Maandag 16 december
Anton heeft het gevoel dat iedereen tegen hem is. Menno houdt de nieuwe feiten die hij heeft gevonden in de moordzaak voor Aysen verborgen. Als Bing en Rikki thuiskomen uit Kroatië willen ze een surpriseparty voor Nuran en Rik organiseren.

Dinsdag 17 december
Menno onderwerpt zijn verdachte aan een streng verhoor. Wanneer Bianca zegt dat ze het wel alleen kan rooien, gelooft Sjoerd haar niet. Janine probeert Frank ervan te overtuigen dat ze voor hem vecht. Het doet Julia pijn dat Ludo onverschillig op hun breuk reageert.

Woensdag 18 december
Rik doet Nuran een bekentenis. Maxime is het er niet mee eens als Nina besluit om met Vincent te gaan samenwerken. Tim verzint een smoes om bij Sjors in de buurt te kunnen zijn. Wiet kijkt met andere ogen naar Sjoerd. De surpriseparty valt in het water.

Donderdag 19 december
Janine neemt een beslissing over haar toekomst. Nuran raakt onder de indruk van Aysen’s liefde voor haar. Na een intiem moment hebben Tim en Sjors het een en ander uit te praten. Als Rikki doorvraagt, houdt Rik de waarheid achter. Het raakt Rikki enorm dat haar vader haar niet serieus neemt.

Vrijdag 20 december
Menno is verbaasd als hij een romantische uitnodiging krijgt van Lucas. Janine bekent aan Bianca dat haar relatie met Frank te leiden heeft onder Ludo. Ze neemt zich voor om Ludo aan het kruis te nagelen, maar kan ze dit ook? Maxime probeert subtiel de samenwerking tussen Vincent en Nina op te blazen.

 Bron: GTST.nl

41 comments on “Spoilers 16 t/m 20 december

 1. Leuk voor de afwisseling dat Rik al zo snel eerlijk is tegen Nuran (als het echt over de parachute gaat, of misschien vertelt Rik maar een deel).
  Al snap ik wel dat hij nog niet eerlijk durft te zijn naar Rikki toe, dat is wel erg heftig.
  Verder best voorspelbare spoilers… Jammer dat ze weer iets met Janine/Ludo doen.
  Het lijkt mij wel goed als Wiet iets krijgt met Sjoerd, kan Sjoerd eindelijk eens loskomen van Rikki. Mochten Tim & Rikki uit elkaar gaan (ik heb nog steeds vertrouwen in ze, dus ik zie dat liever niet), dan vind ik dat Rikki even alleen zou moeten blijven een een familieverhaallijn moet krijgen. Ze heeft dan ook tijd nodig om even rustig alleen alles te laten bezinken.

 2. Hopelijk kome Ludo en Janine weer bij elkaar en nu voor eens en voor altijd. En laat dat gedoe met Maarten nu eindelijk eens uitkomen en ook dat Maxime de moeder is van Vincent of zal dat weer maanden gaan duren?

 3. Kunnen ze die moordzaak nou gewoon niet in de doofpot stoppen en Menno eruit schrijven! vervelend personage, nietszeggend en een aansteller

  1. menno is geweldig heb op twitter namelijk al vernomen dat hij langer blijft er gaat een ander vastpersonage uit hij komt daar voor in de plaats er werd zelfs al getwitterd dat hij voor lucas in de leader zou komen.

  1. Dat is oud. Komt uit najaar 2010 nadat Maxime de voogdij van Amy had gewonnen en dat Lorena was neergeschoten in haar rug waardoor ze toen in het ziekenhuis lag.

 4. Omg ik krijg hoop voor Ludo & Janine !!! Anders zouden ze niet zo duidelijk in de spoilers staan en Frank is toch maar een gastrol !!! 😀

 5. Word een beetje moe van die Janine, nu wil ze Ludo aan de schandpaal nagelen, hoe loopt dit af. Zou dit het laatste seizoen zijn van Ludo, zo’n gevoel heb.

