam veranderde er ook niet echt veel. Ik denk dat schrijvers in gtst eigenlijk niet zo goed meer wisten wat ze met het karakter aanmoesten en hun verlies hebben genomen door Sasha eruit te schrijven tijdens de zomercliff. Het zal misschien ook niet mee hebben geholpen dat over een paar maanden haar tweede contract afgelopen zou zijn en ze er een half jaar uit zou hebben gemoeten of een vast contract zou moeten krijgen. Kan het ook totaal mis hebben, het kan ook een vrijwillig vertrek zijn geweest maar in tegenstelling tot Toprak, Oscar en Louis Talpe heb ik zo’n gevoel dat dit niet het geval is. Mede doordat het karakter geen succes was voor zowel de verhaallijnen die ze had, als de populariteit van het karakter.

  Maar even nog terugkomend op de flexwet, met de aanpassingen in de wet zou het toch betekenen dat er komend seizoen een heleboel mensen eruit moeten tijdelijk. Je mag nu maar twee keer een jaarcontract krijgen voordat je tijdelijk een half jaar uit dienst moet. Thijs zit er namelijk vanaf de start van het nieuwe seizoen er twee jaar in. Ik las ergens anders weer dat ook Rikki en Sjoerd binnen enkele maanden ook te maken zouden moeten krijgen met de flexwet. Anna zit er ook al weer bijna twee jaar in en aan het einde van het seizoen Linda en Rover. Dat zijn wel een heleboel karakters die binnen nu en een jaar tijdelijk een halfjaar uit gtst moeten. Ik weet niet hoe gtst dit gaat aanpakken maar ik hoop niet dat er zoveel mensen tijdelijk uit gtst gaan. Ik kan me herinneren dat toen Noud (Ruud) er tijdelijk uit ging hij een extra lange pauze nam omdat hij dit zelf wilde. Het vertrek van Tim had ook grotendeels te maken met dat de acteur zelf ook in het theater wilde staan. En Wiet (pip) wilde er zelf uit. Benieuwd dus hoe ze dit nu allemaal gaan oplossen. Persoonlijk hoeft er van mij er geen een er tijdelijk uit.

 9. Heb weer zin in een nieuw seizoen! Wel hoop ik dat het personage van Linda dit seizoen wordt aangepast. Ik vind haar momenteel veel te soft, totaal niet meer de Linda van vroeger. Waar is die verwende, bitcherige en egocentrische kant van haar gebleven die het karakter juist altijd zo typerend maakte?
  Snap best dat het personage is veranderd nu ze moeder is, maar dit is wel heel radicaal. Linda is nu meer een soort Barbara/ Bianca nummer 2. Alsof de serie altijd een ‘beste vriendin van Janine’ moet hebben van hetzelfde type (Suzanne, Barbara, Bianca, Linda).

 10. Ik snap echt niet waarom Sjoerd moest liegen over dat die caravan gestolen is geweest, ik vind dat ze beter eerlijk waren geweest en dat perongeluk die caravan gelost was en niet goed opgelet hebben en dat dit zo gebeurd is en ook een grote fout om Rover laten rijden wat gaat die het moelijk krijgen in dit seizoen als Thijs dit te weten komt zal het Rover en de andere jongere hun beste dag niet zijn vrees ik, nu gaat eerst Noud de volle lading krijgen van Thijs en Bing en het is te hopen dat Noud niet dood gaat door die twee.

 11. Actrice die Sasha speelt zit dit jaar in Expeditie Robinson, misschien komt ze daarna gewoon weer terug? Was met Maxime en Bing net zo.

  1. @Trlalalala, opnames van Expeditie Robinson zijn allang voorbij. Zelfs de 1ste aflevering is al uitgezonden. Dus dat kan niet de reden zijn van het vertrek van Sasha.

   Maar ook ik hoop dat Sasha t.z.t. nog terug komt. Maar ik ben “bang” van niet.

 12. Afgelopen seizoen heb ik niet meer geklaagd over het acteren van “Sacha”, omdat het acteren vooruit ging van zeer matig naar vrij redelijk. Liever had ik haar toch eerder willen zien vertrekken, toen het nog tenenkrommend was. Nu is het zelfs een beetje jammer, maar ik zal er naar verwachting snel overheen zijn.

  1. Kendra, Maxime is in een van de laatste afleveringen van afgelopen seizoen, samen met Robert vertrokken uit Meerdijk.
   Ze zei toen tegen Amy dat ze voor 3 maanden wegging om een (schilderijen) expositie te organiseren in het buitenland (Frankrijk?)
   Maar wat 3 maanden in GTST-tijd betekent weet ik niet.

   Het zal (denk ik) niets te maken hebben met de flexwet, want die Wet is gewijzigd in een half jaar afwezigheid alvorens je kunt terugkeren.
   Met de flexwet heeft Maxime (Marjolein) sowieso niets van doen, daar zij in een andere constructie werkzaam is voor RTL/Endemol.

