• 1 oktober 2013
 • Roos
 • 23

Vandaag is GTST jarig! Precies 23 jaar geleden konden we voor het eerst kijken naar de soap. Weten jullie het nog, de eerste scene met Laura?

Permalink voor ingesloten afbeelding

Op 1 oktober 1990 om 19:00 uur kwam de eerste aflevering op de buis. Later verschoof deze tijd naar 19:30 en later nog eens naar 20:00. GTST werd al snel een groot succes. In die 23 jaar zijn er een hoop acteurs gekomen en gegaan, maar toch zijn er nog altijd acteurs van de begin jaren. Jette van der Meij speelt al sinds minuut één mee, en zien we nog bijna elke dag. Bartho Braat kwam aan het einde van het seizoen Meerdijk binnen wandelen en is tot heden niet vertrokken. De soap werd in de jaren 1991, 1992, 1993, 1994 en 1995 genomineerd voor een Gouden Televiezierring. In 1995 gingen de makers daadwerkelijk met de prijs naar huis. In 1999 maakte GTST een kijkcijferdaling mee. Dit kwam omdat RTL  ‘Big Brother’ ging uitzenden rond de zelfde tijd, en veel mensen overschakelden naar Big Brother. De uitzendtijd van Big Brother werd verandert en GTST keerde terug. 28 maart 2003 was de best bekeken uitzending ooit, met 2.710.000 kijkers. Dit was de 2500ste aflevering!  GTST won de De Hoofdprijs  in 2005 en 2006 en de Hitkrant-Award voor beste televisieserie in 2008! Rond 2008 maakte GTST een tweede kijkcijferdaling mee, de soap kon nog maar net één miljoen kijkers trekken. Dat kwam door alle onrealistische verhaallijnen. 

Maar nu 23 jaar verder, is GTST een van de best bekeken programma’s van de Nederlandse TV en staat de soap bijna elke werkdag in de top 3 best bekeken programma’s met kijkcijfers richting de twee miljoen. De seizoensopening van dit seizoen werd zelfs bekeken door 2.251.000 miljoen mensen! En heeft zelfs de afgelopen drie zomerstoppen theatershow gehouden ‘GTST LIVE’

Wat was jouw favoriete GTST moment/scene van de afgelopen 23 jaar?

23 comments on “Goede Tijden Slechte Tijden 23 jaar!

  1. Martijn beter lezen. Dit staat er: Jette van der Meij speelt al sinds minuut één mee, en zien we nog bijna elke dag. Bartho Braat kwam aan het einde van het seizoen Meerdijk binnen wandelen en is tot heden niet vertrokken….

 1. tot 3 mijn favoriete gtst moment is de cliffhanger van seizoen 12 in 2002 echt heel spannend met de ludo-janine-sophia verhaallijn die staat op 1 op 2 de 2500ste en op 3 de 4500ste!!! met de sanders! haha love sanders! en nog veel meer momenten maar dit vond ik de beste

 2. Volgend jaar september is de 5000ste aflevering (zeer waarschijnlijk een dubbele) en over 2 jaar bestaat GTST al 25 jaar! De tijd vliegt

 3. Gefeliciteerd:) Over 2 jaren bestaat GTST al 25 jaar en dan is het toch 5000ste aflevering?
  Wat ik dus hoop is dat er een charmante gemene schurk zijn/haar opwachting maakt in Meerdijk en die dus een gastrol krijgt en voor heel veel opschuddingen zorgt. En dat er dus aantallen oude bekenden terugkeren voor korte periode. En of zelfs voor vast. En dat er heel veel ruzie tot een climax komen. En dat er veel mensen gewond raken enz. Bijv een tuinfeest. En daar wordt brand gesticht door een charmante schurk. En dan staat de tent in de vlammen alle mensen zijn nog erin. En einde dan zie je dat alles in de vlammen dreigt te gaan. En wie overleeft de vuurzee? En wie komt er ongeschonden vanaf? Dat zou spannend zijn. En dat die aflevering zelfs 1 uur duurt.

 4. 5000 is volgend jaar ergens
  Niet volgend jaar sept is de 5000ste maar eerder sorry maar als de 5000 ste afl ergens maart valt en op een vrijdag dan zapp ik naar flikken maastricht ze zenden niet meer een dubbele af van gtst uit

 5. Ik heb het gevoel dat er veel oud bekenden terug keren in de 5000e en dat er iets gebeurd (nog spannender dan dat Mike naar beneden viel of Bowien van die cliff viel) Ik denk dat het een uur wordt de aflevering als ik het goed uitreken: 4745+230 = 4975 afleveringen

  de 5000e aflevering valt dus in oktober 2014.

 6. flikken maastricht bestaat al veel te lang het wordt tijd dat dat van de buis afgaat tijd voor iets nieuws.
  flikken maastricht heeft al bijna 80 afleveringen uitgezonden

 7. Leuk voor je Linda, maar Flikken Maastricht is leuk om naar te kijken goede acteurs waaronder oud gtst actrice Angela Schijf.

 8. Lijkt mij leuk om de 5000 ste iets te doen zoals die aflevering van Lucas Droom (wicked) of Ludo zijn nachtmerrie (kennismaking ‘Amy’) Dus een aflevering waar alle lopende zaken even in de wacht worden gezet… Of een nieuwe gtst film zoals de Reunie…

 9. Flikken maastricht bestaat pas 8 jaar en gtst al 23 jaar ik vind ze allebei leuk maar ik vind flikken laastricht veel meet spannender en het gaat tot seizoen 10 door en misschien nog wat langer en gtst stopt in 2015

 10. Mijn favoriete moment/scène komt uit seizoen 1: Peter Kelder (Antonie Kamerling) die tegen zijn schoolmaten Ben en Jan zegt: Wie ben ik? Er bestaat geen Peter Kelder!

Geef een reactie