Na een succesvol moord onderzoek over de dodelijke sprong van Mike, Waar Rik uiteindelijk schuldig voor werd gevonden. Heeft GTST anderhalf jaar later een soortgelijke verhaallijn te pakken, wie heeft Ardil vermoord?

Op het moment dat Aysen en Jef de bruiloft van Sjors en Tim willen verlaten gebeurd er iets vreselijks. Ardil valt uit het raam van Boks onder toezien van Aysen en Jef.

Ardil wordt naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis krijgen Aysen en Maximee te horen dat de val Ardil fataal is geworden.
Maar het is geen ongeluk, Ardil blijkt te zijn geduwd waardoor hij uit het raam is gevallen. De politie van Meerdijk gaat op onderzoek uit. Iedereen wordt verhoord door de politie. Wie heeft er wat gezien of gehoord?

Wie heeft Ardil vermoord en waarom?
Laat hieronder je bericht achter: 

 

129 comments on “Discussie: Wie heeft Ardil vermoord?

 1. Als Jef niet met Aysen was geweest en we weten dat hij eruit gaat; was het echt zooo awesome geweest als hij het had gedaan :p

  Als het real-life was zou het Wiet zijn, maar ik zie haar niet vertrekken. Maar Anton ook niet, zeker niet nu Bianca ALS heeft..

  Misschien een buitenstaander? Hhaha of Nuran :p

  1. Het is Bianca. Ik heb de beelden zojuist bekeken via face-book. Daar is een shot van 30 seconden te zien met een dialoog tussen Aysen en Bianca waarin Bianca bekend en een pistool op haar krijgt gericht

 2. Ik weigerde eraan te denken dat het Wiet kon zijn, omdat ik d’r motief maar niet serieus kan nemen, maar ze maakt zichzelf steeds verdachter. Ik krijg steeds meer het idee dat ze iets achterhoudt en dat ze niet helemaal oprecht is soms. Vooralsnog denk ik dat het Anton is geweest, die dan een beetje was doorgeschoten door de alcohol. Hij is de enige die echt een reden had om Ardil iets aan te doen, al was het hem een klap geven. De hele tijd dat Wiet dacht dat Anna vreemdging, heeft ze alleen Anna zelf erover benaderd en niet Ardil. Waarom zou ze nu toevallig wel naar Ardil stappen?

  Er zouden toch echt meer verdachten moeten zijn. Misschien is het Sjoerd wel; toen hij zo boos was op het feest dacht ik even dat hij op dat moment zou duwen.

 3. Ik zou niet weten wie, maar Anton Wiet of Anton van vind ik te voor de hand liggend.. maar wie het dan wel is komen we in de loop der tijd wel achter =)

  1. Ik denk Thijs. Bij Mike deed GTST precies hetzelfde, de aandacht leggen op Lorena, Nina en Ludo om zo uiteindelijk de kijker af te leiden van de echte dader (Rik) Nu ligt de aandacht vooral op Anton en Wiet, dus die zullen het wel niet gedaan hebben.

   Thijs neemt wraak voor wat er met sascha is gebeurd.

 4. Ik heb het gevoel dat het nog 2 maanden gaat duren.

  Misschien zijn Sjoerd, Anton, Wiet of Thijs het niet. Maar iemand die je niet verwacht (Bing bijvoorbeeld)

 5. Wiet of Anton.
  Wiet omdat ze dacht dat Ardil en Anna wat met elkaar hadden.
  Anton omdat hij boos is omdat Anna betrokken was bij Ardil’s zaakjes.

 6. Ergens denk ik Thijs. Hij beschermt zijn kleine zusje wel.

  Hoop niet dat het Wiet is, zou beetje voor de hand liggend zijn met haar verleden enzo. Zou helemaal leuk zijn als het iemand is die je niet verwacht (geen motief heeft) zoals Tim (net als Rik net getrouwd voordat hij een moord bekende 😛 ) of Bing misschien

 7. Ik vrees Anton………… en dan Bianca dood aan haar ziekte en Anton de bak in en hoppa weg zijn de bouwhuisjes (laten we hopen van niet want ik vind dat er al te veel mensen weg gaan en wat er voor terug komt kan me echt niet bekoren zoals de vreselijk slecht acterende Sacha en Thijs )

  1. ja thijs want hij krijgt sws ruzie met rikki omdat die loog over zn gevoelens en dan heeft die toch niks meer dus gaat die uit de serie

 8. Dit is inderdaad een goed moment voor Gtst om Thijs en Sacha uit de serie te krijgen. Thijs die als dader naar de gevangenis gaat en Sacha die dan niks meer te zoeken heeft in Meerdijk en vertrekt.
  Denk niet dat dit werkelijk gaat gebeuren, maar hopen mag altijd.

 9. De zomercliffhanger?
  – Moordenaar bekend van Ardil
  – Familie Sanders wraak
  – Bianca valt van de trap?
  – Een oude bekende keert terug

 10. ik denk dat wiet adril heb vermoord. ze flipt hem de pan uit tegen anna over dat ze met aysen heeft gepraat en samen heeft gewerkt. ze maakt der zelf enorm verdacht ik heb al 2 afleveringen voor uitgekeken en daar is het ook in te zien. en aangezien haar verleden zou het zomaar kunnen dat wiet het gedaan heeft.

