Ferry Doedens kampt met een drugsprobleem, dat liet de 25-jarige acteur weten in een verklaring aan RTL Boulevard.

Ferry verteld: “Ik heb de afgelopen periode niet naar behoren kunnen functioneren vanwege een drugsprobleem. Ik ben op dit moment hard aan het werk om mijn drugsprobleem en daarmee samenhangend gedrag onder controle te krijgen. Ik ben mezelf keihard tegen gekomen en ik ben daar erg verdrietig over. Ik heb van veel dingen spijt en ik probeer nu alles op alles te zetten om mezelf en mijn omgeving weer recht in de ogen te kunnen kijken. Ik hoop dat mij de rust wordt gegund om hier goed en positief uit te komen.”

36 comments on “Ferry Doedens kampt met drugsprobleem

 1. Iedereen maakt fouten in zijn of haar leven daar leer je alleen maar van en hij geeft eerlijk toe dat hij kampt met een drugsprobleem en dat hij daar kei en kei hard aan wil werken ken ook mensen met een alcoholprobleem die ze ontkennen heb respect voor Ferry dat hij er open en eerlijk ervoor uit komt dat hij een drugsprobleem heeft. Ik vindt Ferry een hele goeie acteur en wens hem heel veel sterkte en succes met het afkicken.

 2. Ontzettend moedig en eerlijk dat hij dit verklaard heeft in Boulevard. Zo op nationale tv toegeven dat dot je probleem is erg dapper. En een eerste stap in zijn herstel. Ook de verklaring van zijn vorige manager is heel eerlijk…en rekent meteen af met alle geruchten dat zij hem heeft laten vallen. Bij iemand met een drugsverslaving is het vaak niet meer mogelijk om goed tot hem door te dringen. Dan is een grote klap het enige wat hem tot inzicht kan brengen…wat dat betreft is het een goed besluit dat hij is ontslagen. Ontkennen was nu niet meer mogelijk en toegeven dat je een probleem hebt is stap 1. Nou dat heeft hij nu wel gedaan voor een heel groot publiek. Moedig!
  Zou mooi zijn als hij de rust en ruimte krijgt om te herstellen. Dat is nu het belangrijkste. En wie weet keert hij dan ooit weer terug in de serie. Of niet…we zullen zien. Ik wens hem in ieder geval veel sterkte! En hoop dat hij sterker terugkomt dan ooit!

 3. Weten jullie wat ik ervan vind en zelfs mijn man die een bloedhekel aan GTST heeft maar als een mens kan denken en ik deel zijn mening, Ferry heeft zo vreselijk veel fans en is een van de leukste speler dit was/is bekend bij de organisatie en sowieso bij zijn manerger, zij beide hebben allang in de gaten gehad wat er zich afspeelde bij Ferry maar wat doen ze …… Ze ontslaan hem zomaar …ja… Ze hadden GVD die jongen moeten helpen want ze zijn er zo goed in om iemand er voor een tijd uit te schrijven dan hadden ze dat GVD beter kunnen doen ipv ontslag bahhhhhhh onmenselijke handeling van die zakkenvullers veel heel veel mensen delen mijn mening en ik hoop ook op dit bericht m.a.w. SCHRIJF FERRY ER EEN POOSJE UIT ZODAT HIJ OP RUST KAN KOMEN EN ER IN ALLE RUST AAN KUNNEN GAAN WERKEN, EN LAAT HEM TERUG KOMEN IN DE SERIE HIJ IS ZO LEUK SPEELT ZO GOED MET ZO EEL HUMOR RTL 4 IDD IEREEN VERDIENT EEN TWEEDE KANS DUSSSSSSSSSSS. LUISTER NAAR DE FANS !!!!!!!!!!

  1. Denk aan je hart 😉 Als jij of ik in die situatie zat werd je ook ontslagen. Het is gewoon een eikel die zn leven naar de klote helpt. Dat deed Jimmy Geduld ook in de jaren 90 en die werd ook volkomen terecht ontslagen.

