Bijna een jaar geleden bedacht en geschreven door het schrijversteam, twee maanden geleden gedraaid en over anderhalve week op televisie te zien: de jaarlijkse zomer cliff-hanger van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Op vrijdag 3 juli sluit de RTL 4-serie, die de afgelopen jaren verschillende keren werd genomineerd en maar liefst zeven belangrijke vakprijzen in de wacht sleepte, het seizoen af met een wel heel bijzondere aflevering. Dit jaar blijven niet alleen de ‘GTST’-fans met grote vragen achter, maar is het voor veel inwoners van Meerdijk net zo goed een raadsel wat er is gebeurd.

Nu Nina en Bing aan iedereen verteld hebben een stel te zijn, blijken de reacties nogal uiteenlopend. Janine en Sacha zijn blij voor Nina, maar Lucas kan Nina’s keuze totaal niet begrijpen. Ludo doet voor zijn oogappel zijn best om Bing een kans te geven en nodigt hem uit op een dagje kleiduivenschieten. Bing gelooft helemaal niets van Ludo’s toenaderingspoging maar gaat toch op de uitnodiging in. Al snel blijken de twee mannen niet tot elkaar te kunnen komen. De gemoederen lopen zo hoog op dat één van de twee het er misschien wel niet levend vanaf brengt.

Wanneer Vincent inziet dat Maxime en hij nooit een normale band kunnen opbouwen, besluit hij toch te verhuizen naar Amerika om daar zijn vleugels uit te slaan en een carrière met X Selfie voort te zetten.

Lucas organiseert in Boks een afscheidsfeest dat zo gigantisch uit de hand loopt, dat de chaos niet te overzien is. Rikki, Thijs, Sjoerd, Maxime, Anna, Sacha, Lucas en Jef worden na een avond met overmatig veel drank wakker op plekken en in situaties die hun leven totaal op hun kop zetten. De avond heeft verre gevolgen voor hun vriendschappen en relaties. De manier en plek waarop Wiet ontnuchtert spant echter de kroon. Zij ontwaakt hoog in de lucht. Met een wildvreemde jongen…

131 comments on “De ontknoping nadert: Wat gebeurt er 3 juli?

 1. Bing schiet Ludo in zijn rug? Riskant………

  Als Ludo het niet overleeft, dan zal GTST het niet langer meer volhouden dan 2019, vrees ik (of eerder).

  1. Mee eens, Ludo maakt de serie nog een beetje spannend. Jef eruit, Noud eruit, Vincent eruit, Bianca eruit en dadelijk ook nog Ludo eruit. Dan is alleen Laura nog over van de oude spelers. Wel jammer zou het zijn. Als Nina of Wiet er dadelijk ook nog uitgaat blijft er helemaal niks meer over van de serie.

   1. Jef gaat er nog lang niet uit. Dat heeft hij in een interview aan Shownieuws verteld. Dat hij er uit zou gaan is een gerucht. En daar is het roddelblad Weekend nogal goed in.

     1. oh ik heb bij rtl boulevard toch echt gehoord uit bartho zijn mond dat de geruchten niet waar zijn

 2. Ik denk (eerste 2 zeker)
  * Bing schiet Ludo neer
  * Vincent gaat naar Texas
  * Lucas ligt met Rover in bed
  * Rikki ligt met Sjoerd in bed
  * Jef is op de snelweg
  * Maxime is ergens vastgebonden
  * Anna ligt.ergens op een boot midden op zee
  * Thijs zit in de bak
  * Sacha staat op een brug en springt er van af
  * Wiet zit ergens in de lucht

  1. Ik denk dat je de meeste wel aardig goed hebt. Al verwacht ik ook wat awkward momenten met mensen die in bed liggen zoals Sascha en Tim ofzo net als in de film the Hangover.

   Wel opvallend dat we niks over Maxime lezen in de cliffhanger? Zou zij er ook uit gaan nu Vincent ook eruit gaat?

  2. ik denk dat of de dokter en tim maxime hebben overmeesterd.
   of alleen anton,hij kan uiteraard die heks wel opvret..
   en dus kneveld hij haar op een op een verschrikkelijke manier.
   om haar daarna te verwonden.een bloederige massa blijft slechts over.
   geen dokter doet dat,maar hij is ontslagen.
   einde maxime,einde,dokter.
   maxime haar wraak,de dokter nu dus ook.

