Ook in 2014 hebben de Meerdijkers weer lief en leed met elkaar gedeeld. Er kwamen enkele oude bekenden terug maar we zagen ook een aantal nieuwe gezichten verschijnen. Er is te veel gebeurd om op te noemen maar we hebben speciaal voor jullie toch een overzicht kunnen maken van een aantal heftige gebeurtenissen in 2014. Wie zagen we komen en gaan dit jaar?

Backstreet BoysJanuari
Januari stond natuurlijk in het teken van de bruiloft van Lucas en Menno. Waar niet alleen de Backstreet Boys maar ook de vader van Lucas: Stefano voor op kwam dagen!

StefanoFebruari
In februari moesten we afscheid nemen van een van onze favoriete GTST acteurs aller tijden: Ferry Somogyi verdwijnt als Rik de Jong voor 15 jaar achter de tralies.

RikMaart
Een nieuw gezicht in Meerdijk, Milou Meijs de ex-vriendin van Vincent Muller is plotseling in Meerdijk en Vincent’s gevoelens voor zijn ex lijken nog niet helemaal te zijn verdwenen…

MilouApril
Op 1 april is er een grootse zoektocht naar Tim Loderus opgestart, hij is al tijden verdwenen en zijn familie en vrienden maken zich grote zorgen. Is hij nog in leven?

Mei
Gelukkig zien we in mei dat Tim nog in leven is, dokter Willem (gespeeld door Genio de Groot) heeft hem gevonden en gered uit het water. Hij neemt de zorgt voor Tim op zich omdat hij nog erg zwak is maar gaat wel erg ver en isoleert Tim totaal van de buitenwereld.

WillemWe zien niet alleen nieuwkomer Willem in Meerdijk maar ook Paula Muller de ‘moeder’ van Vincent, gespeeld door Willeke van Ammelrooy brengt een bezoek aan Meerdijk. Dit mondt uit op rivaliteit tussen Maxime, Vincent’s echte moeder en Paula, de pleegmoeder van Vincent.

PaulaJuni
Het huwelijk van Menno en Lucas staat op het spel. Uiteindelijk zien we in juni dat Menno Kuiper Meerdijk verlaat om grip op zichzelf te krijgen. Het huwelijk strandt tot groot verdriet van beide mannen…

MennoJuli
Ook een afscheid in juli… Nuran verlaat de soap nu haar liefde Rik de Jong in de bak zit. Ze wil een nieuwe start maken.

NuranNatuurlijk zien we in juli ook de spannende zomercliff met Tim, Willem, Sjors en Bing. Kan Bing Sjors uit het stijgende water redden voordat zij verdrinkt?

ZomercliffAugustus
De zomermaand is geen stille maand voor GTST. Niet alleen kunnen we de hele zomer lang de GTST Quiz app spelen, ook op televisie is er een speciale GTST Quiz voor fans met Ruud Feltkamp en Carlo Boszhard als presentatoren.

Natuurlijk is er aan het einde van de maand ook nog GTST Live, echte fans kunnen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bekijken met de cast.

September
De start van een nieuw seizoen GTST, het 25e seizoen om precies te zijn, brengt nieuwkomers met zich mee. We maken begin september kennis met Miro Kloosterman. Hij speelt Thijs Kramer, de advocaat van Reinier Veltman.

ThijsReinier Veltman is de geduchte concurrent voor Ludo gespeeld door acteur Peter Faber. Hij zal een ware vijand voor Ludo blijken!

Oktober
17 oktober is een echte GTST mijlpaal, de 5000e aflevering van GTST komt op televisie maar met de GTST 5000 app valt er ook veel te beleven op je smartphone of tablet. Synchroon met de aflevering op TV kun je via second screen exclusieve beelden bekijken.

OntvoeringDe 5000e is een heftige aflevering waarbij Lucas word ontvoert, Nina door een val in coma raakt en Ludo en Anton een auto-ongeluk veroorzaken.

Een drukke maand in oktober want er verschijnt ook een nieuwe dame in de soap. Barbara Sloesen speelt Anna Brandt, het nichtje van Bianca Bouwhuis in de serie. Ze zal het hart van Wiet van Houten op hol doen slaan…

AnnaNovember
Ook november is een heftige GTST maand. Helaas nemen we afscheid van Gigi Ravelli in de serie als Lorena Gonzalez buiten Meerdijk met een schone lei wil starten om haar leven te beteren. Een emotioneel afscheid zowel voor de Meerdijkers als de fans.

LorenaMaar niet veel later keert Ludo’s grootste vijand en zoon Nick Sanders terug, dit belooft nog heel erg spannend te worden… Hij is uit op wraak!

NickEind van de maand november ontmoet Noud een mooie dame die zijn hart zal verwarmen. Het zusje van Thijs, Sacha Kramer komt naar Meerdijk. De mooie blondine lijkt ook gevoelens voor Noud te hebben maar is al bezet door bokser Daryl… Voor wie zal ze kiezen?

SachaDecember
En dan is het alweer december, het einde van het jaar nadert maar niet voordat Lucas Sanders weer terug is in Meerdijk! Na een heftige speurtocht weet Janine haar zoon samen met Leon, het mannetje van Ludo, te bevrijden van de ontvoerder.