 11. Het is de bedoeling dat iedereen Wiet als verdachte ziet.Zij heeft al heel wat misdaan.En zo rekken ze deze verhaallijn nog even.Want iedereen ziet Wiet als verdachte de politie richt zich op haar.Terwijl later dan blijkt dat zij het niet gedaan heeft maar iemand anders.

 12. Ze maken Anton en Wiet extra verdacht dus die vallen bij mij af. Het zal net als de moordenaar van Mike iemand die je niet verwacht.

 13. Ik denk zelf aan Thijs omdat dat drugs dealen is begonnen door dat schilderij van Thijs misschien is hij er wel achter gekomen en wou wraak nemen, maar het kan ook wel Wiet zijn omdat ze dacht dat ardil iets met Anna had. Maar de verdachte kan ook gewoon uit een onbekende hoek komen om het spannender te maken, nouja eerlijk gezegd ik zou het echt niet weten!

 14. Ik denk dat Wiet en Anton het niet zijn.
  Hun komen er nu heel verdacht over maar dat doen ze expres om het spannend te maken. Zal me niks verbazen als Ardil gewoon zelf uit het raam is gesprongen om niet vermoordt te worden.
  Of dat het toch iemand anders is die je niet verwacht? Bing? Die misschien aan het afreageren was en ruzie zocht. Hij was die avond nogal gefrustreerd en zocht ruzie als hij de kans kreeg. Misschien was hij wel zo boos dat hij aan het afreageren was op Ardil en ze ruzie kregen en hij hem duwde maar onbedoeld uit de raam heeft geduwd? Dat zou ook kunnen aangezien niemand het verwacht? Of Rox heeft toch iemand ingehuurd om Ardil te vermoorden zodat zij zelf buiten schot blijft? Ben wel benieuwd.

  1. Waarom zou rox iemand inhuren om hem te vermoorden ze was bij dat tankstation op dat moment dus had nog geen idee dat die dat koffertje niet had,,

   en hij is niet zelf gesprongen want er waren aanwijzingen dat die is geduwd!

 15. Heeft aysen niet een tijd geleden iemand gebeld voor een gunst omdat ze ruzie ardil haar boos had gemaakt in de koning?? Dat heeft volgens mij nooit een staartje gekregen. Tenzij ik niet heb opgelet.

  1. Dat was voor het krijgen van die pistool die ze toen had meegenomen naar het atelier. Omdat ze het vuurwapen van haar werk niet kon bemachtigen.

 16. Waarom denkt niemand aan Anna? Ook best een goeie die het zou kunnen zijn.

  Ze doet wel zo bezorgd en alsof ze het allemaal maar heel erg vind maar dit kan natuurlijk ook bewust gedaan worden. Wilt eerlijk blijven omdat ze dan minder verdacht is(?)

 17. Ik zat ineens te denken, wat als Bianca Ardil heeft geduwd. Dat ze erachter is gekomen over de drugs en Anna? Bij de moord op Mike wisten we ook pas achteraf dat Rik op de hoogte was van Aysen’s aandeel in Danny’s dood.

 18. Mooi om te zien dat de oude Ludo terugkomt. Hier zitten we op te wachten. Het lijkt alsof het uit het niets komt, dat is dan wel weer vreemd. Of zou hij nu, Nina is beter, af willen rekenen met oude vijanden? Wat als hij Ardil heeft vermoord? Om Bing dwars te zitten. Hij vroeg immers aan hem of er nog mensen vermoord waren in die tent van hem. Dit alles gaat culmineren in Ludo tegen de rest.

  Of het is Jef. Hij verlaat de serie.

 19. Dit is mijn theorie die ik heb gepost op de GTST spoilers samen met een ander forum lid:

  Moi
  5 mei 2015 at 9:07 pm

  Ik zat ineens te denken, wat als Bianca Ardil heeft geduwd. Dat ze erachter is gekomen over de drugs en Anna? Bij de moord op Mike wisten we ook pas achteraf dat Rik op de hoogte was van Aysen’s aandeel in Danny’s dood.
  Beantwoorden
  Frank
  5 mei 2015 at 9:52 pm

  Laatst zat ik voor iedereen is een motief te bedenken, en dit kwam ook precies zo bij mij in me op. Met die valse alibi van Anton, geeft ze zichzelf er ook meteen een, ook al was dat niet nodig.

  Wist Bianca tijdens die bruiloft eigenlijk al dat ze mogelijk ALS heeft, dus was ze al van die stoel gevallen??
  Beantwoorden
  Moi
  5 mei 2015 at 10:20 pm

  Frank, ja ze was al op de hoogte van haar ALS toen Anton Anna met het koffertje betrapte. Bianca reageerde ook geschokt toen haar verteld werd dat Ardil dood was en Julia vroeg haar toen nog “gaat het wel”. haar “verdachte” reactie viel natuurlijk niet op vanwege haar ALS en omdat ze naar ons weten geen motief had. Nu begin ik er toch anders over te denken. Eén keer rende ze ook het bos in om haar woedeaanval kwijt te raken, ik denk gewoon dat het haar allemaal te veel is geworden. Wiet en Anton zijn te voor de hand liggend.

  Wel vreselijk als dit tussen Sjoerd en Aysen zou komen in te staan.
  Beantwoorden
  Frank
  5 mei 2015 at 11:42 pm

  Oke, dankjewel.