   1. ben het met joke eens . Bij gtst hebben ze dit inderdaad eerder meegemaakt met Jimmy . Als gtst zijnde hadden ze eerder moeten ingrijpen en geen kans op kans geven dat werkt niet. Ze hadden direct toen hij hier mee kampte moeten zeggen nu afkicken anders zijn we genoodzaakt je te ontslaan. Vind het ook dapper van Ferry dat hij er nu vooruit durft te komen en er alles aandoet om weer tot zichzelf te komen, Hoop van harte dat het hem lukt . Ook Ferry verdiend die kans ik hoop dat endemol en ferry in de draaidagen die hij nog heeft tot okt toch nog meerdere malen met elkaar om tafel gaan zitten en er van beide kanten alles aan doen om hem in de serie te behouden.

   2. Wat een onzin. Verslaving is een ziekte. Daar moet hij van herstellen en dat kost doorzettingsvermogen en moed. In Nederland mag je niet ontslagen worden voor een verslavingsprobleem. De werkgever moet samen met de werknemer zoeken naar een goede oplossing. En volgens mij doen ze dat ook wel bij hem.
    Wanneer je iemand die ziek is een eikel noemt, ben je zelf niet helemaal goed bij je hoofd. Want wat Ferry doet is zich kwetsbaar opstellen en toegeven dat hij moet herstellen en daardoor momenteel niet functioneert. Dan ben je geen eikel, maar iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt! Chapeau daarvoor.

    1. In Nederland mag je niet ontslagen worden voor een verslavingsprobleem, of iedere andere ziekte. Maar wel als je niet op komt dagen op je werk. Als je daar meerdere keren al een waarschuwing voor gehad hebt, dan is dat een hele goede reden om ontslagen te worden.

  2. http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/drugsgebruik-kostte-ferry-rol-gtst

   `Linda Hagelaar, tot afgelopen weekend de manager van Ferry, wenst hem het beste toe om zijn drugsproblemen op te lossen. “Ik wil benadrukken dat ik Ferry niet zomaar heb laten vallen en mij hard heb ingezet om hem tot inzicht te doen komen dat hij daadwerkelijk een probleem heeft.”

   Zoals zoveel drugsgebruikers, zullen ze altijd ontkennen dat ze een probleem hebben en hulp weigeren. Ik denk dat veel mensen in zijn omgeving hebben geprobeerd hem te laten inzien dat hij een probleem heeft. En dat heeft hij helaas nu pas in de gaten.. nu het te laat is.

   Zoals ik al eerder gezegd heb, denk ik echt dat ze hem niet zomaar ontslagen hebben. Hij heeft heus meer dan genoeg waarschuwingen gehad. Hij heeft het er zelf naar gemaakt. Al denk ik wel dat het gewoon allemaal veel te veel voor hem is geweest en hij er gewoon geen grip op had (beroemd zijn/drugs).

   1. jammer,dat de voormalige manager van ferry hem niet beter heeft opgevangen
    met hem naar allerlei instanties is gegaan
    onderzoeken,medicijnen
    toezicht
    iemand die aan drugs is verslaafd,of bijna genezen is
    moet in onder controle staan.
    het is net als een drank probleem
    net zo erg

    maar de rest van de crew van gtst,die hem ogenschijnlijk liet vallen
    ik noem geen namen

    maar in sommigen ben ik zeer teleurgesteld
    ik ben blij dat ferry een grote fanclub heeft.

    ik denk,wanneer ferry beter is,hij zijn vrienden weer kan begroeten.

    1. Uh pardon? Het is/was zijn manager, niet zijn moeder. En hij is volwassen, geen 6 jarige. Met andere woorden: je kunt iedereen wel de schuld geven,maar daar is Ferry niet mee geholpen. Dit kan hij alleen zelf doen.

  3. JE beseft dat de humor die hij speelt allemaal door de schrijvers geschreven is he? Elke willekeurige andere acteur zou in die rol dezelfde humor hebben.

