Maandag 4 januari
De bevalling van Rikki begint. Een mysterieuze motorrijder onthult zijn identiteit. Anna wordt twee keer verrast: niet alleen staat er een vroegere flirt voor haar neus, deze komt ook nog eens bij haar in huis wonen.

Dinsdag 5 januari
Wiet flikt Anna een valse streek. Het duurt lang voor er nieuws is over de gezondheid van de baby. Thijs en Sjoerd arriveren beiden aan het bed van Rikki. Bing erger zich als hij met Ludo moét samenwerken.

Woensdag 6 januari
De rechtzaak tussen Anton en Maxime krijgt een onverwachte wending. Een conflictje van Ludo groeit uit tot een titanenstrijd. Jef heeft plannen met De Koning die niet goed vallen. Bing krijgt een onmogelijke opdracht.

Donderdag 7 januari
Maxime moet alles op alles zetten om de rechtszaak tot een goed einde te brengen. Aysen verwijt Sjoerd dat hij geen aandacht heeft voor haar verdriet. Thijs en Rikki kiezen een naam voor hun kindje.

Vrijdag 8 januari
Maxime is tot op het bot beledigd; het wordt haar prompt zwart voor de ogen. Jef heeft triest nieuws voor Rikki en goed nieuws voor Robert. Janine verschijnt vrolijk op een feestje, maar dan krijgt ze ruzie.

74 comments on “Spoilers 4 t/m 8 januari

   1. Het zou kunnen beste XXX. Maar over het vertrek van Jef, zijn nogal tegenstrijdige berichten in de media verschenen.

    In april 2015 kwam het verhaal van Jefs vertrek naar buiten, om vervolgens door Jef/Bartho dit vertrek/gerucht in een interview van juli 2015 weer te ontkennen.

    1. Ik heb die berichten ook gehoord, maar zou niet weten wat Jef anders aan Rikki moet vertellen. Het sluit ook wel aan met de huidige verhaallijn van jef op dit moment. Hij en Robert zijn allemaal bezig met dingen te doen die ze willen nu het nog kan, dus ik dacht van daar. Ik heb het heel graag mis in dit geval 🙂

  1. Wat bedoel je precies met gerechtigheid?
   Haar vriend is vermoord, de Bouwhuisjes wisten dat, hielden hun mond, en hebben zelf verschillende keren gezegd dat Ardil niet wordt gemist. En daar komt nog bij dat Anton Maxime’s zoon tegen haar heeft opgestookt en Anton ook maar al te graag Maxime loopt uit te lokken.
   Hoezo gerechtigheid!?

   1. Precies! Maxime kan ver gaan, maar wordt door Anton aan alle kanten vernederd, opgestookt en aan de kant gezet. Zo gek is ’t niet…

 1. Ziet er allemaal spannend uit. wel jammer dat Job wordt her-geïntroduceerd als Anna’s ex, in plaats van Rikki’s broer. hopelijk hebben ze wel veel scenes samen.
  Misschien dat het verdrietige nieuws voor Rikki is dat Rik niet vervroegd vrij komt ofzo?

  1. ik gok dat gaat bevallen kern gezonde dochter en zij drie namen krijgt Anita Bianca Dian een vroegere vriendin van rikki haar moeder de eerste naam lijkt mij logisch en haar roepnaam Anita wordt

   1. De baby gaat volgens mij Teddy Anita worden ik denk dat Teddy afkomstig is van de naam van Thijs en Anita is de overleden moeder van Rikki ( Het word een meisje )

 2. Jef ontkende wel dat hij er uit ging maar hij liet het aan de andere kant ook een beetje in het midden. Vond hem er erg mysterieus over doen. Kreeg meer de indruk van “ik ga er nu niet uit maar later misschien wel”

 3. Ik denk komende tijd:
  – Maxime verliest de rechtzaak en raakt het Sapsalon en huize Bouwhuis kwijt en misschien meer en krijgt ruzie met Janine.
  – Jef stopt bij de Koning en vertrekt samen met Robert uit Meerdijk.
  – Job komt terug naar Meerdijk
  – Wiet gaat weg uit Meerdijk (voor 6 maanden flexwet)
  – Rik komt vervroegd vrij en neemt de Koning over van Jef.

