• 23 september 2014
 • Roos
 • 25

GTST viert vrijdag 17 oktober een bijzondere mijlpaal. De teller staat dan namelijk op maar liefst 5.000 afleveringen. Bij eerdere mijlpalen (2.500, 3.000, 3.500, 4.000) werden de fans al getrakteerd op een dubbele aflevering, maar met aflevering 5.000 gebeurt dat wel op een hele bijzondere manier.

GTST heeft op deze avond niet alleen extra spannende verhaallijnen, maar ook een gelijktijdige, extra, aflevering, die via second screen op smartphone of tablet te volgen is. Op die manier kunnen de fans een perspectief volgen dat nooit in de reguliere uitzending te zien is en zijn ze getuige van een nog niet eerder in Nederland vertoonde vorm van het vertellen van verhaallijnen bij een serie. Een unieke kijkersbeleving en een primeur in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

‘GTST 5000’ app 
De app ‘GTST 5000’ is vanaf vrijdag 10 oktober, één week voor de 5000ste  aflevering, gratis te downloaden en is beschikbaar voor iOS en Android. Om de extra aflevering gelijktijdig via het tweede scherm te volgen, is het van belang dat de app ruim vóór het begin van de tv-uitzending op vrijdag 17 oktober om 20.00 uur is geïnstalleerd. Op die manier krijgen de fans alle extra scènes, die niet in de uitzending zitten, te zien waardoor ze een informatievoorsprong hebben.

25 comments on “Extra aflevering via second screen app

  1. Ik heb er ook geen, en ook niet de mogelijkheid er één te lenen.
   Wel jammer. Ik heb gevraagd aan de redactie van GTST of het misschien ook op RTL Gemist wordt geplaatst.. naderhand. Dan kan ik het in elk geval nog terugkijken.
   Weet ook niet goed wat ik me bij zo’n gelijktijdige aflevering moet voorstellen. Moet je dan naar 2 beeldschermen tegelijk kijken :S Leveren ze ook extra paar ogen bij die smartphones tegenwoordig.

  2. Nou mensen heel leuk ik heb wel een smartphone maar de app is nergens te vinden en niet te downloaden dus jullie missen nog niets

   1. Nee die van jou draagt lekker veel bij aan de discussie. Als je niet goed tegen dit soort reacties kan, ga je maar weer Sesamstraat kijken.

 1. Ja na de 5.000 de 6.000 komt er niet omdat het voor die tijd allang gestopt is want dit is het laatste seizoen!

  Ik heb een tablet maar ik ga voor die onzin niet betalen
  Ik ha lekketpr flikken maastricht kijken gewoon veeel beter en realisticher gtst is gewoon niet meer leuk en de kijkcijfers gaan dalen en nog meer dalen ik geef gewoon mij mening

 2. Ja na de 5.000 de 6.000 komt er niet omdat het voor die tijd allang gestopt is want dit is het laatste seizoen!

  Ik heb een tablet maar ik ga voor die onzin niet betalen
  Ik ga lekker flikken maastricht kijken gewoon veeel beter en realisticher gtst is gewoon niet meer leuk en de kijkcijfers gaan dalen en nog meer dalen ik geef gewoon mij mening

 3. mensen, neem die Eva van Dongen niet serieus, die loopt op allerlei mediaforums onzin te verkopen zolang het maar niet over haar heilige serie Flikken Maastricht is

  1. Idd, @Daan ik zie haar naam ook regelmatig op diverse mediaforums voorbij komen, met even veel onzinnige reacties als hier. En ook nog 2x geplaatst.

   @gtstfites met je eens en dat hoop ik ook. Vooral voor onze oudere medeburgers.

   Ik vraag mij in alle eerlijkheid af, waarom gewoon geen dubbele aflevering, zo sluit je geen enkele trouwe kijker uit.

