• 14 januari 2014
 • Roos
 • 43

Op vrijdag 24 januari is het dan zo ver, dan stappen Lucas Sanders en Menno Kuiper in het huwelijksbootje. Een huwelijk in Meerdijk zien we wel vaker, maar een homohuwelijk, dat wordt de eerste keer in de geschiedenis van de serie.

Als Lucas en Menno op eerste kerstdag eindelijk weer tot elkaar komen en besluiten alsnog te gaan trouwen, starten de voorbereidingen in Meerdijk om er een bijzonder feest van de maken. In het grootste geheim is Lucas’ vader Stefano (Bas Muijs) speciaal voor de bruiloft overgekomen om zijn eigen zoon in de echt te verbinden met Menno. Voor Lucas, die zijn tranen niet kan bedwingen, is dit een geweldige verrassing.

Terwijl iedereen zich op de romantische trouwlocatie verzamelt in haar mooiste jurk en zijn mooiste pak, Sjoerd en Wiet nog voor de laatste keer hun liedje oefenen, dreigt alles in het water te vallen…

Sjoerd en Wiet worstelen ondertussen met hun prille liefde. Sjoerd vindt dat ze hun gevoel voor elkaar niet langer geheim kunnen houden voor Rikki. Lorena ontmoet een man waarvan ze weet: dit wordt mijn nieuwe liefde. Nina geniet van het geluk van haar broertje, maar realiseert zich daardoor des te meer dat haar eigen liefdesleven op z’n gat ligt.

Het homohuwelijk wordt over twee afleveringen verteld. Vrijdag 24 januari en maandag 27 januari tussen 20.00 uur en 20.30 uur bij RTL 4.

43 comments on “Een bijzonder huwelijk in Meerdijk

  1. Aan de hand van de plaats waar die zit zou je denken van wel ja, is trouwens acteur Robin Rienstra (als ik het goed zie) had een verschrikkelijke personage in westenwind maar wel een goede acteur.

   1. Het is inderdaad Robin Rienstra. Ik dacht eerst dat Anton daar zat.

    Menno zal nu dan toch wel een vaste rol worden? Zou wel raar zijn als hij er nu nog uit gaat. Maar met GTST weet je het nooit.

  1. Ik denk eerder die broer. Die wordt gespeeld door Robin Rienstra. Dus die blijft waarschijnlijk wel even plakken na de bruiloft. Stefano zal wel genoeg te doen hebben. Ook zonder love interest.

 1. “Het homohuwelijk” Staat er lekker respectloos zo dikgedrukt onderaan.

  Ik ben zo benieuwd hoe Rikki gaat reageren op de prille liefde tussen Sjoerd en Wiet. Haar kennende zal ze er weer een gigantisch egotrip hysterie van maken. Ben blij dat Sjoerd voor Wiet heeft gekozen. Ze zijn leuk samen. Rikki is gewoon een bro-hopper.

  Zou het erg leuk vinden als Lorena iets krijgt met Stefano, ze passen ook wel bij elkaar.

   1. Inderdaad, hoezo respectloos? Dat is toch wat het is, een homohuwelijk. En wat mij betreft is het nogal logisch dat daar zoveel aandacht aan wordt besteed. Kan niet wachten tot de aflevering :).

    1. snap wel wat er bedoeld word, als het een man en een vrouw waren staat er ook niet met koeienletters het ‘heterohuwelijk’, het is en blijft gwn een huwelijk.

  1. Waarom is dat respectloos? Mensen moeten niet zo zeuren als het woord homo ergens in gebruikt wordt…. word steeds zo hysterisch over gedaan. Het is toch ook een homohuwelijk of wou je het anders noemen??

   Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien dat huwelijk. Hopelijk krijgt Menno nu ook een plekje in de leader en komt hij definitief bij de vaste cast 🙂

 2. Wie kan me vertellen wie op dat idiote idee is gekomen om de begintune van gtst zo te verkrachten? vreselijk snel terug naar het oude of nog liever die van de jaren 90.

