Elvira Out (foto) gaat GTST verlaten. In de aflevering van vanavond was tezien hoe Out’s personage Bianca Bouwhuis haar bewust zijn verliest. Op de officiele website van de RTL-soapserie zie je in de shortie van aankomende maandag hoe er geprobeerd word om Bianca te reanimeren maar dat hulp  helaas telaat komt.

Bianca had de ziekte ALS, een ernstige spierziekte waaraan de patient uiteindelijk overlijdt.

Elvira speelde sinds december 2013 de rol van Bianca Bouwhuis, eerder werd de rol vertolkt door Cyntia Abma.

43 comments on “Elvira Out verlaat GTST: Bianca sterft.

  1. Wiet komt snel vrij. Lees de spoiler maar van dinsdag 16 juni a.s. dan krijgt Wiet goed nieuws.

   Er zijn genoeg mensen die op de hoogte zijn, dat Bianca het heeft gedaan. Aysen, Janine, Julia, Sjors, Anna, Sjoerd en Anton.

   Ik vind het ook best jammer voor het personage Bianca. Want als ik iets niet heb zien aankomen, is het wel dat Bianca (Elvira) zo snel en op deze wijze GTST zou verlaten.

   Maar van de andere kant, de ziekte ALS is verschrikkelijk. Mensen takelen verschrikkelijk af het is een ware lijdensweg. niet alleen voor de patiënt maar ook voor zijn of haar omgeving.

   Hoe moet je zoiets in een soap gaan verwerken. Misschien is het op deze wijze, om deze verhaallijn af te ronden, een hartstilstand nog maar het beste.

   1. Wil dit graag nog even toevoegen, zodat mijn laatste zin niet verkeerd wordt begrepen namelijk: Hoe erg natuurlijk een hartstilstand is, zeker voor de nabestaanden.

    Ik spreek uit ervaring, want ik heb mijn vader, gezond en nog jong (56 jaar), ook verloren aan een hartstilstand in z’n slaap.

 1. Ik vermoed dat het een besluit is van de schrijvers om haar uit de serie te halen…als Bianca weg is, biedt dat weer veel mogelijkheden voor nieuwe verhaallijnen rondom de familie bouwhuis. Wat daar nog van over is…
  Met Jef die er binnenkort ook uitgaat, komt er dan plek voor Linda en Rover als vaste personages. De dochter van Linda, die na de zomer verschijnt, zal dan wel een (terugkerend) tijdelijk personage zijn. Net zoals Julia.

  1. @flappie, Een strijd tussen Janine en Linda om Anton??? Nou ik denk van niet hoor, ik denk eerder aan Julia.

   Dus een strijd tussen Julia en Linda lijkt mij een veel logischere gedachtegang.

   1. Linda Dekker. Die heb vanaf de aller eerste uitzending meegedaan. En die heb heel wat relaties verziekt. En met name die van Laura. Linda is tien naar het buitenland verhuist.

 2. ze zei het al toen ze de rol van Cynthia overnam, dat ze niet van plan was om eeuwig deze rol te spelen. Al denk ik ook dat gtst haar misschien eruit heeft geschreven vanwege gemengde reacties over haar rol. cynthia was in mijn ogen een veeeel betere bianca dan elvira.

  ps: kan gtst ook een keer een seizoen maken waarin er geen Bouwhuis of Brandt doodgaat? 😛 eerst Edwin, toen Mike en nu Bianca.

 3. ’t Valt me sowieso op dat er nog nooit iemand met de achternaam Sanders is overleden. Behalve dan hun vrouwen (Bowien, Yasmin etc).. En bij de Brand-Bouwhuisjes al 3 in 5 jaar..

  1. Ja en het oorspronkelijke artikel stond in de Story. Mediacourant is een site die doet aan knip en plak werk uit de andere media en nemen het ook vaak niet zo nauw met de waarheid.
   Als je iets oppervlakkig vindt, hoeft dat nog niet altijd te betekenen dat je er uit wilt. Dus dat artikel zegt mij niet zoveel, omdat ik weet wat voor een roddel(riool)blad de Story is en vaak wat er in interviews gezegd is/wordt, niet helemaal (1 op 1) correct plaatst. Geldt dus ook voor de Mediacourant.

   Althans ik leg niet de link tussen dat artikel en dat Bianca nu is overleden, dus uit GTST is. Ooit zal Elvira wel vertellen, wat de ware reden is/was van haar vertrek.

   Want dat dit niet vooraf is uitgelekt, is wel erg uitzonderlijk in dit medialand. Het verbaasd mij in ieder geval wel.

   1. Ik denk dat er maandag een interview met haar komt bij RTL boulevard en dan zal ze het wel vertellen wat de reden is waarom ze eruit is

 4. Ik heb om eerlijk te zijn nooit kunnen wennen aan deze Bianca. Ik vond Cynthia een vele betere Bianca. Ik ben niet echt treurig dat Elvira Out uit GTST gaat.