  3. Maxime ligt met Anton in bed
   wiet zit in n luchballon met haar date
   Rikki ligt met Sjoerd in bed
   Sascha en Lucas liggen samen op de bank bij Sasha thuis en daar is een klein onbekend kind aan het spelen
   Jef, Sjors, Anna en volgens mij nog iemand (Tim ofzo) zijn in de koning
   Thijs ligt naakt midden op straat met ‘schoft’ op zijn voorhoofd geschreven
   bing en Ludo gaan samen kleiduiven schieten en bing schiet Ludo
   aysen is gewoon thuis en doet een zwangerschapstest
   ik denk dat er nog iets meer was maar dat ben ik dan vergeten
   dit heb ik gezien bij de preview op RTLlounge

   1. bing schiet niet op ludo bing gooit het geweer op de grond en eenmaal op de grond gaat deze af …dit is dus niet express

  1. Ik denk, dat Ludo het wel overleeft. Kleiduiven schieten doe je niet met kogels, maar met hagel.
   En een hagelshot is niet dodelijk.

   1. Klopt, Ludo gaat niet dood als Bing met hagel geschoten heeft. Maar als die hagel toch vervangen is door echt kruid, en de geweren verwisseld zijn…… Ik voorzie toch wat mogelijkheden voor het einde van Ludo, of van Bing dat kan ook nog.
    Dat Ludo op de grond liggend naar Bing schiet.

   2. Precies @Mariska. Helemaal juist.

    Ik denk ook dat Ludo het overleefd. Nina boos op Bing. Relatie uit. En dat was juist de bedoeling van Ludo hahaha 🙂

    @Joop, niet direct aan dit soort complottheorieën denken. Ik denk eerder, wat ik al in deze reactie schrijf.

 3. Ludo gaat sowieso nooit dood, en als hij eruit gaat gaat Janine ook dus dat word ‘m niet. Jef zou inderdaad kunnen!

  1. Precies, @Jesse zo denk ik er ook over. (over Ludo en Janine dan).

   Maar Jef!!! daar zijn tegenstrijdige berichten over te lezen op Internet. Hij zou er nu weer niet snel uitgaan. Wellicht tijdens de jubileum uitzending van a.s. 1 oktober??

  2. wat een onzin dat ze er niet uit zouden gaan …ze hebben eerder dit jaar zelf aangegeven dat ze uitkeken naar andere carriere mogelijkheden en dat ze niet voor altijd in gtst willen blijven ..ze hebben laatst nog een reportage gedaan romancing the globe dat willen ze meer doen …als ludo doodgaat heeft janine nog steeds geen relatie in de serie met hem dus staat haar karakter er los van …wel zouden ze het zo kunnen spelen dat ze het el erg vind en het allemaal even niet meer trekt en de serie alsnog verlaat om naar haar zusje marieke te gaan

 4. Dit klinkt allemaal zo dramatisch, ik vind het geweldig. Maar betekent dit dat het volgende seizoen zal beginnen met het oplossen van wat er gebeurd is op het feest? Ik vraag me nu echt af wat die enorme chaos op het feest heeft kunnen veroorzaken.

  Exit van Vincent had ik niet verwacht trouwens, en dit betekent ook dat Jef er nog zal zijn na de cliff.

 5. Ik denk dat ze ons met de foto op het verkeerde been proberen te zetten. Het lijkt op de foto zo dat Ludo in de rug wordt geschoten door Bing. Echter kijkend naar Bing lijkt mij dit sterk (geweer langs het lichaam, verbaasde blik). Wellicht gaat het eerder de andere kant op, Ludo gaat door zijn rug, Bing weigert hem te helpen en dan loopt het uit de hand en weet Ludo juist Bing iets aan te doen.

  (Gekke gedachte misschien, maar op de foto lijkt t er gewoon niet op dat Bing heeft geschoten.)

  1. Ben het met jou eens.
   Lijkt mij ook teveel voor de hand liggend dat Bing Ludo neerschiet,vooral nu hij net samen met Nina is.
   Misschien komt nu de bad ass Ludo wel weer terug 🙂

   1. ludo en janine zullen de serie jaren uitzitten.
    de anderen ouderen komen en gaan.
    maar die twee,mogen altijd blijven,lijkt wel.

 6. Ik heb het gevoel dat ze nog een oude bekende terug laten keren. Misschien Sil of iemand uit de oertijd net als Linda.

 7. Dilan had al in een eerder interview gezegt tegen RTL Boulevard dat deze zomercliffhanger een vage cliffhanger zou worden. Nu ik deze spoilers lees geef ik haar helemaal gelijk.

