Na 24 jaar in GTST zal Jef niet lang meer te zien zijn, zo werd vandaag bekend. Wanneer Bartho precies stopt kan nog niet gezegd worden, volgens weekblad Weekend is dit na de zomercliffhanger al.

Bartho Braat heeft een leeftijd van 64 en zit hiermee tegen de pensioenleeftijd, echt een verrassing is het hierdoor niet.
Aan Weekend verteld hij: ”Ik ga andere dingen doen. Toneel vind ik namelijk ook erg leuk en zo zijn er nog wat dingen.”

Volgens RTL is het nog maar de vraag hoe en wanneer Bartho de serie zal verlaten. Wat we wel kunnen vertellen is dat hij naar alle waarschijnlijkheid na de zomercliffhanger niet meer te zien zal zijn. ”Er komen veel spannende en bijzondere verhaallijnen aan en daar speelt ook Bartho een rol in, we hebben natuurlijk de zomercliffhanger en in oktober vieren we het 25-jarig bestaan van de serie.”

24 comments on “Bartho Braat stopt

 1. Jammer dat hij GTST gaat verlaten. Maar als een echte verrassing komt het nu ook weer niet. Hij is de laatste tijd erg veel met toneel bezig en ik kan me goed voorstellen dat je na 24 jaar toch iets anders wilt gaan doen. Daarbij heeft Jef ook niet meer een echte verhaallijn, maar geeft hij meer advies aan de mensen die wel een echte verhaallijn hebben. Nu zal hij wel weer een verhaallijn gaan krijgen want ze zullen moeten werken naar zijn vertrek.

  Ondanks dat hij geen verhaallijn meer had zag ik toch liever die Sasha oftewel Gaby vertrekken. Ik weet dat je mensen een kans moet geven maar ze blijft echt slecht acteren vind ik.

  1. Helemaal met je eens! Terwijl ik ze in Spangas wel heel leuk vond! Maar hier vind ik ze echt tegenvallen.. Sorry!
   Zou me niets verbazen als Jette er binnenkort ook mee stopt. Die is ook ergens in de 60 toch?

   1. Je ziet ook oude acteurs van gtst in Spangas spelen bijvoorbeeld: Ruben Lursen (Floris van Wickenroode)

    Maar Beau Schneider vind ik wel een goede acteur. Alleen van mij mogen Thijs en Sacha eruit

    1. Ben jij wel helemaal lekker? die Beau kan juist helemaal niet acteren en hij is nog mega irri ook. Sacha is beter dan Rikki de drama queen.

  2. Ik vind ook dat Sacha eruit moet. Naast het slechte acteerwerk van Gaby is de personage Sacha ook ongelofelijk saai. Ardil was wat dat betreft zoveel interessanter dan deze Sacha. Ik zou ook liever die Rox in de serie willen hebben dan Sacha.

 2. Hij heeft er bijna een kwart eeuw in gtst gezeten vind ik echt knap. Ik hoop dat er een oudgediende terugkeert als vast Robert?

 3. Ik hoop dat er dan wel een oudgediende terugkomt idd, het liefst een Alberts! Dennis die kan zo de Koning overnemen. Robert zou helemaal leuk zijn, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

  1. Volgens mij is iedereen vergeten dat De Koning nog steeds eigendom is van Stefano Sanders die het toen voor zijn grote vriend Benjamin gekocht had om zo de stamkroeg van Meerdijk open te houden? Jef kwam pas in De Koning te werken toen Benjamin uit GTST ging. Bing kwam veel later in De Koning te werken en Rik werkte er al samen met Benjamin. Ik vraag me af wie De Koning gaat runnen na het vertrek van Jef, of wordt De Koning ook in de serie opgedoekt!

 4. Dat vind ik echt erg jammer en onverwachts. Ik zag het al op facebook en twitter aankomen. Maar ik nam het niet zo serieus. Nu lees ik dat ook op zowel zappenblog mediacourant en zelfs GTST.nl en deze site. Dus nu begin ik het serieus te nemen.

  Ik denk helaas dat het personage Jef Alberts komt te overlijden. Natuurlijk hoop ik dat hij gewoon naar Robert gaat of toch gevoelens voor Barbara gaat krijgen en haar mist en haar toch achteraan gaat na zoveel jaren. Of hij zoekt Frederique op? En om vervolgens ooit weer terug te kunnen keren?

  Maar ik denk dat we allemaal logisch moeten denken Jef is al tegen pensioen leeftijd en zal dus waarschijnlijk minder gaan werken en dus nooit meer terugkomen dus dat betekent waarschijnlijk dat Jef komt te overlijden.