   1. Vast contract:
    Jette van der Meij (Laura)
    Bartho Braat (Jef)
    Caroline de Bruijn (Janine)
    Erik de Vogel (Ludo)
    Inge Schrama (Sjors)
    Marly van der Velden (Nina)
    Marjolein Keuning (Maxime)
    Joep Sertons (Anton)
    Dilan Yurdakul (Aysen)

    Deze weet ik niet:
    Everon Jackson Hooi (Bing)
    Ruud Feltkamp (Noud Alberts)
    Babette van Veen (Linda)

 4. 4 januari komt job terug want : Een mysterieuze motorrijder onthult zijn identiteit. Anna wordt twee keer verrast: niet alleen staat er een vroegere flirt voor haar neus, deze komt ook nog eens bij haar in huis wonen.

  1. @Daniel, dat is niet onlogisch. Men kijkt ook naar presteren en toekomstvisie. De kans dat een Noud (die al erg lang weg is) of een Bing de serie zal verlaten is aanzienlijk groter. Acteurs willen over het algemeen zelf na een x aantal jaren wel weg en zij zitten er al een tijdje. Met Dilan heeft men blijkbaar het idee dat ze er nog voor jaren zal zijn.

  2. Niet iedereen hoeft als hij / zij te maken krijgt met de flexwet, ook daadwerkelijk de serie voor een bepaalde periode te verlaten. Als je als acteur een BV hebt opgericht, en Endemol deze BV inhuurt voor deze invulling van dit personage, dan val je buiten de flexwet.

   Marjolein Keuning werkt op deze manier. Misschien dat Dilan ook zo werkt?

   1. @Joost, Klopt. Maar dit geldt voor meerdere GTST acteurs, die op deze basis (ZZP’ ers.) werkzaam zijn voor Endemol. Ik denk bijvoorbeeld aan Anton, Ludo en Janine.

    1. @Avw, neen hoor Noud/Ruud is er helemaal niet (vrijwillig) uit.

     @gtstfites en @Avw,

     Noud/Ruud, heeft in combinatie met de verplichte flexwet van een half jaar, een extra (rust)pauze – sabbatical genomen. Hij had er behoefte aan om een tijdje anderen dingen te doen. Zoals werken aan zijn carrière. als DJ Rudi Feral. Vandaar dat Noud/Ruud er langer uit is dan normaal de bedoeling is.

     Maar hij komt wel terug in GTST maar wanneer is (nog) niet bekend.

  1. Nickname: Ruud heeft Mjo al uitgelegd. Beau Schneider is even niet te zien vanwege dat hij weer in het theater speelt. Dat was ook toen hij erg lang lag te slapen bij die man die Sjors wilde verdrinken.

 5. Niet Tanya joh! 🙂

  Ik heb een heel sterk gevoel dat ze Ferry Doedens toch terug gaan vragen over een paar maanden! Alleen is dan de vraag of hij dan nog terug wil komen, gezien de hufterige manier waarop hij is ontslagen…

  1. Ik denk het niet hij is eruit getrapt
   Eruit:
   Lucas Sanders (ontslagen)
   Jef Alberts (vrijwillig)

   Erin:
   Sam Dekker
   Job Zonneveld/de Jong
   Rik de Jong

   Cast gaat van 21 -> 22?

   1. Job is een gastrol.

    En ik sluit me bij Eveline aan. Denk dat Lucas nog wel terugkomt. Ze zijn uiteindelijk op een goede manier uit elkaar gegaan, Ferry en gtst. En ik heb de aflevering van donderdag nog niet gezien, maar gehoord dat hij helemaal geen afscheid neemt van z’n familie voor hij vertrekt… Wat mij betreft een aanwijzing dat de deur nog open staat…. Hope so!

  1. Het lijkt erop dat hij inderdaad weggaat; in de app is te zien dat De Koning te koop gezet wordt. Wanneer dit in de serie gebeurt, weet ik niet.

