25 jaar na haar debuut scene keert Babette van Veen terug in de huid van Linda Dekker.  En haalt GTST een actrice van moment één terug in de serie.

Linda dekker die in 1998 uit Meerdijk vertrok keerde in 2005 eenmalig terug, tot 29 juni want dan komt Linda samen met haar puberzoon Rover (gespeeld door Buddy Vedder) Meerdijk binnenlopen. Linda gaat proberen in Meerdijk een nieuw bestaan op te bouwen nadat haar huwelijk in Canada strandde.

Babette hoefde niet lang na te denken over de rol: ”Mijn terugkomst als Linda is een stap waar ik totaal niet over na hoef te denken. De soap is een warme bad. Eind jaren 90 heb ik mezelf uitgedaagd andere dingen te gaan doen. Dat resulteerde onder andere in drie cd’s, een boek en twee eigen theaterprogramma’s, maar nu ben ik toe aan stabiliteit en het hebben van fijne collega’s in combinatie met geweldig werk.”

 

34 comments on “Babette van Veen keert terug!

 1. Ik weet niks van de oude garde, maar ik vind het heel leuk om te zien dat enkelen terugkeren. Ik hoop dat er nog meer oude acteurs bijkomen voor het jubileum.

 2. Mijn vriend en ik lazen dat personage Linda Dekker weer terugkomt uit Canada. Destijds in 1998 vertrok met Linda met echtgenoot naar Brazilie, niet naar Canada. Of is ze in die tussentijd ook nog een keer naar Canada verhuist. Personage Suzanne Balk vertrok destijds naar Canada. Doort elkaar gehaald?

 3. @Ronald, ze is natuurlijk in 2005 al even terug geweest. Ze kwam toen alleen terug. Wat ze daarna is gaan doen weet ik niet meer. Maar waarschijnlijk dus naar Canada. Alleen is haar zoon dan wel snel oud geworden.

 4. Ontzettend leuk zeg! had echt niet verwacht dat Linda terug zou komen!
  Eventjes gezocht op haar personage, want toen ze er in zat keek ik nog geen GTST.
  Ik dacht eerder dat Gigi terug zou komen.. Maar Linda lijkt me ook heel leuk!! En ben ook benieuwd naar haar kinderen!

 5. Oh wat heerlijk dat Babette terug komt als Linda! Ze ziet er geweldig uit en ik hoop dat ze weer lekker gemeen zal zijn. Wel jammer dat het nu al bekend is. Ik had het nog fijner gevonden als ik het gewoon 29 juni had gezien. Dan was de verrassing nog groter geweest. Haha ik ben benieuwd wat Laura ervan gaat vinden.

 6. Yes Linda terug!!! Goede zet van GTST. Je kan hier zoveel kanten mee op. Ze zou zomaar de nieuwe mevr. Bouwhuis kunnen worden. Of wellicht wel mevr. Sanders. Haha

  Ik kan niet wachten op Linda vs Laura/Janine/Bianca/Julia!
  Oh of Linda vs Maxime ofzo.

 7. Ja leuk dat ze terug komt,maar ik zag volgens mij ook vandaag heel snel dat in de weekend van deze week dat Wilbert Gieske ook terug komt dat zou ik ook heel gaaf vinden laura is er nog steeds … Ben benieuwd!!!

  1. Roddelbladen zijn net zo onbetrouwbaar als Wikipedia. Maar het zou best kunnen met Wilbert Gieske misschien dat Jef met Robert naar Tokio gaat.

 8. Eindelijk weer eens een vertrouwd gezicht van de oude garde terug in GTST, dat werd wel eens tijd zeg. Maar waarom nu weer zo’n jonkie erbij, dan kunnen ze beter nog een oude koe uit de stal halen want het wordt nu wel erg eentoning met al die jonkies in GTST. Ik hoop dat Linda Dekker de nieuwe bad girl gaat spelen en Ludo als concurent ziet en dwars gaat zitten met spannende verhaallijnen.

 9. Jef verlaat gtst maar weet iedereen al. Er is een grote kans dat Bianca ook vertrekt. Maar wie zal er volgend seizoen uitgaan als Sam Dekker er ook nog bij komt?

  1. Rond seizoen 21 bestond de hoofdcast uit 21 en nu uit 20, dus ik hoop niemand! Maar als het iemand is.. Dan moet een jonkie zijn als Wiet ofzo. Want anders vervangen ze 2 ‘wat oudere’ personen door jonkies.

 10. wel jammer dat JEFF eruit gaat ik denk dat LINDA de koning overneemt en wie is nou SAM DEKKER nooit van gehoord.

 11. Britt Scholte maakte bekend dat ze een rol gaat spelen in een Nederlandse en Vlaamse serie gaat spelen. Het zou kunnen zijn dat Britt de rol van Sam Dekker gaat spelen.

  1. @Kaaskoekje, in GTST kan natuurlijk alles. Maar we moeten toch echt niet vergeten dat Simon Dekker in GTST dood is gegaan. Simon werd op z’n huwelijk, voor het altaar neergeschoten(in seizoen 13)

   1. Simon is al 2x eerder dood geweest, dus nog een keer opstaan zou leuk zijn hahaha.

    Jammer dat robert er niet meer is, was altijd toch linda en robert.

    Wie moet linda nu van laura afpakken xd

 12. laten we het eens over de vader hebben van ROVER DEKKER als het goed is moet het JASPER FABER zijn de zoon van hij speelde in de laatste aflevering mee als de nieuwe liefde van LINDA ze trouwden en verhuisde naar canada weet ik nog heel goed als het goed is moet er een kleine foto in de eerste boek van GTST.

 13. ik weet al hoe hij heet de man van LINDA en de vader van ROVER dat is ERIK HARMANS gespeeld door JASPER FABER de zoon van hij speelde toch zeker mee in 32 aflevering een paar als SJORS geen SJORS LANGEVELD natuurlijk zij is een vrouw en later als ERIK HARMANS in de laatste aflevering trouwde hij met LINDA en samen verhuisde ze toen naar canada zo ging dat en er staat een kleine foto in het eerste boek van GTST.

 14. Ik zit eigenlijk niet zo op haar te wachten, een combinatie van dingen denk ik. Maar wel leuk dat er iemand van lang geleden terug keert.

 15. maar wie is nou de vader van de kinderen van LINDA DEKKER ik denk dat het ERIK HARMANS is die ooit vertolk is door JASPER FABER de zoon van PETER FABER want LINDA kwam ooit nadat ze eruit ging terug voor een tijdje toen in de laatste aflevering trouwde ze met hem en toen verdween ze uit meerdijk.

Geef een reactie