Inge Ipenburg ziet het niet zitten om terug te keren in GTST, zo laat de actrice weten op 3FM. “Het lijkt alsof ze er met meer plezier aan terug denken, naarmate ik er langer niet in zit. Ik vind het wel heel grappig dat dat personage zo is blijven hangen en in de herinnering van iedereen steeds spannender wordt. Ik vond het hartstikke leuk om te doen, maar na een tijd is het klaar.”

Ze gaat verder: “Ik heb altijd gezegd, ik ben er vrijwillig uit gegaan en ik ben absoluut niet van plan om terug te komen.” Op de vraag waarom ze niet terug wil, antwoordt ze: “Ik ben slecht in mezelf herhalen, ik kan mezelf niet verrassen. Daarbij word ik Martine Hafkamp van beroep als ik het blijf doen. Dat is een raar beroep.”

Inge was in 1990, 1991, 1992-1994 en 2003-2005 te zien als Martine Hafkamp in GTST.

68 comments on “Inge Ipenburg wil niet terug in GTST

     1. Dit was echt NIET een in scene gezette dood. Ze viel zelf neer tijdens het douchen toen ze uitgleed.

 1. ik denk toch dat het nog steeds nick is in die stoel bij veltman p.s. ik heb gehoord dat reinout oerlemans weer terug komt zei erik de vogel ludo in de serie op telegraaf leuk voor laura haar zoon naar zoveel jaar weer terug.

    1. Sterker nog @GTST FANN, Reinout woont allang weer (van deze zomer) met z’n gehele gezin in LA.

     Dit voor zijn bedrijf Eyeworks USA. Zijn Nederlandse vestiging heeft hij kortgeleden verkocht.

 2. Ik denk nog steeds dat het Martine is, die hand. Dit is natuurlijk slim van Gtst en Inge om te zeggen zodat het straks een grotere verrassing is als we te zien krijgen dat zij het wel is. Ik vind ook dat je een personage niet moet laten gaan met een open eind, als je dat doet moet die gewoon terug keren ooit :D.
  We zullen er DENK ik vanzelf achterkomen

 3. Het kan trouwens ook gewoon een recast van Martine zijn, ookal vind ik Inge de echte, heb haar nooit op tv gezien want was de eerste tijd nog niet geboren en later was ik nog maar 3 ofzo dus dat weet ik natuurlijk niet meer, maar heb wel filmpjes gezien en vind haar toch wel de echt martine.

  Alleen waar staat dat er pas oude bekende komen met het 25 jarig bestaan. En waar dat ook staat, dat betekent niet dat er eerder helemaal geen oude bekende kan komen

 4. Jammer dat Inge zo blijft weglopen van haar beste rol ooit.
  Al jaren hoort ze dat iedereen haar terug wil in GTST, duizenden fans zitten erop te wachten.

  Helaas kan Inge alleen zeggen dat ze niet terug wil, omdat mensen haar dan alleen als Martine Hafkamp blijven zien en dat haar beroep is. Maar waarom heeft ze niet door dat dat toch nooit weg zal gaan? Ze kan rollen spelen in Westenwind, Celblok H en de Sinterklaas films, het balletje komt keer op keer weer bij Martine Hafkamp uit.

  Nu praat ze bijna of deze rol een schande is om te spelen, maar uiteindelijk is dit wel haar opstap geweest naar vele andere rollen. Dus stap eroverheen, doe al je fans een plezier, en kom terug in GTST. Spreek af dat je er met een klapper uit wil gaan, zodat je voor eens en voor altijd van deze rol af bent.

  Als de makers van GTST slim zijn doen ze een recast voor Martine. Zo lijkt idd Lone een erg goede optie.

 5. De kans dat Inge Ipenburg terugkomt in de serie is nog altijd aanwezig. Als Mol in WIDM kon ze ooit weken achter elkaar liegen. Een toneelstuk op de radio is voor haar wel weggelegd.
  Mocht Martine nou niet in die stoel zitten, dan lijkt bovenstaande op waarheid te berusten. Maar het zegt nog altijd helemaal niks.

 6. Lone van Roosendaal lijkt me de uitgewezen persoon om deze rol op zich te nemen en het misschien ook wel naar een hoger niveau te brengen.

  En als het dan geen recast word voor Martine Hafkamp dan in ieder geval Maroushka Hafkamp. De (half)-zus van Martine. Die ’t hoofd is van de Russische maffia in Nederland.

   1. Oo jawel, ze zegt zelf dat ze niet terug komt. Dus dit noem je nu eenmaal zeiken! Kijk gewoon de afleveringen, ipv te ZEIKEN! Wie het kan zijn 😉

  1. Niemand kent haar meer, na 15 jaar geleden een kleine rol te hebben gespeeld zal dat de kijker niet boeien.
   Maar wie weet, maar ik geloof het niet.

   Ik dacht meer aan de vader van Lorena, Frederik van Rossum!

    1. @Ruud, Wat kun je niet vinden. Klik gewoon op die link die @Daphne je geeft. Links in het scherm zie je staan “kijk de 5000ste terug”. Zo moeilijk lijkt mij dat toch niet.

