Raynor Arkenbout speelde in seizoen 20 en 21 de rol van Edwin Bouwhuis. Edwin was een populair personage maar werd in 2012 uit de serie geschreven, hij overleed aan het ebolavirus.

In 2012 ben je vertrokken uit GTST, je was daarna nog te zien in VRijland, maar daarna hebben we je op televisie eigenlijk niet meer gezien, hoe gaat het nu met je?
Goed! Ik doe wat ik al voor mijn acteerwerk deed en dat is mijzelf ontwikkelen als regisseur en scenarioschrijver. Ik wil achter de schermen werken en mijn eigen dingen maken. Ik ben nu ook bijna klaar met mijn opleiding in Brussel aan het RITCS, de filmacademie daar.

Op dit moment ben ik nog kleinschalig aan het touren met mijn laatste korte film HOE LAAT IS HET, die nu voor zijn derde filmfestival is geselecteerd in Dubai, dus daar ga ik volgende week naar toe. De film is ook online te zien op www.vimeo.com/raynorarkenbout/whattimeisit
Door de relatie die Edwin had met Lucas kregen jullie wereldwijd fans, hoe was dat voor jou dat je opeens overal fans had?

Dat was heel onwerkelijk en tegelijkertijd natuurlijk heel erg mooi. Als je iets kan doen waar veel mensen hun waardering voor geven is dat een fijn gevoel. Het is ook mooi als wij met ons werk weer wat konden betekenen voor iedereen die er van heeft genoten.

Nu het al vijf jaar geleden is en ik al een paar jaar in België woon was ik zelf nogal de impact vergeten totdat ik pakweg twee maanden geleden in een klein koffietentje in Brussel door een Griekse jongen werd aangesproken met ‘Are you a famous Dutch actor? Didn’t you play in a soap opera there?’ Tot mijn totale verbazing was dit iemand die toentertijd onze hele verhaallijn had gekeken via YouTube en mij nu nog herkende. Het was een heel vreemd (maar leuk) moment om mee te maken!

Hoe heb je de periode in GTST ervaren?
Ik kijk er met veel plezier naar terug en ben blij dat ik het heb meegemaakt! Maar daarnaast ben ik ook blij dat ik daarna weer ben doorgegaan met hetgeen waar ik nog gelukkiger van word; regisseren en schrijven.

Hoe vond je het dat Edwin uit de serie werd geschreven?
Toen vond ik dat heel jammer en was daar ook best van ontdaan. Zo’n karakter zo lang spelen is toch een stukje van jezelf en dan wordt het afsterven van zo’n karakter ook een heel persoonlijk afscheid. Dus het deed me toentertijd erg veel en ik vind dat ook niet meer dan logisch, aangezien GTST wel alles om je heen absorbeert en je leven verandert voor de tijd dat je er in zit.

Wat zijn je toekomstplannen?
Eigen films en series maken! Op dit moment ben ik bezig met twee nieuwe korte films die binnenkort nog gemaakt moeten worden in opdracht van de school en daarna ga ik de wijde wereld in om professioneel mijn voetafdruk te zetten!

Geef een reactie