Het houdt alle fans van GTST al weken bezig; Wie heeft Mike vermoord? Ludo is inmiddels opgepakt, maar heeft hij ook iets te maken met de sabotage? Was het toch Lorena die liegt over haar alibi? Of brengen ze ons op een verkeerd spoor en is iemand anders verantwoordelijk voor de dood van Mike?

97 comments on “GTST Denktank: Heeft Ludo iets te maken met de moord op Mike?

  1. nee ik denk dat laura het heeft gedaan, althans dat zou ik graag willen, want ze is toe aan een nieuw schandaal hihihi …. wel een waanzinninge actriece |!!!!

    1. Afgezien van het feit dat het natuurlijk een foutje kan zijn, zou het een beetje vervelend zijn als je iemand aanspreekt op toevallig dyslexie of wat dan ook. Je kan het lezen, je begrijpt het. Je bent niet alle letters nodig om een woord te vormen in je hersenen, dus daar zal het niet aan liggen.

     1. Goed plan, we schaffen de Nederlandse spelling af, omdat er misschien mensen met dyslexie zijn die het niet kunnen.

     2. @Ellen,

      Ondanks het feit dat 81% van de volwassen Nederlanders aan enkel de medeklinkers van een woord denk ik dat Joop ze allemaal nodig heeft. Beetje Jammer Joop dat je op zo’n forum iemand die inderdaad misschien wel dyslexie heeft gaat zitten afbekken.

  2. Ik wist het gister rea. gezet en het is toch Rik!!
   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. Misschien moet Menno samen met Aysen in de Koning gaan zitten en dan heeft Menno een idee (net als bij Baantjer met de Cock)

  Wie valt eraf:
  – Nina (kan niet met rechts knippen)
  – Lorena (knipte haar rits eraf met die schaar)
  – Ludo (praatte met secateresse en was s’nachts bij Julia)
  – Lucas (was bij Menno die nacht)

  Noud, Laura en Maxime zijn de enige die het geweest is die Mike vermoord heeft zijn ik verwacht de laatste, omdat Marly zei als je gtst volgt weet je wie de dader. Maxime is een kreng en zou best iemand kunnen vermoorden. Ik zie het Noud niet doen waarom zou hij Mike vermoorden?

  1. Ik denk ergens ook dat het Maxime is geweest. Maar ik ben het niet zo met je beredenering eens..

   Dat Nina niet met rechts kan knippen bijvoorbeeld. Naar mijn weten heeft ze alleen haar verfijnde motoriek niet meer. Ze kan nog vanalles me haar hand, en volgens mij alleen de fijne dingetjes niet meer (kraaltjes op tasjes borduren bijvoorbeeld) Maar met zo een grote tang? Geloof best dat ze dat nog kan, want verlamd is ze niet.

   En Ludo was inderdaad bij Julia, maar sinds wanneer zou Ludo zoiets zelf doen? Die heeft daar natuurlijk een mannetje voor 😉

   1. Maxime kan het niet gedaan hebben omdat: op de app springlevend stond een filmpje dat maxime die nacht iemand hoorde weggaan, ze kwam in haar pyjama beneden kijken wat er aan de hand was. Dus maxime kan het niet hebben gedaan!

 2. Ik denk nog steeds Wiet! Wiet heb de parachute van Nina gesaboteerd, maar Mike dacht dat zijn parachute gesaboteerd was door Ludo of iemand… En Mike heb zijn parachute omgeruild met Nina, terwijl hij dus zelf de gesaboteerde parachute voor zich eigen heeft gepakt. Dus Mike zelf was niet gesaboteerd maar hij dacht van wel en wou dus Nina laten vallen, maar dus eigenlijk pakte hij dus de gesaboteerde parachute van Nina waardoor Mike nu dood is!!

  Let maar op! 😉

  1. Eens, Monica wou Bing laten vallen, Bing kon niet meespringen dus nam Mike zijn plaats in.
   Monica is nog steeds zwanger (vermoeden), Aysen en Bing gaan achter Monica aan, Monica beland in de gevangenis en Bing heeft na al zijn jaren gezeik over een kind er ook eindelijk een.

   Zo heeft Bing dus eindelijk een kind en hoeft er ook geen vaste speler uit GTST.

