Maandag 18 november
Rikki en Sjoerd zijn Bram kwijt. Rik weet wel wie hier waarschijnlijk achter zit. Hoelang kan hij dit nog verzwijgen? Nina heeft het moeilijk als Noud met de scheidingspapieren op de stoep staat. Lorena ontpopt zich als een echte vriendin.

Dinsdag 19 november
Rik is bang dat Nuran het helemaal gehad heeft met hem. Nuran ontdekt dat haar zus iets voor haar geheim houdt. Anton verstoort een intiem moment tussen Julia en Ludo. Tim vindt dat Sjoerd allerlei loze beloftes doet aan Rikki.

Woensdag 20 november
Op het vrijgezellenfeestje doet Lucas een schokkende ontdekking over Menno. Julia is verward door Antons actie. Vincent weet niet wat hij van Maxime moet denken en is haar bemoeienis meer dan zat. Rik krijgt hoop op een goede afloop als Nuran hem verdedigt.

Donderdag 21 november
Lucas voelt zich niet serieus genomen door Menno. Ludo hoort een telefoongesprek tussen Anton en Julia en wil weten wat er speelt. Een ongelukje draait voor Lorena uit op een hot date. Nina besluit actief achter Vincent aan te gaan.

Vrijdag 22 november
De relatie tussen Rik en Nuran staat onder druk. Ze weten even niet hoe ze met elkaar moeten omgaan. Aysen verwijt Rik dat hij stom bezig is. Nina wordt erg teleurgesteld door Lorena. Maxime doet er alles aan om het vertrouwen van Vincent terug te winnen.

63 comments on “Spoilers 18 t/m 22 november

 1. Oeps gaat het op het laatste moment mis tussen Menno en Lucas wat zou Lucas over Menno ontdekken spannend. En Vincent en Nina krijgen iets dacht ik al is voorspelbaar en dan over een tijd komen ze er achter dat ze neef en nicht zijn. Ik denk dat Rik de moordenaar van Mike is.

  1. inderdaad hoe voorspelbaar dat is nina gaat achter vincent aan om noud jaloers te maken over een tijdje komen nina en vincent er achter dat ze neef en nicht zijn en gaat achter de vriend van haar moeder aan frank komen nina en frank er achter dat ze halfbroer en halfzus zijn dat hij haar halfbroer jeffey alberts is en zijn opa jef samen de behandelde arts van zijn moeder dian geregelt heeft dat jeffey naar zijn geboorte naar een pleeggezin ging en zei tegen dian toen bij kwam dat het een jongentje was en ze hem niet konden redden want anders geloofde dian het niet want jef zag het niet zitten dat zijn dochter alleenstaande moeder zou worden en zijn pleegouders hem frank van der meer noemden gaat ze weer terug naar noud samen met nola

   1. Zinnen beginnen met een hoofdletter, en eindigen met een punt. Soms zitten er komma’s in om de tekst beter leesbaar te maken.

    Misschien een tip?

    1. Je haalt me de woorden uit de mond Joop!
     Wat een letterbrij, er zit kop nog staart aan.
     Heb niet eens zin de moeite te nemen het te begrijpen.

 2. Het is Rik. Kijk dat is nu een twist. Iets wat je niet verwacht.

  Ik snap alleen 1 ding niet. Rik weet het toch pas van Danny na de moord op Mike. Dus waarom
  is dat nu zijn verklaring?

 3. Holly shit balls!

  Jammer… ik had als ik de schrijver was gewoon Bing ervoor op laten draaien en Everons contract niet laten verlengen.

 4. Frank is familie van Menno, denk ik. Opvallend waren Lucas en Janine in Dansatoria waarin zij aan elkaar bekenden dat ze gelukkig waren. En dat kan natuurlijk niet in een soap.

  En Rik die Mike heeft vermoord… Pfoe, pfoe, wat een wending. Nooit over nagedacht, maar zoals RTL al meldde is de moordenaar een bewoner van Meerdijk, dus dat moet dan maar waar zijn. Denk dat Aysen en Rik in een heel hoge strijd met elkaar belanden en zo een nieuwe strijd met elkaar aan gaan om Nuran.

