• 17 juli 2015
 • Sybren
 • 61

Ferry Doedens gaat Goede Tijden, Slechte Tijden verlaten, en niet geheel vrijwillig. Endemol heeft de acteur ontslagen. 

RTL Boulevard laat weten dat Ferry zich vaker niet aan ‘productionele afspraken’ heeft gehouden waardoor opnames in gevaar kwamen. 

Wanneer Ferry de soap gaat verlaten is nog niet bekend. 

61 comments on “Ferry Doedens ontslagen

 1. Ik begreep juist dat hij voor de kerst al weg zal zijn. Volgens mij komt dat overeen met waar de cast en crew nu in de opnames zijn. Het vertrek lijkt dus erg abrupt. Ik vraag me af of er een recast komt. Wellicht alleen om de verhaallijn af te ronden. Al zou ik eigenlijk wel willen dat er permanent iemand terug komt als Lucas.

 2. Ahhhh super jammer heb van hem genoten…. wat blijft er nu nog over… een paar irritante acteurs.. voor mij hadden sacha en thijs bijvoorbeeld eruit gemogen.. die spelen totaal niet natuurlijk, vindt ik.. Jammer dat ferry weg moet…

  1. Thijs speelt een heel stuk natuurlijker als Ferry. Sacha kan ik het mee eens zijn. Maar goed die deden hun werk ten minste. Ferry liet iedereen wachten. Terwijl er een heel strak draaischema is. Hier in nederland mogen acteurs scenes zelfs nog vaak over doen (ben een keer figurant geweest en geloof me het werd wel 10x overnieuw gedaan) bij de Bold moeten ze alles in 1x goed op de camera hebben. Ofwel de acteurs mogen geen 1 keer afwijken. Van Ferry werd er wel het minste verwacht: opdagen en dat op tijd. Als het een werknemer of collega zou zijn bij jouw op het werk zou je er heel anders over denken. Maar het fan zijn betekent kennelijk dat sommigen een roze bril op hebben. Ook acteurs moeten echt werken.

  1. Tja Guppie, de waarheid is hard, maar je hebt wel gelijk.

   Als ik (of ieder ander) zijn of haar afspraken (regelmatig) niet nakomt bij zijn of haar (baas) werkgever, worden we ook ontslagen.

 3. O jeetje, wat erg. Het is jammer dat hij weggaat; hij was niet bepaald mijn favorieten, maar hij zorgde wel altijd voor de nodige pret. Waarschijnlijk moeten ze wel recasten om de verhaallijn af te maken.

  Ik vind het ergens ook wel grappig. Hoe bont moet hij het wel niet gemaakt hebben? Zijn er trouwens ooit eerder acteurs ontslagen?

  1. O wacht even, zou dit te maken kunnen hebben met dat zijn vriend laatst in aanraking kwam met politie in het buitenland of zoiets?

 4. Waarschijnlijk heeft hij die 2e kans al gehad. En flink wat waarschuwingen. Nee als jij op je werk je niet professioneel opstelt krijg je ook de bons. Dus hij ook

 5. Wat ontzettend zonde! Keek eigenlijk alleen nog maar vanwege zijn karakter en de mooie, vaak voor opschudding zorgende verhaallijnen….had hem graag nog een keer gezien met dave mantel/Menno samen. Maar goed, hij zal het wel erg bont gemaakt hebben, anders word je niet ontslagen….

  Maar het blijft eeuwig zonde voor de serie, zo’n heerlijk vrolijke spring in ‘veld eruit. Ik stop met kijken…al vermoed ik wel dat er een recast gaat komen….te belangrijke rol voor de serie. Zit ik eerlijk gezegd niet op te wachten…

 6. echt serious gtst? dats zo kinderachtig..alle leuke personages gaan weg zoals Lorena en Lucas,en we krijge er een Sascha en Thijs voor in de plaats..echt geen reet aan zo :/ en die personages waar meeste een hekel aan hebbe zoals Bing enzo blijve er wel in en de gene die ik leuk vind gaan altijd weg..als iemand er echt uit mag dan is het Bing..maar echt gtst je gaat er nog van bale dat je een leuk personage eruit flikkers voor een stomme en lullige reden..

  1. Kinderachtig. Regels zijn regels en hij heeft meerdere keren de regels aan zijn lap gelapt waardoor gtst opname in tijdnood kwamen of problemen kwamen. in mijn ogen terechte beslissing hoe leuk ik hem vind. Dat je Bing niet leuk vind is jou mening hij houd wel aan de regels van Endemol en Gtst.

