Maandag 2 december
Aysen raakt gealarmeerd als Nuran weg is. Nina en Lorena zijn allebei vastberaden om te bewijzen dat ze ook zonder elkaar succesvol kunnen zijn. Femke heeft niets meer te verliezen. Als Rik erachter komt wat Femke van plan is, schrikt hij enorm.

Dinsdag 3 december
Anton concludeert uit Julia’s woorden dat zij een beetje in de war is door hem. Femke begrijpt welk spelletje Rik probeert te spelen en laat weten dat zij de macht heeft. Tim wil Rikki steunen, maar krijgt geen kans.

Woensdag 4 december
Rik en Nuran zien geen uitweg meer uit hun benarde situatie. Janine ergert zich als zelfingenomen Ludo zeker weet dat hij het AZM krijgt toegewezen. Maxime hoort dat Vincent met Lorena geslapen heeft. Ze probeert dit in haar voordeel te gebruiken.

Donderdag 5 december
Sinterklaasfeest in Toko. Rikki wil geen Sinterklaas vieren en dat irriteert Tim. Wat Tim nog meer irriteert is de surprise die hij krijgt. Als Vincent een opdracht wil weigeren, zet Ludo hem zwaar onder druk. Rik vindt dat hij te kort geschoten is als beschermer van zijn gezin.

Vrijdag 6 december
Als Ludo voortvarend te werk gaat, haalt hij Anton het bloed onder de nagels vandaan. Vincent denkt erover om Meerdijk te verlaten. Maxime probeert dit subtiel te verhinderen. Janine probeert Frank ervan te overtuigen dat zij Ludo niet terug wil.

50 comments on “Spoilers 2 t/m 6 december

 1. Ik kijk ook al niet meer, het draait steeds zo erg op het zelfde. Ik kan niet begrijpen dat ze nog steeds torenhoge kijkcijfers hebben. Ik kijk alleen de shortie nog maar, en dan weet ik al genoeg waar het over gaat. Ze kunnen het beter Slechte tijden, Slechte tijden noemen. Want dat is het het alleen nog maar, ik heb nooit echt in heel Goede tijden slechte tijden wat ik heb gezien dat het een keer echt Goede tijden is geweest.
  Ik hoop, dat ze er nog wat aan gaan veranderen. Maar mijn gevoel zegt, dat we nog veel meer Slechte tijden gaan zien dit jaar + volgend jaar. Als ze kijkcijfers willen verliezen, moeten ze zo door gaan.

 2. Hèhè, kunnen we eindelijk weer eens naar het nieuws of iets anders kijken dat wél de moeite waard is….
  Wàt een fantasieloos gebeuren de laatste tijd: een knaller van een cliffhanger, die dan vervolgens met een -overigens zeer teleurstellende- sisser afloopt… Wordt het niet eens tijd voor nieuwe, jonge schrijvers die niet lijden aan aderverkalking???

 3. Ja ik kijk ook effe de shortie en dan weet ik het weer of ik wel of niet verder ga kijken. Zo skipp ik gewoon de saaie afleveringen. Ik vind het spannender om de reacties te lezen van iedereen ipv echt ernaar te kijken.

 4. Zo, even een positieve reactie….ik vond de verhaallijnen dit seizoen juist geweldig. Kijk echt met veel plezier. En de Cliff heeft naar mijn mening toch echt een verrassende afloop, durf te wedden dat geen van jullie had gedacht dat Rik de dader was? Daarnaast is de cast lekker door elkaar geschud, Nina en Lorena wonen nu samen, Lucas is vertrokken uit huize Sanders, nieuwe personages Menno en Vincent en leuke gastpersonages Julia, femke en frank. En over femke gesproken, zij gaat nog wat heftigs uithalen. Weten jullie al wat? Nee……dus als dat niet spannend is.

  Over één ding ben ik het wel met jullie eens, als jullie het allemaal zo langdradig en saai vinden, moet je vooral niet meer kijken…..

 5. Sorry hoor maar als je het verhaal niet interessant vindt, of gtst al niet meer kijkt, wat doe je dan in godsnaam op een gtstFANsite? En je neemt serieus ook nog eens moeite om een reactie te plaatsen over wat je ervan vindt?

  Beetje zielig vindt je niet? Verdoe je tijd dan beter.