 3. Het is maxime weet je waarom ? in de gtst springlevend app zag je dat maxime snachts door het huis wandelde en dat er een deur open was. Ze was gewoon zelf teruggekomen van het vliegveld. Want die dag daarna vroeg nina aan maxime waarom was je zo laat thuis en toen zei ze : ”nee hoor ik lag al op tijd op bed”.

 4. Ik denk niet dat ludo het is,ook maxime denk ik niet.
  Waarom zouden hun dan zo kalm blijven als hun geliefde dochter en nichtje gevangen zit ,terwijl 1 van hun de daad heeft begaan.
  Nee dat geloof ik niet.
  Ik blijf bij monica,en dat het voor aysen of bing bedoelt was.

 5. Laura, want Laura vondt de tang van Noud en daarmee is lijn van de parachute doorgeknipt dat zag je op een filmpje in de app die je kon downloaden.

 6. Vader van bilal zou er ook achter kunnen zitten. Wraak op Nuran en op Lucas.
  Want mike zou eigenlijk niet springen en nam een plaats in.
  Vergeet niet dat de vader van bilal ook in de app ook voorkwam.

 7. Ik denk dat Mike het in scene heeft gezet. En voordat er mensen zijn die roepen dat het niet kan en niet realistisch is: Het is een soap. De schrijvers kunnen er zo een draai aan geven. En de foto van Mike staat nog steeds in de leader, wat ik erg raar vind na al die tijd. En bovendien, tenzij ik iets gemist heb, heeft Mike Nola tot zijn erfgenaam benoemd van de Rozenboom. Hij had dat hotel nog maar net, en is wel erg snel geweest met aanpassen van zijn testament. Vaak denkt iemand, dat komt wel. Mike wist dat er iets ging gebeuren. Hij had natuurlijk veel vijanden. Dat kan het ook zijn. Maar ik heb het gevoel dat er iets niet klopt.

  En anders zet ik mijn geld op Monica.

 8. Maar Mike hoefde geen testament te maken, Nola zou het toch erven van hem. En omdat hij toch eenmaal bij de overname bezig was bij de notaris kan het toch zijn dat hij gelijk dat geregeld heeft dat als hem iets gebeurt Nola dat zal erven. Helemaal niet vreemd hoor dat hij gelijk een testament liet maken toen hij het hotel kreeg. Zou best kunnen dat Monica het gedaan heeft. Ik gok dat de moordenaar een vrouw is.

  1. Maar heeft Mike Nola ooit erkend dan? Ik dacht dat Noud voor de wet de vader was van Nola. Als dat zo is dan kan de erfenis niet automatisch naar Nola gaan, lijkt mij. Dan moet hij eerst zijn testament veranderen.

 9. Ik hoor iedereen steeds zeggen dat Nina’s rechterhand verlamd is, maar dat is helemaal niet zo.

  Er is gezegd dat haar fijne motoriek niet meer goed zal werken maar haar hand kan ze wel degelijk bewegen.

  1. Er was 1 iemand die de parachute met de linkerhand opendeed dat was Nina, Nina kan niet eens schrijven met rechts ik vind het raar als ze wel kan knippen met rechts.

   @Richairo
   Dat zeiden Nina en Maxime wel ja.

   @Pamla
   Hoe weet je nou zeker dat het een vrouw is die vrouw met die tas was Nina die haar mobiel liet vallen op die camera.

   Het is iemand die een vaste rol heeft anders duurt het niet een eeuwigheid.

   Off-topic: Guido Spek heeft nog geen opnamens las ik wel raar dat hij nu nog geen opnamens heeft.

  2. Helemaal mee eens Tom! Heb het ook al opgemerkt. Het slaat nergens op dat Nina ‘verlamd’ is. Of ze kan schrijven met rechts weet ik niet, maar dat is ook best fijne motoriek toch?

 10. Het is Ludo sowieso niet geweest 1000%! Ludo vermoord geen mensen.
  Hij had zoveel kansen om mensen af te maken heeft hij niet gedaan.

  Wil die koppen wel zien van Anton, Janine, Bianca, Lucas etc tegenover Ludo als de echte dader naar voren komt.

