Vandaag is bekend gemaakt dat Dave Mantel vrijdag 27 juni Goede Tijden, Slechte Tijden gaat verlaten. Na een gastrol van vijftien maanden komt er nu een einde aan Menno Kuiper. Menno kwam naar Meerdijk om het onderzoek tegen Aysen Baydar te leiden, daarna mocht hij de dood van Mike Brandt onderzoeken en daarna kwam het grote geheim van Menno zelf aan bod. Hoewel Dave nog graag verder de rol van Menno had willen spelen is hij ook blij dat hij weer andere acteerklussen kan aannemen. Dave is op dit moment druk bezig met de filmopnames van De Overgave.

32 comments on “Dave Mantel verlaat Goede Tijden, Slechte Tijden

 1. Vind het nog steeds jammer dat hij geen heterorol heeft gekregen. Nadat Mike dood neerviel en Jack er al uit was gegaan en nu ook Rik, mis je wel een sterke man. Anton speelt ook erg goed, maar is al ouder. Houd je alleen Vincent over.

  Al vond ik hem zijn rol erg sterk spelen. Prachtige laatste aflevering met Menno. Ga hem meer missen dan als Lucas eruit zou gaan denk ik.

 2. Je slaat de spijker op z’n kop! Als het inderdaad een heterorol was geweest, was het wel een vaste rol geworden. Er is duidelijk geen plaats voor een tweede vaste homorol en daar baal ik van. Op deze manier lopen alle relaties van Lucas slecht af en krijgen die ook niet de diepgang die ze verdienen.
  En natuurlijk houden relaties in meerdijk nooit eeuwig stand, maar bij de liefdes van Lucas is het dan meteen exit tweede homopersonage…terwijl de hetero stellen jaren om elkaar geen kunnen draaien, zoals bing en Sjors, Ludo en Janine, noud en Nina etc.

  En los van Lucas vond ik Menno gewoon een goed personage, waar ze nog veel meer mee hadden kunnen doen én een fijne, lekkere vent om naar te kijken ;). Ook belangrijk. Echt zonde dat ze zo’n goede acteur er uit hebben geschreven. Ik ga hem zeker missen.

  Ik hoop echt dat hij ooit nog terugkeert. Zelfs bij het afscheid spatte de liefde van het scherm af! Het mooiste liefdeskoppel ever uit gtst vind ik.

  1. Inderdaad. GTST doet net alsof het een heel homovriendelijke soap is, maar als men een beetje verder kijkt, zie je dat dit totaal niet zo is. 50% van de homoseksuele karakters overlijdt. De overige karakters mogen niet lang blijven.

   Is er trouwens in de de 25-jarige geschiedenis van GTST een acteur geweest, die meer dan een jaar een hoofdrol speelt en die niet in de leader opgenomen werd?

   Hiervoor is maar één woord mogelijk: SCHANDALIG!

   1. Menno was geen hoofdrol maar een bijrol
    Rosa, de moeder van Lorena en huishoudster van huize Sanders, was ook een bijrol van 11 jaar

 3. Heel jammer dat hij weg gaat. Natuurlijk had iedereen dat wel aan zien komen omdat hij nooit in de leader van gtst is opgenomen.
  Wat ik dan wel vreemd vind is dat hij vrijdag de 27e juni eruit gaat, terwijl de cliffhanger een week later is. Dat hadden ze beter samen met de cliffhanger kunnen doen. Hopen dat er nog een nieuw personage komt

   1. Nou, ook omdat het een homopersonage was hoor. Uiteindelijk hebben ze gewoon een homobroer omgewisseld voor een heterobroer :/…en Tim en Edwin lijken ook nog eens best op elkaar, serieus, beide wilde ze arts worden etc.

    En de vervanger voor Rik wordt gewoon een mannelijke dertiger, let maar op. Relatiemateriaal voor lorena, Nina, Maxime…

  1. Ik denk eerder dat “Edwin” weg moest omdat zijn acteerniveau gewoon wat lager lag dan de rest van de familie bouwhuis. Slecht wil ik het niet noemen, maar het niveau van de anderen is gewoon beter / geloofwaardiger 🙂

 4. Best raar. Hij leek wel een hoofdrol want hij speelde er lang in. maar hij stond niet bij de castfoto’s dus dan moet hij er wel uit vanwege een gastrol ook al leek dat niet op…

 5. Ik hoop echt dat hij ooit nog terugkeert. Zelfs bij het afscheid spatte de liefde van het scherm af! tussen menno en lucas ,Het mooiste liefdeskoppel ever uit gtst vind ik. Ik ga hem zeker missen in gtst

 6. Heel jammer, vond Menno een zeer boeiend personage en had het idee dat hij Lucas wat kon intomen (wat Lucas ook wel nodig had). Op deze manier lijkt het een beetje alsof GTST geen zin heeft in een tweede homo personage die er voor vast in zit. Al Lucas’ vriendjes zijn er weer snel uit, en nu zelfs de man met wie hij getrouwd is… Komt een beetje over alsof ze grote kijkcijfers wilde trekken met hun huwelijk, om daarna snel weer Menno eruit te trappen.
  Ik hoop dat we hem toch over een tijdje weer zien, als hij aan z’n problemen ofzo heeft gewerkt.