   Ik dacht trouwens dat Job een vaste rol was.

 6. Ik denk (hoop) dat het goede nieuws aan Rikki is dat Rik weer vrij is. Dat Rik die motorrijder is en samen met Job thuiskomt. En het slechte/verdrietige nieuws is dat Jeff toch naar Frankrijk gaat.

 7. Ik denk dat de cast iets groter wordt omdat er door de nieuwe wet steeds acteurs voor 6 maanden weg moeten
  Nu zijn Noud en Tim er uit en straks ook Wiet, zodra hun terug zijn moeten Sjoerd en Rikki er uit etc

 8. Spoiler: Maandag 11 jan. 2016

  Linda moet haar kinderen iets bekennen. Janine is ontregeld door wat haar overkomen is. De strijd om de managementfunctie tussen Anna en Job wordt steeds fanatieker. Sjoerd en Aysen zijn het niet eens met de keuzes van Anton.

  Bron: tvgids.tv

 9. Info uit de shorties voor volgende week;

  – Rikki bevalt van een meisje. Thijs en Rikki besluiten haar Teddy Anita te noemen: Teddy naar Theodora en Anita is de tweede naam.
  – Zowel Job als Rik keren op dezelfde dag terug in Meerdijk. Job verschijnt in Huize De Jong en Rik duikt op aan het bed van Rikki.
  – Jef besluit, na aandringen van Robert, Laura en Rik de gok te wagen: hij zet De Koning te koop met als doel een wijnboerderij in Frankrijk over te nemen.
  – De rechtszaak tussen Anton en Maxime lijkt in eerste instantie in het voordeel van Tante Heks te eindigen, maar Linda komt met een verklaring + bewijs dat Maxime haar betaald heeft om mee te werken aan de ondergang van Anton.
  – Na de rechtszaak komt het tot een confrontatie tussen Anton en Maxime: Anton weet haar diep te beledigen door over Vincent te beginnen. Maxime is furieus en als ze, zittend in de auto, Anton verderop ziet lopen, wil ze Anton aanrijden. Die draait echter om en Maxime trekt aan het stuur, waarop ze even verderop crasht. Anton besluit haar toch te helpen.
  – Een collega van Ludo snapt niet waarom Bing weer op een project wordt gezet en besluit open kaart te spelen over de chantage door Bing. Ludo besluit echter dat Bing aanblijft en krijgt zelfs de lead over het project. Als de collega later ontdekt dat Ludo een nieraandoening heeft, besluit hij Ludo te chanteren: niemand komt dit te weten, als Ludo Bing uit Sanders Inc. schopt.
  – Tijdens een welkom thuis-feestje voor Rik en Job komt het tot een ruzie tussen Rik en Janine, omdat die laatste het belachelijk noemt dat Rik na amper twee jaar weer op vrije voeten is na de “moord op Nola’s vader”. De twee gooien verwijten over en weer, totdat Rik het feestje afblaast. Later, als iedereen weg is, wil Janine nog met Rik praten. Die kust haar echter in een opwelling… En Janine gaat erin mee

  1. Je zegt “info uit de shorties” maar dit is totaal niet iets wat je uit de spoilers kan halen, echt totaal niet, er staat helemaal niet in dat Janine en Rik zoenen, dat het feestje voor Rik en Job is, dat gedoe met Ludo en Bing wat je beschrijft, Maxime die crasht, de naam Teddy Anita, etcetera, ik zeg niet dat t niet klopt, maar t is totaal niet iets wat je op dit moment met zekerheid kan zeggen

  2. Volgens die shorties kunnen we wel erg veel van volgende week verwachten. ALS dit waar is belooft het een leuke week te worden. Waar heb je dit vandaan?

  3. Alsof het Janine wat kan schelen dat Mike dood is. Ze heeft Nina zelfs geholpen om een contactverbod tussen Mike en Nina&Nola te krijgen omdat hij hun zou stalken en bedreigen met brieven wat allemaal leugens waren. Bovendien is Nina vooral dolblij dat de vader van haar kind dood is dus waarom zou Janine er dan zo’n probleem van maken?