  Misschien was ze er dus achter gekomen dat er drugs was in haar huis en was ze laaiend, ook al wist ze misschien niet precies de situatie. En dan ging ze Ardil maar even op de bruiloft opzoeken en liep het per ongeluk zo als hoe het is gelopen. Ik hoop het niet, Bianca zie je er niet voor aan maar per ongeluk kan altijd.

  En idd, ik weet het weer. Toen stond ze te koken voor de hele family en toen zei Julia nog van, wat moet dat erg zijn voor zijn familie, en vooral zijn ouders, kinderen horen de ouders te overleven niet andersom. Toen begon Bianca een beetje te janken. Ik dacht omdat zij dacht dat haar kinderen haar ook zouden overleven, maar misschien wel omdat ze zich schuldig voelde.

  Moi
  6 mei 2015 at 1:02 am

  @Frank, exact! Ik denk ook dat ze ruzie met Ardil heeft gekregen omat ze hem aanzag als drugsdealer en ze weet wat dit bij haar zoon heeft aangericht. Zo fel reageerde ze laatst ook naar Aysen toen ze Anton het valse alibi heeft verschaft.Waarom reageerde ze niet fel toen ze erachter kwam wat Anton al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden? Daarnaast was de drugs natuurlijk in haar huis.

  Ze heeft waarschijnlijk het gesprek van Ardil en Anton of Sjoerd opgevangen op de bruiloft. Ze kregen ruzie, en het liep uit de hand. Bam, dood door schuld. Denk niet dat ze hem opzettelijk heeft vermoord. Bianca is nu hoofdverdachte in mijn hoofd. Hahaha

  1. Helemaal eens met jullie theorie! Ik denk het zelf ook.
   Denk alleen dat ze Ardil het raam uit heeft geduwd uit bescherming voor haar gezin. Waarschijnlijk heeft Ardil gedreigd alles openbaar te maken en dat zou betekenen dat Anton wel eens vast zou kunnen komen te zitten.
   Aangezien ze nu druk bezig is haar gezin goed ‘achter te laten’ raakte ze in paniek door het idee dat Ardil dit plaatje nog wel eens zou kunnen verstoren. 🙂

 20. Hafkampforever, Ludo gaat soms wat ver maar is GEEN moordenaar. Ludo zou never iemand vermoorden puur om een ander dwars te zitten. Daarnaast was ie totaal niet meer met Bing bezig tot hij de trainer werd van Nina, NA de bruiloft en de moord. Jef? Serieus? Jef was samen met Aysen toch als enige getuige toen Ardil uit het raam viel? En Jef heeft totaal geen motief! Sorry, maar dan vind ik mijn theorie over Bianca geloofwaardiger.
  Enige wat men hoeft te doen is de afleveringen terug te kijken vanaf de moord en dan goed op Bianca’s gedrag te letten.

 21. Waarom is Sjoerd niet de dader ? Hij is nog altijd een driftkop en was wellicht boos omdat Ardil de toenaderingen van Aysen steeds afwees. Dit was noodgedwongen vanwege de drugsdeal, maar dat wisten Aysen en Sjoerd niet Daarnaast kan Sjoerd verhaal zijn gaan halen over de vraag naar drugs door Ardil. Bij een worsteling zou Ardil daarbij door het raam kunnen zijn gevallen, dus eerder een ongeluk.
  Overigens is het wat mij betreft ook niet uitgesloten dat een handlanger van Rox via Ardil van het verdwenen koffertje hoorde en hem door het raam heeft geduwd. Op zich is het niet verrassend dat iemand als Rox dit niet altijd zelf doet, maar er ook iemand anders op af kan sturen, met een “licence to kill”.

  1. De “handlanger van Rox” is toch niet zo waarschijnlijk. Net als Anna een week kreeg om drugs of geld te leveren was het voor de bende lucratiever om Ardil te laten leven en hem ook die opdracht mee te geven.
   Tenslotte wilde Maxime hem zelfs het geld geven, wat hij direct had kunnen aangeven.
   Wel is het de vraag hoe Rox wist dat Anna was betrokken. Als Ardil dit al niet eerder had verteld maar pas vlak voor zijn dood aan de “handlanger”, ligt het toch weer anders, zeker als hier ook sprake was van een worsteling en dus een ongeluk en niet een bewuste moord. Enfin, ben benieuwd waar de schrijvers mee komen.

   1. Ik vond het niet gek dat rox erachter was gekomen dat anna het koffertje had.
    Je kon in meerder scene’s tussen anna en wiet zien dat anna steeds heel luid en bang over het koffertje praten,midden op straat.
    Die rox (of haar handlangers) hoefde maar iets op straat op te vangen en kwamen zo direct bij anna uit.

 22. Bianca stijgt na wat tips hier op de site wel op mijn verdachtelijstje haha. Kan best dat ze erachter is gekomen dat Ardil Anna en Wiet mee heeft getrokken in drugshandel en ze weet wat dat met Sjoerd heeft gedaan.

  Dat ze steeds emotioneel reageert heeft dus niet met haar ALS te maken, maar het feit dat ze iemand vermoord heeft. Ik moet zeggen, complimenten voor wie met deze theorie kwam. Vind hem best logisch eigenlijk

  1. Aysenfan, ja ik kwam met de Bianca theorie en ik geloof echt dat als je enkele afleveringen sinds de moord terug bekijkt Bianca steeds verdachter oogt. Ze hebben die ALS midden in het verhaal goed bedacht, dit moet haar minder verdacht doen lijken maar wat mij betreft is het zo klaar als een klontje. Ik vind het alleen jammer wat het coor Sjoerd en Aysen zal betekenen.

