Inge Ipenburg wil niet terug in GTST

Inge Ipenburg ziet het niet zitten om terug te keren in GTST, zo laat de actrice weten op 3FM. “Het lijkt alsof ze er met meer plezier aan terug denken, naarmate ik er langer niet in zit. Ik vind het wel heel grappig dat dat personage zo is blijven hangen en in de herinnering van iedereen steeds spannender wordt. Ik vond het hartstikke leuk om te doen, maar na een tijd is het klaar.”

Ze gaat verder: “Ik heb altijd gezegd, ik ben er vrijwillig uit gegaan en ik ben absoluut niet van plan om terug te komen.” Op de vraag waarom ze niet terug wil, antwoordt ze: “Ik ben slecht in mezelf herhalen, ik kan mezelf niet verrassen. Daarbij word ik Martine Hafkamp van beroep als ik het blijf doen. Dat is een raar beroep.”

Inge was in 1990, 1991, 1992-1994 en 2003-2005 te zien als Martine Hafkamp in GTST.

68 reacties

 1. Eindelijk is dat gezeik dan ook een keer uit de wereld..

 2. Nou voor de meeste toch niet haha

 3. Ja dat zegt ze maar, dat is een afleiding omdat ZIJ achter Veldman zit. Zij is de vrouw in die stoel!

 4. Wat jullie willen, ze zegt toch dat ze niet terug komt. Doe dan niet zo idioot! Zeik pas als je die gene echt pas ziet.

 5. ik denk toch dat het nog steeds nick is in die stoel bij veltman p.s. ik heb gehoord dat reinout oerlemans weer terug komt zei erik de vogel ludo in de serie op telegraaf leuk voor laura haar zoon naar zoveel jaar weer terug.

 6. Ik denk nog steeds dat het Martine is, die hand. Dit is natuurlijk slim van Gtst en Inge om te zeggen zodat het straks een grotere verrassing is als we te zien krijgen dat zij het wel is. Ik vind ook dat je een personage niet moet laten gaan met een open eind, als je dat doet moet die gewoon terug keren ooit :D.
  We zullen er DENK ik vanzelf achterkomen

 7. Het kan trouwens ook gewoon een recast van Martine zijn, ookal vind ik Inge de echte, heb haar nooit op tv gezien want was de eerste tijd nog niet geboren en later was ik nog maar 3 ofzo dus dat weet ik natuurlijk niet meer, maar heb wel filmpjes gezien en vind haar toch wel de echt martine.

  Alleen waar staat dat er pas oude bekende komen met het 25 jarig bestaan. En waar dat ook staat, dat betekent niet dat er eerder helemaal geen oude bekende kan komen

 8. Je kan ook tegenwoordig een stem verandering via de computer doen.

 9. Ja recast zou kunnen, Lone Van Roosendaal

 10. Jammer dat Inge zo blijft weglopen van haar beste rol ooit.
  Al jaren hoort ze dat iedereen haar terug wil in GTST, duizenden fans zitten erop te wachten.

  Helaas kan Inge alleen zeggen dat ze niet terug wil, omdat mensen haar dan alleen als Martine Hafkamp blijven zien en dat haar beroep is. Maar waarom heeft ze niet door dat dat toch nooit weg zal gaan? Ze kan rollen spelen in Westenwind, Celblok H en de Sinterklaas films, het balletje komt keer op keer weer bij Martine Hafkamp uit.

  Nu praat ze bijna of deze rol een schande is om te spelen, maar uiteindelijk is dit wel haar opstap geweest naar vele andere rollen. Dus stap eroverheen, doe al je fans een plezier, en kom terug in GTST. Spreek af dat je er met een klapper uit wil gaan, zodat je voor eens en voor altijd van deze rol af bent.

  Als de makers van GTST slim zijn doen ze een recast voor Martine. Zo lijkt idd Lone een erg goede optie.

 11. De kans dat Inge Ipenburg terugkomt in de serie is nog altijd aanwezig. Als Mol in WIDM kon ze ooit weken achter elkaar liegen. Een toneelstuk op de radio is voor haar wel weggelegd.
  Mocht Martine nou niet in die stoel zitten, dan lijkt bovenstaande op waarheid te berusten. Maar het zegt nog altijd helemaal niks.

 12. Lone van Roosendaal lijkt me de uitgewezen persoon om deze rol op zich te nemen en het misschien ook wel naar een hoger niveau te brengen.

  En als het dan geen recast word voor Martine Hafkamp dan in ieder geval Maroushka Hafkamp. De (half)-zus van Martine. Die ’t hoofd is van de Russische maffia in Nederland.

 13. Blijf gewoon kijken, en zeik niet.

 14. Het zou ook Roxy Belinfante kunnen zijn, zou die niet een keer de gevangenis uit moeten?

 15. Wat was dat voor een scene met die hand bij Veltman?? Ik kan me niet herineren dat ik die gezien heb.

 16. Tja, moeilijk. De mensen die gestopt zijn met GTST (Rik en Charlie bijvoorbeeld) riepen kort voor hun vertrek ook dat ze nog heeeeel lang in gtst wilden blijven. Soms denk ik weleens dat als ze het een zeggen je juist het andere moet verwachten.

  Overigens hoop ik ontzettend op een recast met Lone van Roosendaal, ik denk ook dat zij Martine naar een hogen niveau kan tillen.

  • Barbara riep het ook dat ze nog 10 jaar nog wou blijven een maand later kreeg je te horen dat ze ging stoppen.