  Wat Vincent betreft, ik weet niet zeker of hij er voor goed uitgaat of dat het alleen 3 maanden is zoals er best veel hebben. Hoop het in ieder geval niet! En bing en ludo, het lijkt me sterk dat bing zomaar uit het niets ludo neerschiet zonder enige goede reden, maar toch zou het zo kunnen. Vind het wel spannend!

  En ja, over het feestje van lucas, je kunt echt tot alle kanten speculeren wat er allemaal met wie zou gebeuren maar zoals in de spoilers van 3 juli te lezen is, zal rikki denk ik bij een bushalte wakker worden en daar een grote (bijna) naakt foto van haar zelf ziet. Er staat dat wiet wakker wordt met een wildvreemde jongen. Ik zou zeggen dat dat Rover is wantja, anders zou het betekenen dat er nog iemand een rol of gastrol in gtst zou krijgen. En jef, ondanks dat er de laatste tijd artikelen verschenen dat jef zei dat hij er nog lang niet uit zou gaan, RTL had het al bevestigd, dus ik denk dat er dan iets met jef gebeurd die volgende ochtend.

  Spannende spoilers!!!

 8. Als Ludo vertrekt vertrekt Janine ook. Ik denk het niet. Misschien raakt Ludo Bing ook nog 1 van die 2 overleefd het misschien niet.

  1. Als Ludo vertrekt hoeft Janine ook niet persé te vertrekken hoor? Ludo en Janine zijn exen en hebben niets meer met elkaar, behalve Nina.

   Jef vertrok toch ook niet na Barbara of hoe heet ze ook al weer die moeder van Bing? en Laura vertrok toch ook niet toen Robert uit de serie ging? Nina vertrok toch ook niet toen Dex of die Morris eruit ging? Charly vertrok toch ook niet toen Isabella eruit ging? en zo kunnen we nog wel een paar jaartjes door gaan!!!

   1. @Richard50, Ik denk er het navolgende over: als Ludo er uit zou gaan, dan vertrekt Janine op termijn ook. Dit omdat ze in het echte leven WEL een echtpaar zijn en heel veel dingen samen doen. Zoals ze ook een reisprogramma bij RTL samen hebben.

    EN: Waarom zouden ze weer iemand van de oude garde er uit schrijven. Het is hier al vaker geschreven, dan blijven er alleen jeugdige (vaak niet goed acterende/onervaren) spelers over. Ik ben van mening dat er een gezonde mix van jong en oud aan acteurs aanwezig moeten zijn in een soap. Jong en oud die zich dan ook achter de schermen kunnen ondersteunen, met adviezen e.d. Naar ik ooit gelezen en gehoord heb tijdens interviews gebeurd dat ook.

    Deze soap moet blijven voor kijkers van alle leeftijden. Want vergeet niet er kijken genoeg oudere mensen. Bijvoorbeeld, mijn moeder is 86 en kijkt elke avond met veel plezier en snapt ook de verhaallijnen allemaal erg goed, ik kan, tot mijn groot plezier, ook samen met haar over praten en meningen uitwisselen.

   2. Maar waarschijnlijk weet gtstfites wel dat Erik en Caroline altijd gezegd hebben dat als een van de twee uit gtst gaat, de ander mee gaat. Dit hebben ze altijd gezegd en waarschijnlijk doelt gtstfites hier ook op. En dat Janine er na Ludo ook uit gaat heeft te maken dat Erik Ludo speelt en Caroline Janine, snap je. En die rollen zullen ze vast niet rechtsen

 9. Spannend en wat zou er voor chaos zijn op het feest en iedereen opeens ergens anders wakker wordt? We zullen zien ben benieuwd

 10. ludo is al eerder neergeschoten wonderbaarlijk kwam hij een paar jaar later weer terug ben benieuwd of dit nou ook weer gebeurt. De laatste tijd is het behoorlijk rustig geweest om het persoontje van Ludo er mag wel weer wat spanning inkomen

 11. Iedereen wordt op een andere plaats wakker? ik weet niet wat ik daar bij moet voorstellen en wat of wie veroorzaakt dan die enorme chaos op dat afscheidsfeestje? ik vindt het maar een raar verhaallijn dit als ik het zo allemaal lees.

  1. ik ben heel ben benieuwd wat dat voor een afscheidsfeestje is.
   is het een feestje voor nina en bing hun verloving.
   en maxime wilde tocjh idereen uit de box hebben.
   zij wordt steeds erger,kinderachtiger,in zich zelf gekeerd
   denkt dat zij de de enige is die iemand verloren heeft.
   eerst werpt ze zich op als de reddende engel,die toko opknapt
   en tim,en bing geld leent voor box.
   dan nu ontdek je je haar ware aard,de echte keiharde maxime
   het kan me niets schelen,zegt ze,nooit zal ik de boumannen exuses aanbieden
   nooit.
   ze speelt het goed.
   maar ik vind dat ze weg mag.