  Janine is helemaal het zieligst, alleen maar omdat ze niet meer met Ludo samen is en jaloers is gaat ze hem zwart maken. Terwijl ze zelf niet heilig is en zelf meedeed aan bijvoorbeeld de ontvoering toen Ludo werd neergeschoten.

  1. Ben je Bowien vergeten? Die heeft ie gewoon van een cliff naar beneden laten vallen. Hij had haar gewoon kunnen redden hoor. Maar hij liet dat na.

   Hij heeft Mike niet vermoord, dat geloof ik niet. Dat zou te makkelijk zijn. En als hij het wel is dan heeft hij wel iets met mensen te laten neerstorten.

 11. Janine krijgt zeker weer zo’n ontmasker- obsessie 🙂 Eerst met Ludo die Maxime vermoord zou hebben, toen Rene Meijer die Nina verkracht had, daarna Rutger Goedhardt die iedereen oplichtte, toen Maarten die door Maxim was ingehuurd en nu weer Ludo vanwege Mike

  Maar ja, ze is natuurlijk ook journaliste 🙂

  1. Hahaha ja precies. Maar dat begint te irriteren vind ik. Alsof de schrijvers niks anders kunnen verzinnen.
   Je hebt zoveel personages tot je beschikking en kom je telkens met zelfde crap bij de zelfde personen en ze heeft het de laatste tijd ook niet echt goed meer haha.

 12. Een comeback van Nick zou wel onverwachts zijn. Maar wel een goeie zet zijn, maar dat is weer te veel van het goeie :P. Hij is pas al terug geweest.

  Hij is weer wel een personage die er gewoon een huurmoordenaar op zet ” ala Jack” en hij sloeg Rene verrot voor Nina….

 13. hahahaha die Shortie van morgen dan het einde. Ik wens haar succes.

  Misschien komt Valentijn ooit terug alleen een nieuwe achternaam genaamd Valentijn Fischer.

 14. Beste menno kuiper
  ik heb gezien met Parachute Heel a u b Tijdijn foto,s Heel a u b naar kijken
  Rooie nagel lak Rooie tangetje van lorena heeft ook Paarkeer Plaats Gewest
  ik zag ook en witteJas aan zwarteProek zwarte schoon aan
  lieve menno kuiper mag ludo Heel a u b naar Huis

  Groetjes Paul Horselenberg

 15. Mijn ouders hadden ergens gelezen of gehoord vandaag dat er een vast personage die er al een tijd er inzit gtst gaat verlaten. Ik weet niet of die website of tv/radio liegt, maar het zou best de dader kunnen zijn. Als het zo is komen er denk 2 nieuwe vast personages erbij (ik denk iedegeval menno) En nieuwe leader voor Rik, Bianca (recast), Anton, (Maxime,) Jef en Lorena

  Ik denk dat het over Guido Spek fake is dat hij geen opnamens heeft het komt uit een roddelblad.

  1. via twitter kwam deze maand nov ook naar buiten via team maxime dat er een vast lid van de cast uitgaat binnenkort en dat menno die plaats in neemt. zal dus in december januari gebeuren aangezien de opnames 2 mnd vooruit lopen

   wita

 16. Het is Nuran denk ik. Ze doet er alles aan om iemand de beschuldigen. Ze wou bing dood hebben maar Mike ging op het laatste moment

 17. Het is aysen
  denk ik. Ze doet er alles aan om iemand de beschuldigen. Ze wou bing dood hebben maar Mike ging op het laatste moment

 18. Beste Fans,

  ik las alle berichten en somige waren wel behoorlijk dom ( vader van bilal, monica) die hebben niks te maken met mike dit is mijn oordeel lorena gebruikte de tang voor haar jas en liet die daarna liggen maxime zag die liggen en stopte in haar locker zij ging later er heen om de parachute onklaar te maken en aangezien zij wijnig in beeld komt en weinig text heeft zal zij de gene zijn die gtst verlaat julia zal gtst ook verlaten en ludo en janine komen weer bij elkaar verder hoop ik op dit rikkie komt terug en betrap tim met wiet samen zoenend ze huilt en barst in tranen uit rikkie gaat daarna naar tim toe en ze gaat het uitmaken dat komt sjoerd via de achterdeur naar binnen en hoort dat het tussen tim en rikkie over is en gaat hij er alles aan doen om weer een gezin te vormen met rikkie en die kind waarvan ik de naam niet meer weet en ik had gelezen dat nick sanders weer terug zou keren op valentijnsdag 2014 aangezien het ook op de paspoort staat meet anderre naam en al