 6. Ik vind het knap van Ludo hoe hij reageerde op het nieuws van Anton tegenover Anton. Het deed hem zeker iets maar hij liet het gewoon niet merken. Anton zei het alleen maar omdat hij Ludo wilde pakken. Doordat hij het tegen Ludo heeft gezegd moet hij ook wel eerlijk tegenover Bianca zijn. Wat zal Bianca zich toch een beetje genaaid voelen. Zij biedt haar excuses aan, aan Julia voor haar gedrag terwijl Julia het bed heeft gedeeld met haar man. Julia weet zich ook totaal geen houding te geven naar Bianca toe. Zoals ik het lees zijn Anton en Bianca weer eens uit elkaar.

  Dan hebben we nog Janine en Frank. Janine is echt veel te veel met Ludo bezig. Ze hebben verloren en kunnen natuurlijk altijd onderzoeken of ze eerlijk hebben verloren, maar laat dat dan inderdaad aan Sjors over. Janine is er te persoonlijk bij betrokken.

  Ik vind Vincent zijn idee wel goed. Mevrouw de bemoeial natuurlijk niet. Ik snap best wel dat Vincent wilt dat Nina alles moet weten. Ik denk ook wel dat Nina daarmee akkoord gaat. Vincent vind ik wel pit hebben durft tegen Ludo in te gaan. Echt zoiets van: “ik doe het wel maar wel op de voorwaarden dat Nina het weet”. Ludo altijd met zijn stiekem gedoe. Van Maxime kan ik me natuurlijk ook wel voorstellen dat zij dat niet leuk vindt, maar als ze dat allemaal niet wilt moet ze eerlijk gaan zijn. Dan gebeurt er ook helemaal niks tussen Nina en Vincent. GTST zou GTST natuurlijk niet zijn als die twee wel verliefd op elkaar gaan worden.

  Ik dacht eigenlijk dat ik heel erg moest wennen aan Elvira Out als Bianca. Het is wennen maar niet zo erg. Ik heb haar natuurlijk wel al zien acteren in Westenwind en Dok 12. Ik vond dat ze het goed deed. Als ik het goed heb gelezen mag ze ook een eigen draai aan Bianca geven dus ik hoop dat we een Bianca gaan krijgen die niet over zich heen laat lopen door iedereen. Eentje met een beetje pit erin. Te beginnen met Anton eruit. Wel grappig want zowel Joep als Elvira hebben nog in Westenwind gezeten. Wel leuk voor haar iemand wat ze al kent.

  De spoilers vind ik leuk haha. Zo te zien gaan ze nu wel een einde maken aan de hele moordzaak rondom Mike. Wat ik nog leuker vind is de hele verhaallijn rondom Rikki. Zo te zien gaat Tim gevoelens krijgen voor Sjors en gaat er ook nog iets tussen hun gebeuren, en Wiet en Sjoerd. Hoe dat tussen die twee gaat lopen weten we nog niet. Ik hoop wel dat ze iets gaan krijgen en dat Sjoerd nu een punt achter Rikki gaat zetten. Dan komt Rikki erachter dat ze toch nog iets voelt voor Sjoerd en die is dan met Wiet en wilt Rikki niet meer terug. Dat zou een leuke verhaallijn zijn. Alleen dan vind ik ook dat Rikki even alleen moet zijn. Toen ze pas erin was had ze iets met Sil. Dat was nog niet officieel uit toen had ze alweer iets met Sjoerd, en dat was ook nog niet eens uit toen kwam Tim. Laat haar maar eens een andere verhaallijn krijgen als degene die niet echt trouw kan zijn.

  1. Daar ben ik het mee eens, Sil & Rikki waren zo leuk!
   Al zit de acteur nu volgens mij op Toneelschool, dus dan zouden ze een andere jongen moeten casten, hihi.

