• 24 oktober 2013
 • Sybren
 • 99

De moordenaar van Mike Brandt is iemand van de vaste cast. Dit werd vandaag bekend gemaakt op de Facebookpagina van GTST. Wie er verantwoordelijk is voor de moord, zal in de komende maanden blijken. Of iemand de serie gaat verlaten, is voor alsnog onbekend.

Wie denk jij dat er verantwoordelijk is voor Mike’s dood?

Wie denk jij dat er verantwoordelijk is voor Mike's dood?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

99 comments on “Saboteur is vast castlid

 1. Maxime denk ik. We hebben haar Nina al eerder zien claimen, en nu ze haar Lucas en Nina ‘kwijt’ is begint ze in te storten, en speelt haar schuldgevoel op? We hebben de scène uit de app, met een angsitge Maxime in een spooky huize Sanders volgens mij nog niet gezien, maar ik verwacht hem binnenkort.
  Bovendien is haar vervangster al geïntroduceerd: Julia! Femke is een duidelijke gastrol, een lijn, met weinig personages wat te maken, en die rot wel weer op. Julia heeft eigenlijk weinig ‘functie’ op dit moment, maar ze is wel een schakel tussen veel personages. Ik denk dat Menno de serie toch wel weer gaat verlaten, hij en Lucas gaan het natuurlijk nooit eens worden over die bruiloft, ze breken en Menno taait af.

 2. Ik denk dat VIncent het kind is van maxime die ze ooit heeft afgestaan. Immers is er in het begin van haar rol ooit gepraat over haar ene zwangerschap, dit in de verhaallijn dat ze geen kinderen kon krijgen doordat ludo haar had neergeknald als kind.

  Ik denk dat die ene vent waar Janine nu mee rommelt deze persoon is. Zou toch enig zijn? Krijgt maxime de door haar zo gehate Janine als schoondochter.

  Maar eigenlijk hoop ik op een jonger iemand.

  1. Wat mij opvallend dat Vincent Muller heet.
   Die achternaam heeft Noud vroeger meegedragen.
   Dus misschien heeft iets met maken met Noud en Dennis?

 3. Hier de nieuwe spoilers:

  maandag 4 november 2013

  Riks vreemde gedrag maakt Bing achterdochtig. Lorena lijkt Nina te matsen, maar stelt eisen. Aysen is ervan overtuigd dat ze weet wie de dader is van de parachuteaanslag en zet alles op alles om daar bewijzen voor te krijgen.

  dinsdag 5 november 2013

  Rik is extra op zijn hoede na een beangstigend telefoontje. Hij zoekt hulp. Lucas heeft slecht nieuws voor Wiet na zijn aanvaring met Sjors. Lorena gaat met Nina een weddenschap aan: ze probeert een lastige klant binnen te halen.

  woensdag 6 november 2013

  Sjoerd verwijt Anton dat hij zijn baan belangrijker vindt dan zijn zoon. Wiet maakt Lucas duidelijk dat hij een slechte vriend is. Maxime gaat op zoek naar informatie over Vincent. Door Tims toestand ziet Julia steeds meer sympathie bij Ludo.
  _________________________________________________________________________________________

  Rik is extra op zijn hoede na een beangstigend telefoontje

  Ik vraag me toch af wat er is. Is Femke dood of is Bing opgepakt?

 4. Frank, de man met wie Janine nu omgaat, is zeer waarschijnlijk NIET Vincent Muller. We zagen namelijk Vincents geboortejaar: 1992. Frank is duidelijk ouder. Ik denk dat dit de rol is waar Dave Roelvink auditie voor gedaan heeft.

  Ik denk dat Lucas en Menno wel gaan trouwen en dat Menno dus blijft. De lijn gaat nu over dat ze erg verschillend zijn, maar ik denk dat de schrijvers de liefde laten overwinnen. Ik denk dat ze het eerste homohuwelijk in de serie door laten gaan. Natuurlijk wel met het nodige drama. Zo’n homohuwelijk genereert natuurlijk ook veel positieve publiciteit.

 5. Zelf denk ik dat maxime het gedaan heeft.

  P.s. Vincent kan niet haar kind zijn want ze is al onvruchtbaar sinds ze klein meisje was. (ludo heeft haar per ongeluk neergeschoten)

  1. Maxime kan het ook verzonnen hebben dat ze onvruchtbaar is om zo op Ludo’s schuldgevoel in te praten dat hij haar makkelijker zou kunnen accepteren!.. Maar dat dan toch die Vincent Muller haar zoon is achteraf 😉

   1. Precies. Maxime is nou eenmaal niet de meest eerlijke persoon. Ze gaat heel ver om te krijgen wat ze wilt. Dus liegen over onvruchtbaarheid is goed mogelijk.