 12. Ludo Hahah hij gaat echt niet dood geloof mij nou maar. Ook al is hij geschoten of niet hij overleeft dit sowieso dat is een feit. Als idd bing hem neerschiet zou ik het maar helemaal goed afmaken als hij slim is, want Ludo maakt hem helemaal kapot als hij weer terug is.

  De boot deel 2 hahahaha kan niet wachten om bing weer te zien verdrinken en janken als een baby.
  Wat mij betreft een prachtig verhaallijn, hoe bing weer terug gepakt gaat worden!

 13. ja ik zou het ook raar vinden als Ludo dood zou gaan. Maar ik denk ook dat die foto een instinker is en dat ludo door zijn rug gaat ofzo, misschien schiet hij Bing wel neer. En van dat feest snap ik het ook niet helemaal wat voor chaos dat gaat worden. Maar ik moet zeggen, het ziet er wel goed uit.

 14. geen van beide mannen gaat dood.
  en jef gaat mischien met vincent en lucas mee.
  om voor ze te koken,of ergens in een hotel te werken.

 15. Ik ben benieuwd naar dat feest…. Rare dingen, apparte koppels/personen op plekken waar je ze niet verwacht….. Eerder was the lezen dat rikki een grote poster in een bushokje ziet hangen, zou ze belanden in een bushokje??

 16. Zou Maxime vanuit de bosjes Ludo neerschieten voordat ze zelfmoord pleegt? 😛 Je gaat op den duur vanalles denken terwijl we nog niks hebben gezien hahah

 17. Ik zou het niet leuk vinden als Vincent de serie verlaat, je kunt nog genoeg met dit karakter voor het ongeloofwaardig wordt. Ik ben benieuwd wie nu de nieuwe eigenaar van De Koning wordt. Ik geloof niet dat ze deze set zullen afbreken, volgens mij is het de enige die al vanaf seizoen 1 te zien is. Verder zou ik graag willen dat Menno terugkomt, lijkt me echt goed voor de verhaallijn. Dat Lucas bijvoorbeeld een relatie krijgt met Rover en dan Menno plots voor zijn neus staat.

 18. ED ik denk dat LINDA de koning overneemt en inderdaad ik vind het jammer dat VINCENT eruit gaat dan liever LUCAS en ik hoop niet dat LUCAS en ROVER iets beginnen dan krijgt je weer een homolijn vind ik niks.

 19. Ik denk dat Wiet met Rover is. En Maxime staat ook gewoon tussen de gasten vh feest dus wellicht wordt zij wakker bij Sjoerd in bed? Ben iig benieuwd!!! Hopelijk gebeurt r weer es iets GTST is saai aan t worden!!!
  Vincent gaat eruit egt de telegraaf dus hij zal wel verhuizen naar Amerika.

 20. The final return of Martine Hafkamp. Hebben ze meteen een leuke verhaallijn voor tijdens 25 jaar.
  Martine schiet in de bosjes Ludo neer, Bing krijgt de schuld.

 21. Ludo gaat niet dood denk ik. Want als Ludo GTST verlaat gaat Janine ook. Want Erik de Vogel en Caroline de Bruijn hebben samen aangegeven als een van hun gaat stoppen gaan ze samen. Dus dat zouden ze nooit doen. En ik denk dat Ludo zwaar gewond raakt en dus op het randje van dood/leven belandt. En iedereen eerst denkt Ludo haalt het niet en komt te overlijden. Maar dan gebeurt er een wonder Ludo overleeft het.

  Dat denk ik eerder. En of Ludo is niet geraakt en weet hij toch het geweer te pakken of heeft hij onverwachts een vuurwapen in zijn broekzak zitten. Dat zou kunnen. En pakt hij de vuurwapen en weet hij Bing neer te schieten en overleeft Bing het niet. Dat zou denk ik andere wending brengen Ludo wordt ermee bedreigt en hij weet Bing te overmeesteren en te vermoorden. Of Bing overleeft het gewoon en raakt gewond. Of allebei raken ze gewond dat zou ook kunnen. En dan krijgen we volgende seizoen een verhaalijn wie heeft er als eerst geschoten Bing of Ludo? En ik denk dat ze dan naar elkaar wijzen maar we zullen zien. Het wordt in ieder geval heel erg spannend en ook volgend seizoen.

