Aukje van Ginneken speelde van 1999 tot 2003 de rol van Charlie Fisher in Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2003 werd haar rol overgenomen door Lieke van Lexmond. Wij zijn benieuwd hoe het nu met Aukje gaat en spraken haar.

Hoi Aukje, je bent inmiddels al ruim 12 jaar uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, hoe gaat het met je?
Ruim 12 jaar al weg?! De tijd gaat snel hè? Het gaat goed met me. Ik ben getrouwd, heb een zoon van 9 en een dochter van 7 jaar. En in juni komt er nog een kindje bij!

Je was van 1999 tot 2003 te zien in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, hoe heb je deze periode ervaren?
De perioden in GTST waren een achtbaan! Ik was nog heel jong en wist niet wat me overkwam. Ik heb er veel geleerd, over het vak en over mezelf. Veel bijzondere mensen mogen ontmoeten. Het was een geweldige tijd!

Jouw rol werd overgenomen door Lieke van Lexmond, vond je het niet gek dat iemand ‘jouw’ Charlie ging spelen?
Mijn rol zou eigenlijk eindigen, omdat ik wilde stoppen. Maar ze vonden het karakter zo leuk dat ze het wilde houden. Ik kon kiezen: of blijven of iemand anders zoeken, en dat werd Lieke, want ik wilde echt stoppen.

Veel oude acteurs keren nu terug in de serie, zou jij een comeback overwegen?
Of ik terug zou keren? Nooit voor vast, maar voor een periode lijkt me enig! Zo voor een paar maanden…haha!

We zien je niet meer vaak als actrice op TV. Wel zien we je wekelijks in ‘Feiten en Fabels’, gaan we je binnenkort nog als actrice op TV zien?
Ik vind presenteren heel leuk, maar spelen blijft altijd kriebelen! Wat ik graag nog eens zou willen doen, is spelen in een kinderfilm! Of het ooit gaat gebeuren… Wie weet!

 

12 comments on “Aukje van Ginneken: “Voor een paar maanden zou ik wel terug willen keren.”

 1. Als ik nu terug denk aan Charlie, denk ik echt aan Lieke van Lexmond. Dit omdat zij veel langer en als laatste Charlie speelde. Mocht ze ooit terugkeren hoop ik niet dat Aukje dat gaan doen. Niets tegen Aukje overigens maar ik vind Lieke gewoon de echte Charlie en de meeste jonge kijkers kennen Charlie ook alleen als Lieke

  1. Niks tegen lieke zij speelde de rol van charlie erg goed maar de echt charlie is toch aukje als charlie al terug keert hoop ik dat aukje dat is of doe dan eerst aukje een tijdje en dan lieke een tijdje dan keren ze beiden terug. Maar het liefst aukje.

 2. Aukje was de puber Charlie, Lieke de volwassen Charlie. Lieke heeft het personage echt naar haar hand gezet. Ik vrees dat we Aukje nooit meer als Charlie zullen zien.

 3. Los van wie de beste of leukste Charlie is kun je bijna wel zeker weten dat we Aukje nooit weer terug zullen zien als Charlie! Tenzij Lieke natuurlijk niet wil maar mocht het personage ooit terugkeren is de kans voor Lieke groter omdat ze simpelweg een groot exclusief contract heeft bij RTL4, en dat telt ook mee!

 4. Ik vind dat Aukje veel beter dan lieke van lex vindt ik echt niet beter
  Oké ze mag het langer gedaan hebben maar ik vindt Aukje veel beter dat was de eerste
  En de eerste ,is altijd beter dan een vervanger dat vindt de ik gewoon…..

 5. Nee nee en nog eens nee, die stem doet zeer aan je oren, dit schreeuw kind heeft me tijden lang op mijn zenuwen gewerkt dus laat ze aub vooral wegblijven………………..
  Morris (en dan de Joris Putman versie, want nèt toen hij echt goed begon te acteren moest hij ineens er uit) mag van mij wel terug komen.
  Maar wat hebben ze nog te zoeken in Meerdijk , iedereen van hun familie is dood of weg……………

Geef een reactie