    Het raakte haar elke keer wel als iemand benadrukte dat zij niet weet hoe het is om een kind te hebben. Dit kan je achteraf ook verklaren. Ze heeft immers wel een kind maar heeft er om een of andere reden niet voor kunnen zorgen.

    Ik vind het wel een leuke wending. Het is eens iets anders dan die eeuwige strijd tussen Maxime en Janine.

 6. laat het alsjeblieft Bing zijn dan gaat hij hopelijk uit de serie 😀 ik heb de shortie al gezien voor vandaag en als je zo Aysen’s blik zie op het eind..kan het zijn dat die parachute voor haar was bedoeld? en wie wou Aysen het liefst dood hebben? Bing

    1. De verkeerde parachute is doorgeknipt. Aysen had het moeten zijn. Mike had nummer 61, omgekeerd is dit nummer 19, de parachute van Aysen. Ik denk dat Aysen eigenlijk dood had moeten zijn!

 7. Bing lijkt me het meest logisch, aangezien Aysen vanavond ontdekt dat de gesaboteerde parachute voor haar bedoeld was. Geen enkel van de vaste cast, buiten Bing om, had een probleem met Aysen.

 8. Het is Bing geweest. Aysen ontdekt dat de parachute niet voor Mike maar voor haar bestemd was. De nummers 61 en 19 kunnen gemakkelijk omgedraaid gezien worden. Mike had 61en Aysen 19!

 9. * Vanavond ontdekt Aysen dat de nummers 61 en 19 met elkaar matchen (als ze omgedraaid worden). De gesaboteerde parachute was dus voor haar bedoeld!

  * Dit brengt Aysen op een nieuwe hoofdverdachte: Bing! Ze zoekt allerlei bewijzen tegen hem, en daardoor keert Bing weer terug.

  * De waarheid is echter dat Bing niet degene was die Aysen dood wilde hebben, maar…. Maxime! Zij heeft een ruzie tussen Aysen en Nuran opgevangen, waarin Aysen bekend schuldig te zijn aan de dood van Danny. Maxime wilde vervolgens wraak op de moordenares van haar voormalige minnaar, maar saboteerde helaas de verkeerde parachute…

  * Als Aysen er uiteindelijk achter komt dat Maxime de dader is, staat ze met haar rug tegen de muur. Maxime aangeven zal haar ook haar eigen kop kosten, aangezien haar rol in de dood van Danny dan uitkomt. Aysen en Maxime staan quitte, maar zoeken naar andere manieren om elkaar het leven zuur te maken. Een nieuwe GTST-oorlog is geboren!

  1. Yess!

   Dit is het eerste goed doordachte bericht wat ik ooit op deze site gelezen heb. Serieus mijn complimenten! 🙂
   Ik ben ervan overtuigd dat je gelijk hebt!

   Groetjes

 10. * Waarom zou Rik haar vermoorden hij wist toen nog niet dat Aysen Danny had vermoord.

  Ik zit echt nog tussen Bing en Nina. Bing bekende eigenlijk dat hij het was, anders zeg je niet sluit me maar op als je claustrofobie hebt. Marly van der Velden heeft geen flexwet gehad dit jaar terwijl Everon dit wel heeft gehad.

 11. Hmm, te vroeg geroepen misschien. Verhaaltechnisch zou Bing nu het logischt zijn. Als de aanslag echt voor Aysen bedoeld was, had er immers nog wel een aanslag plaats kunnen vinden. Bing zit vast dus is het nog niet kunnen gebeuren.
  Hoewel Maxime toch een mooiere dader zou zijn, die wordt meer gemist. Of, zoals Pascal hierboven opmerkt, Aysen en Maxime schikken in der minne en strepen hun moorden tegen elkaar weg (oeh, wat zou dat gave scènes opleveren)

 12. IK DENK DE EX VAN BING!
  zij was toch zwanger van bing..
  denk dat zij bing wilde vermoorden omdat die eerst ipv mike zou springen.. maar dat ze dus perongeluk mike heeft vermoord, terwijl het haar bedoeling was dat ze bing zou vermoorden.

  of iets met die vincent van maxime (zoon?)

 13. Ik weet nu zeker dat het bing is en de parachute voor aysen bedoeld was. En de parachute verwisselt was. Daarom dus ook een uitje in het buitenlandmet bing en aysen.