 22. Het is veel te voor de hand liggend om te zeggen dat Bing Ludo neerschiet, dus dat zal wel niet zo zijn, maar het kan ook zo zijn dat Gtst een omgekeerd psychologisch spelletje met ons speelt. Dus dat het gewoon wel zo is zoals de foto impliceert, dus Bing schiet gewoon Ludo neer. 😉
  Nou ja het kan dus nog alle kanten op, al denk ik zelf dat deze foto er gewoon is om ons te misleiden en dat Bing Ludo niet neerschiet. (Want zo slim is Gtst nou ook weer niet)

   1. HAHAHAAH.

    Erik en Everon hadden een interview bij RTL Boulevard. Erik zegt dat hij dit dus probeert voor zijn dochter, ze komen in een gesprek en ze zijn het oneens. En dan zegt Ludo, dit gaat hem niet meer worden vandaag, hij loopt weg en dan… BOEM. Maar volgens mij bij kleiduiven schieten doe je dat in ieder geval niet met een groot kaliber, maar met een klein kaliber. En misschien wel helemaal niet met echte kogels. En anders ga je er niet meteen dood van, maar hij schiet wel in je rug he, dus het kan wel. Maar Ludo zal niet meteen van de wereld zijn dus kan hij nog terug schieten. Liggen ze allebei te creperen op dat veld hahaha

 23. Ludo weet nog steeds niet dat Bing ook mee heeft gedaan aan de chantagepraktijken van Lorena. Volgens mij weet alleen Thijs van zijn betrokkenheid. Denk dat Bing Ludo red na de zomer en dat alles goed blijkt te gaan tussen de twee, maar dan komt Thijs die zich verspreekt/of Bing wil verraden op de een of andere manier (omdat Bing zich indirect met Rikki bemoeit) zodat hij weer in de problemen komt met Ludo.

  of de aanslag is juist op Bing gemunt, maar Ludo wordt per ongeluk geraakt doordat het hard waait ofzo of het geweer is verkeerd afgesteld..

  1. Dat viel mij ook op inderdaad. Verwacht dat dit wel zal veranderen zodra ze weer met iemand kan vechten om een man of zodra ze weer carrière wil maken.

 24. Babette van Veen is niet de meest denderende actrice nee. Emoties speelt ze wel goed, maar dagelijkse huis-tuin-en-keukenscènes komen meestal een beetje zoutloos over.

  1. Tja zeikerd of niet, ik vind Babette ook een vreselijk slechte actrice die haar zinnetjes werkelijk vreselijk opdreunt , maar ja we zullen het moeten accepteren want hoe we ook roepen dat ze niets kan, de schrijvers zijn de baas .
   Wel jammer dat ze nu juist dit vreselijke personage voor de zoveelste keer op laten draven, er waren denk ik wel leukere types uit het verleden.

   Maar laten we maar afwachten hoe haar verhaallijn gaat zijn, misschien is het wel een hele leuke en went iedereen aan dat “stemmetje”.

 25. Ik vind het heel vreemd dat het gedoe van Vincent en Sasha zo abrupt is geëindigd, maar ik begin het idee te krijgen dat dat tijdens de cliffhanger een staartje zal krijgen. Lijkt me echt grappig als ze het nog voor de laatste keer zouden doen en dat Sasha dan zwanger zou worden.

  Verder was mijn eerste gedachte dat Wiet met Vincent zou zijn (aangezien ze in de lucht zal zitten blijkbaar), maar toen wist ik nog niet dat Oscar Aerts de serie zou verlaten. De enige logische gedachte is nu dat Wiet met Rover zal zijn.

 26. Wat een zeikerds hier. Wees blij dat er een personage van het eerste uur terug komt. Vind het prachtig dat ze weer terug is. Dat er nkg vele mogen volgen, in die tijd was gtst tenminste nog spannend.

    1. Je ziet ook niet zomaar iedereen een luchtballon besturen. Heb je een brevet/vliegbewijs voor nodig. Dus dat heeft diegene in elk geval.

     1. Wellicht. Maar dit is ook maar gewoon een fictieve serie. De persoon in die luchtballon is niet zomaar een random persoon. Die heeft natuurlijk iets te betekenen voor de verhaallijn.

 27. Spannend hoor allemaal, Ludo gaat niet dood, voor de zoveelste keer, alleen gewond, misschien voelde hij al iets aankomen, door met Bing af te spreken, en heeft hij een kogelvrij vest aan??!!