 7. Heb trouwens gelezen dat hij nog 10 draaiweken heeft na de vakantie, dus dat betekent dat hij nog t/M december te zien is.

 8. Als jij je niet aan de regels houd en niet doet wat je werkgever vraagt, word je ook ontslagen, toch? Dus terecht

  1. Boos op RTL? Boos op Ferry zul je bedoelen. Als hij gewoon op tijd komt is er niks aan de hand. Ik vind het ook zonde. Maar Ferry is hier de enige schuldige. En hij verdiend geen tweede kans. In dat stuk te lezen heeft hij meerdere kansen gehad. Op een gegeven moment is het klaar lijkt mij.

   1. Helemaal met je eens @Laura.

    Je schrijft dat Ferry geen 2de kans verdiend, maar gelukkig corrigeer je het, door even later te schrijven dat hij meerdere kansen heeft gehad.

    En zo is het.

    Sorry, dat ik het schrijf, beste fans, maar wie niet wilt luisteren moet maar voelen. Hoe hard dit ook klinkt.

  1. Dilan kan tenminste wel goed acteren. En inderdaad als Ferry meerdere keren te laat op een set verschijnt en Endemol daardoor in de problemen komt dan hebben ze financieel een groot probleem.

 9. Dit vond ik in het artikel op AD.nl:

  Daan den Heeten van Endemol vertelde aan het AD waarom Ferry de zak heeft gekregen: „Hij is meerdere keren productionele afspraken niet nagekomen. Daardoor zijn de opnames van Goede Tijden Slechte Tijden in het gedrang gekomen. We hebben een enorm strak opnameschema en dan is het heel vervelend als afspraken niet worden nageleefd. Dat is reden voor ontslag.”

  1. Klopt, Robin. Dit statement werd gisteren (vrijdagavond) ook zo gemeld/voorgelezen in de uitzending van RTLBoulevard.

   En hoe ironisch is het, dat dit het gemeld werd door Marjolein Keuning (Maxime) en Jan Kooijman (destijds in de rol van Danny), die gisterenavond (weer) gezamenlijk de presentatie verzorgden van RTLBoulevard.

   Marjolein was ook erg geschokt, gezien haar reactie had zij dit toch niet zien aankomen en is dit vrij plotsklaps via de pers RTL en Endemol naar buitengekomen. Maar verder zei Marjolein daar niets over, dat vindt dat dit de taak van Ferry Doedens om hier nader op in te gaan.

 10. Zeer teleurgesteld.

  Ik meen nog te weten dat oa acteurs als Georgina Verbaan en Jimmy Geduld zelfs onder invloed stonden op de set en dat werd wel toegelaten en zelf Reinout die wel eens beschonken een scène speelde omdat hij een flinke stapavond had.

  Wel is Jimmy Geduld ontslagen door zijn drugsgebruik…

  Ferry en Lucas zijn belangrijk voor de serie en omdat zijn vertrek niet vrijwillig is, is dit een stomme zet van gtst.

  Ik heb een boze mail gestuurd naar RTL en ik hoop dat net als ik stoppen met het kijken van GTST.

 11. Godverdomme!

  Ik vind dit echt balen! Ik stop ook met kijken.
  Super spelers en rollen moeten weg en amateurs mogen blijven.

  Doe ook die vervelende Sasha, Thijs en Anna weg! GTST wordt niet meer zoals het was nu na Lorena/Gigi ook Ferry/Lucas weg komt er geen humor meer in de serie.

  Ik stop met kijken, tenzij ze zijn ontslag terug draaien!

  1. Vloek niet zo, want dat helpt niet beste @Inge.

   Lees eerst eens de ware reden van zijn ontslag. (dus niet alleen dit uitermate beperkte artikel)

   Sorry, het klinkt hard, maar het is zijn eigen schuld.

 12. Toch wel grappig dat iedereen nu boos op GTST is. Bij elke andere werkgever wordt je ook ontslagen als je meermaals de afspraken niet nakomt. Waarom zou dat bij GTST anders zijn? Wij weten natuurlijk de details niet, maar het lijkt me dat dit geen beslissing is geweest die heel snel en makkelijk genomen is. Men weet dat het personage populair is, maar blijkbaar werd de situatie onhoudbaar. Een serie als GTST produceren is niet goedkoop. En als bijvoorbeeld een acteur vaak te laat is of niet komt opdagen dan kost dat duizenden euro’s. Ik vind het ook heel jammer want hij was mijn favoriet, maar er zijn grenzen en blijkbaar is Ferry daar overheen gegaan.

