Een andere verhaallijn die veel fans is bijgebleven, is de verhaallijn rond de dood van Sylvia in seizoen 7. Frey vertelt over de verhaallijn en waarom het hem is bijgebleven.

Sylvia is altijd mijn favoriet geweest onder de vrouwen van Jef. Ik vond die twee echt heel leuk samen.
Ze vormen op een gegeven moment ook een leuk gezin met pleegdochter Kim. Dat ging niet meteen goed, want ze mocht Jef totaal niet. Ze beschuldigde hem zelfs een tijdje van aanranding. Uiteindelijk kwam het goed en leek het geluk ze weer toe te lachen. Helaas was het van korte duur…
Sylvia krijgt te horen dat ze een hersentumor heeft en dat opereren geen optie is. Ze besluit dit geheim te houden, maar Roos komt erachter en moet het wel aan Jef vertellen. Jef weet eerst niet of hij het moet geloven en hij wil Sylvia de kans geven om er zelf mee te komen. Maar Sylvia blijft mooi weer spelen en Jef besluit haar uiteindelijk te confronteren. Omdat ze vooral Kim niet ongerust willen maken, besluiten ze het voor de meeste mensen geheim te houden en Sylvia in alle stilte te laten behandelen. Helaas blijken de bestralingen niet geholpen te hebben en al snel komt Kim erachter hoe ziek haar moeder is. Sylvia heeft niet lang meer te gaan en wil met Jef naar Griekenland vertrekken om daar dan te sterven. Sylvia wil niet dat Kim erbij is, dus emotioneel nemen ze afscheid van haar en de rest van de familie. Kim reist ze vervolgens echter stiekem achterna en de drie worden weer even herenigd. Kim kan maar niet begrijpen dat haar moeder zelf uit het leven wil stappen, maar dan begint Sylvia steeds verder af te takelen. Sylvia spreekt Jef en Kim nog een laatste keer toe, waarna ze samen nog een laatste keer naar de zee kijken. Even later zijn Jef en Kim alleen…

De laatste scènes waren echt indrukwekkend en hartverscheurend. Dit kwam door verschillende factoren. De acteurs hadden een geweldige chemie met elkaar, de setting in Griekenland was schitterend en je had ook nog de prachtige achtergrondmuziek van Ronald Schilperoort die ik heel erg mis.

1 comment on “Terugblik 25 jaar GTST: De dood van Sylvia

Geef een reactie