  En ik heb het hele jaar gehoopt dat de slechtste “actrice”, aller tijden er eindelijk uit zou gaan, nee hoor, laten ze Bianca sterven, 1 van de beste Actrices!?

  Nina hoeft niet dood, maar wel vervangen worden, ik begrijp niet dat er geen enkele goede acteur, haar nooit eens heeft gezegd, meisje ga naar de toneelschool!
  En dat er geen enkele schrijver of producer van GTST dat heeft gezegd.

  En voor alle fans van Nina, ik blijf gewoon kijken, zo’n domme opmerking, door te schrijven, dan kijk je toch niet!

 28. Ik weet niet of het al genoemd is maar wat als Lucas wakker wordt naast een vrouw in plaats van een man? Het valt me op dat Lucas en Sacha de laatste tijd veel scenes samen hebben. En dan raakt Sacha misschien zwanger… En dan komt Noud terug. De ex van Sacha, beste vriend van Lucas… Drama dus.

 29. Wie maken nou een ballon vlucht?
  Ik zie op de app van rtlxl een clif filmpje ,, maar kan niet zien wie er in die ballon zitten

 30. Als je de cliffhanger leest, lees je dat Wiet zich in hogere sferen begeeft en het wel heeeel bond heeft gemaakt. Zij zit dus in de luchtballon (kan je ook best goed zien in het filmpje)

  Ik vermoed met de zoon van Linda. Relatie met Anna is toch al kapot, dus denk dat ze met hem wakker wordt in de ballon

   1. Dit was volgens mij een soort afscheidsbegrafenis in 1996 omdat hij toen nog niet gevonden was maar wel doodverklaard, later is hij in 2005 dus alsnog echt begraven.

 31. Dat zegt niks. Dit is gtst. Er zijn wel vaker mensen uit de dood terug gekomen en hier kunnen ze ook wel weer wat op verzinnen. Het zou mij niet verbazen.

 32. Ja maar arnie’s lichaam is gevonden in 2005 en hij is toen begraven..
  Plus reinout oerlemans is ondertussen multi-miljonair, die gaat echt niet in een soap spelen meer.

 33. als de cliffhanger ook zo laat komt als gisteren is te gek voor woorden hij kwam gewoon gisteren om 20.15 wordt steeds later nog even dan komt hij om 20.30 of helemaal niet of ze halen een stuk eruit hebben ze al eens gedaan altijd maar snel snel snel waarom alleen over ziggo on demand waar er over geschreven was dat gtst niet in de problemen komt wat heb ziggoi on demand nou mee te maken dat is alleen via een internet stick dat je films kan bestellen heb toch niks mee te maken onzin.

 34. Wat opvallend is, in de promo dragen Bing en Ludo allebei de gehoor bescherming. Waar is die op de foto bij Bing? En Bing kijkt inderdaad niet met een grijns, maar eerder geschrokken. Ludo grijpt naar zijn rug, dus kan ook door zijn rug zijn gegaan. Sowieso is het een ongeluk als Bing in zijn rug schoot, zou anders dom zijn als je de vader van je vriendinnetje neer knalt…

 35. De cliff aflevering was super leuk, ben echt benieuwd wat er nou precies is gebeurd! Geen spanning en sensatie zoals 2 jaar terug, maar dat hoeft/kan ook niet ieder jaar. En was dat getinte kindje met krulletjes het kind van Bing en Monica???

 36. heeyyyy
  heb net de shortie gezien van morgen en wat blijkt:

  *Maxime en Anton worden naast elkaar wakker
  *Thijs wordt naakt wakker op straat met schoft op zijn kop
  *Wiet komt in een luchtballon terecht met de bestuurder
  *Sjoerd word naast Rikki wakker
  * Sascha en Lucas worden naast elkaar wakker en dan zien ze een klein kindje rennen
  *en miss wel het belangrijkste Ludo word perongeluk door Bing in zijn rug geschoten

  dit was het
  over jef is niks bekend in de shortie en laura ook niet

 37. heeyyyy
  heb net de shortie gezien van morgen en wat blijkt:

  *Maxime en Anton worden naast elkaar wakker
  *Thijs wordt naakt wakker op straat met schoft op zijn kop
  *Wiet komt in een luchtballon terecht met de bestuurder
  *Sjoerd word naast Rikki wakker
  * Sascha en Lucas worden naast elkaar wakker en dan zien ze een klein kindje rennen
  *en miss wel het belangrijkste Ludo word perongeluk door Bing in zijn rug geschoten

  dit was het
  over jef is niks bekend in de shortie en laura ook niet
  dat was het
  Groetjesssss

 38. Wat mij opvalt is dat de foto hierboven waarop Bing en Ludo te zien is eigenlijk niet klopt. Op de foto is te zien dat Bing een geweer in zijn handen heeft. Gezien de shortie van morgen laat bing deze vallen en daardoor is Ludo geraakt. Hij houdt alleen gehoorbeschermers vast.