  1. lotte en fan, ik ben het helemaal met jullie eens!
   en ik heb ind wel eens geroepen dat rik het gedaan gewoon omdat ik dacht dat raad je ind nooit hihi maar nooit bedacht dat ik dan ook echt gelijk zou krijgen!
   maar nog wel ven een vraagje voor North, hoezo goeden tijden? het is toch algemeen bekent dat als t goed met je gaat dat mensen je dan niet interresant vinden? zou dat in een soap ook niet zo werken? over saai gesproken…. nee ik blijf het leuk vinden! het is mijn halfuurtje ontspanning op een dag en kijk er graag naar uit wat er nu weer gaat gebeuren! als we het dan hebben over iest wat ik minder leuk vind is het dat gedoe over het ziekenhuis,…. maar ieder zijn mening en smaak! fijne avond allemaal!!!!

 6. Die Rikki/Sjoerd/Tim verhaallijn begint me zo langzamerhand de strot uit de komen. Man wat wordt ik daar gek van zeg. Echt Sjoerd accepteer gewoon dat Rikki en Tim een setje zijn of andersom laat Rikki weer met Sjoerd een relatie hebben jezus

   1. Inderdaad, echt erg irritant hoe Sjoerd achter Rikki aanloopt. Ga verder met je leven! Hopelijk blijven Rikki & Tim samen, want ik vind ze nog steeds erg leuk, maar GTST-kennende.

    Ben wel blij dat er nog geen Bing & Sjors aan zit te komen, die verhaallijn is echt al zo lang uitgespeeld.

     1. Had ik gelezen inderdaad. Al vraag ik me af wat ze nog met Bing & Aysen kunnen bedenken. Ik denk dat Bing gewoon alsnog wraak gaat nemen.

      Ik hoop ook echt dat Noud & Wiet dus heel snel een leuke verhaallijn krijgen. Deze personages zijn (net als bijv. Lucas) altijd erg leuk en verfrissend als ze “bijpersonages” zijn en met een heldere blik anderen bijv. op hun fouten wijzen. Ook Janine & Bing zijn nu in deze rol een stuk beter om naar te kijken.
      Maar Noud en Wiet verdienen echt een verhaallijn.

      Ook dacht ik nog: als Rik & Nuran echt uit elkaar gaan, wordt het voor Nuran ook nog lastig om een echte verhaallijn te krijgen (behalve dingen die alsnog met Rik en Aysen te maken hebben). Vincent vind ik niet bij haar passen en voor de rest zijn er niet veel mogelijkheden.
      Al hoop ik dus dat zowel Rik & Nuran en Rikki & Tim bij elkaar blijven, veel te leuke koppels!
      Ik vind Tim helemaal niet irritant, het lijkt mij ook vreselijk als je je hele toekomst in duigen ziet vallen en niet meer weet wat je nu moet doen. En altijd is zijn familie met andere dingen bezig in plaats van dat ze hem een beetje fatsoenlijk steunen. Ze doen allemaal alsof het niks is wat Tim nu overkomt, maar dat lijkt me echt heftig. Anton is er sowieso nooit voor hem, alleen Julia nog af en toe. Sjoerd vindt het niet ook eens erg voor hem, terwijl hij zich toch wel een beetje schuldig hoort te voelen vind ik. Rikki heeft altijd erg veel dingen tegelijk, waardoor ze zich vaak afreageert op Tim. Ze moet beter leren de balans tussen al die dingen te vinden en om alles gewoon te bespreken in plaats van niks te zeggen of eerst boos te worden. Maar Tim past echt 10x zo goed bij Rikki dan Sjoerd. Sjoerd en Rikki hadden altijd ruzie en altijd gedoe. Het gebeurde zelfden dat Sjoerd rustig reageerde en hij kan dingen niet vanuit het perspectief van iemand anders bekijken. Tim is vele malen meer volwassen en kan dingen beter relativeren, ook al moet iedereen en ook hij soms dingen er even uitgooien.

      Kortom, ik hoop dat ze de relaties wat beter aan gaan pakken. Ik zou het leuker vinden om een koppel samen te zien werken (bijv. Rik & Nuran vs Femke) ipv dat ze ruzie om iets krijgen. Er moeten niet teveel zakelijke verhaallijnen komen, de relaties onderling vind ik juist het leukste.

     2. Zoals jij het verhaal verteld van Tim ga ik er ook nog begrip voor krijgen ook. Hij wordt inderdaad een beetje aan zijn lot overgelaten. Toen hij Rikki het harst nodig had was zij in Londen. En Anton is er niet echt voor hem geweest. Julia had het te druk met Ludo. Maar hij kreeg ook op een gegeven moment te horen van zijn dokter dat hij niet meer zal genezen dus zijn opleiding viel toen al in duigen maar hij zo eigenwijs als wat hij is wilde dat niet geloven. En nu is hij verbaasd dat hij het toch niet haalt. Dat vind ik dan wel weer raar.