  In eerste instantie dacht ik dat ze iets had ingenomen om er een eind aan te maken. Niet omdat ze de gevangenis niet in wilde gaan, maar omdat ze niet wilde lijden aan haar ziekte. Maar nu lees ik dat ze een hartstilstand heeft gekregen in haar slaap. Nu wil ik ook niet hard klinken, maar ik lees dat je met de ziekte ALS een moeilijke en pijnlijke tijd ingaat. Zo wil je ook niet leven. Nu is ze gestorven in haar slaap en heeft ze geen pijn geleden.

  Het is wel zo dat je nu met haar dood een nieuwe verhaallijn kunt opbouwen. Hoe gaat Sjoerd hiermee om? Hoe gaat Anton hiermee om? Wat gaat er nu met Wiet gebeuren? Misschien is de laatste vraag al beantwoord die komt volgens mij vrij.

 5. Hmm, ik geloof dat ik het niet zo erg vind dat Elvira er uit is, ik heb ook nooit kunnen wennen aan haar als Bianca.
  Altijd als ze een hysterische scene had ging ik gestrekt van het lachen, in mijn ogen (in mijn ogen dus he) is deze actrice totaal verkeerd gecast geweest voor deze rol , zo wat van niet overtuigend en ze maakte van de warmhartige Bianca ineens een ijskonijn waar ik niet aan kon wennen.
  Al met al een verademing voor mij dat ze weg is en als ze GTST oppervlakkig vind dan had ze de rol nooit aan moeten nemen, maar wat is er waar van dat interview?.

  Ik hoop alleen niet dat de schrijvers nu Anton laten vertrekken met Julia naar “Canada” (daar woonde ze toch al die jaren ?) om daar een nieuw leven te beginnen en op deze manier de wèl top acterende Joep Sertons aan de kant schuiven want dat zou eeuwig zonde zijn voor het niveau van de serie.
  Maar was er al geen gerucht dat de hele familie er uit zou gaan?

  1. Ze hadden gewoon de ‘oude’ Bianca terug moeten laten komen. Haar zachte karakter paste goed bij de wat hardere Anton. Lijkt me geen goed idee dat ze de familie bouwhuis laten gaan. Het eeuwige gedoe tussen ludo en janine en nina is regelrecht saai te noemen. En de bouwhuisjes brengen/brachten juist wat jeu in de soap.

   1. nou,zachte karakter van de personage cynthia
    dat vond ik nogal meevallen.
    ik vond eerlijk gezegd bij bianca haar personage,in het begin een verademing
    en ik moest even wennen
    ik vond haar rustiger spelen in het begin,ik was blij dat zij de dokters vrouw
    speelde
    maar later vond ik dat haar acteertalent achteruit ging.
    ze maakte op mij echt een vermoeide indruk.
    jammer,dat ze gaat ik vond haar aardig..

 6. ik vind de verhaallijn wel een zeer slechte representatie van ALS. het duurt veel langer dan dit om voor iemand te sterven, en de symptomen die ze ervaarde kloppen ook nauwelijks. zelfs in het meest snelle geval, gebeurt het nog niet ZO snel. erg jammer. heb het idee dat ze erop kwamen nadat vorig jaar de ALS ice bucket challenge zo groot werd, en de schrijvers dachten “oh, daar kunnen we wat mee.”
  weet uiteraard niet of het de keuze van elvira of de schrijvers was om bianca te laten overlijden, maar wel jammer dat het steeds de nieuwere personages zijn die weg gaan/sterven.

  1. Heb je wel gelijk in. Maar ze kan ook een hartstilstand hebben gehad. Dat hoeft toch niks met ALS te maken? Een gezond iemand kan ook plotseling een harstilstand hebben in de slaap.

 7. jammer dat ze eruit is ze acteerde wel goed maar ze had zelf al op het begin gezegd dat ze niet voor altijd de rol van BIANCA wilde spelen dus als in augustus weer de nieuwe castfoto komt 2015/2016 dan staat LORENA en BIANCA er niet meer bij dan moeten er 4 nieuwe bijkomen zoals ANNA en SASHA en LINDA en ROVER de laatste 2 zouden voor 1 jaar of 2 jaar voor vast komen maar ik denk dat ze wel voor helemaal vast komen.

 8. Wat ik me afvraag is, heeft ze die hartstilstand gekregen ten gevolgen van de ziekte ALS? Of heeft ze die hartstilstand gekregen omdat ze de laatste tijd wel heel erg gestrest was? Kijk naar Rik toen. Of heeft ze gewoon een hartstilstand gekregen wat bij iedereen zomaar ineens kan gebeuren?