   1. Zou inderdaad jammer zijn als Sjoerd en Aysen hun relatie hier op stuk loopt. Is het enige leuke koppel op dit moment. Verder is duidelijk dat Julia in Meerdijk komt wonen dus kan ze mooi gelijk de plek van Bianca innemen en met Anton trouwen 😛

 23. Beetje lange reactie, sorry. Sommige wel vreemd hoor
  Laura: Vermoord geen mensen, niet betrokken bij de mensen waar hij contact mee had
  Jef: Bevriend met Ardil, zal alleen boos worden als hij wist van de drugs, maar geen moord. Getuige van de moord
  Janine: Heeft niks met Ardil te maken
  Ludo: Heeft niks met Ardil te maken
  Sjors : Heeft niks met Ardil te maken, zou ook niet iemand vermoorden en niet er eigen feest verpesten
  Bing: Bevriend met Ardil. Maar kan er achter zijn gekomen dat er werd gedeald, maar dat maakt hem vast niet uit en er werd niet in zijn pand gedeald
  Nina: Kon hem niet en wens er succes met de trap beklimmen
  Noud: Is al bang om een vlieg dood te slaan
  Maxime: haar eigen vriendje, ze was er stuk van. Zij dacht niet net als Wiet dat hij vreemd ging
  Lucas: Heeft niks met Ardil te maken
  Anton: Hij heeft zijn nichtje met drugs laten rondlopen en was daarom boos op Ardil
  Bianca: Kan er achter zijn gekomen dat hij voor drugs in haar huis heeft gezorgd, vreemd gedrag. Net als moord Mike, niet bekend of zij iets weet en onverwachts. Schrok niet heel erg toen ze er door Aysen achter kwam, ze wou alleen weten waarom zij van niks wist, niet hoe het er kwam
  Sjoerd: Ardil wou geen toenadering meer met zijn vriendinnetje en hij zorgde dat Anna heeft gedeald, terwijl zijn moeder er een hekel aan heeft.
  Rikki: Wiet is er beste vriendin, zij kan verteld hebben van de ‘affaire’ tussen Anna en Ardil.
  Aysen: Het is er broer waar ze het net mee goed wou maken. Ze was getuige
  Tim: Heeft niks met Ardil te maken, zou niet iemand vermoorden op zijn eigen feest
  Wiet: Zij was jaloers omdat ze dacht dat Ardil en Anna een affaire hadden, de vorige keer dat ze jaloers was liep ook niet goed af
  Vincent: Heeft niks met Ardil te maken
  Thijs: Hij dacht dat Ardil met zijn zusjes ontvoering te maken had
  Anna: Ardil zorgde voor haar problemen. Maar hij was wel een goede vriend
  Sascha: Ze kan zelf er ook achter zijn gekomen dat Ardil verantwoordelijk was voor haar ontvoering, maar ze zou niet moorden

  dus eigenlijk zijn de verdachten: Anton, Bianca, Sjoerd, Rikki, Wiet, Thijs, Anna, Sascha. En hier vallen Rikki, Anna en Sascha ook eigenlijk af

 24. Het is eigenlijk een soort Wie is de mol? Alleen vind ik dit wel een stuk lastiger. Mijn verdachte Thijs hij is nog niet ondervraagd Aysen weet waarschijnlijk niks over die korte ontvoering van Sacha af.

 25. Ik denk dat Bianca het heeft gedaan. Ze zit vol met frustraties, ze ging eerder weg van feest en kwam toen een radeloze ardil tegen die alles heeft uitgelegd en Bianca wordt al boos bij het horen van het woord drugs. Toen ze Tim en Sjors tegenkwam na het feest en hoorde dat ardil dood was, reageerde ze geschrokken en moest volgens mij ook huilen. En toen aysen bij hen thuis was en ze hoorde dat Anton hoofdverdachte was, reageerde ze ook erg fel op drugs gebeuren, terwijl Anton en aysen nog niks over drugs toestand uitgelegd hadden. Ze had dit dus al gehoord van iemand, van …..

 26. Ik denk noud. Hij is er nu mooi vandoor, en ardil zorgde ervoor dat zijn toemalige vriendinnetje sacha te pakken werd genomen. Het deed hem niet veel te horen dat hij dood was. Omdat hij zo met nina bezig is denkt natuurlijk niemand dat hij om andere redenen weg is gegaan. En door hetzelfde komt aysen hier dus pas laat achter. Niemand verdenkt noud.

 27. Ik denk niet dat Anton of Wiet hem heeft vermoord maar degene die Aysen belde toen ze zo boos was op Ardil. Toen ze die gene aan het bellen was zei ze ik wil zo snel mogelijk van hem af.

 28. Toch kom ik weer terug bij een handlanger van Rox, één van de kleerkasten die Sascha hadden ontvoerd, want het bewaren van het koffertje was voor Ardil een goedmakertje voor zijn eerdere fout met Anna en Wiet. En in de kringen van een Rox kan één fout misschien nog worden goedgemaakt, maar is een tweede funest
  Maar goed, als een op zich “onschuldige” meerdijker toch de dader blijkt, houd ik het toch op een worsteling, waarbij Ardil zich bruusk losrukte (vanwege zijn zeer beladen afspraak met Rox), wellicht nog struikelde en door het raam donderde. Dus geen moedwillige duw, waarvoor ik b.v. Wiet al te weinig kracht vind hebben.