2015
Wat zal het nieuwe jaar Meerdijk brengen? Het belooft in ieder geval weer een onwijs spannend jaar vol liefde, geluk, verdriet en spanning te worden! GTST.nl

Jorrit

22 jaar / Docent Scheikunde & Docent NaSk / Leerkracht Basisonderwijs / (4e jaars deeltijd) Student FLOT Scheikunde / Judoka + Coach + Scheidsrechter (niveau 2) bij JBN / Vrijwilliger & (Algemeen) Werkgroeplid bij KiaK Kinderactiviteiten / Teamleider (niveau 1) & Recreatiemedewerker (niveau 3) bij Recrateam

http://g-t-s-t.blogspot.nl/

9 comments on “GTST Jaaroverzicht

 1. Iedereen een gelukkig nieuw jaar.

  Ik hoop op:

  oude bekenden:
  Valentijn (zo’n rol als alle kinderen eerst grote verhaallijn) en Charlie (Lieke heeft aangegeven wel tijdelijk terug te willen keren als ze gevraagd wordt dus gastrol met grote verhaallijn) terug naar Meerdijk. Sil uit de gevangenis (wel vaste cast)

  Liefdes:
  * Sjoerd en Rikki
  * Wiet en Anna
  * Noud en Sacha (Dat gaat wel gebeuren)
  * Ludo en Janine
  * Nieuwe liefde Lucas

 2. Uit de promo kunnen we opmaken dat Sjors en Tim weer bij elkaar komen? Tim draagt de blauwe helm en kust Sjors vol op de mond….

 3. Hieronder volgt een overzicht, waarin te zien is in hoeveel afleveringen een bepaald personage te zien is geweest in december 2014.
  Het getal wat achter de naam staat, is het aantal afleveringen waarin hij/zij te zien is geweest.

  Episode Count December 2014 – 23
  1. Janine Elschot (Caroline de Bruijn) – 15
  2. Noud Alberts (Ruud Feltkamp) – 15
  3. Vincent Muller (Oscar Aerts) – 15
  4. Nick Sander s (Christophe Haddad) – 15
  5. Aysen Baydar (Dilan Yurdakul) – 14
  6. Sacha Kramer (Gaby Blaaser) – 14
  7. Daryl (Poal Cairo) – 14
  8. Anna Brandt (Barbara Sloesen) – 13
  9. Ludo Sanders (Erik de Vogel) – 13
  10. Rikki de Jong (Robin Martens) – 13
  11. Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek) – 13
  12. Sjors Langeveld (Inge Schrama) – 13
  13. Wiet van Houten (Pip Pellens) – 13
  14. Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi) – 12
  15. Maxime Sanders (Marjolein Keuning) – 12
  16. Thijs Kramer (Miro Kloosterman) – 11
  17. Anton Bouwhuis (Joep Sertons) – 10
  18. Bianca Bouwhuis (Elvira Out) – 10
  19. Laura Selmhorst (Jette van der Meij) – 9
  20. Tim Loderus (Beau Schneider) – 9
  21. Jef Alberts (Bartho Braat) – 8
  22. Lucas Sanders (Ferry Doedens) – 8
  23. Leon (Luca Savazzi) – 6
  24. Barman Marcel (Bart Peereboom) – 4
  25. Bram Bouwhuis (?) – 4
  26. Lana de Jong (?) – 3
  27. Nola Sanders (?) – 1
  28. Rechter Kamphuis (Chiara Tissen) – 1
  29. Valentijn Sanders (Ricardo Worp & Patrick Worp) – 1
  30. Nina Sanders (Marly van der Velden) – 0

  ——

  Opvallende feitjes:
  Deze maand keerden Ricardo Worp en/of Patrick Worp weer terug in de rol van Valentijn Sanders, die sinds 19 januari 2012 niet meer te zien is/zijn geweest.

  Dit is de eerste keer sinds juli 2013 dat Ruud Feltkamp (Noud) in de meeste afleveringen in een maand te zien is geweest. Voor Caroline de Bruijn (Janine) was dat november 2014, voor Oscar Aerts (Vincent) was dit de eerste keer dat hij in de meeste afleveringen te zien was en voor Christophe Haddad (Nick) was dit oktober 2011.

  Guido Spek (Sjoerd) heeft sinds deze maand in meer afleveringen meegespeeld dan Chris Jolles, die van 1994 tot 1999 de rol van Dian Alberts vertolkte. Chris Jolles heeft in 507 afleveringen meegespeeld, terwijl Guido nu in 519 afleveringen te zien is geweest.
  Ook Robin Martens (Rikki) klimt ophoog. Ze heeft nu in 488 afleveringen meegespeeld en haalt daarmee Antonie Kamerling (Peter) in, die in 482 afleveringen te zien is geweest. Overigens is het opmerkelijk dat Antonie Kamerling in zowel seizoen 1 als 2 in de meeste afleveringen te zien was (in seizoen 1 in 156 afleveringen en in seizoen 2 in 137 afleveringen).

  Erik de Vogel (Ludo) heeft nog altijd in de meeste afleveringen meegespeeld dit seizoen. Zijn teller staat op 56 van 88 afleveringen, op de voet gevolgd door Guido Spek (Sjoerd) en Oscar Aerts (Vincent) met 55 afleveringen. Op nummer 4 staat Caroline de Bruijn (Janine) met 53 afleveringen.

  1. Whahaha,

   “Dit is de eerste keer sinds juli 2013 dat Ruud Feltkamp (Noud) in de meeste afleveringen in een maand te zien is geweest.”

   Die maand had maar 5 afleveringen, dat was de week dat de parachute-cliff was.

 4. Ik vind het nog steeds jammer dat Lorena/Gigi de soap heeft verlaten. Ik volg de serie nog niet zo lang(in vergelijking met de meesten hier), maar ze was wel meteen m’n favoriet. 🙁

 5. Ik vind het nog steeds jammer dat Menno/Dave Mantel de soap heeft verlaten. In die tijd dat hij speelde heb ik niets gemist, zelfs afleveringen nog 2x gezien. Ik hoop nog steeds dat Dave Mantel terug komt in GTST. Het spelen
  tussen Lucas en Menno waren heel emotioneel en goed gespeeld.

Geef een reactie