 5. Ferry s gaat gtst niet verlaten hoor
  Maar marly van de velde gaat gtst verlaten!
  En ik zou de contract van nuran niet verlengen wat kan zij niet acteren zeg
  Weg met toprak, ferry d marly en menno. Dan is gtst weer leuk

 6. Ik denk niet dat Rik het heeft gedaan, hij bekend wel maar beschermt Nuran hiermee. Het kan ook niet kloppen want hij hoorde pas NA de cliff dat Aysen iets met de dood van Danny te maken had. En Rik weet niet meer wat hij die nacht heeft gedaan. Hij was onder invloed

  1. Ik denk dat Rik in zijn bekentenis doelde op het feit dat Mike in eerste instantie helemaal niet mee zou gaan. Rik heeft hem als vervanger gevraagd en als hij dat niet had gedaan, was Mike niet dood geweest. Waarschijnlijk bedoelde hij dat toen hij zei dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Mike.

 7. Die shortie kan ook een valstrik zijn he? Misschien zegt hij wel, ja ik hem vermoord, want ik heb hem meegevraagd. Als ik dat niet gedaan had leefde hij nog.

  Vergezocht ik weet. Maar dit is niet zoals Rik is. Hij vermoord niet ineens zomaar iemand. Dan had hij Femke ook wel om kunnen leggen. Daar heeft hij pas echt last van en die is een echte bedreiging. Je gaat toch niet iemand vermoorden voordat je het hele verhaal kent. Daarbij heb ik geen moment van schuldgevoel gezien bij Rik. Dat is ijskoud, en zo is Rik niet. Hij heeft een dochter die meesprong, die heeft hij ook in gevaar gebracht. En wat gebeurd er nu met Rikkie?

  De verhaallijn vond ik in het begin best spannend. Wie overleeft het niet? Dat bleek geheel onverwacht, en dat bedoel ik sarcastisch, Mike te zijn. Wie is de dader? Uiteraard ga je de meest voor de hand liggende mensen af. De Sanders, Lorena, noem maar op. Die zijn het natuurlijk niet, want dat is een open deur intrappen. En wie is het: Rik. Totaal geen koelbloedig persoon. En die zeker niet iemand van weet ik niet hoe hoog, naar beneden zou laten storten. Wetend dat die persoon weet dat ze dood gaat vallen. En vervolgens gaat Rik gewoon door met zijn leven alsof er niks gebeurd is. Totaal ongeloofwaardig. Zo ik ben klaar.

 8. Is het een heel raar idee als ik denk dat Rik dit alleen maar zegt omdat ie zo diep in de shit zit? Ik denk dat ie op deze manier wil proberen om van Femke af te komen omdat ie geen andere uitweg meer ziet.. Denk echt dat er nog wel een twist komt. Voor mijn gevoel is dit verhaal gewoon nog niet rond

 9. Wat zou het een oplossing zijn als Marly (Nina) eruit gaat, kan echt niet acteren, vergeleken bij de rest. En daarbij is zij ook nog eens zo lelijk!!! Ze heeft een vreselijke onderbeet, totaal geen borsten, en dat gaat in de playboy????

  Het is onmogelijk dat Rik het heeft gedaan, die lag te ronken.

  Er blijft er maar 1 over Bing!

  Of toch nog Ludo? Heeft 1 van zijn mannetjes het gedaan?

   1. Nina word verliefd op vincent dus Maxime moet opbiechten. Nuran krijgt wat met noud. Rick heeft mike niet vermoord geloof er niks van. Aysen verdenkt hem vreemdgaan geen moord. Shortie zet ons op een dwaalspoor anders weet iedereen de ontknoping al voor di, hoorde laats dat het een half jaar ging duren. Dat zei Lucas in een interview? Dus eerst zien dan geloven.

