• 31 december 2013
  • Sybren
  • 3

Het jaar 2013 zit er alweer bijna op. Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor de soap. Wij blikken samen met jullie terug op het afgelopen jaar!

Januari
Het jaar begon emotioneel voor Goede Tijden, Slechte Tijden. In de eerste week van het nieuwe jaar krijgt Bing te horen dat er een grote kans is dat hij het virus in zijn lichaam niet overleefd. Hij wordt in coma gebracht om te kunnen herstellen. Tijdens een ruzie tussen Maxime en Janine wordt Nina aangereden door een auto, ze krijgt slecht nieuws over de baby.
Niet veel later keert er een oude bekende terug in Meerdijk; Wiet. Volgens de behandelaars is ze uitbehandeld en kan ze terugkeren in de maatschappij. Maar zitten de bewoners van Meerdijk hier wel op te wachten?

Februari
In februari verbrak Rikki de relatie tussen haar en Sjoerd, Sjoerd weet niet hoe hij hiermee om moet gaan en grijpt naar de fles. Het gaat bergafwaarts  met Sjoerd. Lucas en Lorena verzinnen een plan om Wiet zo snel mogelijk achter de tralies te krijgen. Mike neemt Lorena flink in het ootje, hij verzint een congres waardoor Lorena flink in de problemen komt.
Ludo en Janine gaan scheiden.

Maart
Via een datingsite zoekt Rik een nieuwe liefde voor Jef, tijdens een date ontmoet hij Frederique. Met Sjoerd gaat het steeds slechter, hij gebruikt drugs en Anton vindt dat hij zich raar gedraagt. Nina bevalt van een gezonde dochter: Nola.

April
Rikki vindt drugs in het speelgoed van Bram, Rikki vindt het onacceptabel en belt de kinderbescherming. Er volgt een rechtszaak en Sjoerd mag niet meer zonder toeziend oog voor Bram zorgen. De rol van Sjors wordt tijdelijk overgenomen door Sanne Langelaar, er ontstaat een korte romance tussen Sjors en Mike. Rik en Nuran maken bekend dat ze gaan trouwen, Frederique verlaat Meerdijk en we maken kennis met een nieuw gezicht: Menno.

Mei
Het gaat zo slecht met Sjoerd, dat Anton besluit hem uit huis te zetten. Rikki probeert Sjoerd te helpen. Menno opent de zaak rondom de moord op Danny opnieuw, Nuran komt erachter wat er daadwerkelijk gebeurd is… Mike heeft besloten dat hij toch betrokken wil zijn bij de opvoeding van Nola, niet veel later wordt hij ontvoerd.

Juni
Een gevecht tussen Sjoerd en een drugsdealer loopt uit de hand wanneer Tim voor zijn broer opkomt. Tim’s moeder Julia komt naar Meerdijk om zijn zoon bij te staan. Bianca voelt zich buitengesloten als Julia en Anton het wel heel gezellig hebben. Lorena wordt in haar eigen huis opgesloten door Mike, hij probeert haar ‘De Rozenboom’ afhandig te maken. Noud is eerlijk tijdens de voogdijzaak over Nola, waar niet iedereen blij mee is…

Juli
Het is zover! Rik en Nuran gaan trouwen, speciaal voor deze gelegenheid heeft Maxime iets bijzonders georganiseerd: Ze gaan met een hele groep parachutespringen. Er zijn een hoop spanningen onderling en wanneer er een parachute niet open gaat en er iemand naar beneden valt, is het leed niet te overzien…

Augustus
Een zomer zonder GTST? Dat is dit jaar wederom niet het geval. Er is een speciale App gelanceerd om er in de zomer al achter te kunnen komen wie de fatale sprong heeft gemaakt. De App is ruim 500.000 keer gedownload.

September
Een nieuw seizoen van GTST gaat van start! In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen was te zien dat Mike de fatale sprong heeft gemaakt. Er blijft nog maar 1 vraag over: Wie heeft Mike vermoord? Heel Meerdijk staat in het teken van de moord en er volgen verschillende verhoren.

Oktober
Het onderzoek naar de dader gaat nog steeds door. Femke beweert na een one-night-stand met Rik zwanger te zijn en maakt het Rik behoorlijk lastig. Lorena wordt verdacht voor de moord op Mike, maar Wiet komt met bewijs dat Lorena er niets mee te maken heeft. Maxime snuffelt in de agenda van Ludo en verzet achter zijn rug om een afspraak.

November
Vincent maakt zijn intrede in Meerdijk, maar wat niemand weet, behalve Maxime, is dat hij de zoon van Maxime is. De moordenaar van Mike is bekend, Rik wilde Aysen vermoorden, maar knipte per ongeluk de touwen door van Mike’s parachute. Nina gaat samenwerken met Lorena, maar Ludo waarschuwt zijn dochter hiervoor.

December
Rik en Nuran gaan eindelijk toch trouwen, voor deze gelegenheid zijn ze afgereisd naar Kroatië. Menno is inmiddels ook een stap verder in het onderzoek naar de moord op Mike. Bij de terugkomst van Rik en Nuran wordt Rik meteen opgepakt. Nadat Anton is vreemdgegaan met Julia wil Bianca scheiden van Anton. Julia vertrekt uit Meerdijk. Ludo en Janine komen opnieuw dichterbij elkaar. Hoe dit verder gaat zie je in 2014!


Namens GTSTfanclub.nl wensen wij jullie een fantastisch 2014!

3 comments on “GTST jaaroverzicht

  1. Vind ik ook 2013 was een topjaar!! Het word steeds spannender! Ben alleen benieuwd wat ze met rik gaan doen? en hoeveel jaar die krijgt?

Geef een reactie