     Maar ik help je nog een handje:

     Vrijwel op het einde van de 5000ste aflevering met de split screen (second screen). zie je Veltman in een kamer en een onbekend persoon in een stoel. Ter hoogte van het tijdstip/punt 21.23u

 7. Tja, moeilijk. De mensen die gestopt zijn met GTST (Rik en Charlie bijvoorbeeld) riepen kort voor hun vertrek ook dat ze nog heeeeel lang in gtst wilden blijven. Soms denk ik weleens dat als ze het een zeggen je juist het andere moet verwachten.

  Overigens hoop ik ontzettend op een recast met Lone van Roosendaal, ik denk ook dat zij Martine naar een hogen niveau kan tillen.

   1. @gtstfites
    Charlotte Besijn (Barbara Fischer) heeft zelf in 2010 aangegeven te willen stoppen. Ze wilde graag achter de schermen werken aan en bij GTST. Dat is ook gebeurd, na haar vertrek in 2010 werd ze bij GTST:

    2010-2011 Opnameleider O.a. spelregie
    2011-heden Regisseur

 8. Ik vind het jammer dat Inge Ipenburg geen interesse heeft om weer Martine Hafkamp te spelen.
  Maar dat wilt niet zeggen dat de rol Martine Hafkamp nooit meer in de serie komt.
  Die rol kan altijd nog gerecast worden.
  Ik blijf altijd stiekem hopen dat die personage ooit nog terug komt.

 9. Hier geloof ik dus juist nu helemaal niks van. Ik heb de afleveringen van vandaag 27/10 en morgen 28/10 vooruit gekeken en Veldman is hardstikke dood. Er zit iemand anders achter de ontvoeringen en het is persoonlijk op Ludo gericht. Geen zakenconflict. Mijn eerste reactie was ‘HAFKAMP’ en in open een nieuwe browser en wat lees ik: ‘Hafkamp keert niet terug’ grappig dat juist nu ze dat weer even aan de media moet laten weten. Ik verwacht binnenkort deze vrouw weer terug in GTST. Let op mijn woorden.

  1. Veltman zit samen met de hand erachter. Thijs heeft er niks mee te maken met de ontvoering en bedreiging op de Sanders. De hand vermoord vanavond Veltman. Ik ben benieuwd wie het is.

  2. Wie anders dan Martine, Bing zou ik helemaal niet willen dat hij er iets mee te maken heeft, misschien moet Martine dan maar eens kennis gaan maken met Hans Van Houten dat Wiet ook eens een leuke verhaallijn krijgt en Sjors. Maar hoe verder als het Martine is. Ze word volgens mij nog altijd ten lasten gelegd de dood van Karel Kortenaer. Is is zogenaamd gevlucht maar ontvoerd door Ludo en op een bootje de zee opgestuurd. Roxy Belinfante is niet zo sluw als Hafkamp, dus laat haar maar weer effe terug komen

 10. Zoals je al zegt, er is maar 1 iemand die hier achter kan zitten: Martine Hafkamp. De grootsheid van de verhaallijn, de moorden, de goede voorbereiding passen niet bij een vaag personage uit het verleden dat we vergeten zijn. Nog belangrijker, Ludo wordt veroordeeld voor de moord op Veltman, wraak op het feit dat Ludo Martine heeft laten opdraaien voor moord op Karel Kortenaar. ‘Hier krijg je spijt van Ludo’. En alle berichten dat ze niet terug zou komen….Welkom terug Martine 😉

 11. Ik heb de aflevering van morgen niet gezien, maar Martine staat dus op Ludo’s lijstje. Dan denk ik helemaal dat zij het is, ze laten haar naam niet zomaar weer opduiken. En ook nu opeens zegt ze dat ze niet in gtst wilt op het moment dat iedereen er verwacht. Iets te toevallig, dus denk echt dat ze terug is. Er komen binnenkort ook weer meer scenes met Lana, en dat is ook niet zomaar.

 12. Naast Martine kan ik maar 1 persoon bedenken die Ludo genoeg haat: Huib van Groeningen. De meesta andere vijanden van Ludo zijn namelijk dood. Frits, Dian, bowien. En dan heb je nog familie als Marcus en Nick, maar die zie ik geen wrok koesteren richting Ludo. Nick’s problemen zitten in Maxime en Marcus is er gewoon te dom voor.

 13. ik moet zeggen ik vindt het wel heel toevallig dat de naam Martine Hafkamp een paar keer viel deze aflevering en ze is nog steeds ”spoorloos” is dit gewoon weer een truc zodat wij denken dat ze niet meer terugkomt en dan op het laatste moment komt ze opeens toch -3- en de enige die persoonlijk wraak op Ludo zouden willen en dat op die manier zoude kunnen doen zijn Nick,Martine en Roxy. of het wordt weer zo vaag nieuwe personage die weer een verleden met Ludo heeft..dat hoop ik niet..dan wordt het weer zo teleurstellend als je het mij vraagt :/

 14. Speculaties zijn voorbij het is Nick Sanders staat op de app van de telegraaf ook staat er het valse paspoort wat hij heeft aangemaakt verloopt dit jaar dus het moet wel Nick Sanders zijn

   1. ik weet het nog net zo niet.. zou een vergelijkings video van gemaakt moeten worden eigenlijk.. met een stukje martine (van eerder) en dit stukje.

Geef een reactie