   • @gtstfites
    Charlotte Besijn (Barbara Fischer) heeft zelf in 2010 aangegeven te willen stoppen. Ze wilde graag achter de schermen werken aan en bij GTST. Dat is ook gebeurd, na haar vertrek in 2010 werd ze bij GTST:

    2010-2011 Opnameleider O.a. spelregie
    2011-heden Regisseur

   • ze is ook nog niet weg bij gtst, dus misschien maakt ze die 10 jaar nog wel vol

 17. Ik vind het jammer dat Inge Ipenburg geen interesse heeft om weer Martine Hafkamp te spelen.
  Maar dat wilt niet zeggen dat de rol Martine Hafkamp nooit meer in de serie komt.
  Die rol kan altijd nog gerecast worden.
  Ik blijf altijd stiekem hopen dat die personage ooit nog terug komt.

 18. Hoe staat het met de zwangerschap van Ludo ervoor? Moet toch ook bijna uitgeteld zijn???

 19. Inge Ipenbrug lijkt best op Riet Brouwer (SamSam). Ook zware stem.

 20. Hier geloof ik dus juist nu helemaal niks van. Ik heb de afleveringen van vandaag 27/10 en morgen 28/10 vooruit gekeken en Veldman is hardstikke dood. Er zit iemand anders achter de ontvoeringen en het is persoonlijk op Ludo gericht. Geen zakenconflict. Mijn eerste reactie was ‘HAFKAMP’ en in open een nieuwe browser en wat lees ik: ‘Hafkamp keert niet terug’ grappig dat juist nu ze dat weer even aan de media moet laten weten. Ik verwacht binnenkort deze vrouw weer terug in GTST. Let op mijn woorden.

  • Veltman zit samen met de hand erachter. Thijs heeft er niks mee te maken met de ontvoering en bedreiging op de Sanders. De hand vermoord vanavond Veltman. Ik ben benieuwd wie het is.

  • Wie anders dan Martine, Bing zou ik helemaal niet willen dat hij er iets mee te maken heeft, misschien moet Martine dan maar eens kennis gaan maken met Hans Van Houten dat Wiet ook eens een leuke verhaallijn krijgt en Sjors. Maar hoe verder als het Martine is. Ze word volgens mij nog altijd ten lasten gelegd de dood van Karel Kortenaer. Is is zogenaamd gevlucht maar ontvoerd door Ludo en op een bootje de zee opgestuurd. Roxy Belinfante is niet zo sluw als Hafkamp, dus laat haar maar weer effe terug komen

 21. Zoals je al zegt, er is maar 1 iemand die hier achter kan zitten: Martine Hafkamp. De grootsheid van de verhaallijn, de moorden, de goede voorbereiding passen niet bij een vaag personage uit het verleden dat we vergeten zijn. Nog belangrijker, Ludo wordt veroordeeld voor de moord op Veltman, wraak op het feit dat Ludo Martine heeft laten opdraaien voor moord op Karel Kortenaar. ‘Hier krijg je spijt van Ludo’. En alle berichten dat ze niet terug zou komen….Welkom terug Martine 😉

 22. Ik heb de aflevering van morgen niet gezien, maar Martine staat dus op Ludo’s lijstje. Dan denk ik helemaal dat zij het is, ze laten haar naam niet zomaar weer opduiken. En ook nu opeens zegt ze dat ze niet in gtst wilt op het moment dat iedereen er verwacht. Iets te toevallig, dus denk echt dat ze terug is. Er komen binnenkort ook weer meer scenes met Lana, en dat is ook niet zomaar.

 23. Naast Martine kan ik maar 1 persoon bedenken die Ludo genoeg haat: Huib van Groeningen. De meesta andere vijanden van Ludo zijn namelijk dood. Frits, Dian, bowien. En dan heb je nog familie als Marcus en Nick, maar die zie ik geen wrok koesteren richting Ludo. Nick’s problemen zitten in Maxime en Marcus is er gewoon te dom voor.

 24. ik moet zeggen ik vindt het wel heel toevallig dat de naam Martine Hafkamp een paar keer viel deze aflevering en ze is nog steeds ”spoorloos” is dit gewoon weer een truc zodat wij denken dat ze niet meer terugkomt en dan op het laatste moment komt ze opeens toch -3- en de enige die persoonlijk wraak op Ludo zouden willen en dat op die manier zoude kunnen doen zijn Nick,Martine en Roxy. of het wordt weer zo vaag nieuwe personage die weer een verleden met Ludo heeft..dat hoop ik niet..dan wordt het weer zo teleurstellend als je het mij vraagt :/

 25. Nick komt terug!

 26. Martine Marcus Kimberly en Nick, hoe meer zielen hoe meer vreugde

 27. Speculaties zijn voorbij het is Nick Sanders staat op de app van de telegraaf ook staat er het valse paspoort wat hij heeft aangemaakt verloopt dit jaar dus het moet wel Nick Sanders zijn

 28. Sherlock HOLMES

  Ik denk dat het de dochter van Isabella Kortenaer is Amy.

 29. het is frits van houten

 30. het is hans van houten

 31. Martine komt wel terug bekijk deze link http://www.youtube.com/watch?v=SL9KIsQfF1s

 32. Het is Hafkamp

 33. Hier is een filmpje van de chanteur van Ludo met de echte stem (Martine)
  http://youtu.be/tG4BPTa8ezk

 34. Hier is een beter filmpje van de chanteur van Ludo met de echte stem (Martine Hafkamp).

 35. Dit is een beter filmpje van de Chanteur van Ludo (Marine Hafkamp).

 36. Ik ben overtuigd 😀

Geef een reactie