Vanavond is Robin Martens te zien in de televisieshow ‘Sta op tegen kanker’ waarin ze de kijkers vraagt donateur te worden van KWF Kankerbestrijding. Op haar vierde werd bij Robin leukemie geconstateerd. Gisteravond sprak ze hierover in RTL Late Night: ‘We kwamen erachter dat ik bloedarmoede had. De dokter gaf me vervolgens een ijzerpilletje en zei dat het wel goed zou komen. Maar een week later kreeg ik pijn in mijn arm. Ik moest dus weer naar de dokter en toen stuurde hij me meteen door naar het ziekenhuis, waar vervolgens leukemie werd geconstateerd.’

Vanavond doet Robin haar verhaal nogmaals tijdens ‘Sta op tegen kanker’:  ‘De kans op genezing voor kinderen met kanker is nu meer dan 75 procent. Hopelijk kunnen in de toekomst alle kinderen genezen! Daar is nog veel geld voor onderzoek voor nodig. Daarom sta ik op tegen kanker.’

‘Sta op tegen kanker’ is om 21:30 te zien op Nederland 1.

8 comments on “Robin Martens staat op tegen kanker

 1. Helaas heb ik gisteravond de gehele uitzending van RTL Late Night niet gezien. Ik vind het wel jammer want ik heb wel vandaag het kleine stukje interview van Robin wel vandaag gezien via Youtube. Wat vind ik het moedig van haar dat ze het nu openlijk verteld heb aan de buitenwereld dat ze leukemie hebt gehad. Ik ben wel van het gehele nieuws geschrokken want Robin is mijn favoriet in GTST en ik vind haar ook best wel een leuke meid om te zien. Deze enge ziekte gun ik haar ook niet dat ze dat ook hebt meegemaakt. Dus Robin ik hoop dat het nu wel goed gaat met je en hoop nog vele jaren van je te mogen genieten, meid. Nogmaals wat moedig van je dat hehet ons hebt verteld en met ons wilde delen. Verder hoop ik dat we met zijn alle stilstaan bij deze enge ziekte, die er helaas in ons leven is en op staan tegen kanker.

 2. Wat een super meisje. Toen ik het stukje hoorde dat robin een link had met kanker dacht ik dat haar moeder ofso kanker had. Maar zijzelf had ik niet verwacht, zo zie je maar je kunt na kanker nog altijd een gezond en sterk persoon zijn en je dromen waarmaken. Robin respect voor je en dapper dat je je verhaal openbaar durft te maken. Super

 3. Vanavond een heel klein stukje gezien van Robin die in het televisieshow zat van sta op tegen kanker. Ze had het heel moeilijk om haar verhaal te vertellen. Ik leefde met haar mee en moet zeggen dat ik nu iedere keer haar zie aan haar moet denken. Ik moet hier even weer een reactie plaatsen. Robin, wat een moedige meid ben je. Ik wil je via deze fansite een hart onder riem steken. Veel sterkte meid met het verwerken van deze nare ervaring. Je bent echt een leuke meid en je verdiend dit niet. Ik wens je daarom ook veel succes toe en nogmaals hoop ik je veel van je te mogen zien en van je mogen genieten. Ik denk aan…

  Vandaag sta ik zeker bij stil bij kanker. Ook heb je geen geld om een steentje bij te dragen , kan je wel een steentje bij dragen om misschien via deze fansite stil te staan bij deze enge ziekte. Dit kunnen we allemaal doen om eens twee keer bij na te denken als het woord kanker gebuiken via de digitale weg van het internet. Om elkaar zo zuur te maken. We kunnen met ze alle het woord kanker niet meer gebruiken , als we ons willen verdedigen… Je weet nu precies wat het inhoud wat kanker met je doet. Denk eens dan aan ROBIN.
  Je kunt elkaar daarop wezen… Het is nu aan jullie…

 4. Ben donateur van Cliniclowns,KIKA en KWF kankerbestrijding…
  3 goede doelen die direct verband houden met deze ontiegelijk enge,en vreselijke ziekte.
  Mijn eigen vader werd iets meer dan 3 jaar geleden getroffen(darmkanker met uitzaaiingen naar de lever)maar gelukkig is hij na 5 bestralingen,een loodzware operatie en 8 chemokuren schoon verklaard en nog steeds!
  Het hoeft dus niet meteen te betekenen dat je eind nadert,gelukkig worden de overlevingskansen elk jaar beter.
  DAAROM is donateur zijn zo ontzettend essentieel,elk onderzoek wat ervoor kan zorgen dat deze ziekte tot het verleden gaat behoren,is meegenomen…
  Tenslotte krijgt 1 op de 3 mensen hiermee te maken helaas…..

 5. Ik ben heel lang de KWK gesteund en iedere maand geld gegeven. Als ze aan de deur stonden gaf ik ook nog eens. Helaas doordat ik nu geen geld meer heb om ze te kunnen steunen heb ik het moeten stopzetten. Iets wat ik heel erg vond om te doen. Ik steun nu met mijn gedachten de mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben.

Geef een reactie