 3. Nou word ik er gek van. Ik heb vorig week GTSTfanclub beheerder gemaild over dat er steeds iemand mijn naam gebruikt. Nou zie ik het weer. Die bericht van vandaag om 3:24 heb ik niet geschreven.
  Waarom doet de gtstfanclub hier niks aan? Ik word er echt gek van HOU OP AUB.

  Sorry voor de caps word er gewoon erg gek van.
  Wie het ook is hou op met mijn naam te gebruiken. En als GTSTFanclub hier niks aandoet ga ik internet politie inlichten want dit kan niet langer meer.

   1. het is ook Robin Rienstra is gister bevesigd door de producent van gtst via twitter bij team menno terug te vinden. Hij neemt de rol van de broer van Menno op zich. Ook via team maxime werd getwittert dat over een maand duidelijk was of Nick terug komt naar meerdijk

 4. StefanoSandersfan, doe niet zo hysterisch. De internetpolitie, voor zover die bestaat, heeft echt wel belangrijkere zaken aan het hoofd dat iemand op een GTST fanclub site. Op dit forum is een naam niet verbonden aan een persoon, zoals op een forum vaak wel het geval is, derhalve is het dus niet verboden om de naam te gebruiken die jij ook gebruikt. De naam is niet gereserveerd voor jou alleen. Dat systeem hanteert deze website niet.

 5. Lees ik het nou goed!? Komt Stefano alleen voor de bruiloft terug? Had gehoopt dat hij langer zou blijven! Maar zoals ik t lees gaat dat niet gebeuren .. jammer!

 6. Ik kan niet wachten tot het zo ver is. Ik kijk echt uyit naar dat huwelijk zag Dave en Ferry er gisteren over vertellen in rtl boulevard. Alle twee in het wit. Ik hoop ook dat Menno nu een vaste rol krijgt.

 7. Nou waarom heeft iedereen commentaar op mij als ik het niet leuk vind dat iemand mijn naam gebruikt?
  En als iemand anders nou jullie naam gebruikt? Dan klagen jullie zelf ook. En als het mij gebeurt en ik klaag erover mag het niet?

  En dat bericht van Stefanosandersfan om 6:28 heb ik niet geschreven.
  Ik moet dan steeds in elk bericht zetten dat ik dat niet heb geschreven omdat iemand anders mijn naam gebruikt. En wat in dat bericht werd geschreven gaat mij te ver.

  Ik ga GTSTFanclub nogmaals mailen. Helpt het niet dan zal ik internet politie of wat dan ook inlichten ik word er gek van. Ik heb meerder malen netjes gevraagd of die daarmee wilt stoppen dus dan was ik bij deze al duidelijk genoeg dat ik dat niet leuk vind? En je mag best mijn naam gebruiken maar zet er dan een cijfer of wat dan ook bij. Zodat niemand verward en dat ik niet steeds erbij moet schrijven dat ik dat niet heb geschreven.

  Dus ik geef je 1 kans wie mijn naam ook gebruikt. Hou hiermee op. En desnood doe er dan cijfer of een teken of wat dan ook erachter ofzo. Zodat wij weten dat ik dat niet ben en dat ik niet steeds hoef te schrijven dat ik dat niet heb geschreven. En als je hiermee dom doorgaat dan ga ik GTST fanclub beheerder erover mailen.

  Helpt dat ook niet dan ga ik internetpolitie inlichten of wat dan ook.

  1. Als ik jou was zou er gewoon geen aandacht aan schenken. Juist als je het er steeds over hebt blijven mensen je naam gebruiken. Als je het links laat liggen waait het vanzelf wel over ;).