 7. Anton en Bianca zijn weer eens uit elkaar. Nogmaals Anton heeft nu wel meteen bekend dat hij is vreemd gegaan en ook meteen zegt dat het beter is dat hij een paar dagen weggaat. Weer goed van Bianca dat zij zegt dat hij maar wat langer dan een paar dagen weggaat. Wat dacht je van altijd. Wat ik wel weer vind is dat Anton is verliefd op Julia. Die dingen gebeuren nu eenmaal maar ipv te wachten op Bianca en met haar erover te praten kan hij weer niet zijn rits dichthouden. Hopelijk worden die scheidingspapieren eens aangevraagd. Ik heb wel zoiets als Bianca hem weer terugneemt zal ze toch moeten gaan accepteren dat Anton niet trouw kan zijn in hun huwelijk dus ook niet meer zeuren als hij weer eens vreemd gaat.

  Je merkt duidelijk aan Julia dat het bij haar in een opwelling is gebeurd en dus een vergissing was. Je maakt wel die keuze om vreemd te gaan dus ook niet zitten te janken dat je relatie dan voorbij is. Want ze huilde niet vanwege Anton maar vanwege Ludo. Julia heeft nu niet meer echt een verhaallijn dus zal ze binnenkort wel naar Amerika teruggaan. Tim mag voor mij dan mee. Die jongen zit al iets meer dan een jaar in GTST. Hij heeft voor mij totaal geen toegevoegde waarde in GTST. Het enige wat hij heeft gedaan is bijna het huwelijk van Anton en Bianca kapot gemaakt. De relatie van Rikki en Sjoerd kapot gemaakt en nu zijn eigen relatie (zo te lezen). Hij heeft zijn zin gekregen met Rikki, maar Tim is een jongen wat best veel aandacht nodig heeft van Rikki. Zij is momenteel meer met haar vader bezig. Dat kan natuurlijk niet belangrijker zijn dan Tim dus Tim wordt gewoon verliefd op degene die hem wel aandacht geeft Sjors. Wat een zielig mannetje is het toch.

  Ik vond Rik zijn actie wel leuk. Je zou toch denken dat alles weer goed is tussen Nuran en Aysen, maar nee nog steeds niet. Ik vind nu wel dat Nuran aan het overdrijven is en Aysen gelijk moet geven. Nuran is ook iemand die haar eigen problemen niet echt zelf kan oplossen dus moet Aysen het doen. Als dit al aan de gang is van hun kindertijd dan is het nu heel gewoon voor Aysen geworden om haar zus te helpen. De taxichauffeur wat een aardige man toch om iemand in het bos achter te laten.

  Zo te zien komt Menno er inderdaad vrijdag achter wie de moordenaar is want hij heeft nu al in de gaten dat niet Mike maar Aysen degene was die eigenlijk dood moest zijn. Kijken of het dan nog in de doofpot wordt gestoken. Zo ja dan wordt het weer erg onrealistisch want dat kun je niet doen.

 8. Maandag 23 december:
  Ludo weet Janine te overdonderen, maar Janine slaat terug. Ook Nuran wordt door Menno opgeroepen voor een verhoor. Bianca moet haar woede onderdrukken als ze de toedracht van Mikes dood wil weten.

  Dinsdag 24 december:
  Tim is teleurgesteld als Rikki onverschillig op hem reageert. Als Lucas Menno tegenkomt, doet hij net alsof het goed met hem gaat. Maxime speelt een vuil spelletje omdat ze Nina’s interesse in Vincent niet goedkeurt.

  Woensdag 25 december:
  Sjoerd en Wiet geven een kerstconcert op het plein*. Eenzame Anton probeert Julia te strikken om Kerstmis toch op een gezellige manier door te brengen. Nadat Lucas Menno heeft ontlopen, wil hij het goed maken.

  Donderdag 26 december:
  Julia neemt een beslissing over haar en Anton. Bianca raadt Janine aan om goed na te denken of ze Ludo publiekelijk wil beschuldigen van omkoping. Nina vindt het vreemd als ze Maxime en Vincent samen ziet.

  Vrijdag 27 december:
  Ludo weet een gevoelige snaar te raken bij Janine. Tim schrikt als hij hoort wat zijn moeder heeft besloten en voelt zich daardoor onbelangrijk. Wiet vindt Sjoerd alsmaar leuker worden. Logisch.