  1. Ik denk dat Bing even het geweer van ludo vasthield of omdat Ludo ging stoppen en toen het geweer aan Bing gaf. Waarschijnlijk gooide Bing er maar een weg en liet hij de andere misschien vallen van de schrik?? K weet ook niet maarja k denk zoiets.

   Ik vind dat van Maxime en Anton echt briljant gedaan!! Ik vraag me echt af hoe die twee het met elkaar gedaan hebben?! Waren ze beide de kluts kwijt ofzo? Maar een ding snap ik niet, Anton was dan toch niet dronken want hij was niet op dat feest. Dus ik denk dat Anton Maxime echt wilde en Maxime eigenlijk heel stiekem hem ook doordat je meestal als je dronken bent heel eerlijk bent ze zo bij elkaar in bed beland zijn? Ik denk trouwens ook dat na de zomerstop er heel veel trowbacks zijn van wat er precies is gebeurd op het feest, want volgens mi zie je dat niet in de cliff.

   Srry voor ziek lange reactie 🙂

 39. Dit is vreemd…..

  Dat van Bing & Ludo valt te begrijpen, dat zal wel weer goedkomen, maar hoe in vredesnaam komt het dat iedereen op zulke ráre plaatsen wakker wordt en vooral mét wie ze zijn….

  Wie heeft ze daar geplaatst ?

  Op straat naakt (Thijs), in bed met elkaar (Maxime & Anton),(Rikki& Sjoerd), Op de bank met lippenstift (Lucas & Sacha) ….

  Vanavond gezien dat er “iemand” onder die trap naar binnen ‘sluipen wil’ om waarschijnlijk iets met die drank te doen… Maar wie ??

  Enne… Wie is in hemelsnaam die man waarbij Wiet wakker wordt terwijl ze al op flinke hoogte zijn met een volle picknickmand ??

  Dat was die knakker van die datingsite, maar hoe kan hij nu al zolang opgestegen zijn als Wiet nog sliep ??

  Dit is bizar vreemd hoor !

  1. In de shortie had Lucas het over “narcoseshotjes”… Ik denk dat dat wel verklaart waarom er allerlei vreemde dingen zijn gebeurd die avond. Ik denk ook niet dat de personages zijn gaan slaapwandelen, maar dat ze het bewustzijn over zichzelf zijn verloren en onderbewust hebben gehandeld zonder het echt door te hebben. Misschien was Wiet wel klaarwakker toen ze besloot met die man in de lucht te gaan, maar is ze daar in slaap gevallen. Hetzelfde geldt voor de anderen.

   1. Tim heeft de hele avond foto’s gemaakt. Daarmee zullen ze in het volgende seizoen wel achterhalen wat er gebeurd is.

 40. Ik denk dat dat van Maxime en Anton gewoon echt is dus niet dat er iets in het drankje zat. Alleen een ding snap ik niet zoals ONNAA al zei: denk ik ook dat er veel throwbacks zijn naar het feest dus dat we zo te weten komen gedurende na de zomervakantie wat e precies is gebeurd, netzoals dat toen met Danny en Aysen ging. Maar ik denk idd ook net zoals ONNAA Anton was niet op dat feestje dus wilde hij maxime echt? En ik denk idd ook dat Maxime hem stiekem wilde door de drank?? Hoe zou dat nou weer gebeurd zijn tussen Maxime en Anton?

 41. Ja okee ‘Boodschappenlijst’ maar naakt op straat gaan liggen terwijl er ‘Schoft’ op zijn voorhoofd staat ?

  Hmm… :/

  1. Ik denk niet dat hij daar zelf is gaan liggen, nee. Misschien heeft Rikki samen met Sjoerd wraak genomen op Thijs door hem knock-out te slaan en hem naakt op straat te leggen? Lijkt me heel sterk, maar misschien kan het wel echt gebeurd zijn aangezien die twee toch samen wakker worden de volgende morgen…

 42. Gelukkig hebben we weer een web toepassing voor de smart Phone waarmee we de hele zo er weer druk in de weer kunnen om te achterhalen wat er is gebeurd.