  2. Stefanosandersfan misschien moet je het anders aan pakken op deze manier voed je het alleen maar.
   De gene die jou naam gebruikt vindt het waarschijnlijk leuk dat jij er zo op reageert en zal daarom er zeker niet mee stoppen denk ik.
   Als jij er geen aandacht aan zou schenken dan is het voor de gene die jou naam gebruikt veel minder leuk.
   Hoe bozer jij wordt hoe langer hij of zij er mee door gaat om jou te zieken als dat al zij of haar intentie zou zijn.
   Tip ga er iets relaxter mee om geef het niet zo veel of geen aandacht. Dan zal je zien dat het op een gegeven moment voor die genen niet interessant meer is.
   Dit alles neemt niet weg dat ik het niet vervelend voor je vind dat iemand je naam gebruikt.
   suc6 ermee

 8. Nou vanaf nu ga ik diegene negeren die mijn naam gebruikt.
  Ik ben benieuwd hoe het huwelijk afloopt. Zal het zo feestelijk verlopen? Aangezien in GTST bijna altijd feesten vaak niet zo gezellig verlopen. Maar we zullen zien.
  En leuk dat Stefano terugkomt 🙂 Hopelijk is die geruchten niet waar dat het maar voor paar afleveringen is. Maar voor langere tijd of voor vast. Zou wel leuker zijn als die voor vast terugkwam dan dat die voor langere tijd of paar afleveringen terugkomt.

 9. gtstfites dat gevoel heb ik ook.
  ik kon het niet laten en heb de aflevering van vrijdag ook al gezien en daar in is te zien dat rik helemaal de pan uit flipt hij timmert Bing helemaal in mekaar en Nouran maakt een keuze welke daar moet je zelf maar voor kijken want anders verklap ik te veel.
  Maar dit gaat niet goed af lopen voor rik vrees ik.
  Ik denk daar ben ik bijna zeker van dat hij de hand aan zich zelf gaat leggen en hij de gene is die door anton wordt gereanimeerd wordt.
  Of hij echt dood gaat dat weet ik niet maar ik denk wel dat hij er uit gaat tijdelijk of misschien zelfs wel definitief.
  Ik kan me geen scenario bedenken dat hij nog onder de staf van 15 jaar gaat uitkomen zeker niet als je ziet wat hij vrijdag met Bing doet.
  Maar we gaan het zien. Maar het belooft niet veel goeds voor onze rik.
  Hij speelt het trouwens wel heel goed en overtuigend.

 10. Reken er maar niet op dat hij zelfmoord pleegt. Dat zal ie nooit doen i.v.m. Rikki.
  Eerder een hartaanval door stress. Ik hoop dat hij niet uit de soap wordt geschreven, ik vind het echt een goed personage.

 11. HOI

  ik ben stefanosandersfan niet maar iedereen als tip: GEBRUIK NU EXPRES ZIJN NAAM.
  HIj moet zich niet zo aanstellen. Het is maar een naam :p

  GROET

 12. Niet doen mensen luister maar niet naar die gestoorde gek gebruik aub mijn naam niet.
  Vanaf nu negeer ik die mijn naam gebruiker.

  Ik ben benieuwd naar volgende week. Hopelijk verloopt het feestelijk. Maar GTST kennende verloopt dat niet altijd zo feestelijk.

 13. Totaal geen chemie tussn die twee. Lucas en edwin dat was echt. Lucas werd eindelijk volwassen. Maar dankzij het geweldige script wordt het personage lucas als een irritante – sorry dat ik het zo zeg -relnicht neergezet. Ik vind dit koppel volstrekt ongeloofwaardig. Met edwin was het echt. Dit niet. Erg jammer dat er een ebola virus aan te pas moest komen om die relatie beeindgen. Sloeg werkelijkwaar nergens op die verhaallijn.

 14. Edwin kan niet op de bruidloft van Lucas komen want Edwin is in de serie overleden.
  Ik hoop wel dat Menno in de vaste cast gaat horen 🙂

  P.S Ik ben de echte Stefanosandersfan die berichten om 1:48 uur en 2:03 uur heb ik niet geschreven.

  Ik vind dat Rik het goed speelde gisteren. En ik vond het ook vreemd dat de politieagent niks deed. Maar dat was het einde misschien doet die Maandag wel wat? En grijpt die in? Ben benieuwd als Bing tegen Jef Nuran en alle anderen gaan vertellen dat Rik hem heeft geslagen hoe ze allemaal gaan reageren.

Geef een reactie