 13. Maar vrijwillig vertrek is jammer maar dat respecteer je.

  Dit slaat nergens op!
  Dit krijgt ongetwijfeld nog een staartje en ik denk dat GTST heel wat fans kwijt gaan raken.
  Doedens speelt Lucas met verve en overtuiging en heeft veel durven doen voor de camera wat ook voor
  ophef zorgde.

  1. staartje sorry hoor als Ferry te laat mag komen dan mag Inge het ook net als iedere collega van hem en zo kan je geen gtst maken en kost veel geld als iemand een uur te laat komt

 14. Bij elke exit, vrijwillig of niet, wordt er gezegd dat mensen stoppen met kijken. Dat de kijkcijfers drastisch zullen dalen. En het is nooit waar.

  @Dann: Weet jij alle ins en outs? Alle details? Nee. Dus je kan niet beweren dat het nergens op slaat.

 15. eindelijk dat hij eruit gaat liever hij als Vincent ik vond hem de laatste tijd irritant en ik kijk ook graag naar the bold & the beautiful en hij dacht dat hij daarin waar hij lasr speelt opgenomen in amsterdam dat hij voor vast kon dus niet het zijn wel ervaren spelers goed eruit is eruit.

 16. Zoooo kansloos degene die zeggen dat ze stoppen met kijken. Dat is al zo vaak geroepen toen er personages vertrokken.

  Maar goed ik ben blij dat die hysterische idioot weg gaat.

 17. Toegegeven werd Lucas wel irritant, maar het is een belangrijk karakter voor de serie.

  Ik denk zelf dat het personage dood zal gaan.

 18. Tja als hij zich niet aan de regels houdt, dan is het gewoon terecht dat hij is ontslagen. Ik denk zelf dat er nog veel meer achter zit.. misschien wel een drugsverslaving als ik de verhalen zo hoor.

  Neemt niet weg dat het een groot gemis is voor de serie. Lucas is een zeer belangrijk personage, dat veel familie en vrienden heeft. Het zal ook de rollen van Janine, Nina en Noud veranderen, zij zullen hun zoon, broer en beste vriend moeten gaan missen. En de kans op een terugkeer van Stefano, wordt op deze manier ook kleiner. Ik hoop iig dat ze Lucas niet dood zullen laten gaan, zodat de (kleine) kans op een terugkeer ooit nog in leven blijft.

  Een recast is overigens ook geen optie, omdat het alleen maar tegen kan vallen. Een andere acteur zal Lucas op een hele andere manier invullen en dat verpest het karakter.

  1. Een recast hoeft niet per definitie tegen te vallen. Er zijn genoeg recasts geweest die het uiteindelijk prima gedaan hebben. Belangrijkste voorbeelden zijn denk ik Bruni Heinke als Helen Helmink en Lieke van Lexmond als Charlie Fischer. Ik zeg: laat Lucas een tijdje naar New York vertrekken en laat hem een jaar later of zo terugkeren met een nieuw gezicht. Als er gewoon een goede acteur in Ferry’s plaats komt dan gaan we daar met z’n allen wel weer aan wennen.

 19. Niet mijn favoriete personage, maar wel terecht. Als ik niet op kom dagen op mijn werk meermaals dan word ik ook ontslagen. Heeft waarschijnlijk al meerdere waarschuwingen en kansen gehad, maar zich er niet aan gehouden.

  Het is misschien hard en niet leuk voor de fans van hem in GTST, maar soms kan je niet anders. Regels zijn regels. Niemand is groter dan GTST.

 20. Terecht hoe jammer ik het ook vind want ik vind de personageeecht heel leuk en hij speelt het goed
  Maar dit kun je gewoon bij geen enkele baas maken dus terecht
  Wie niet horen wil moet maar voelen

 21. Er komt een recast voor de rol van Lucas Sanders, er is alleen nog niet bekend welke acteur de rol verder gaat vertolken.

 22. kijk ieder zijn mening als is lucas nog zo n leuk jongen en wat zullen er veel kijkers wegblijven
  maar het is n soap en als je het niet aan kunt of hoe dan ook dat is het over en daar is de deur
  ik hoef ook geen drugs of alcohol en te laat komen dat is 1 ….2,,…..3 x ok maar dan heb je
  je kansen gehad jammer

 23. Ik wordt er ondertussen een beetje gek van dat er iedere keer nieuwe mensen in komen zo snel achter mekaar.. als ik het goed heb begrepen gaan ” ludo en janine ” er ook uit.. beetje jammer dit weer allemaal!!

Geef een reactie