 10. Nina word verliefd op vincent dus Maxime moet opbiechten. Nuran krijgt wat met noud. Rick heeft mike niet vermoord geloof er niks van. Aysen verdenkt hem vreemdgaan geen moord. Shortie zet ons op een dwaalspoor anders weet iedereen de ontknoping al voor di, hoorde laats dat het een half jaar ging duren. Dat zei Lucas in een interview? Dus eerst zien dan geloven.

  1. Bedoel aysen krijgt wat met noud. Misschien zegt Rick wel oké ik heb mike vermoord, dat wil je toch horen zo iets. Zou voor de hand lichtend zijn via de spoiler. We zullen zien.

  2. Zag net op rtl lounge aflevering van vanavond, geloof nog steeds niet dat het Rick kan zijn, zijn eigen dochter sprong ook mee en verloofde. Hij zou ze nooit in gevaar brengen. Maar goed in een soap kan alles.

 11. Rik heeft het niet gedaan! Hij zegt dat hij Mike vermoord heeft, want als hij Mike op laatste moment niet mee had gevraagd, was die niet dood gegaan. Rik voelt zich daarom schuldig en zegt hij dat.

  1. Ik geloof het ook niet. Denk ook schuldgevoel, en Lucas zei een keer in een interview dat het een half jaar kon duren tot de ontknoping. Denk nog steeds iets met Monica, en dat bing zijn kind nog wel krijgt.

 12. Nou ik zat net even te denken over de 5000ste aflevering het is nog niet zover. Maar het lukt denk ik niet om dat samen te doen met de zomerstop. Want GTST gaat meestal rond Juni/Juli in zomerstop en ik verwacht dat GTST dit seizoen ongeveer op 11 Juli in de zomerstop gaat. En dat is dan rond de 4970 aflevering. En de 5000ste is pas rond Oktober. Maar dat ligt ook aan wanneer GTST met de zomerstop gaat en wanneer het begint.

  En dat GTST dan 25 jaar bestaat is pas in 2015 in seizoen 26 volgens mij. Want het is nu seizoen 24 en in 2014 na de zomerstop is GTST rond de 5000ste aflevering al met seizoen 25. En als GTST dan 25 jaar bestaat dat is pas in 2015 Oktober. En dan is GTST al met seizoen 26 bezig.

  En even vraagje. GTST heeft toch contract getekent tot 2015? Hebben jullie toevallig nog iets gehoord of GTST nog contract bij heeft getekent voor na 2015? En dat GTST nog in 2016 en misschien wel langer nog op TV is?

   1. Richard.
    Heb je al erover nagedacht of ik op jou forum account aan mag maken? Je moet dan nog steeds mijn account actieveren. Maar volgens mij moet ik dan opnieuw account aanmaken? Maar ik vraag het nu even. Heb je erover nagedacht? En vond jij het goed? En wat vinden de anderen ervan?

 13. Het is echt Rik, de shortie van 12 november laat zien dat hij uitlegt hoe hij het heeft gedaan en ook waarom. Je ziet ook flashbacks hoe hij het koord doorknipt.

 14. Het is wel Rik. Op RTL.xl heb ik de aflevering van morgen gezien en dan vertelt hij waarom en hoe hij het had gedaan. Nuran had het al verteld voordat ze gingen springen, maar dit lieten ze niet in de aflevering zien. Toen ze dat zei na de sprong reageerde hij daarom minder heftig, uit kwaadheid heeft hij toen Mike zijn parachute doorgeknipt

 15. het is rik ikheb de shortie van dinsdag 12 nov gezien en rik krijgt flashbacks hoe ie de kabel door knipten omdat ie hoopte fat aysen doodging maar aysen gaat het ook geheim houden anders komt zij in de problemen ivm met dood van danny

  1. Ik denk dat er wel meer van die standaard rode tangen zijn. Was gewoon toeval dat Laura die van Noud vond. Dat parachutespringhonk zal toch niet de enige zijn in heel (Meerdijk) NL met zo’n tang?? Ik heb er ook zo 1…;)