  Spannend toch nog wel 🙂

 14. Ik denk dat Bing het is, als je de castfoto met Mike en die zonder Mike met elkaar vergelijkt, zie je dat iedereen er precies hetzelfde opstaat behalve Bing en Jef, het lijkt me sterk dat Jef het is, en vandaag komen we erachter dat de saboteur het op Aysen gemunt had, en Bing mag Aysen niet, dus is het Bing

 15. omgggg ik weet het na de aflevering vandaag keek aysen naar de nummer parachute van mike het was nummet 61 die mike gebruikte en omgekeerd is het 19 en aysens parachute nummer was 19 als je naar de bord kijk in eerste aflevering van t seizoen de parachute was voor aysen bedoelt maar ze hebbe de verkeerde gepakt het is bing!!!!!!!!!

 16. ik denk dat het bing is na de aflevering van vandaag je zag aysen naar de parachute nummer kijken mike had parachute nummer 61 maar als je het omdraaid is het 19 en dat is de nummer van aysen als je naar de eerste aflevering van seizoen kijkt op die bord dus mike heeft aysens parachute per ongluk gepakt

 17. Ik dacht nu opeens met dat knippen van de parachute als je goed keek zag je een pols het was geen donkere huid. Bing valt af. Als je keek in de eerste aflevering kwam Aysen als laatste binnen. Maxime zat zo te kijken toen hij met Jef stond te bellen shit ze leeft nog.

  1. Vaste rol dus. Bij een gastrol bijvoorbeeld Menno Kuiper staat niet in de aftiteling als hij niet in de aflevering zit.

   Trouwens heeft de koning een nieuwe look vanaf maandag? Zeker de eerste aflevering die na de zomerstop is opgenomen?

   1. Ik hoop echt dat snel duidelijk wordt of Menno een vaste rol is of niet….zou echt enorm balen als dat niet zo is….beetje zo’n edwin exit gevoel. Ons een beetje lekker maken met zo’n mooie liefde en deze dan weeeeeeeeeeerrrrrr eruit schrijven…dan ben ik er wel weer even klaar mee. Maar goed dave heeft nog opnames dus hij is in ieder geval nog tot half januari te zien.

    Ik vermoed nog steeds een driehoek met Bilal…en als ze nu al bekend zouden maken of Menno een vaste rol of een gastrol is, dan is de spanning er natuurlijk wel van af bij deze verhaallijn…maar dan nog: Menno moet blijven!!!!

 18. Misschien lucas? Dat hij aysen uit de weg wou ruimen omdat hij bang was dat ze de relatie tussen hem en menno kapot zou maken en voor alles wat ze hem heeft geflikt?

 19. Nina is de dader en verlaat GTST, ze speelt in de SBS serie verliefd op Ibiza en als je haar twitter leest, kan je lezen dat ze op ibiza zit op dit moment, dus geen opnames GTST.

 20. Ik vind het raar dat een parachutebedrijf die parachutes op zo’n manier nummert dat het soms niet duidelijk is. Je zou toch verwachten dat voor de duidelijkheid ze 81 en 18 en 91 en 16 maar ook 69 of zo niet gebruiken.
  Bovendien betekent parachute nummer 91 dat er minstens 91 parachutes zijn, maar er hangen er steeds maar een stuk of 10. Waar zijn die andere 90 dan?

 21. Bing zal het niet zijn want anders is het te voorspelbaar.

  Wie heeft een hekel aan Aysen:
  – Bing
  – Sjoerd
  – Sjors
  – Nuran
  – Lucas
  – Maxime (mijn hoofdverdachte)
  – Ludo
  – Jef
  – Laura

  Ben ik nog iemand vergeten?

 22. de dader is naar alle waarschijnlijkheid Rik. en waarom hij?
  de verklaring: Aysen heeft zijn broer vermoord
  tenminste zo is hij nu overtuigd, – hij heeft de parachute onklaar gemaakt, is daarna naar de Koning gegaan om zich te bezatten, want het zat m toch niet helemaal lekker. Dan verschijnt die Femke op toneel.
  Volgende ochtend wordt Rik wakker naast Femke, kan zich niets herinneren.
  De puzzelstukjes vallen nu bij elkaar – als je naar de app teruggaat , zien we ook een brief van de vader van Bilal, waarin hij Nuran waarschuwt dat het desastreus af kan lopen met haar relatie.
  Hij zegt in die brief ook dat Nuran door weg te lopen bij de bruiloft met Bilal, zij hem, zijn familie en haar familie te schande heeft gemaakt. En nu is ze met de ongelovige RIk gaan samenwonen en heeft nu ook trouwplannen met Rik. Hij hoopt dat ze tot inkeer zal komen.