  Ben wel benieuwd wat er op die foto van Jef staat, zou hij met Laura hebben gezoend 😛

  1. We zullen er deze zomer door de app in ieder geval achter komen:
   – Wie de date van Wiet is en wat zijn achtergrond is. (leeft in een sprookjeswereld)
   – Hoe Thijs op straat terecht is gekomen. (waarschijnlijk een wraakactie van Rikkie)
   – Wie het kind is wat aan het rondrennen was bij Sacha en Lucas (waarschijnlijk het kind van Bing en Monica)
   – Hoe het is afgelopen met Ludo. (wat de schade is van het schot, of hij nog leeft of niet. Door het eerste hoofdstuk van de app zou je gaan denken dat hij dood is, in Boks is een oude foto van Ludo te vinden naast een paard. Lijkt haast wel zo’n in memoriam terugblik foto)
   – Wat er op de foto van Jef staat. (wellicht Bing onder het bloed, of een oude bekende die terugkeert)

 43. Dus die Zeger Philip van Zuylen de Larrey vindt dat hij recht heeft op het landgoed in Ierland van zijn oma.
  In de app zie je dat hij foto’s heeft van zijn landgoed in Ierland waar hij zelf ook op staat. GTST kan natuurlijk ook gevraagd hebben van heb jij toevallig foto’s met een landgoed ergens in het Verenigd Koninkrijk, maar dat denk ik niet. Aangezien Marly gezegd heeft dat de buitenland opnames (volgens mij tijdens het jubileum te zien) in Ierland zijn, en dat zij daar volgens mij ook is. Dit kan ook gelogen zijn van Marly, dat zij er is, maar andere van de cast. Want ik kan Nina nog niet daar plaatsen. Ik denk dat het duidelijk is dat de buitenland opnames dit jaar in Ierland zijn, met ik denk sowieso Wiet en Anna.

 44. ik wil niet veel zeggen maar ik vond de cliffhanger niet spanend eerder saai het is wel een anders geweest valt tegen je zag dat de cast ergens anders waren omdat ze veel gedronken hebben en in het huis van sasha waar ook lucas was liep een kind wie is dat kind nou weer je ziet hem ook al in de eerste aflevering van het nieuwe seisoen je kan zien dat het allang is opgenomen de nieuwe seisoen want als de cliffhanger komt dan komt er normaal gesproken geen voorstuk van het nieuwe seisoen ze zijn dus eerder gestopt en ludo werd geraak door het geweer ging was een ongeluk bing gooide het geweer weg en ging af maar wie geloof hem moet je ludo voor kennen.

 45. wie is nou zeger phillip waar je het over heb frank kan ik niet als je die vriend bedoel van wiet hoop ik niet dat die voor vast zit in gtst is helemaal niks voor wiet.

 46. ik begreep helemaal niks van de cliffhanger sjoerd lag met rikki in bed maxine met anton thijs lag naakt op straat zal rikki wel gedaan hebben en sasha was bij lucas in huis waar een vreemd kind liep was gewoon raar.

  1. Misschien moet je de laatste paar afleveringen nog een keer rustig stapje voor stapje kijken..
   Het is logisch dat sommige dingen niet duidelijk zijn, het is een cliffhanger.
   Dat vreemde kind is bijna zeker van Bing en Monica.

 47. Maar er werd eerder gezegd dat er misschien iets in die drankjes was gedaan door Monica (weet ik niet zeker of door iemand anders)? Maar dat lijkt me sterk want waarom zou hij/zij dat willen? Ik bedoel hij/zij heeft er toch niets aan dat Anton en Maxime bij elkaar in bed terecht komen? Ik denk dat omdat het volgens Lucas van die narcose shotjes waren, iedereen gewoon echt heel dronken was of dat ze eerst wel bij een soort van bewust zijn waren, maar dat je nadat je wakker wordt alles bent vergeten. Ik vraag me echt af hoe dat tussen Anton en Maxime is gegaan!! Wat denken/hopen jullie????

 48. 1 ding is duidelijk over 25 jaar jubileum in oktober het zal om Zeger Phillip van Zuylen de Larrey zal gaan. Ik ben benieuwt wie Zeger Phillip precies is.

  – het is bekend dat een groot deel van die aflevering wordt afgespeeld in Ierland
  – Zeger Philip nog wat heeft een landgoed in Ierland van zijn oma ofzo
  dan zal het dus iets met Zeger Phillip te maken hebben in die aflevring

Geef een reactie