 13. Sam voelt haar benen niet meer. Ze bewoog haar tenen heel duidelijk in beeld zichtbaar, terwijl ze net een onderzoek had gehad om haar gevoel in benen te testen. Aflevering. 6 september…foutje??

  1. Anoniem 12.54u.
   Niet haar benen, maar 1 been (waar de broekspijp van opgetrokken/geschoven was) kan Sam niet meer bewegen. De tenen die ze bewoog waren de tenen van haar andere been (waarvan de broekspijp geheel naar de beneden was)

   Ik las vanochtend op meerdere site deze opmerking, daarom heb ik de aflevering even teruggekeken.
   Zou jij ook even moeten doen, dan zie je het van zelf.

  2. @anoniem
   Gewoon slecht geacteerd denk ik, ik zag het ook.
   Vind Stijn Fransen 1 van de slechst acterende actrices van de huidige cast, dus zo vreemd is het niet.

   1. Mart, Heb je de eerdere reactie van Mjo niet gelezen. ook jij hebt dus niet goed opgelet.

    En weet je als jij denkt zo goed te kunnen acteren, meld je dan aan, doe auditie, kunnen wij wellicht zien hoe geweldig jij kunt acteren of over jou kunnen schrijven, jemig wat acteert die slecht. (wat ik overigens nooit zal doen. 😉 )

    Zo dit moest ik even kwijt, dat eeuwige gezeur over het wel of niet kunnen acteren.

    1. Mart mag toch gewoon vinden dat Stijn een slechte actrice is, dat heet een mening. Hij zegt toch ook niet dat hij het beter kan, maar hij is dan ook geen acteur, wat Stijn wel is. Vind het altijd grappig als mensen zoals jij zeggen dat men niet over slechte acteurs of actrices mogen klagen omdat ze het zelf niet beter kunnen. Maar die klagende mensen zijn toch ook zelf geen acteurs of actrices, wat bijv. Stijn wel is. Wij als kijkers mogen toch gewoon zeggen welke actrice we slecht vinden, vergelijkend met andere vergelijkbare actrices?

     Zo dit moest ik ook even kwijt, dat eeuwige gezeur over kan je het beter dan?! anders mag je er niets over zeggen!

     1. Haha die Kat toch. Weet je, lees eerst mijn reactie nog maar eens goed.

      Ik ga niet op deze/jouw onzin reageren.

      Fijne dag.

 14. Mo
  Hahahaha zat in een slechte bui dus moest gewoon even op je reageren, normaal doe ik dat niet hoor. Maar heb je reactie wel gewoon goed gelezen, begrijp je ook helemaal en vind mijn reactie nog steeds gepast hoor. En helemaal geen onzin. Hoef je ook niet zo denigrerend te doen. 😉

 15. @Mo Nee, ik kan inderdaad niet beter acteren dan Stijn Fransen en zou het werk ook liever niet willen doen. Maar eerlijk gezegd, als ik het deed en mensen slecht over me zouden schrijven, zou dat me natuurlijk wel motiveren om beter te worden, iets wat ik bij Sam niet heb gezien in 6 maanden tijd. Wellicht had je gelijk met dat bewegen maar op dat moment zag ik beide voeten (tenen vooral) licht bewegen, in eerste instantie hoorde dat natuurlijk niet en vandaar mijn reactie.

 16. Ben het wel met Mart en Kat eens. Je kan bijvoorbeeld ook wel horen of iemand vals zingt of heel erg mooi. Daar hoef je geen expert voor te zijn, en ik hoef het er ook niet beter voor te kunnen. Maar je mag er heus wel een mening over hebben. En over acteren, het is best jammer als iemand slecht acteert want dan kun je je minder goed inleven.

 17. Maandag 19 september 2016

  Rik wil van Janine horen dat ze hem sexy vindt. Noud heeft het moeilijk als hij Sacha spullen bekijkt, maar ontdekt iets wat hem een doel geeft. Ludo wil niet laten merken dat hij gekwetst is dat Janine hem niet uitnodigt voor haar boeklancering.

  Dinsdag 20 september 2016

  Rover krijgt het benauwd als Thijs doorvraagt over zijn bezoek aan het kerkhof. Ludo is afgeleid door Malena waardoor een zakelijke afspraak in gevaar komt. Nina heeft het moeilijk om inspiratie te vinden voor nieuwe ontwerpen.

  Woensdag 21 september 2016

  Rover wordt opstandig als Sjoerd en Job hem uittesten. Noud biedt een volstrekt onbekende een slaapplek in Toko aan. Thijs vist subtiel bij Rikki naar informatie over Rover.

  De donderdag en vrijdag komen nog.

Geef een reactie