   Ik weet niet zeker of het daadwerkelijk zo is, maar ik vermoed dat RTL(GTST) door een app. wel “gratis” te laten downloaden maar dat het de kijker/fan/klant toch geld kost en ze er lekker aan verdienen via hun (RTL) sponsor Vodafone. Dat was volgens mij ook zo bij die app. Springlevend rondom de cliffhanger 2013 en bij de Voice of Holland. Meer in ieder geval meer als een gewoon uit te zenden aflevering. Excuses als het niet zo is.

 4. Wat een belachelijk plan weer…veel (oudere) fans die niet via second screen kunnen kijken, worden daardoor weer benadeeld… Gewoon 25 minuten achter de reguliere uitzending aanplakken was toch veel makkelijker (en ook veel leuker) geweest??

  1. Ben het ook met jou eens @pearly.

   Ik zag jouw reactie te laat. Ik bedoel omdat jij het ook over onze oudere fans en een dubbele aflevering hebt.

 5. Ik heb ook geen smartphone of tablet. En ik denk met mij nog aardig wat anderen, jong en oud.
  Het is meer uit principe. Ik ben overigens best technisch maar ik vind het verschrikkelijke apparaten.
  Dat betekent dat je met dit soort dingen buiten de boot valt. Zoals ook met de Springlevend app.
  Nu ga ik er natuurlijk niet een aanschaffen maar het was leuker geweest als GTST het makkelijker had gemaakt om dit voor iedereen toegankelijk te maken.

  1. Ik heb wel een tablet maar dan nog begrijp ik niet hoe dit gaat werken.
   Krijg je dan gewoon een gtst uitzending en dan ook gelijk op je tablet/smartfhone een andere erbij te zien?
   Zoals boven al iemand schreef: krijg je dan ook een paar extra ogen erbij?
   Jongens wees eens lief en leg hier a.u.b eens uit hoe dit precies gaat werken.
   Moet je b.v eerst zo,n app installeren?
   Is die gratis?
   Afijn als iemand de moeite wil nemen dit even uit te leggen, hartelijk dank.

 6. Nieuwe spoiler:

  dinsdag 7 oktober:
  Lucas wordt getriggerd wanneer Noud niet enthousiast is. Bianca wil dat de eigenwijze Anton zich ziek meldt. Lorena zweert wraak te nemen op Bing wanneer hij haar keihard laat vallen. Nina bedenkt een superromantisch plan.

  Bron: TV gids

 7. Ik zeg niet dat het de laatste seizoen is maar het zou zomaar kunnen nu weer iemand aan de drugs o nee niemand is ooit aan de drug geweest in gtst. Nou nou wat een nieuwe verhaal lijn zeg

  Ik keek trouw elke dag vanaf 1990 gtst maar nu ben ik echt afgehaakt. Maar succes met de 5000 ste en de app die niemand al begrijpt er kijken ook mensen die wat ouder zijn en geen smartphone en tablet hebben en hoe willen ze dat gaan doen ik hoop echt dat het zo gaat floppen met de app. Dat was de laatste keer dat ik op deze site kom die niemand beheerd pas na twee dagen later komt het nieuws. Wat al twee dagen oud is

 8. Hallo GTST fans,

  ik heb antwoord gekregen op mijn mail aan de GTST redactie, waarin ik aangaf dat vele trouwe (met name vele oudere) fans, geen mogelijkheid hebben om de extra aflevering via second screen app. te bekijken/volgen omdat men geen smartphone of tablet bezit.

  Goed nieuws gekregen van de Redactie GTST 🙂

  NA de 5000ste uitzending op 17 oktober a.s. zijn de scenes (die te zien zijn via die app.) terug te kijken op RTLXL.

 9. Hoe kan je 2 afleveringen te gelijk kijken op tv en op de app? En is die aflevering op de app de zelfde met uitgebreidere scenes dan op tv of een andere aflevering dat snap ik niet echt.

Geef een reactie