Vandaag is er wederom een oude bekende te zien in de GTST Meerdijk App, namelijk Sil Selmhorst. Over 3 weken komt Sil vrij, hij streeft ernaar om op de Pop University aangenomen te worden.

Soy Kroon zal de rol van Sil gaan spelen, eerder nam Rik Witteveen de rol van Sil op zich. Wanneer Sil in GTST te zien zal zijn, is nog onbekend.

36 comments on “Sil terug in GTST?

 1. Er staat wel meer in de App. wat niet in de afleveringen komt in GTST op de TV.
  Zie ook Jack, 1 aflevering hebben we hem gezien en dat was het dan ook.

  En verder, sorry ik moet het effe kwijt 🙂 nog meer van dat jong grut. Begint te veel op SpangaS te lijken. Zorg eens voor een fatsoenlijke acteur/actrice als personage in GTST.

 2. Lekker realistisch ook, die jongen is veel te jong gecast. Ik zat al tijden te wachten op een terugkeer van Sil, maar het lijkt erop dat dit gewoon een vriendje van Sam gaat worden.

 3. Waarom moeten ze altijd nieuwe acteurs nemen voor een terugkerende personages, Amy nieuwe actrice, Job nieuwe acteur en nu ook Sil waren de vorige acteurs niet goed meer voor deze rollen verder te zetten. Goed dat ze terugkomen maar ik had toch liever de vorige acteurs gehad hoor.

 4. Jammer dat ze Rik Witteveen niet gevraagd hebben om deze rol verder te zetten,
  Maar Soy Kroon is 5 jaar jonger dan Rik Witteveen hadden ze dan niet beter een ander acteur genomen die iets ouder is nu lijkt het inderdaad een vriendje voor Sam te worden.

  Als het toch een ander acteur moest worden zou ik Leendert De Ridder gekozen hebben.

  1. @Gtstjuhhh, ze hebben Rik Witteveen wel gevraagd maar die wilde en/of kon niet. Gisteren was hierover een item in RTLBoulevard.

 5. Soy Kroon ziet er idd niet uit of hij vier jaar tussen tuig in de bak heeft gezeten.

  Er moet allemaal jong aantrekkelijk grut in de serie komen om de jonkies te laten kijken.

 6. Om de zoveel jaar komt er een nieuwe, jonge garde van rond de twintig.

  Bij al deze introducties kwam het commentaar dat het een pubersoap werd maar na loop van tijd wende men aan de personages en werden ze geliefd.

  Zes jaar (2009/10) geleden waren dit Wiet, Sjoerd, Rikki, Edwin en Lucas.

  Vijf jaar daarvoor (2005/06) waren dit Nina, Nout, Fos en Florence.

  Weer vijf jaar hiervoor (2000) waren het Isabella, Charlie en Morris.

  Het is dus niet zo gek dat er nu in 2015/16 weer een nieuwe generatie rond de 20 in komt: Sam, Rover, Amy en Sil.

  De generatie voor de nieuwe puberlichting wordt ouder en volwassener en dan is er behoefte aan jong bloed.

  1. @Job, jong bloed is prima, maar de rollen van Sam en Rover en hun gedrag is en zijn erg kinderlijk.

   Wat mij overigens ook tegenvalt is de rol en personage Linda. Had ik meer van verwacht.

 7. Werd het eens tijd dat Sil terug zou komen? Maar hadden ze geen leukere acteur kunnen kiezen!! Hij komt zeker ook van Spangas. Ze kunnen GTST beter Spangas noemen ??

  1. @rose, neen, Rik Witteveen komt niet uit Spangas. Rik speelde zelfs al eerder in GTST de rol van Sil. (wist ik eerder ook niet, tot dat ik het even nagekeken heb)
   Vanaf september 2010 tot januari 2011 (vermoordde toen Rutger)
   Medio april 2011 speelde hij nogmaals de rol van Sil Selmhorst in enkele afleveringen in GTST. Sil hoorde toen van Sjoerd dat hij verliefd was op Rikki. Daarna maakt Sil het uit met Rikki.
   Na zijn veroordeling tot 4 jaar in 2011, verdween Sil uit GTST om in mei 2016 wederom terug te keren in Meerdijk.

 8. Ten eerste vind ik dat de nieuwe Sil veel te jong is gecast, als je nagaat dat het een zoon is van Laura en de oom van Noud. En omdat in de app bekend werd dat hij naar de pop university wilt gaan, krijgt hij volgens mij weer een verhaallijn met Rikki want volgens mij zit Rikki ook op die school.

  1. Met Rikki krijgt die zeker een verhaallijn.
   En vergeet Bram ook niet he?!
   Rikki was 20 weken zwanger toen ze erachterkwam.
   Dus Bram zal wel van Sil zijn.

   1. Rover heeft nu zijn zin Linda weg bij Anton wat is ze toch dom om hierin te trappen,en Anton betaald de rekening niet in de Rozenboom staat ze op straat?

 9. Sorry, ik had dit van de spoilers. Hij kwam voor het eerst voor in de spoilers op de genoemde datum. Dus vandaar.

  1. Sam is een parasiet ze wil overal haar gelijk halen zelfs met doping pillen goed dat Rik er een punt achter gezet heeft,ze moet eens goed voor de spiegel gaan staan wie ben ik nou?
   Kan Nina goed begrijpen over Amy maar ze moet haar een kans geven

 10. maandag krijgt sam te horen dat ze twijfelen aan haar sporttalent en ze reageert het weer is op linda af sam moet is echt flink worden aangepakt en een spiegel voor der gezicht misselijk wijf is het hoe ze doet

 11. Weet je wat ik nou zo jammer vind, iedereen zit daar in de kroeg, of in de Koning,,of in Box,of de Rozenboom, zelfs de jonge moeders, Nina, Rickie, en Sjors, verkeerde afspiegeling van de werkelijkheid.
  Ik kijk al zolang GTST bestaat, heb er denk nog geen 5 gemist.
  Willeke

 12. snap wat je bedoeld, maar het is en blijft een programma waar met sets wordt gewerkt. . hoeveel sets moeten ze dan er nog bij gaan zetten als sommige personages niet eens een degelijk huis hebben? Want zeg nou zelf; Janine verdient genoeg met haar werk om in een hotel te zitten, maar heeft al jaren geen huis meer voor haarzelf. Ook niet erg realistisch, maar ja… geen ruimte voor 😉

Geef een reactie