 29. Ik ben eigenlijk verbaasd dat Wiet Anna noemde als potentiële verdachte, want dat máákt haar natuurlijk ook echt verdacht. ik dacht dat Anna de enige (naast Aysen) was die we echt konden uitsluiten van de moord. Denk niet dat zij het is, maar toch.

 30. Rox en haar milieu kunnen we uitsluiten van de moord, aangezien Rox niet eens wist dat de drugs was doorgespoeld. Dat zou ze die avond van Ardil te horen krijgen en aangezien ze nog stond te tanken wist ze hier niks van. We moeten het dus zoeken in de (vaste) cast.

 31. Of noud omdat hij er was achter gekomen dat door ardil sascha is “ontvoerd” en dat dat ook een reden is dathij er even uit ging. en misschien was hij het ook wel omdat hij het niet kon aanzien dat aysen zo boos op ardil was omdat hij misschien gevoelens had voor aysen.

 32. Jullie zitten er allemaal GIGANTISCH naast!
  Bianca heeft de moord op Ardil gepleegd!!
  1+1=2
  Gtst is zooooo doorzichtig!

  Mark my words! Bianca is the killer!

 33. Van de week dacht ik eigenlijk heel de tijd dat het Anna is, er is natuurlijk in het begin al gelijk gezegd dat het een gastrol is dus word het toch weleens tijd te vertrekken!

 34. Beste Claudia
  Volgens mij is Anna niet gastrol maar voor vast?
  Ze is nu nog niet bij castfoto maar volgende seizoen wel.

  Ik denk dat ik nu aantallen mensen niet meer als verdachte zie.

  Voor mij zijn Thijs Anton en Wiet geen verdachten. Hun gedragen zich verdacht ja dat klopt maar dat is gewoon om ons in de val te lokken. En Anna is ook niet de dader.

  Ik vermoed dat het misschien toch iemand is geweest waarmee Aysen belde voor een pistool en diegene misschien dus Ardil heeft geduwd?

  Ik denk haast niet dat het van vaste cast is. Of het is wel vaste cast maar diegene komt ermee weg omdat het bijv zelfverdediger was en dat het geen opzet moord was. Of diegene komt er gewoon mee weg vanwege verschrikkelijk spijt en zelf een straf voorsteld bijv celstraf van aantallen maanden? Of de moordzaak belandt in doofpot omdat Aysen zich er steeds bemoeid en dus het onderzoek helemaal in het war schopt en dus komt de moordernaar ermee weg.

  En als het toch iemand is die toch vertrekt dan denk ik:

  Ik denk eerder dat misschien Bing is omdat hij Aysen niet mag maar hij liep de hele avond gefrustereerd rond en heeft misschien ruzie zitten maken met Ardil en dus hem uit alle woede heeft geduwd om zich af te reageren maar niet bewust uit het raam heeft geduwd?

  En Aysen gaat daar natuurlijk voor zorgen dat Bing er niet mee komt want die 2 kunnen niet samen door een deur. En uiteindelijk wordt Bing gestrafd. Maar weet toch te vluchten na een tijd want hij vertrekt niet en komt alsnog ermee weg. Dat zou kunnen?

  Ik zie Bing niet zo snel weggaan.

 35. Ik ga voor Bianca. Haar gedrag is wel heel raar, ze wil Julia en Anton bij elkaar brengen, niet vanwege haar ALS maar omdat ze Ardil heeft vermoord!

 36. @GTST
  Dat zou kunnen dat Bianca hierachter zit. Maar ik denk dat Bianca niet erachter zit en dat ze die ziekte heeft en dus eraan komt te overlijden en dat ze daarom Anton en Julia bij elkaar wil brengen voor als ze doodgaat. Maar dat vind ik wel heel raar want ze weet het nog niet eens zeker. Straks blijkt het dat Bianca iets heel anders heeft en dus blijft leven bijv een reuma of wat dan ook waar ze wel blijft leven. En dan wordt ze boos op Anton en Julia omdat die 2 bij elkaar zijn. En dat zou denk ik wel raar zijn.
  Misschien weet ze wel meer over de dood van Ardil dan wij denken maar dat ze moord heeft gepleegd? Denk het niet. Want ze weet hoe het voelt om een broer te verliezen door moord dus dat kan wel maar denk het niet.

  1. Nou, ik was geloof ik de eerste die met de Bianca theorie kwam aanzetten en in ieder geval in mijn theorie zou Bianca Ardil niet opzettelijk hebben geduwd/vermoord en dat valt dus onder dood door schuld i.p.v. moord. Verder heb ik op diverse manieren onderbouwd waarom er een gigantisch grote kans is dat Bianca de dader is. Als er voorheen zou zijn gezegd dat Rik de dader was van de moord op Mike zou men hier op de site het ook ontkend hebben. We moeten echt verder kijken dan ons neus lang is.

   En voor degene die echt denken dat een handlanger van Rox erachter zit, think again. Waarom zou GTST ons zo lang in spanning willen houden om er vervolgens achter te komen dat één of ander vaag figurantenrol de dader blijkt te zijn? Kom op, scriptschrijvers kunnen voorspelbaar zijn maar in dit geval zou het script dan geschreven zijn door iemand met het IQ van een garnaal.

 37. @moi je hebt een goed punt, maar Bianca is toch niet het type om een moord te plegen ook al was het niet gepland ..?