 16. Dus Rik heeft het echt gedaan? Jemig. Wel een verrassing inderdaad, maar het slaat natuurlijk nergens op. Kijk, ik kan nog best begrijpen dat hij Aysen iets aan wil doen in blinde woede. Maar dat hij geen spoortje schuldgevoel laat zien dat hij de verkeerde heeft vermoord, en zichzelf niet aan geeft, dat wil er bij mij niet in. Hij heeft wel iemand op een vreselijke manier vermoord. Hij heeft Nola haar vader afgenomen, en Bianca haar broer. En hij zit er totaal niet mee. En nu gaat hij het op een akkoordje gooien met Aysen, jij houd je mond en ik hou die van mij. Bianca komt nu nooit te weten wat er met haar broer is gebeurd, en er komt geen gerechtigheid. Dat past niet bij Rik.

  Ik denk trouwens ook dat die Femke nog iets uit gaat halen wat voor een nog veel grotere schok zorgt. Ik benieuwd wat ze uit gaat halen.

  1. Heb je de aflevering van vanavond al gezien?
   Nee? Dan zou ik niet zo snel zeggen dat hij nergens spijt van heeft 😉
   De hele reden dat Aysen zijn geheim bewaard, is omdat ze ziet dat hij er écht spijt van heeft.

 17. maandag 25 november:
  Rik zoekt hulp bij Aysen als de situatie tussen Rik en Nuran uit de hand loopt. Tim vindt dat Rikki hem niet serieus neemt en dat steekt hem heel erg. Wiet is verbijsterd als ze Lucas met een andere jongen ziet en hoort dat hij het huwelijk heeft afgeblazen.

  Bron: TV gids

  Ik ben nu echt benieuwd wat Menno te verbergen heeft op 20 november. Ik hoop wel dat ze weer bij elkaar komen.

 18. Het verklaart voor mij wel een hele boel. Voor zo een kleine ruzie zoveel drinken dat je niet meer weet wat je hebt gedaan. Vond ik wat overdreven. Daarbij hoe hij iedere keer op Nuran reageerde vond ik ook erg overdreven. Dan kom je dat Nuran uiteindelijk bekend dat Aysen Danny heeft vermoord en reageert hij zo mild.

  Ze hebben het wel slim aangepakt want ik had nooit gedacht dat het Rik was omdat je het hele gesprek met Nuran niet hebt gezien. Wat ik wel gedacht had was toen ik las dat het een vast castlid was dat het in de doofpot werd gestopt.

  Ik moet Laura ook gelijk geven. Hoe kan hij eigenlijk nog met zich zelf leven? Mike is dood door hem. Bianca is doorgedraaid door Rik. Rikki zat er helemaal doorheen. Nu dankzij haar eigen vader. Hebben we het nog even niet over de gevolgen van zijn one night stand met Femke. Want dat gaat gevolgen hebben voor Bram let maar op. Hij had zich moeten aangeven.

 19. Ik vind het wel raar dat Nuran 2 keer bekend. Een keer vlak voor de sprong. En die ene keer met Aysen erbij, toen flapte ze het er zo uit. Misschien om Aysen het idee te geven dat Rik het nog niet wist. Ik vind het allemaal wel ver gezocht.

  Ik ben trouwens wel benieuwd wat Lucas over Menno te weten komt. En ik ben een beetje bang dat Anton zijn rits weer eens niet dicht kan laten. Bianca krijgt wel de ene klap na de andere hoor. Ik begrijp best dat Cynthia Abma er genoeg van had om iemand te spelen die zoveel over haar heen krijgt. Ben nieuwsgierig hoe Elvira haar neer gaat zetten. Iemand met wat meer power hoop ik. Bianca pikt veel te veel.

 20. Heb steeds al gedacht dat er “iets” met Menno is.
  Denk al getrouwd en misschien wel met kinderen.
  Of juist in een huwelijkscrisis omdat er geen kinderen komen, er een kind is overleden?
  Hij reageerde heel heftig toen Lucas zei een kind te willen.

Geef een reactie