  Maar dat hij natuurlijk een mooi einde krijgt. Met mooie herinneringen en zelfs komen er oude bekenden van hem terug.

  Wat ik verwacht is dat Jef niet vermoordt wordt wie zou hem willen ombrengen? Doet geen vlieg kwaad. Wat ik verwacht is dat hij een ongeluk krijgt of de Koning wordt overvallen of hij wordt ziek en wordt niet meer beter. En in zijn ziektebed komen Robert Dennis Milan terug en zelfs komt Remco Alberts terug. Om Jef een mooi einde te bezorgen. En gaan ze samen herinneringen ophalen over vroeger en tot nu.

  Dat zou denk ik mooi einde zijn niet echt speciaal einde voor 24 of 25 jaar de rol gespeeld te hebben. Maar wel mooi genoeg.

  En wat ik nog denk wie de Koning dan overneemt? Die zal waarschijnlijk niet weggaan het gebouw dat lijkt me niet. Dus denk Noud neemt het over of Robert of Dennis of Remco komt terug en neemt het over. Of iemand anders van vaste inwoners?

  Maar verwacht wel mooie en spannende verhaal.

 5. Heel erg jammer dat Bartho weggaat uit de soap. Ik had het niet verwacht, …. Natuurlijk is het logisch dat hij wel eens wat anders wil, en ook tijd voor zichzelf op deze leeftijd. Geweldig wat hij al die jaren heeft gedaan. Ik heb altijd genoten van zijn rol als Jef Alberts. Heel erg goed gedaan, en bedankt! Ga genieten van je vrije tijd.

  En Sascha vind ik ook niet goed acteren. Zij mag er van mij ook uit.

 6. ik vind het ook jammer hij zat inderdaad in het 1ste seizoen erbij alleen laura iets langer zij zat er in het 1ste uur bij 1 oktober 1990 jeff kwam 6 maanden later bij in maart 1991 daarom staat jeff op de tweede castfoto en niet de eerste ik heb dus alle castfoto,s van seizoen 1 tot seizoen 25 en zoals pop zeg sasha kan slecht acteren ik vind anna beter maar ja ze zitten allebei voor vast erbij voor mij mag nina er wel uit ze wordt vervelend ze bijf liever bij haar pappa wonen als zelfstandig waar begint noud eraan maar ja noud is er tijdelijk uit wegens pauze.

 7. Ik hoop dat Jeff naar Kim gaat in het buitenland of dat hij overlijdt en Kim Verduijn weer tijdelijk terugkeert. Ik vind het zo jammer dat er nooit meer naar oude personages wordt gevraagd. Ja, de naam van Arnie komt nog wel eens voorbij of Sil, maar Janine heeft ook nog een zusje Marieke, hoor je nooit iets over of Job de broer van Rikki.

 8. inderdaad arni zou terugkomen werd gezegd door erik de vogel en caroline de brijn maar dan vraag ik me af is dat een leugen je hoort er niks over en het is zelf gezegd door erik en caroline.

  1. Dit was als grapje bedoelt.. Reinout oerlemans is multi-miljonair, en zit veel in het buitenland.. heeft zijn eigen bedrijf dus.. waarvoor zou die tijd maken om in een serie te spelen?

  1. Staat toch echt dat zijn lichaam wel in 2005 is gevonden
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Arnie_Alberts

   In 2000 wordt Arnie opgegeven als vermoedelijk overleden, omdat Roos wilt trouwen met Gijs Bentz van den Berg. Echter is ze officieel nog getrouwd met Arnie en kan hierdoor niet met iemand anders trouwen. Pas in 2005 wordt Arnie’s stoffelijk overschot gevonden, waarna hij begraven wordt. Zijn dood laat tot op de dag van vandaag een diepe wond na bij de familie Alberts

 9. er gaan verhalen rond dat BARTO BRAAT gtst verlaat is niet zeker want hij zei zelf dat hij nog lang niet weg is uit gtst is nog niet de orde zeker net zo als maxine dat zei de serie zou verlaten is ook niet waar.

 10. zie je wel de verhalen moet je niet geloven dat bartho braat weg gaat uit gtst is helemaal niet waar hij gaat voorlopig er nog niet uit dus jeff en laura zijn het langste lauira in ocktober 1990 toen het begon jeff in maart 1991 paar maanden later en janine pas in 1992 in het derde seisoen en ludo pas in 1996 paar jaar later maar laura is de langste de rest veel later.

Geef een reactie