 19. Aysen is de enige (op Ludo, Nina, Lorena na die een hekel hebben aan Mike) die een goed motief heeft. Moord doe je niet zomaar en zij heeft kenmerken van een psychopaat. Ze speelt spelletjes met Rik en drijft hem tot waanzin. Aysen werkt samen met Femke die ze waarschijnlijk van vroeger kent of chanteert en Aysen wil splitsen tussen Rik en Nouran. Wel toevallig dat Rik zijn alibi afhangt van Femke. Ik denk dat Femke dat gaat terugdraaien waardoor alles uitkomt en Rik wordt verdacht.
  Aysen is ook te gedreven bezig om een schuldige aan te wijzen ipv echt goed zoeken.
  Aysen haar motief is om het huwelijk tegen te houden en de relatie te saboteren. Ze kan er niet tegen dat Nouran voor Rik kiest, ipv haar. Ze wil niet dat het uitkomt dat ze de broer van Rik heeft vermoordt. Als Rik schuldig is, dan wordt hij niet meer geloofd. En daar geniet Aysen van…..

  1. PS, het zal wel tegen het einde van het jaar uitkomen…. Zulke onderzoeken duren lang en de situatie met Femke wordt erger, een nachtmerrie voor Rik en Nouran.

 20. Ik denk dat de moordenaar mike niet dood wilde hebben maar iemand anders en dat mike gewoonde vverkeerde parachute heeft gepakt. Daarom sluit in monica en de vader van bilal zeker ook niet uit als dader aangezien zij beide ook duidelijk voorkwamen in de app;)

 21. Ik denk inmiddels wel dat Mike degene was op wie de dader het gemunt had. Als iemand anders het doelwit zou zijn geweest zou er nog wel een poging zijn ondernomen om nu wel de goede persoon te vermoorden. Tenzij de dader uit beeld is op dit moment en niet weet dat de verkeerde is omgekomen.

 22. Nina is het niet,Lorena is het niet,dan blijft nog over. Ludo die misschien iemand heeft ingehuurd daar is hij wel het type voor.Aysen die Bing dood wou hebben of juist andersom. Maxime lijkt me niet het type die iemand vermoord ze zou meer proberen je kapot te maken zoals ze deed met Nick en andere. en Wiet..ik denk ook niet dat zij het is. dan blijft over van de vaste cast Ludo en Bing die het gedaan kunnen hebben. Julia,Monica,Femke zijn het echt niet Monica is weg en die andere 2 hebben niks met die verhaalijn te maken

  1. Julia: Voor wraak op Bianca omdat zij Anton van haar heeft ‘afgepakt’…
   Monica: Ze wilde Aysen vermoorden. Aysen had parachute 19, Mike 61. Als ze de rugzak nou op de kop hield dacht ze dus dat ze 19 doorknipte, maar vermoorde ze daarmee Mike. want 19 is omgedraaid 61…

 23. Ik heb ergens het idee dat Lucas wel eens de dader zou kunnen zijn. Lorena is een van zijn beste vriendinnen en Mike heeft haar de Rozenboom afgepakt. Daarbij heeft hij een aantal keer gezegd dat niemand aan zijn zusje moet komen en dat heeft Mike in veel opzichten wel gedaan. En Menno is zijn vriend die samen met Aysen op het onderzoek zit dus kleine kans dat hij wordt verdacht.
  Ik heb ergens gelezen dat de dader iemand is van wie het niet wordt verwacht.