  De laatste 2 kan nog realistisch zijn. Maar de eerste niet. Als ze een hartstilstand heeft gekregen vanwege haar ziekte is het wel super snel gegaan. Je krijgt nog maximaal vijf jaar. Wil dus ook zeggen dat je na een jaar dood kunt gaan na diagnose van deze ziekte. En volgens mij begint het dan niet meteen bij je hart maar begint het met kleine dingen en zo gaat het naar je hart toe. Die ziekte kan snel gaan maar ook pas binnen 5 jaar. Bij haar gaat het super super snel. Volgens mij weet ze het pas 2 maanden dat ze ALS kan hebben en 2 weken geleden is de diagnose definitief gesteld.

  Ik treur niet om Elvira haar vertrek, maar het zou interessant zijn geweest als ze meer van die ziekte hadden laten zien. We weten er heel weinig van.

  1. Je kunt geen hartstilstand krijgen van ALS. Bij ALS worden alle spieren aangetast BEHALVE de hartspier, die blijft gewoon functioneren. De meeste kiezen ook voor euthanasie, want uiteindelijk sterf je als je dat niet doet door verstikking omdat de long spieren uitvallen.

 9. Ik ben blij dat deze verhaallijn afloopt. Heb zelf mijn moeder verloren aan deze gruwelijke ziekte.
  Vroeg me al af hoe ze dat in de serie zouden weergeven. En idd de vorige Bianca vond ik ook veel leuker.

  1. o,maar dat is zo ontzettend voor u
   ik begrijp niet dat men dit onderwerp heeft aangedurfd.
   en wilt u toch naar deze serie kijken.
   men ken wel zeggen,het is maar een soap
   maar ik vind dat de schrijvers best wat voorzichtiger moeten zijn.

 10. Ik vind het echt een slechte keus van de schrijvers om Bianca eruit te schrijven… ik verwacht ook een Anton/Linda-verhaallijn en dat is minder leuk, want ik vind Babette een ronduit slechte actrice.

 11. Ik heb de oude Bianca eigenlijk nooit ‘gekend’; voor mij was Elvira altijd Bianca en ik heb haar altijd vinden passen bij haar personage. Ik heb haar er ook liever niet zien uitgaan, zoals ik elders heb gezegd.

 12. Deze Bianca heb ik nooit aan kunnen wennen, dat wil niet zeggen dat ik haar acteren niet goed vond, wie ben ik om daar over te oordelen. De schrijvers hebben idd van een warme Bianca opeens een ijskonijn neergezet bij de wissel van Cynthia Abma naar Elvira Out. Dat ze van deze ernstige ziekte een ‘ wegglippertje ‘ maken stoort me heel erg, natuurlijk kan iedereen een hartstilstand krijgen, maar daar hadden ze niet eerst de schijn voor op hoeven wekken dat Bianca ALS had, bah wat goedkoop. Ik kan me herinneren dat er al eerder eens een persoon met ALS in de serie is geweest, die heeft toen euthanasie laten toepassen, wie weet dit nog?……ik kan me n.l niet de namen herinneren. ik meendat dat in de tijd van Martine Hafkamp was.
  Any way een slechte beurt vanGTST om Elvira Out op deze manier tegen haar zin uit de serie te schrijven, wat zal die vrouw zich aan de kant gezet hebben gevoeld, ik hoop dat zij in de toekomst betere rollen als actrice krijgt toebedeeld, succes Elvira.

 13. Ja voordat ik gebombardeerd wordt met “het is een soap” en “kijk dan maar niet” wil ik toch ff kwijt dat ik me ontzettend erger aan Maxime. Toen zij vreemd ging met Anton, had ze totaal geen begrip voor Bianca. Nu voelt ze het wel. Idiote wijf. En Aysen die zo achter Wiet zat omdat HAAR BROER dood is. Toen ze Danny precies zo per ongeluk had geduwd, heeft ze alle bewijzen verdoezeld. Maar voor Wiet had ze geen begrip. Idiote hoer.

 14. ja,die maxime
  van lady tot nou ja je weet wel als ze in het nauw zit
  dan weet ze niet meer te gedragen
  dan is verfijnde lady weg
  ze gaat kinderachtig doen,voor haar 50/55 jaar
  keert de foto van bianca om
  en is in feite zo jaloers dat bianca,ondanks de moord
  op ardi,geliefd is
  zij veranderd in een wraakzuchtige vrouw
  dat had ze al in zich
  dank zij de schrijvers
  het laatste wat we zagen is een soort engel der wrake
  bij bianca,en dan roept ze rare niet nader te noemen dingen.
  goed gespeeld.
  maar niet leuk.

 15. Heel erg jammer dat elvira weg is,
  GTST kijk ik dus nu niet meer,nu mijn lieve favoriete actrice Elvira weg is?,veel geluk meid

Geef een reactie