  1. Nee, Bianca is er inderdaad het type niet voor maar dat was Rick ook niet. Ik denk eerder dat ze hem misschien in een opwelling heeft geduwd en misschien is ie wel ergens over gestruikeld ofzo. Hahaha…we zullen zien. Het zal in ieder geval niet een te voor de hand liggend karakter zijn. Dan zou GTST wel kunnen inpakken qua kijkcijfers. Het moet natuurlijk wel briljant bedacht zijn.

 38. Anna heeft inderdaad een vaste rol in de cast. Vind haar een echte aanwinst voor de serie. Kan ik helaas niet van Thijs en Sascha zeggen. Thijs begon veelbelovend aan zijn avontuur in Meerdijk als rechterhand van Veltman. Nadat Veltman dood was hebben we Thijs niet meer in zijn donkere rol gezien. Nu is hij gewoon een vervelende geldwolf. Zit veel meer in hem als acteur zijnde, hopen dat we dat nog gaan zien!

  Sacha acteert slecht, maar zo kwam Lorena ook de serie binnen vol met kritiek. Geef haar nu even de voordeel van de twijfel. Maar Anna acteert echt geweldig mooi! En dat op die leeftijd, mooi om te zien

 39. Misschien Jef wel of Sjoerd.
  Ik heb ergens gelezen dat Jef eruit ging. Hoop het niet natuurlijk..
  Helaas zou dit nog wel heel lang duren voordat we er achter zijn wie Ardil heeft vermoord.
  En ik denk sowieso dat het iemand is die we totaal niet verwachten.

 40. De sfeer in De Koning was al lichtelijke bedompt. Jef leek de afgelopen dagen al wat humeurig. We weten nu waarom: Acteur Bartho Braat heeft te kennen gegeven te stoppen als GTST-soapie Jef Alberts.

 41. Ik denk dat ardil zelf gesprongen is dat hij dacht als ik dit niet doe doen ze Maxime of wiet of Anna iets aan en als ik dood ben niet …..dan is de schuld ingelost ….

  En die rommel in de Maxime haar kamer is waarschijnlijk dat hij flipte van te voren en dat hij naar een mogelijk iets van verdedigingswapen heeft gezocht voor als rox voor hem zou staan …..

 42. Duidelijk dat Nina dit gedaan heeft, in haar hoofd denkt ze dat Maxime der toekomst heeft afgepakt door te vertellen dat ze moeder van Vincent is. En ze was die aflevering ook boven in boks.

 43. Duidelijk dat Nina dit gedaan heeft, in haar hoofd denkt ze dat Maxime der toekomst heeft afgepakt door te vertellen dat ze moeder van Vincent is. Nu wou ze ook haar leven kapot maken. En ze was die aflevering ook boven in boks.

 44. Ik begin steeds meer te geloven dat degene die het gedaan heeft een buitenstaander was in de drugssituatie en dat Ardil dus om een volkomen willekeurige reden is geduwd. Mijn eerste gedachte is daarbij Bing, maar ik kan het niet beargumenteren. Ik keek nog geen GTST toen Mike’s moordzaak bezig was, maar hoe gedroeg Rik zich tijdens het onderzoek?

 45. @boodschappenlijst, ik kan je garanderen dat Rick de laatste persoon was die bij mensen opkwam. En terecht, het was zo briljant in elkaar gezet. Ik blijf erbij dat het Bianca is maar als ik sommigen theorieën lees, denk ik…serieus??? Nina, Bing….kom op mensen. Ik mis interessante onderbouwde theorieën en argumenten hier.

 46. Ik denk dat het Sjoerd is!! Ayse deed haar best om het goed te maken.. maar ardil poeide har elke x af.. maja Ayse is wel de meisje Van Sjoerd

 47. Aysen!! Ze doet te hysterisch en paranoide de schuld op “onschuldige” mensen afschuiven wat betreft de moord.Wiet iemand uit het raam gooien??? Nee… ze is “superwoman”niet!. Aysen heeft het gewoon gedaan doordat ze iemand er op af heeft gestuurd. Ze heeft genoeg guure types want zo kwam ze ook aan dat pistool om Ardil te vermoorden toen ze geschorst was. Bovendien was zij notabene geschorst omdat ze helemaal doorgeflipt was wat betreft de ruzie met haar broer….en wilde ze hem nog doodschieten ook! Sjoerd heeft haar ook nog nooit 1 x daarover op aangewezen toen hij paranoide haar nichtje en de rest van de familie zowat opsloot. Dat is raaaar alsof hij haar wil beschermen ofzo.

 48. *spelfoutje….bij mijn laatste zin uit het vorige bericht hierboven. *”Toen hij paranoide haar nichtje etc etc”: Hij moet dus ZIJ zijn.

  Trouwens… op rtl boulevard zag je een keer zo’n scene dat Aysen iemand doodschoot in boks of box hoe het ook heet. Ik dacht dus dat het tijdens de bruiloft ging gebeuren omdat die rox flipte maar???? Dat moet wel een scene uit de toekomst zijn dan…omdat iemand dus erachter komt dat het gewoon Aysen is en zij zo haar wraak wil nemen ofzo.

 49. Nu Sjoerd zo zijn best doet om Wiet verdacht te maken, kom ik toch weer terug bij Sjoerd als dader maar dan in de vorm van een ongeluk (aanspreken Ardil, deze wil weglopen en wordt vastgepakt, rukt zich los, struikelt en dondert door het raam). Als het zo gegaan is, is Sjoerd volgens mij niet eens strafbaar.