 24. Lieve GTST fans!
  Voor mijn opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam moet ik onderzoek doen naar GTST en ‘fictief’ een applicatie ontwikkelen en ontwerpen. Zouden jullie voor mij onderstaande enquête willen invullen? Het duurt maar 1 minuutje, is anoniem en het zou mij ontzettend helpen!

  http://www.thesistools.com/web/?id=370085

  Groetjes Lisette

 25. ik denk ludo want hij had een heel vreemd telefoontje van ja kun jij dat regelen en hij doet er alles aan om zijn *prinsesje* te beschermen

  *nina* ps prinsesje betekend nina

 26. Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in. :0) Oftewel wie de parachute door knipt, valt zelf naar beneden hahaha Dag Mike!
  Shit moeten ze weer een ander verhaal lijn verzinnen LoL!!! GTST

 27. Ik denk dat Bing op een of andere manier vrij is gekomen. Hij wilde natuurlijkYssen dood hebben maar heeft per ongeluk verkeerde parachute gepakt….

 28. Mijn visi is laura dat bing aysen zou willen vermoorden ligt te voor de hand …laura heeft geen alibi
  die greedschap koffer van noud ….waar die tang dus in zat …en de uitdrukking van mike Oude Tang …en Bedreigen dat hij er heel snel spijt van zou krijgen en dat lachje van laura nadat ze die tang in dr hand had ….hou ik het op haar …!!! ze gaat uit de serie want ze zit er volgens mij het langst in !!!! time to move on

 29. Maar de castfoto daar staat Mike ook nog op, Bing is het denk ik niet want hij kan ageresief zijn maar iemand vermoorden?? Nee dat denk ik niet!! Wie het wel gedaan heeft ik heb geen idee!!

  1. Nee, Mike staat niet op de officiële castfoto, die jij bedoelt is niet de echte. RTL heeft twee foto’s gemaakt omdat de foto in de zomervakantie bekend werd gemaakt en als Mike er dam al niet op zou staan, zou je niks meer aan de app hebben, dus. De echte wordt overal al gebruikt, kijk anders op gtst site ofzoo.
   En iedereen is in staat voor moord! Dus Bing kan het ook gedaan hebben.
   Ik denk wel dat Bing het is

 30. Het is Aysen! Let maar op! Ze heeft Mike geprobeerd en schuift het nu op Bing, zodat het lijkt alsof Bing haar wilde vermoorden! Maar ze heeft expres 91 ipv 19 doorgeknipt. Beetje vergezocht, maar dit is wat ik zal bedenken.

 31. ik had sjors nog niet gehoord in de reacties 😛
  ze zou wel eens de verassing kunnen zijn, omdat je het juist niet verwacht..
  anders denk ik dat laura het heeft gedaan.. of bing..

 32. HET IS MONIKA JONGENS MONIKA ZEI WILDE AYSEN DOOD MOOOOONNNNNNIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKAAAAAAAA GEEN NOUD STUPID NOUD MAAR MONIKA

 33. Jullie praten allemaal poep. Ik denk dat het anita was en dat ze dus opgestaan is uit de dood en alles mee gekregen heeft, en dat ze nu van zowel aysen als mike af wilde. Perfecte theorie!!!!!

 34. Ik denk dat de schrijvers naar deze optie’s gaan kijken en vanuit hier de moordenaar gaan zoeken. Wij als kijkers bepalen het eind. De mooiste optie word het.

 35. Ik denk dat Rik het gedaan heeft. In zijn dronken bui heeft hij nummer 61 van Mike doorgeknipt maar moest nummer 19 zijn van Aysen. Uit wraak dat Aysen zijn broer Danny vermoord heeft.

 36. ik weet het het is rik rik wou Aysen terug pakken voor Danny dan gaat Rik de rechtzaal in en zegt dat ie het heeft gedaan en zegt dan dat Aysen Danny heeft vermoord WEET HET !!!

 37. Ik denk dat Monica het heeft gedaan maar ze wilde aysen vermoorde vanwege de bescherming vd baby van haar en bing.

  Aysen had nr 19 en mike nr 91 van parachutte de parachutte hing omgekeerd waardoor monica de verkeerde parachutte pakte.

  Rick gaat een deal sluiten met aysen en zegt dat hij de moord op zijn geweten heeft zodat aysen de relatie van hem en nouran red want zij weet dat rick vreemd is gegaan met femke en ook os rick dan even een tijdje af van femke.
  uit eindelijk komt monica terug want ze bevalt van een baby van bing en komt er uit dat zij de moord op haar geweten heeft

Geef een reactie