 10. heette Thijs en Sasha hun moeder zo Theodora sjoerd zou er me bemoeien met de naam van de baby en gaat tegen Thijs zeggen dat hij de vader van rikki der tweede kind

 11. Wat ik niet snap is hoe Rikki zo zeker weet dat het kind van Sjoerd is ipv van Thijs. En idd @shorties hoe kom je aan die informatie?

  1. Dat snap ik dus ook niet. Hoop dat het kind achteraf toch van Thijs is en dat ze hier snel achterlopen zodat we deze verhaallijn kunnen afsluiten. Anders kunnen we nog maanden voortborduren op het fijt dat Rikki en Sjoerd liegen over wie de vader is. Het gedrag van Sjoerd in de laatste afleveringen hierover begint me ook op de zenuwen te werken. Heb niet zo’n zin om hier nog maanden naar te kijken. Daarnaast vind ik het ook wel sneu dat als Thijs er uiteindelijk toch voor kiest om ervoor te zorgen en er een band mee krijgt dat het opeens blijkt dat hij niet de vader is. Ook lijkt het me leuker om Thijs als vader te zien dan Sjoerd nog een keer.

   1. Achterlopen moet achterlopen zijn.

    En wat de info van de shorties betreft, ik vind het ook wel heel veel info. Maar ik kijk vooruit en in de aflevering van maandag is al een klein gedeelte uitgekomen.

 12. Rick is de mysterieuze motorrijder, en Job zijn zoon de vroegere flirt van Anna. Job komt uiteraard in het huis van zijn vader wonen lijkt mij?!

 13. Sorry, maar ik moet dit even kwijt. Het feit dat Rick (Ferry S) voor de zoveelste keer gaat terug komen, vind ik heel erg raar. Na zijn eerste afscheid is hij naar Amerika gegaan, dacht dat hij het daar wel even zou maken.
  Nee dus, geen toneelopleiding, geen uitstraling. Door geld gebrek kwam hij terug, en mocht terug komen bij GTST. Gelukkig voor hem, had hij gelukkig weer een inkomen.
  Zijn centjes zijn nu weer op dus…………..terug naar GTST.
  Voor mij onbegrijpelijk dat de producers hem steeds weer binnen halen?
  Het is een slechte acteur, met een leuke rol, jammer dat hij niet is vervangen door een echte acteur!!!!!!!!!!
  Maar ja, zo gaat het de hele serie al, leuke bekkies worden van straat geplukt, ga maar even acteren!
  Helaas, ik zie duidelijk verschil tussen goed opgeleide acteurs, en de van de straat geplukte medewerkers, zoals bij voorbeeld, “Nina”.

  1. Je vergeet 1 ding, het personage Rik de Jong is al 20 jaar te zien met tussenpauzes door dezelfde acteur, logisch dat ze de rol dan niet gaan vervangen

   Hoe zou jij het vinden als bijvoorbeeld Laura, Jef, Janine of Ludo ineens door een andere acteur of actrice gespeeld worden, het personage van Rik hoort ook tussen deze 4, de acteur is zo vereenzelvigd met het karakter dat niemand anders die rol zou kunnen spelen omdat het gewoon vreemd zou zijn

 14. Ik snap al wat ‘shorties’ bedoeld. Ik dacht dat hij/zij spoilers bedoelde en zich gewoon had verward met die woorden. Maar de shorties van vorige week waren uitgelekt en stonden pp internet, hier kon je zien wat er gebeurt. Rik zoent Janine inderdaad. Alleen die naam moet ik nog ff zien, want Teddy Anita, die naam kan best maar shorties zegt dat Teddy afgeleid is van Theodora, who the fack is Theodora?