 50. Aysen??! Serieus??? Hahaha de theorieën worden steeds gekker hier. Aysen deed haar uiterste best het goed te maken met Ardil. Ze had hem al vergeven mede dankzij Sjoerd en ook Aysen is niet het type om iemand opzettelijk en nog wel met voorbedachte rade om te leggen. Kom op, zou een achterlijke zet zijn van de scriptschrijvers.

  1. Juist spannend van de scriptschrijvers omdat ze haar eigen broer vermoord etc , is ook nog van de politie. Apart verhaal dus. Kom op mensen als iemand zooo’n hekel en moordzuchtig was , dan is het Aysen wel geweest ze wilden hem doodschieten toch. Zo hard deed ze haar best niet hoor….ze benaderde hem maar 1 x en dat kan natuurlijk schijnheilig bedoeld zijn zodat niemand haar zou verdenken.. Op basis van wat zijn haar aanvallen opeens gestopt?? Ze was niet naar de psycholoog en Wiet is allang al genezen. Ze heeft duidelijk iemand dus gestuurd. Toevallig ook dat ze precies als Ardil uit het raam springt hem ziet. Alsof ze dat getimed heeft.

 51. Aysen is er wel een type voor maar, ze kan het niet gedaan hebben. Wie kunnen we wegstrepen

  – Jef (getuige buiten)
  – Aysen (getuige buiten)
  – Ludo (was thuis)
  – Julia (was beneden bij Boks)
  – Tim en Sjors (waren bij elkaar)
  – Nina (kon amper lopen)
  – Maxime en Anna (maakte zich allebei zorgen om Arie)
  – Noud en Sacha (waren bij elkaar)
  – Rox (Was aan het tanken)
  – Janine (kende hem niet)
  – Bianca (kende hem niet)
  – Rikki (kende hem niet)
  – Laura (kende hem niet)
  – Sjoerd (zou dat niet doen aangezien Aysen her goed wilde maken)
  – Bing (kon het goed met hem vinden of hij kan iets verkeerds hebben gezegd)
  – Vincent (kende hem amper)
  – Lucas (kende hem niet)

  De grootste kans:
  Thijs, Wiet en Anton (liepen alle 3 ergens anders heen)

  Thijs is mijn hoofdverdachte geen politie en Aysen over de vloer gehad en hij moest best lachen over dat Ardil dood was.

  1. Nog over Sjoerd het kan hem best zijn. Guido staat op toneel met Jim Bakkum hij kan het misschien niet combineren.

 52. Aysen blijft mijn favoriet maar Thijs is trouwens echt zo’n kwa sneaky type die nog psycho overkomt dan die driftige Aysen. Thijs kwam er natuurlijk sneaky (met zijn connecties) achter dat zijn zusje werd ontvoerd door Ardil’s praktijken. In het verleden ook nog eens problemen gehad met dat kunstwerk dus hij flipte en vermoorde Ardil. Misschien was hij ook nog bang dat Rikki in de toekomst ivm met haar carriere met die gure Ardil in contact zou komen wat betreft drugs ofzo of een eventuele samenwerking.

 53. Mischien was het wel Noud, het is toch wel erg vreemd dat je het uitmaakt met je meisje omdat je nog iets voor je ex voelt en dan er vervolgens maar voor je gevoelens op de vlucht slaan naar Scandinavië. Het vertrek van Noud en de moord op Ardil vielen precies als een puzzelstukje in elkaar. Noud zit veilig in een land waar je normaal gesproken niets te zoeken hebt, en de moord wordt nooit opgelost omdat er geen dader is.

  1. Noud idd hahah ook een optie maar of hij echt zo agressief in elkaar steekt??? Is niet echt het type om zo door te draaien ook al kwam hij erachter dat Ardil achter zijn geliefde zat wat betreft die ontvoering. Zou wel jammer zijn als Aysen het gedaan zou hebben… Zij is wel een stoere meid alleen iets wat te driftig en tja…zonde corrupte politie dat komt natuurlijk in de USA eerder voor pfff en dan NIET in soaps….. Wat als Bianca het gedaan heeft??? en heeft ze dus helemaal geen a.l.s maar spierkramp van dat duwen lol. Je weet het maar nooit met die drama soaps , het kan alle kanten op. Spannend

   1. Hoe kan Aysen nou in hemelsnaam Ardil vermoord hebben als ze samen met Jef buiten lopen en hem uit dat raam zien vallen. Ik ga voor de Noudster!

 54. Later komen ze erachter dat hij zelfmoord heeft gepleegd -___-” of een bekende van Ardil dus niemand van de cast.

 55. Ik denk dat Tim de dader is. Tim gaat komend theaterseizoen spelen in ‘Baantjer Live’. Ik vermoed dat hij uit de serie vertrekt. Lijkt me lastig combineren: spelen in GTST en elke avond op het podium staan.
  Tim kan het niet aanzien dat zijn familie weer in de problemen komt door drugs. Zijn vader is erbij betrokken en Anna het nichtje. Dit herinnert hem weer aan al het gedoe met Sjoerd en zijn geheugenproblemen. Bovendien was het die avond feest: zijn eigen bruioft. Dit wil je niet op je feest. En er zal vast wel een moment zijn dat je even weg kan glippen…
  Als tweede verdachte denk ik Thijs als wraak op zijn zusje.