  * Er staat een foto in de gids van dit kerstconcertje. De aanwezigen zijn Lucas, Menno, Jef, Laura, Noud, Maxime, Vincent, Bianca en natuurlijk Sjoerd en Wiet.

   1. Dat komt wel goed tussen die twee….ze gaan nu eerst even om elkaar heen draaien…het blijft soap he….dan komt het nooit in een keer pats boem weer goed ;).

 9. Sorry dat ik het moet zeggen maar het is gewoon mijn mening. Ik vind de kledingkeuze van Nuran echt lelijk. Ook d’r hoofddoek is echt niet mooi. Zo een groot verschil als ze het op heeft en weer uit doet. Ik weet dat ik commentaar zal krijgen erover maar het mag gezegd worden dat het erg ontsierend is.

 10. Julia vertrekt dus.

  Met de komst van Stefano zal Frank denk ook vertrekken, denk dat Stefano met Janine gaat.

  Ik hoop dat Menno ook na de kerst weg gaat, vervelend personage! En nu Stefano terug komt, mag Rik niet de bak in gaan,

 11. Gaat die weer. Wie het ook is stop met mijn naam te gebruiken. Erg flauw ik dacht dat jij ermee zou stoppen? Of ben jij dit keer iemand anders die mijn naam gebruikt?

 12. Sorry hoor maar hoe stom kun je zijn om in een onbekend land het bos in te rennen, en je bent al verdwaald. Niet echt slim hoor. Je kunt beter op de weg blijven. Rik vind ik ook niet echt slim. Het was misschien beter om gewoon zijn mond tegenover Bing te houden over wat hij heeft gedaan. Ik snap wel dat hij Aysen wilt verdedigen maar dat kan ook op een andere manier. Daarbij weet ik ook niet zo goed waarom Aysen het verborgen wilt houden. Is het echt puur voor Nuran of voor zich zelf. Want als het uitkomt waarom Rik Aysen wilde vermoorden ziet het er ook niet goed uit voor Aysen.

  Ik dacht dat nu de Pieten weer in Spanje zitten ook de zeurpiet weg is, maar die is er nog met de naam Tim. Tim is echt van alles aan het vertellen over hoe de thuis situatie is en Rikki luistert niet eens haha. Die is alleen maar bezig met haar reis te plannen. Dan vangt ze toch iets op en zij denkt meteen aan Bram hoe het voor hem is. Die opmerking van Tim toen “Bram merkt er niks van, maar ik wel”. Waar slaat dat op. Het is net niet leuk voor Bram hij kan er mee dealen en begrijpt het Bram nog niet. Dan wilt hij mee en Rikki wordt er een beetje mee overvallen en reageert niet meteen “Jaaa wat leuk” is meneer weer op zijn tenen getrapt. Die opmerking van Rikki als ze vertrekt of hij het goed vindt dat ze nu gaat. Waarom zou ze dat moeten vragen haar vader trouwt hoeft daar toch geen toestemming voor de vragen. Zo kinderachtig dat hij nog niet eens gaan zwaaien en die opmerking “dadelijk zwaai ik te hard”. Zitten we op de kleuterschool ofzo. Heerlijk die opmerking van Sjors dat hij een zeur is en er voor zorgt dat iedereen zich rot gaat voelen want hij voelt zich rot dus dan moet iedereen dat ook maar doen. Tim is momenteel een zeer irritante persoon.

  Vincent kan toch nog goed van past komen bij Nina en Lorena. Ze hebben een zakelijke bespreking dus wat Maxime er moet doen ik zou het niet weten. Dan staat ze ook weer ineens weer in de huiskamer bij Lorena. Ze is erg opdringerig. Zo te zien blijft het er niet bij.

 13. kan die tim er alsjebieft worden uitgeschreven!!!! t gaat continu over zn studie en hij zeikt werkelijk waar alleen maar. erger me er dood aan

 14. Tim & Sjors zijn zo leuk samen!!!!! Ben benieuwd naar hun intieme momentje.. 🙂
  Ook Janine & Ludo moeten weer met elkaar krijgen + Wiet & Sjoerd vind ik ook wel leuk.
  <3333

Geef een reactie