  1. Het lijkt niet alleen zo dat GTST geen zin heeft in een tweede homopersonage; GTST doet er alles aan om een tweede homopersonage zo snel mogelijk te elimineren, door ze dood te laten gaan of door ze op een vreemde manier te laten vertrekken. Vooral de karakters, die niet de stereotype homopersonages neerzetten, worden zo snel mogelijk verwijderd.

   Edwin was een van de populairste karakters van de soap. Schrijf je een populair karakter zo maar uit een soap? Bovendien werd Edwin ingeruild voor een hetero Bouwhuis-zoon.

   Hoewel huwelijken in een soap altijd problemen kennen, ging het bij Lucas en Menno bijna vanaf dag 1 fout. Gelukkige homohuwelijken schijnen volgens GTST niet te kunnen bestaan. SCHANDALIG!

 7. Menno wint echt de award voor meest verklote personage van dit seizoen.
  Natuurlijk was het leuk hem een duistere twist te geven, maar ze hadden ons nog wel wat langer positief mogen laten genieten van Lucas en Menno. Nu hebben ze in een paar maanden tijd een enorm interessant personage en koppel om zeep geholpen. Ik hoop dat we hem nog eens terug gaan zien, hij past enorm goed in de vaste cast.

 8. Heel erg jammer. Het leek zo´n leuke rol aan het begin en een goede vervanger voor Jack van Houten. Tot dat hele agressie gedoe kwam. Nu kan Aysen gewoon haar gang gaan. En ja Lucas WEER alleen, je zou bijna niet anders meer verwachten. ´t Is niet eens spannend als hij een relatie krijgt; je weet van tevoren al dat zijn partner de serie weer snel zal verlaten.
  Het zou mij leuk lijken als Moris terugkwam. Die viel op mannen EN vrouwen en was ooit met Nina. Zou leuk zijn als hij dan iets met Lucas krijgt. Dan wordt Nina jaloers op haar eigen broer. Och was ik maar scriptschijfster…
  En even iets heel anders; Janine en Maxime zijn samen in 1 scene ronduit fantastisch!

 9. Lucas & Menno

  SCHANDALIG !!!!!!!!!!!!!
  Ik vind het heeeel erg dat Menno stopt met GTST. Lucas en Menno horen wel voor 200 % bij elkaar, waarom moeten ze uit elkaar halen. Lucas zal nu de flexwet hebben (maanden ???). Maar ik hoop dat ze na de flexwet
  toch weer samen komen. Lucas gaat naar zijn vader in America, hij kan dan even lekker bijkomen van alles.
  Menno gaat naar Oberhausen, zijn probleem oplossen d.m.v. therapie.

  Ik hoop dat ze dan na de flexwet beiden terugkomen en samen de eerste keer sint, kerst en oud en nieuw
  samen vieren (en samen met ons). Tevens dat ze ook de eerste huwelijksjaar vieren in januari 2015.

  Zeker terugkomen he, we missen jullie nu al.

  Lucas en Menno, jullie zijn TOPPERTJES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Lucas & Menno

  SCHANDALIG !!!!!!!!!!!!!
  Ik vind het heeeel erg dat Menno stopt met GTST. Lucas en Menno horen wel voor 200 % bij elkaar, waarom moeten ze uit elkaar halen. Lucas zal nu de flexwet hebben (maanden ???). Maar ik hoop dat ze na de flexwet
  toch weer samen komen. Lucas gaat naar zijn vader in America, hij kan dan even lekker bijkomen van alles.
  Menno gaat naar Oberhausen, zijn probleem oplossen d.m.v. therapie.

  Ik hoop dat ze dan na de flexwet beiden terugkomen en samen de eerste keer sint, kerst en oud en nieuw
  samen vieren (en samen met ons). Tevens dat ze ook de eerste huwelijksjaar vieren in januari 2015.

  Zeker terugkomen he, we missen jullie nu al.