      Ik vind nu net dat Rikki en Tim veel ruzie maken. Sjoerd en Rikki vond ik net weer niet. Sjoerd heeft al heel veel keren zijn excuses aangeboden aan Tim voor alles maar Tim wilt het niet accepteren. Denk dat Sjoerd nu zoiets heeft “ik blijf het niet zeggen”. Hij voelt zich ook nog wel schuldig erover.

      Feit blijft wel het verhaal duurt te lang. Ik ben geen Rikki en Tim fan, maar ze moeten er een einde aan gaan maken. Ook al gaat dat inhouden dat Tim en Rikki een koppel blijven, maar laat dan Sjoerd zijn leven weer gaan oppakken met een nieuwe leuke vriendin voor hem.

     3. Dat laatste gedeelte ben ik met je eens, hij moet inderdaad z’n leven weer gaan oppakken. Ik vind dat R & T wel veel chemie hebben enzo, de schrijvers moeten gewoon betere verhaallijnen voor de koppels bedenken ipv ze steeds tegenover elkaar te zetten. Dat vind ik persoonlijk ook erg jammer.

   1. Mee eens! Over langdradig gesproken ;)…… Al denk ik dat we niet van die scenes af zijn….er gaat vast nog wel eens iets spelen tussen die twee. Maar voor nu is het heerlijk dat ze zich even niet met elkaar bemoeien.

 7. Ik kijk nog altijd met veel plezier het is helemaal niet zaai wel jammer dat er geen Lucas Menno momenten in deze spoilers terug te vinden zijn, maar komt wel weer. Vincent is een vaste rol van Menno weet ik het nog steeds niet zeker maar misschien heb ik iets gemist.

   1. He huwelijk van Menno en Lucas vindt idd in januari 2014, want dat bleek ook uit het item over de backsteet boys, waarin werd gezegd we dat deze opnames pas over 2 maanden te zien zijn.

    Maar volgens mij gaat het in die TV gids of tijdschrift over iets heel anders, want er werd wel heel erg geheimzinnig over gedaan. Dat huwelijk was toch wel te verwachten en denk dus dat het dar niet over gaat.

    Maar ik wil wel graag weten om welke gids of tijdschrift het gaat. Ben zooooooooooo nieuwsgierig.

  1. Kimberly, Ik heb vandaag in de 2-wekelijks tvgids (ik weet even niet meer welke) gezien dat Nuran en Rick gaan trouwen ergens in het buitenland. Op de voorpagina staat Nuran. Ik denk geen huwelijk van Menno en Lucas.
   Toch een happy end voor hun.

   1. Het een sluit het ander echt niet uit. En het zou me niet verbazen als het huwelijk van Rik en Nuran uiteindelijk toch niet doorgaat door Rik’s geheim.

    De beelden van de Backstreet Boys laten duidelijk een huwelijk van Lucas en Menno zien.

 8. Ik vind eigenlijk alle verhaallijnen hartstikke leuk!
  Wat iemand in een vorige reactie al zei : ” als je geen fan bent of al jaren niet meer kijk wat doe je dan op een gtstFANsite?”

  Alleen vind ik dat de verhaallijn Rikkie/Sjoerd/Tim erg lang duren! & we horne niks meer van Bianca!!

 9. Wat is die Anton toch een zelfingenomen zak zeg. Hij heeft gelijk. Door die kus is Julia ook een beetje van de kaart, en weet ze niet zo goed wat ze voor Anton moet voelen. En gaat dan inderdaad expres een high thea regelen voor haar en Ludo waar Anton bij is. Maar die smile op Anton zijn gezicht irriteer ik me aan. Hij heeft gewoon zin in een tussendoortje want hij zal toch nooit Bianca verlaten voor Julia. Ik lees dat Bianca er rond december weer is. Hopelijk heeft die meer balen en schopt ze die man voorgoed de deur uit.