   1. daar moet ik helaas met nee op antwoorden
    er is maar een ferry
    met die lucas/ferry kop

    ik zie niet die nieuwe zoon/acteur van oud gtster linda
    iets met humor spelen.
    of tim
    of sjoerd

    hij kan kan niet vervangen worden
    helaas
    pindakaas

    1. Ik vond hem juist heel geforceerd spelen altijd. Zijn ogen schieten alle kanten op, wat regel nr 1 is, om je ogen niet overdreven op en neer te laten gaan. Dat is de reden dat ze Aukje van Ginneken ooit hebben afgewezen voor een talentenshow waarbij de winnaar een kans maakte op een rol in GTST. Daarna heeft ze echt leren acteren en kwam ze dus alsnog in GTST terecht. Ferry kijkt alsof hij letterlijk op hete kolen zit. Dat vind ik ook van Marly, vroeger waren de acteurs zo veel beter al vanaf dag 1! Hoelang spelen Ferry en Marly al wel niet in de serie? Te lang om nog zo’n slechte prestaties te leveren.

 4. Joke ben het helemaal met je eens. gtst je zegt zelf al ze hebben dit al eerder meegemaakt met Jimmy Geduld. Was het dan niet beter geweest om ferry gelijk te zeggen je gaat nu afkicken we schrijven je er voor een bepaalde tijd uit . Doe je dit niet dan zijn we genoodzaakt je te ontslaan.

  1. Misschien hebben ze dat wel gedaan. Mensen met een drugsprobleem doen gewoon wat ze zelf willen. Wie niet horen en luisteren wil moet maar voelen!

  2. Verslaafde mensen moeten het zelf doen, hulp weigeren ze toch. Ze moeten zelf tot besef komen dat ze een probleem hebben. Gtst heeft hier juist gehandeld. Op drugs verslaafde kan je niet bouwen. Hij is echt niet zo maar ontslagen, er zijn veel waarschuwingen en gesprekken aan voor af gegaan. Ferry moet eerst aan zich zelf werken. Hij is heus niet de enige die het beroemd zijn niet aan kan.

   1. jammer,dat er zo negatief over ferry gedacht
    het drugs gebruik had niets met zijn vermeende beroemdheid te maken
    ferry is gewoon een alom geliefd mens
    die,helaas,zich niet meeslepen

    hij kon niet meer over straat lopen of men herkende hem
    dat heeft zijn voor en zijn nadelen

    daardoor is hij dus niet aan de drugs gegaan
    alleen insiders weten hoe en wat.

    maar ik wens hem het allerbeste
    en gauw beter worden
    bij gtst wil je toch niet meer.

   2. Ze zullen Ferry inderdaad wel alle hulp geboden hebben . Natuurlijk moest er een druppel komen. Maar als endemol die vele progamma.s maakt zouden toch beter moeten weten . Ook zijn maneger. Biede zeggen Ferry een warm hart toe te dragen en ook echt hopen dat Ferry er weer bovenop komt. Maar wees dan verstandig neem Ferry bij de hand en help hem. Geef nu duidelijk aan dat het echt echt zijn aller laatste kans is. Dat geen een acteur hier wat over zegt valt me ook zwaar tegen . Ik dacht dat guido en Ferry echte maatjes waren. Ferry zal het zwaar krijgen nu nu ook nog de komende weken om zijn contact uit te dienen vraag me ook af wie is daar dan nog voor hem en hoe komt hij die periode door

 5. Denk je nou echt dat ze hem 1 op andere dag hebben ontslaan? denk het niet! Hij zal wel meerdere waarschuwingen hebben gehad en niet hebben opgepakt. Een keer is het klaar. Dus terecht ontslag! Hoe geliefd je ook bent bij je publiek.

 6. Wel grappig dat er veel 2 dagen geleden nog riepen dat het onterecht was zonder verdere informatie. Zo zie je maar dat je niet zomaar wordt ontslagen.

  GTST laat hem trouwens niet vallen, hij wil in alle rust van zijn probleem afkomen. Dus even geen grote tv-opdrachten voor hem zodat hij zich kan focussen op zijn herstel.

  Misschien dat hij ooit terugkomt als hij afgekickt is, maar dat kan jaren duren. Wel een grote stap voor hem dat hij erkend een probleem te hebben. Dat is de eerste stap. Je kan iemand niet verplicht op laten nemen in een kliniek als hij zelf niet wil en erkend een probleem te hebben.