  En nu dus Femke. We weten al dat ze die zwangerschap gefaked heeft en dat ze een telefoontje met iemand heeft gehad over – hij is er in ingestonken/het plan werkt ( of zoiets).
  Alle puzzelstukjes vallen nu zo’n beetje op zn plaats. De app toont niet voor niets – het overspel en de brief van de vader van Bilal. Alles bij elkaar genomen lijkt mij dat de vader van Bilal Femke heeft ingehuurd om Rik en Nuran uit elkaar te krijgen als soort van eerwraak om Nuran terug te pakken voor de schande die zij zijn zoon en zijn familie heeft aangedaan. Ook is Rik nooit met Femke naar bed gegaan. Ja hij wordt wel wakker naast haar, maar weet zich helemaal niks meer te herinneren. Is hij dronken gevoerd of iets anders?
  Ik denk in elk geval dat Femke een ingehuurde actrice is die filnk betaald wordt door de vader van Bilal.
  En Rik moet haast wel de dader zijn. Het is een vast castlid en iemand van wie je het niet zou verwachten.

 23. punt 2 Herinneren jullie nog die video in de app waarin Rik aan komt rijden op het vliegveld. Hij ziet daarbij iemand te pletter vallen. Maar in de eerste aflevering kregen we al te horen dat Mike ergens in de bosjes was gevallen, dus niet op het open veld, zoals Rik zag. En waarom? Omdat dit te zien was in Rik’s DROOM. Een woord dat we hebben moeten invullen op de app. Dat was dus de DROOM. Rik was onder invloed en kon zich niks meer herinneren. Pas nu komt die droom terug waarin hij Aysen ziet vallen

  1. Rick kreeg pas in de tweede of derde aflevering van dit seizoen te horen dat zij verantwoordelijk was voor Danny’s dood, en Rick gelooft Aysen dat het een ongeluk was

 24. Ik vind het apart dat aysen wel tussen de lijst staat van de vaste cast maar nuran niet.
  Ik dacht namelijk dat nuran de parachute had gesaboteerd.

 25. Deze blijven iedegeval:
  – Bianca (recast)
  – Sjoerd was niet eens in Nederland
  – Sjors was voor haar pleegmoeder
  – Bing huid is te licht van de saboteur + flexwet
  – Rikki (flexwet)
  – Anton en Tim blijven ook wel anders valt familie Bouwhuis uitelkaar

  Zal Nuran het niet geweest kunnen zijn om van haar af te komen?

  Maxime stond te kijken wie de laatste was toen ze toen ze met Jef stond te bellen geschokt ze leeft nog.

 26. ik denken maxime heel gehiem moord dom moet uit cel 10 jaar nina wel dochter pakken moet nioet zegt nina doen zelf ludo niet maxime is moord heeft mike

 27. Nieuwe spoiler:

  Donderdag 7 november 2013:

  Rik hoort over Vincent en gaat de confrontatie aan met Maxime. Anton probeert het goed te maken bij Tim. Julia doet Anton een bekentenis over Ludo en het AZM. Vincents sollicitatiegesprek bij Ludo loopt anders dan hij had gehoopt.

  Bron: TV gids

  Vincent heeft iedegeval iets met Maxime te maken. Ik denk toch een zoon van haar.

 28. Ik vond de locaties waar vroeger opnames werden gedaan veel leuker zoals scala, het huis van laura en het huis waar barbara woonde. Wel zijn de verhaallijnen van nu realistischer dan vroeger.

  1. Wel vreemd ja ze is vanaf nu ook 1 van de verdachten omdat Aysen erachter is gekomen dat Mike de parachute van Aysen heeft gepakt.

  2. Nee, maar zie je Bianca en Mike er wel in staan dan? Als het Aysen is kan het Mike ook zijn, of zelfmoord omdat ie niemand meer had en iedereen een hak te zetten, zodat het lijkt of ie vermoord is

 29. Maxime en Rik zijn denk ik niet de dader. In die app zag je toch dat Maxime bang is in het donker als ze wat hoort? Dat is waarschijnlijk de saboteur. Rik gaat 8 november achter een insluiper aan en Aysen komt door Noud ergens achter. Ik denk dat het 8 november bekend is wie de dader is. En we zijn bijna van die stomme Femke af.

 30. Op RTL XL was al te zien dat het tegenwoordig op een andere manier opgenomen wordt. Dus inderdaad vanaf vanavond in HD. Dat kan je inderdaad ook zien aan de aanpassing van bijvoorbeeld De Koning. Dat was ook nodig voor HD. De leader is nog niet aangepast. Mike staat er nog steeds in. Misschien wachten ze tot de dader vertrokken is.