  We hebben het nu toch over de Bouwhuisjes. Iedere keer als Rikki en Sjoerd elkaar knuffelen zoent Sjoerd haar. En zij iedere keer boos omdat hij dat doet. Moet ik wel zeggen dat ik ook vind dat hij nu wel erg misbruik van de situatie heeft gemaakt. Rikki is verdrietig om Tim (wanneer is ze dat eens niet) zoekt steun bij Sjoerd en hij flikt haar dat. Moet ik ook Sjoerd weer gelijk geven dat op het laatste van hun relatie het inderdaad niet meer zo goed ging vanwege alle gebeurtenissen, waar ook Tim een groot aandeel in heeft (dan bedoel ik niet verliefd worden op de vriendin van je broer). In dat jaar is Edwin overleden, en het huwelijk van Bianca en Anton stond op springen vanwege het vreemdgaan met Maxime, toen ineens Tim die de zoon van Anton bleek te zijn. Weer het huwelijk van Bianca en Anton dat op springen staat. Dus Sjoerd had even een behoorlijke bagage mee te dragen en Tim natuurlijk nog niet. Ook in die relatie beginnen nu scheurtjes te komen. Hoewel ik dat al eigenlijk van het begin vond. Rikki en Tim hebben altijd ruzie. Ik hoop dat de schrijvers er een einde aan gaan maken. Ik ben geen fan van Rikki en Tim vindt ze totaal niet bij elkaar passen maar laat Sjoerd of het accepteren of laat Rikki alsnog voor Sjoerd kiezen.

  Tim tja wat moet ik nog over die jongen vertellen. Ik vind hem nu nog irritanter dan als normaal met die hele opleiding. Nu zelfs Anton en Julia tegen hem zeggen dat hij anders naar een andere opleiding moet gaan zoeken wordt hij natuurlijk kwaad omdat er de waarheid in zit. Maar nee Tim zegt “ik wil geen andere opleiding doen ik wil deze opleiding doen”. Hij wilt ja sorry willen lopen in het bos zei mijn oma altijd. Wat een kinderachtig gedrag. Je kunt toch ook de vriendin van je broer afpakken dus gedrag je dan ook als een man als zoiets gebeurt wat eigenlijk al te voorspellen was. Voor mij mag hij elke keer ruzie maken met Rikki en zich zo gaan gedragen. Ziet Rikki eens het licht dat Sjoerd toch veel beter bij haar past dat dit irritant mannetje.

  Lorena moet ik ook weer gelijk geven als ze zegt dat Nina een verwend nest is. Maar ja dat is Nina al haar hele leven lang. Nina met dat haar tassen alleen maar in dure winkels moeten liggen. Ik vind Lorena haar idee net een super goed idee. Zo verdien je toch veel meer. Als ik Lorena was zou ik Nina lekker het huis uitschoppen. Nina mag wel wat dankbaarder zijn hoor.

  Het zal toch niet zo zijn (als ik het goed heb gezien in de voorstukjes) dat Maxime erachter komt dat Lucas in Toko logeert en zich zelf gaat uitnodigen om daar te eten zodat ze weer in gesprek komt met Vincent. Mocht dat zou zijn. Laat ik eerst zeggen dat ik het van Maxime haar kant begrijp natuurlijk. Ze wilt graag haar zoon beter leren kennen, maar Vincent die weet niet wie ze is dus ik kan best begrijpen dat hij haar dadelijk eens goed de waarheid zegt dat ze hem met rust moet laten.

 10. Dus wanneer kritiek hebt op de serie mag je hier niet reageren. De serie was juist heel erg goed in de laatste weken van vorig seizoen. Maar de verhaal lijn nina en lorena slaat nergens op. Anton die vreemd gaat is ook al herkauwd. Maxime en haar zoon is ook vervelend. Tim rikki sjoerd ook stront vervelend. Ik kijk alleen de dagen met Aysen de rest is niet boeiend. Vorig seizoen mike lorena. Mike nina. Bing Aysen was super spannend nu is het slaapverwekkend.

 11. Even iets heel anders. In de speelfilm Bachelorette, speelt een meisje de rol van Katie. Lijkt net of het Nina is, lijken veel op elkaar, of zie ik dat verkeerd?

 12. Ben het wel met de mensen hier eens dat het op het moment een btje traag gaat op het moment. De verhaallijnen worden erg lang uitgesponnen met vaak een domper op het einde. Heb nog steeds het gevoel dat ze nog iets moeten met de dader van de dood van Mike of het nou Rik is of niet. Maar na zo’n superspannende cliff en daarna de jacht op de dader kunnen ze het niet zo afsluiten. Vind het verhaal Femke wel spannend al vind ik haar een vreselijk mens.

 13. ik vind dat gtst een super soap is.. ! en baal van die negatievieteit van sommige.. Dit is een kei spannend seizoen, vooral met femke. met die ontvoering.. het loopt iedere keer kei spannend af, en daarom wil ik de volgende dag weer kijken. hoop dat rik en nuran het overleven en vervolgens, bij elkaar blijven. dat nina en lorena samen gingen werken had niemand verwacht! Keileuk! wel jammer dat menno en lucas uit elkaar zijn. hopelijk komen noud en wiet bij elkaar, 🙂 VOOR DE REST EEN SUPERSERIE!!

Geef een reactie