Vrijdag is het zover: de 5000e aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Voor deze jubileumaflevering is niet gekozen voor zomaar een dubbele aflevering, maar voor een uniek concept in de Nederlandse TV-geschiedenis: de 5000e aflevering van de populaire soap is namelijk ook te zien via een ‘Second Screen’. De redactie van GTSTfanclub mocht afgelopen vrijdag als een van de eerste de speciale aflevering bekijken en wij willen graag onze ervaring met jullie delen.

Deze unieke ervaring biedt de kijker de mogelijkheid om de jubileumaflevering op 2 schermen tegelijk te kijken, waardoor je alle extra scènes, die niet in de uitzending zitten, te zien krijgt en dus een informatievoorsprong hebt.

Hoe werkt het?
Deze week is de speciale ‘Second Screen app’ beschikbaar voor iOS en Android. Via audio watermarking (een speciaal geluid wat niet hoorbaar is) loopt de second screen app synchroon met de reguliere uitzending op televisie. Gaat ondertussen je telefoon? Geen paniek! De app pakt direct het signaal weer op waardoor je meteen synchroon loopt met de aflevering. Zorg er wel voor dat je de App ruim van tevoren hebt gedownload. h De volgende dag is de gehele aflevering inclusief de second screen aflevering terug te zien via rtlxl.nl en gtst.nl.

Unieke ervaring
Tijdens deze unieke ervaring hoef je niet bang te zijn dat je de afleveringen niet kunt volgen of dat je iets mist, er wordt namelijk niet tegelijk gesproken. Voor de crew was het ook een behoorlijke opgave, het was namelijk een hoop gepuzzel voor hen, maar ook voor de cast.

Jubileum
Niet alleen de aflevering, mét zijn second screen is uniek, ook maakt de kijker kennis met een gloednieuwe leader.

Naast deze unieke ervaring en een nieuwe leader is ook de verhaallijn weer ouderwets spannend. Zo zien we hoe Nina gevaar loopt in Israel, terwijl Ludo er alles aan doet om zijn dochter te beschermen…

Oordeel
Wij van GTSTfanclub.nl vonden het een unieke ervaring die je absoluut niet mag missen! Met de ‘second screen’ aflevering krijg op een interactieve manier een bijzondere aflevering te zien.

Android: Download hier de app in de Google Play Store

iOS: Download hier de app in de App-store

Foto: Otto van den Toorn

42 comments on “Unieke ervaring tijdens 5000e aflevering

  1. Het is ook NOOIT goed.

   Weet je, je hoeft niet te kijken en ook niet te reageren op deze site. Kritiek mag en ieder zijn mening, maar dergelijke oneliners (saai) kan ik dus niets mee. Ben het dus ook NIET met je eens.

   1. Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai Saaaaai. Ze moeten toch weten dat het Saaaaai is. Zo trigger je de schrijvers iets aan te doen. Ik weet zeker dat je het ook Saaaaai vindt alleen doe je stoer door anders te reageren…….

    1. “Zo trigger je de schrijvers iets aan te doen” hahaha geloof je het zelf.

     Nou en ik vind het NIET saaaaaaaaaaaaaaaai. Dus ben maar niet zo van je zelf overtuigd dat je dat dit moet denken en vinden over mij en ik doe zeker NIET stoer. Ik geef mijn mening, dat is iets heel anders.

     1. Saaaaaai saaaaaai gaaaap gaaaaap saaaaai. Jij vindt het ook saai, echt wel. Gaaaap saaaaai saaaaai. Gtst is SAAAAAAAAAAAI

 1. Ik hoop dat de second screen nog extern te downloaden/ te bekijken is. Helaas kan ik hem vanavond niet kijken. Ik heb de aflevering al gezien via RTL lounge, maar niet met de second screen toepassing. Jammer.

  1. Via GTST.nl of via RTLXL kun je NA de uitzending van vanavond, de gehele aflevering van GTST terugkijken incl. de second screen. Op je PC beeldscherm zie je dan beide beelden tegelijk. En ook niet onbelangrijk, hiervoor hoef je NIET de app. te downloaden.

   Bron: GTST Facebook redactie.

 2. Bij mij deed de app het de hele aflevering niet goed deed. Er werd gezegd dat, mocht de app en de uitzending niet synchroon lopen, je het kon verzetten met 2 seconden, maar die optie had ik helaas niet. Wel fijn dat ze de aflevering nog samen in 1 beeld op de GTST.nl site hebben gezet.