  1. Sjoerd kan het nooit zijn! Sjoerd kijkt naar Rikki der gezang, Ardil gaat naar boven, daar moet gewoon al iemand gestaan hebben, anders is het te kort om heel die kamer te verbouwen en hem uit het raam te gooien, terwijl Aysen in dezelfde tijd haar jas aandoet en naar buiten loopt met Jef.

 56. Ik denk dat aysen er verantwoordelijk voor is. Zij heeft toch een telefoonte gepleegd om iemand in te huren die ardil moest vermoorden

 57. Eigenlijk heb ik het overhoop halen van het atelier van Maxime nog niet meegenomen. Dit moet gebeurd zijn voordat Ardil werd geduwd, want vlak daarna gimgem mensen naar boven.
  Het zou moeten lijken alsof Rox (of een handlanger) dat zou hebben gedaan om naar de koffer te zoeken, maar deze persoon kon dat nog niet weten voordat zij/hij Ardil had gesproken, dus was het iemand anders.
  Volgens mij was de enige andere die een soort alibi wilde en die wist van de ontmoeting tussen Ardil en Rox ………. Maxime. Weliswaar verliefd op Ardil, maar als een echte Sanders, meer begaan met de twee ton die ze had beloofd op te hoesten. Zie ook de (weer ontkende) geruchten dat Marjolein Keuning ermee op zou houden.

  1. Uiteraard heeft Rox een alibi, maar dat wist Maxime toen nog niet en waarschijnlijk was er ook geen handlanger. Als Rox inderdaad de kamer van Maxime overhoop zou hebben gehaald kon dat volgens mij pas als ze Ardil had gesproken en gehoord dat het koffertje weg was.
   Dan had Rox ook vreemd genoeg het aanbod van Ardil om twee ton te betalen hebben moeten afwijzen en Ardil nog niet door de ruit kunnen duwen, omdat daarna immers mensen direct naar boven kwamen. Ardil had dan alle tijd gehad om weg te vluchten en niet een tijd staan wachten tot Rox de kamer van Maxime overhoop had gehaald en hij daarma pas door de ruit werd geduwd.
   Enfin, omdat Jef ook weggaat denk ik dat hij Maxime doorziet en ook wordt vermoord, waarbij Maxime wordt betrapt door b.v. Aysen of een dom spoor achterlaat, maar dat scenario is meer fantasie.

 58. Wedden: Bianca bekend de moord door met Aysen af te spreken. Vervolgens krijgt ze een flashback en zie je dat ze sjoerd en ardil over die drugs afluisterd; dan vraagt ze aysen of ze uitstel krijg voor een bekentenis omdat ze dr familie nog moet melden dat ze de moord heeft gepleegd en ALS heeft. Dan spreekt Aysen met sjoerd af en dan stopt de aflevering..

  DUH

 59. Ik denk nog steeds ergens Thijs iedereen vergeet hem namelijk en hij had ook ruzie met Ardil,
  en dat Bianca dit verzint om Aysen af te leiden van wiet. Ze gaat toch al dood aan ALS en dan kan ze wiet dr leven redden denkt ze misschien. Of anton heeft het gedaan maar denk eerder thijs.

 60. Goededag mensen
  Heb net een filmpje op mijn Facebook gekregen en daar in wordt bekend dat Bianca hem vermoord heeft.

 61. kan iedereen blij maken met dat het hersens kraken kan stoppen… het was namelijk Bianca die was aan het flippen over sjoerd.. volgende week maandag gaat ze aysen vertellen wat er is gebeurd!

  1. Misschien heeft Bianca de moord wel bekend om iemand (b.v. Wiet of Sjoerd) te willen helpen, nu ze toch niet lang meer heeft te leven. Voorlopig is het alleen haar verhaal en hoe past de overhoop gehaalde kamer van Maxime in dit verhaal ? Maar goed, als ze het echt heeft gedaan “zeur” ik daar niet over.

   1. Bianca heeft het gewoon gedaan, maandag zie je ook hoe het gegaan is.
    Ik denk dat het overhoop gehaalde atelier + studio van Ardil los staat van zijn moord, hij had met Rox afgesproken, maar die was tanken. Ik denk dat Rox onderweg was en in de tussentijd werd hij vermoord door Bianca, vervolgens komt Rox aan en ziet dat Ardil bijna dood is en zij haalt met haar handlangers het atelier en de studio overhoop op zoek naar de koffer

    1. Maar ze doen het goed in Meerdijk. Aysen, Rik en Bianca hebben allemaal elkaars broer vermoord. Aysen vermoord Rik’s broer Danny, Rik vermoord Bianca’s broer Mike, Bianca vermoord Aysen’s broer Ardil. Dit is wat ze er voor terug krijgen door mensen te vermoorden, je eigen broer dood

     1. Riskant dus om een broer in Meerdijk te zijn. Nu mag Thijs wel uitkijken, al zie ik in dit geval liever zuslief vertrekken.

 62. hoe kom je aan die video nigel ik heb het net ook gezien bianca is het dus niet verwacht maar het is zeker uitgelekt het mag helemaal niet gezien worden anders is de lol eraf.

 63. Wie had het ooit gedacht dat het Bianca was, ze heeft ook ALS allemaal erg genoeg voor in de serie.
  Hopelijk blijft Bianca nog een tijd in gtst want ze is een goede speelster
  Ga zo door

Geef een reactie