  1. Dit bedoel ik dus. De info komt uit de uitgelekte shorties van volgende week. Staan als het goed is op RTL XL. Heb simpelweg de boel gecopy/pasted. 🙂

   1. Mijn excuses dan. Ik wist niet dat ze uitgelekt waren, wil ze wel graag zien, maar ze zijn al offline gehaald. Dit is misschien wel beter ook 😉 blijft het spannend

  2. theodora is de oma van thijs, daarvan word de naam afgekort. je kunt alle afleveringen vooruit kijken tot donderdag bij videoland dus vandaar dat ik het al weet,

 15. ik denk dat Ludo er ook gaat, vind het wel raar dat hij uit zijn eigen bedrijf gezet kan worden, normaal kan dat bij een eigenaar niet. Maar Ludo’s einde is in zicht.

  1. Natuurlijk kan dat wel. Een multinational heeft niet één eigenaar maar een CEO of directeur (Ludo dus) en er worden aandelen uitgegeven. En dus is iedereen met één of meerdere aandelen van Sanders INC ook bezitter van het bedrijf. Het kan wel zo zijn dat de grondlegger van het bedrijf (Ludo) de meeste aandelen bezit waardoor hij derhalve ook de meeste zeggenschap heeft. Maar niet ALLE zeggenschap. Belangrijke beslissingen worden genomen door een Raad van Bestuur waarin de aandeelhouders evenredig vertegenwoordigd zijn. En een doodzieke CEO, dat wil geen enkele multinational. Ludo kan dus wel degelijk zijn eigen bedrijf uitgewerkt worden.

 16. nee ludo gaat er denk ik niet uit. Maxime is geschikte donor en die verhaallijn is dan nog niet af. maxime rijdt met opzet anton bijna overhoop maar raakt zelf gewond, flinke hoofd wond dus mschn coma. Anton komt haar te hulp. En ik denk dat in het ziekenhuis dan mschn bij de familie bekend wordt dat maxime een geschikte donor is.
  Wel spannend! en superleuk dat Rick er weer is 🙂

 17. ***** SPOILERS **** aflevering 6 januari 2016

  Ik heb vooruit gekeken via videoland en zag o.a. dat de 2e man van Sanders INC Ludo eruit wil laten gooien uit het bedrijf. Maar nu is mijn vraag hoe is dit in godsnaam mogelijk? Ludo is toch eigenaar en oprichter van Sanders inc. Hoe kan hij dan uit zijn eigen bedrijf gegooid worden, lijkt me dat als het je eigen bedrijf is niet mogelijk is? Weet iemand hoe dit zit en wat zijn de gevolgen voor Ludo?

 18. Maandag 11 januari
  Linda moet haar kinderen iets bekennen. Janine is ontregeld door wat haar overkomen is. De strijd om de managementfunctie tussen Anna en Job wordt steeds fanatieker. Sjoerd en Aysen zijn het niet eens met de keuzes van Anton.

  Dinsdag 12 januari
  Maxime onthult wat ze tot nu toe angstvallig geheim gehouden heeft. Thijs vraagt aan Rikki of ze bij hem in wil trekken. Anna verzwijgt een grote gebeurtenis voor Wiet. Ludo moet zich verantwoorden bij de leiding van zijn eigen bedrijf.

  Woensdag 13 januari
  Na een aanbod dat hij niet kan afslaan, heeft Jef iets goed te maken bij Laura. Hij weet haar diep te ontroeren. Thijs organiseert een lieve verrassing voor Rikki. En Rikki organiseert een lieve verrassing voor Sjoerd.

  Donderdag 14 januari
  Aysen vindt dat Sjoerd zich verdacht gedraagt. Wiet wil Anna niet kwijt, maar haar aanpak kan alleen maar verkeerd aflopen. Bing probeert Ludo ervan te overtuigen dat hij verkeerde beslissingen neemt. Als Ludo niet wil luisteren, gaat Bing eigenwijs zelf aan de slag.

  Vrijdag 15 januari
  Met een bos rozen en een emotioneel verhaal staat Anton plots bij Linda voor de deur. Laura ontdekt wat Roberts liefste wens is. Sam wil zo graag een atletiekclinic doen, dat ze steelt om het geld bij elkaar te krijgen. Dat kan alleen maar fout lopen.

  @tvgids

Geef een reactie