  1. Hij heeft dan geen tv-opdrachten, maar wel (nog 10 weken gtst dan en nu) opnames voor Sneekweek, een film, en hij speelt af en toe de rol van Tim Douwsma in Grease, net klaar met zijn realitysoap met dat van die auto enzo. Dus hij heeft het druk zat.

  2. natuurlijk heeft de leiding van goede tijden hem wel laten vallen
   ze schrijven overal over,drugsgebruik
   en afkicken ervan
   maar wanneer ze zoiets in het echt meemaken,dan weet men er zich geen raad
   mee.

   ferry doedens had een moelijke tijd
   meegemaakt
   daar kan ik nu niet over uit wijden

   misschien lag daar de oorzaak van het drugsgebruik
   wel

   maar dat meerdere van zijn collegae hem hebben laten vallen
   dat vind ik zeer min
   of mag men niets zeggen pro ferry

   1. Niemand van gtst heeft hem laten vallen er zijn meerdere gesprekken geweest en gezegd dat hij moet afkicken hij heeft 3 officiële waarschuwingen gehad en heeft dat genegeerd. Hij moet het zelf doen de eerste stap heeft hij gemaakt nu moet hij laten zien geen woorden maar daden.

    1. Ze laten Ferry wel vallen nu . Juist nu heeft hij hen nodig. Als jij in de problemen zit zul je de eerste keren zeer zeker ook niet luisteren . Spreek uit ervaring

   2. Ik begrijp heel goed dat je die mening hebt, maar ik kan heel goed zien dat jij dit niet van dichtbij hebt meegemaakt. Het is helaas waar wat andere mensen hier zeggen, dat heb ik met eigen ervaring mogen ondervinden.

    Ik weet niet aan welke drugs hij verslaafd is, maar het lijkt mij coke, al is dat gissen natuurlijk. Dat denk ik omdat je met XTC, speed of heroïne er echt compleet niet meer uit ziet. Met coke kun je nog een beetje “voor de dag komen”, zie je er niet direct helemaal uitgerangeerd uit, dat komt pas later, als het te laat is. Bij Ferry begonnen die tekenen al wel te komen, zoals iemand al aangaf: Hij zag er vermoeid uit de laatste tijd.

    Neem van mij aan, dat ze er vast alles aan hebben gedaan om door te dringen bij hem. Coke maakt iemand egocentrisch, egoïstisch en eigenlijk verander je gewoon compleet van persoon. Een persoon die amper tot niet meer te bereiken is. Ontslaan is het beste wat ze, uiteindelijk, hadden kunnen doen. Ik geloof nooit dat ze deze “oplossing” als eerste inzet hebben gebruikt.

    Zoals iemand anders hier al beschreef. Zo’n harde klap is nodig om iemand wakker te schudden. Jullie als fans begrijp ik, maar dit is op dit moment even het beste wat hem is overkomen. Dit moet even gebeuren om weer vat te krijgen op de realiteit.

    Ik wens Ferry Doedens alle succes om van deze situatie een goed afloop te maken!

 7. de fans willen hem wel terug werk toch niet ontslag is ontslag heb die aan zijn zelf te danken stel hij blijft in GTST dan moet hij is afkicken duurt lang dus nee werk niet ik hoop van niet.

 8. luister ieder kan dit over komen
  soms gebeuren er dingen in je leven
  hij durft er voor uit gekomen dat dit er is
  en wil alles op alles zetten om die dingen aan tepaken moedig juist van hem hij laat zijn leven daar niet verder door verpesten en zoekt hulp
  jongen sterkte in deze tijd kop op wees sterk
  je kunt het

 9. heel nederland zit aan de drugs dus staat iemand ervan te kijken dat hij verslaafd is aan coke ik niet hoor het is toch een viezerik die ferry laat hem lekker zijn gang gaan tis ze eigen keus niemand heeft tegen hem gezegt dat hij moet gebruiken en ik vind het dan ook triest wat hij zegt dat hij er verdrietig over is wat een praatjesmaker en puntje bij paaltje staat hij morgen weer bij zijn dealer

Geef een reactie