Sinds deze week is de film Oorlogsgeheimen te zien in de bioscoop. Beau Schneider speelt daarin de rol van soldaat Roeland. Beau is later dit jaar ook nog te zien in de film Boy 7, dat begin 2015 wordt uitgebracht.

Oorlogsgeheimen gaat over de twaalfjarige Tuur en Lambert die al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden zijn. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB. Dan komt Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.

Geef een reactie