In 1990 kreeg Joop van den Ende het idee om een dagelijkse soap op de buis te brengen. Van den Ende kocht de rechten van de Australische serie ‘The Restless Years’ en zo ontstond de basis van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. De eerste twee seizoenen werden gebaseerd op de Australische serie, daarna liet het schrijversteam het los en schreven ze eigen verhaallijnen.

25 jaar later is de soap nog steeds immens populair en kijken er dagelijks ruim anderhalf miljoen mensen naar de soap. Vanavond is er bij RTL4 een dubbele aflevering te zien om het jubileum te vieren.

Namens GTSTfanclub willen wij Endemol en RTL feliciteren met het 25-jarig jubileum.

2 comments on “25 jaar GTST

 1. Voorafgaand aan het Gouden Televizier Ring Gala op donderdag 15 oktober zendt NPO Best een aantal oude edities van het evenement uit. Op vrijdag 9 oktober om 20.00 beginnen ze met de editie uit het jaar 1994, toen onder anderen Goede Tijden Slechte Tijden en De Schreeuw Van De Leeuw genomineerd waren voor de gouden ring.

 2. Ferry Doedens is nog tot eind december in GTST te zien, maar onbedoeld heeft hij nu al naar buiten gebracht hoe zijn personage Lucas Sanders uit de soap gaat.

  Het nieuws kwam eigenlijk per toeval aan het licht. Toen Ferry eerder deze week bij Van der Vorst Ziet Sterren openhartig vertelde over zijn verslaving, kwam kort zijn iPad in beeld met daarop informatie over zijn laatste GTST-verhaallijn.

  RTL Boulevard onthult vertrek Ferry Doedens
  Dit was niet onopgemerkt gebleven op de redactie van RTL Boulevard. Vrijdagavond kon Albert Verlinde dan ook melden hoe Lucas Sanders aan het eind van dit jaar Meerdijk gaat verlaten: hij loopt binnenkort een nieuwe vlam tegen het lijf en besluit zijn geliefde te volgen naar het buitenland.

  Pelle
  Oplettende fans zouden zelfs de naam van Lucas’ lover al gespot hebben: Pelle. En wie de GTST-samenvattinkjes in de programmabladen al gelezen heeft, weet dat komende donderdag Lucas een leuke jongen tegenkomt die hem niet ziet staan. Zo lijkt het altijd te gaan bij de échte liefdes in het leven van Lucas Sanders. Zowel Edwin Bouwhuis (Raynor Arkenbout) als Bilal Demir (Sinan Eroglu) wilden niets van hem weten omdat ze nog in de kast zaten en zijn ex-man Menno Kuiper (Dave Mantel) liet hem ook weken links liggen.

  Lucas blijft leven
  Een voorlichter van RTL heeft bevestigt dat Doedens op deze manier de soap gaat verlaten. Ook klopt het met eerdere claims van de acteur dat Lucas blijft leven. Het maakt het voor de schrijvers daarnaast des te makkelijker hem eventueel terug te laten keren in de soap. Zowel Ferry als veel van zijn collega’s hopen dat dit niet al te lang op zich laat wachten.

Geef een reactie