  Over de geheimzinnige persoon. Het zou of Nick of Martine kunnen zijn. Ik kon niet echt goed zien of het nu een mannen of vrouwen hand was van die persoon. En Inge Ipenburg is ook niet wat je noemt een tengere vrouw, die had wel een redelijk krachtig postuur en handen. Dus ze kunnen het beide zijn.
  Persoonlijk hoop ik op Martine. Het zou echt geweldig zijn als er 10 jaar na haar verdwijning eindelijk een conclusie komt omtrent deze lang stilliggende verhaallijn wat onderhand wel een einde mag krijgen. En hoe mooier kun je het dan nog hebben dan dit in het 25ste seizoen te doen.

  We zullen het allemaal binnenkort te zien krijgen hoop ik.

 3. Ik zet mijn geld toch echt op Nick. Inge Ipenburg heeft ontzettend duidelijk, en al heel lang aangegeven niet terug te keren. En voor mij lijkt het toch duidelijk een mannenhand..

 4. Ik heb nog eens naar die laatste Veltman scène gekeken. Dat decor deed me opeens heel erg denken aan het eerste huis waar Ludo gewoond heeft in Meerdijk. Misschien toeval, misschien niet.

 5. Sorry hoor, maar die ophef over die screen vond ik helemaal niks, en als je hem om wat voor reden niet hebt kunnen bekijken dan heb je echt niets gemist.
  Persoonlijk vind ik dat ze de kijkers met de 5000e afleveringen wel op wat meer hadden mogen tracteren, eeni dubbele aflevering met b.v alle nu huidige spelers had ik leuker gevonden.
  Op zich is de verhaallijn nu wel spannend, alleen hoop ik niet dat ze Nina nu voor maanden in het niets laten verdwijnen, zo ook Lukas. Dit hebben we al met Tim meegemaakt en iedereen weet vast nog wel hoe langdradig die zoektocht naar hem was.
  Gtst gaat op een detective lijken, mag ik wel, al die ellende op liefdesverdriet en huwelijks gedoe gaat ook vervelen, maar een paar spelers die voor een humoristische noot zorgen zou ook wel weer welkom zijn, toch……?

  1. Zonder de app heb je juist wel iets gemist! Aflevering had extra cliffhanger waarvan je helemaal niets op tv zag. En niet zomaar een cliffhanger.

 6. @Saaaaai 2.57 pm.

  Als je het dan allemaal zo saai vindt, blijf hier dan weg. Je vervuilt deze site, met je zinloze reacties. Ze doen er namelijk niet toe.

  Nogmaals ik vind GTST NIET saai, wat jij ook zegt of schrijft.

  Overigens vond je de aflevering van vrijdag 17 oktober ook saai??? Als dat zo is, dan weet ik genoeg. Dan klets je overduidelijk uit je nek, en bent alleen maar aan het etteren op deze site.

  Ik laat mijn (kijk)plezier aan GTST in ieder geval niet door jou verzieken. Toedeloooooo. :p

 7. Ik vond deze cliffhanger echt spannend wat een drama voor de familie Sanders/Bouwhuis: Ludo is er nog goed van afgekomen alleen iets met zijn arm en wat wondjes en misschien lichte hersenschudding, Nina viel van de rots ik ben benieuwd wat ze heeft misschien nek gebroken en in coma? Lucas die ontvoerd wordt en Anton die in levensgevaar is na een aanrijding en wie zal die gene zijn die met Veltman samen werkt?

 8. ik vind gtst te gek ik heb ook gekeken maar niet via app gewoon tv maar ik heb daarna gekeken op gtst.nl naar de 5000ste aflevering maar dan dubbel links tv rechts app maar ik zag veltman met iemand in huis staan in het donker ik denk dat nick veltman handlanger is ik hoop het want nick is te gek.

 9. tegenwoordig slechte verhaallijnen af en toe een paar leuke maar sinds dat ik GTST kijk (begin 2012 alleen maar saaie en te lange verhaallijnen oké de 5000e is nog leuk maar wat valt hier aan op:

  500ste lotje (baby) overlijd
  1000ste de beruchte moord op Frits Van Houten
  1500ste meneer Harmsen verdrinkt bijna maar leeft nog
  2000ste roos overlijd aan een hartstilstand
  2500ste de moord op Simon Dekker(vond ik zelf een van de leukste jubileums)
  3000ste Valerie overlijd nadat ze van een Cliff valt
  3500ste geen moord of ongeluk
  4000ste de moord op Arthur en Marco
  vanaf hier kijk ik:
  4500ste Amy vermoord Nina, Maxime en Nick bijna maar ze overleven het alle 3
  5000ste Lucas word ontvoer Nina raakt in coma Anton en Ludo krijgen een auto-ongeluk
  je ziet wel sinds wanneer ik kijk zijn er geen doden meer enz.

Geef een reactie