  Lucas en Menno, jullie zijn TOPPERTJES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Je zag Lorena in het zwart op een motor met helm op, voor de overdracht waarschijnlijk, en er kwam een auto aan gescheurd (Ludo of Ludo’s mannetjes). Die overdracht kan net zo goed mis gaan natuurlijk en dat ze Lorena meenemen en iets aan doen. Je zag ook Maxime die tegen Jef zei van ik heb het allemaal goed bedoeld. Je zag Tim en Willem en Willem zei ik weet waar ze is. Je zag Bing rennen door zo’n watercentrale met zo een groot rat en uiteindelijk het water in springen om Sjors te redden. Je zag ook iets met Nina maar ik weet niet meer wat ze zei, Vincent was er dacht ik ook bij. Of er nog meer was weet ik eigenlijk miet meer, ben ik dal al vergeten hihi

 11. Vind t echt heel erg jammer dat menno de serie moet gaan verlaten. Sluit me helemaal aan bij de reacties die geplaatst zijn. Ze waren echt een leuk stel en menno past goed bij de cast van gtst. Belachelijk dat alle homo types er zo snel weer uit moeten. Bij de hetero stellen is er toch ook vaak ellende en hun personage wordt toch ook niet geschapt? Jammer.. Hoop dat ze beide weer terug komen en aan de toekomst gaan werken samen.

 12. Ik vond ze totaal niet bij elkaar passen. Lucas en Bilal waren veel leuker samen.
  Ook Menno alleen was wel leuk dus het is wel jammer dat hij weg is.
  Maar ik ben blij dat ik even verlost ben van dat hysterische geratel van Lucas.

 13. Jammer dat Dave er uit is, maar hij zei dat er nog een mogelijkheid is voor Menno om terug te keren omdat de liefde er nog is en dat de toekomst dat zal uit wijzen. Dat zal echt niet al in september of zo zijn hoor. Ik mis hem nu al. Hij paste echt bij de cast en hij vond het ook leuk bij gtst. Ja, echt jammer.

  1. Hij komt zeker een keer terug, maar dat zal inderdaad nog wel even duren. Misschien aan het eind van volgend seizoen ofzo…maar er zal wel wat tijd over heen gaan. Lucas krijgt vast eerst een aantal andere verhaallijnen.

 14. Ik was nog iets vergeten te vertellen wat ook in de promo was.
  Je zag ook Rikki in een taxi stappen en Sjoerd zei – met volgens mij Wiet naast hem – hier ga je niet mee wegkomen

 15. Ik vind het jammer dat Menno uit de serie geschreven is. Hopelijk besluiten de schrijvers hem er na een tijdje toch weer in te laten komen, hem terug te laten keren van zijn therapie.
  Menno was een boeiend karakter binnen de serie, waar het verder op het moment aan ontbreekt. De overige verhalen zijn continu een herhaling van hetzelfde, het is zo voorspelbaar dat het niet leuk meer is om naar de overige karakters te kijken.
  Ik ben weer gaan kijken op het moment dat Menno in de serie verscheen, omdat het karakter mij boeide, maar na de afleveringen van deze week ben ik er wel weer klaar mee.

  Dave Mantel is een uitzonderlijk acteur met veel talenten en ik ben van mening dat hij van gtst niet de mogelijkheden gekregen heeft om al zijn kwaliteiten ten volle te benutten binnen de serie.
  Ja, hij was een boeiend karakter en hij had een mooie verhaallijn om te spelen en heeft dit geweldig gedaan, maar zijn karakter had zoveel meer kunnen zijn en had nog zoveel kanten van zichzelf kunnen laten zien. Het is gewoonweg zonde dat gtst die mogelijkheden niet heeft benut.

  1. Helemaal mee eens! Laten we hopen dat ze deze mogelijkheden in de toekomst alsnog gaan benutten. Met een vaste rol graag ;).

 16. Lieve menno fans, ik vind het zelf jammer dat ik uit gtst moest! Maar ik heb er van genoten!
  Groetjes van Dave

 17. FAN MENNO ( en ook Lucas )

  Wat leuk een bericht van jou.
  Ik snap het niet, waarom moet Menno eruit ???

  Er zijn alleen maar positieve dingen om Menno in GTST te blijven :
  – Goed passen bij de cast
  – Acteert heel goed en ziet er heel goed uit
  – Is al ruim 15 maanden bij GTST ( nu tijd voor een vaste rol )
  – Wil zelf graag de rol Menno nog steeds spelen
  – Heeft, samen met Lucas, het mooiste verhaal 2013-2014
  – Is het mooiste koppel met Lucas ooit bij GTST ( je merkt de liefde gewoon )
  – Zorgt mede ook voor het succes van GTST en de grote kijkcijfers.

  Ook de makers van GTST moeten dit ook weten, de keuze is dan toch niet moeilijk, Menno terug in GTST !!!!

  Ik hoop dat Menno ( Dave ) snel terug komt, na de flexwet van Lucas ( Ferry ).
  We missen je nu al.

 18. Jeetje zeg, ben jij 12 of zo?
  Het is maar soap hoor, Rick en Anita waren ook een prachtig liefdeskoppel.
  Dit bericht is echt niet van Dave Mantel zelf hoor, dan zou die zijn fans wel anders bedankt hebben.

Geef een reactie