 31. Vrijdag 8 november 2013:

  Maxime laat Rik beloven dat hij haar geheim geheim houdt. Rik gaat achter een insluiper aan. Janine kan er niet onder uit om Frank voor te stellen aan Lucas en Nina. Door Noud doet Aysen een enorme ontdekking.

  Bron: tvgids.tv

 32. Ik denk dit vrijdag 8 november:
  Ludo is bij Julia, Maxime is alleen thuis ze hoort wat midden in de nacht. Ze probeert Ludo te bellen maar reageert niet. Daarna probeert ze Rik te bellen. Rik komt bij Maxime thuis en ziet de insluiper en gaat achter hem of haar aan een paar straten verder struikelt de insluiper.Rik ziet dat het 1 van de inwoners is (vaste cast). Noud komt langs en dit geeft Noud door aan Aysen. Ik denk dus dat de insluiper de dader is.

 33. Ik zat bij Maxime als hoofdverdachte maar ik zit nu te twijfelen als nu Vincent Muller vanaf morgen in gtst komt. Ik weet het nu niet. Bing verwacht ik niet, omdat het dan te voorspelbaar is.

 34. Zowel Nina als Maxime zullen het niet zijn. Hun verhaal is nog in volle bloei, voor Maxime binnenkort met Oscar en Nina is net moeder.

  Wanneer vertrekken Menno en Femke eigenlijk?

  1. Mike’s verhaal was ook nog ‘in volle bloei’. Dat zegt dus niks. Wanneer Femke vertrekt weet ik niet. Menno voorlopig niet. Die is nog zeker heel 2013 te zien. Het zou met niet verbazen als hij uiteindelijk toch blijft.

 35. Mensen krijgen gauw een hekel aan personages die een gemene rol vertolken. Maar de acteurs zelf zijn niet zo als persoon. Ik vind zo jammer dat mensen dat niet gescheiden kunnen houden. Ik vind Femke een goede actrice, ze heeft heel goed gespeeld.

 36. Spoiler:
  maandag 11 november 2013 (Sint Maarten):
  Rik schrikt van wat Aysen over hem weet. Als Menno meldt dat hij hun droomhuis gevonden heeft, wil Lucas hem niet teleurstellen. Maxime biedt Vincent haar hulp aan, maar hij reageert niet zoals ze had gehoopt.

  Ik denk dat Aysen erachter komt dat Rik een One night stand had met Femke Blok. Als Nuran dit hoort oei oei oei oei.

 37. Even strepen wie het niet zijn:
  – Lucas was bij Menno
  – Ludo was bij Julia
  – Aysen onderzoekt de zaak samen met Noud
  – Sjoerd in het vliegtuig of al in Amerika
  – Sjors aan de andere kant van Nederland
  – Lorena had haar vingerafdrukken op die schaar is niet zo dom om dat te doen
  – Anton en Bianca blijven wel
  – Rikki had flexwet
  – Bing had flexwet

  Zijn al een hoop die je weg kan strepen.

 38. Het is Rik. Rik heeft de kabel van de parachute doorgeknipt en vervolgens heeft hij zich dronken gevoerd. Femke heeft hem dronken aangetroffen en meegenomen naar haar kamer (in het hotel.) Ze hebben nooit seks gehad, ook dat is een leugen van haar.

 39. jaa het kan rik wel geweest zij dat hij in die dronken bui de parachute van aysen wilde doorknippen omdat nuran boos op haar is en heletijd rusie hebben

 40. Het is denk ik wel duidelijk dat bing het niet gedaan heeft dat doet gtst gewoon. Een paar van jullie verhalen lijken me wel logisch. Zelf denk ik niet dat rik het heeft gedaan dat lijkt me gewoon niet zo logisch. Ik denk dat maxien (ik weet niet hoe je het schrijft) heeft gedaan.

 41. Rik zegt dat hij het heeft gedaan omdat hij zich verantwoordelijk en schuldig voelt, want hij heeft Mike op het laatste moment meegevraagd. Hij zou zoiets nooit doen, omdat de twee mensen van wie hij houdt en ook sprongen erbij waren. Hij zou iemand nooit zoiets aandoen. En Aysen was niet uitgenodigd, dus het was niet zeker of zij ook zou springen.

  Ik denk nog steeds dat Aysen het heeft gedaan. Aysen is te obsessief bezig om anderen de schuld te geven. Door deze gebeurtenis is het huwelijk tussen Rik en Nuran niet doorgegaan en dat is wat zij wil, omdat ze de controle wil en Nouran voor zichzelf wil.

Geef een reactie